新疆喀什二中2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆喀什二中2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 新疆 喀什 2020 2021 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、喀什二中2020-2021学年第二学期高一年级期中考试英语试题试卷分值:120分 考试时间:100分钟第I卷第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA glimpse at Spring Festival Chinese film releasesThe clock is ticking down to 2021! Weve handpicked some films to help you get in the spirit of the season.H
2、i, MomThe film is widely regarded as the top dark horse thanks to its tear-jerking narration of mother-daughter affection, which is directed by Jia Ling.Time: Feb. 1214 9:30 a. m.11 :30 a.m.Place: Room 1Treats: Popcorn, Ice creamPrice: 80Detective Chinatown 3Directed by Chen Sicheng, this movie topp
3、ed the list of the most-anticipated holiday films sent by movie ticketing platform Maoyan.Time: Feb. 14-16 1:00p. m.3:00P.m.Place : Room 2Treats: Popcorn, Ice cream (for free)Price: 75A Writer OdysseyDirector Lu Yang showed a boldly imaginative visualization of a horrible fantasy world, taking the t
4、hird seat with 410 million yuan.Time: Feb. 1317 9 :30 a. m. 11 :30 a. m.Place: Room 3Price: 65EndgameThe film illustrates a comical up and down fate between an unsuccessful theater actor and a famous professional assassin(刺客)who loses his memory accidentally.Time: Feb. 15 18 3:30 p. m.5:30 p. m.Plac
5、e: Room 4Price: 60Welcome to book through the WeChat account!1. Which room will show a film about family love?A. Room 1.B. Room 2.C. Room 3.D. Room 4.2. What time can you get free treats?A. Feb. 16 3:00 a. m.B. Feb. 15 2:00 p. m.C. Feb. 18 2:00 p. m.D. Feb. 14 11 :00 a. m.3. Where is the text probab
6、ly from?A. A report.B. A poster.C. A journal.D. A guidebook.【答案】1. A 2. B 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。本文介绍了春节档期即将上映的几部影片简介、上映时间、放映厅、以及价格等信息。【1题详解】细节理解题。根据Hi, Mom 部分“The film is widely regarded as the top dark horse thanks to its tear-jerking narration of mother-daughter affection, which is directed by Jia L
7、ing.( 这部由贾玲导演的电影因其催人泪下的母女情深的叙事而被广泛认为是最佳黑马。)”可知,1号厅将放映一部关于母女亲情的电影,故选A。【2题详解】细节理解题。根据Detective Chinatown 3部分“Time: Feb. 14-16 1:00p. m.3:00P.m.( 时间:2月14-16日下午1:00至3:00)”和“Treats: Popcorn, Ice cream (for free)(零食:爆米花,冰激凌(免费)”可推断,2月15日下午2:00可以得到免费的爆米花和冰激凌,故选B。【3题详解】推理判断题。本文介绍了即将上演的几部影片简介、上映时间、放映厅、以及价格等内
8、容可知,本文可能来自一张海报,故选B。BWhen I was growing up, I had an old neighbor named Doctor Gibbs. He didnt look like any doctor Id ever known. He never yelled at us for playing in his yard, but was always very kind.When Doctor Gibbs wasnt saving lives, he was planting trees. He had some interesting theories abou
9、t planting trees. He hardly watered his new trees, an attitude which flew in the face of conventional wisdom.Once I asked why and he told me that watering plants spoiled them because it made them grow weaker. He said he had to make things tough for the trees so that only the strongest could survive.
10、 He talked about how watering trees made them develop shallow roots and how, if they were not watered, trees would grow deep roots in search of water.So, instead of watering his trees every morning, hed beat them with a rolled-up newspaper. I asked him why he did that, and he said it was to get the
11、trees attention.Doctor Gibbs died a couple of years after I left home. Every now and then, I walked by his house and looked at the trees that Id watched him plant some 25 years ago. They were tall and strong.Every night before I go to bed, I check on my two sons. I often pray that their lives will b
12、e easy. But lately Ive been thinking that its time to change my prayer. I know my children are going to encounter hardship. Theres always a cold wind blowing somewhere. What we need to do is to pray for deep roots, so when the rains fall and the winds blow, we wont be torn apart.4. What did the auth
13、or think of Doctor Gibbss planting trees at first?A. Perfect .B. Puzzled.C. Amused.D. Impractical .5. What did Doctor Gibbs do to the trees he planted?A. He let them grow quickly.B. He beat them to get their attention.C. He helped them search for water.D. He read a newspaper near them.6. Which of th
14、e following can best describe Doctor Gibbs?A. Kind and wise.B. Calm and brave.C. Careful and ambitiousD. Strict and devoted.7. What does the author learn from Doctor Gibbs?A. Elders are treasures.B. Two heads are better than one.C. A man without distant care must have near sorrow.D. Only those who b
15、ear the most become the highest.【答案】4. B 5. B 6. A 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者通过邻居Gibbs医生的种树理论所得到的感悟。【4题详解】推理判断题。根据第二段中“He had some interesting theories about planting trees. ”(他对植树有一些有趣的理论。)以及第三段中“Once I asked why and he told me that watering plants spoiled them because it made them grow weaker. ”
16、(有一次我问他为什么,他告诉我浇水会使它们娇生惯养,因为这会使它们变得更弱。)可推知, 作者开始是困惑的。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第四段“So, instead of watering his trees every morning, hed beat them with a rolled-up newspaper. I asked him why he did that, and he said it was to get the trees attention.”(所以,他不是每天早上给树浇水,而是用一张卷起来的报纸打它们。我问他为什么这样做,他说这是为了引起树的注意。)可知
17、,Gibbs医生击打树木来得到它们的注意。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据第一段末句“He never yelled at us for playing in his yard, but was always very kind.(我们在他的院子里玩耍,他从不对我们大喊大叫,而总是很和蔼。)”可推知,Gibbs医生是友好的;根据Gibbs医生种树的理论“He said he had to make things tough for the trees so that only the strongest could survive.”(他说,他必须给这些树创造些艰难的事情,这样只有最强壮
18、的才能生存。)可推知,他是智慧的。综上,Gibbs医生善良且智慧。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“Every now and then, I walked by his house and looked at the trees that Id watched him plant some 25 years ago. They were tall and strong.”(我偶尔路过他的房子,看到他25年前种的那些树,它们高大健壮。)和第六段中“I know my children are going to encounter hardship. ”(我知道我的孩子们将会遇
19、到困难。)及“What we need to do is to pray for deep roots, so when the rains fall and the winds blow, we wont be torn apart.”(我们需要做的是祈祷深深的根,这样当刮风下雨时,我们就不会被撕裂。)可推知,作者从Gibbs医生种树的理论学习到“只有那些负重最大的人才能成为最强的人。”,即,经受住最多的困难才能成为最强壮的人。故选D项。CThe Internet plays a big part in human life. We use it for work and pleasure.
20、 We use it to learn a new language. We find advice on it. We use it to keep in touch with events we care about. The list goes on and on.As far as the Internet being a part of our lives-well, that train has left the station. There is no going back to an Internet-free life. But can using the Internet
21、too much be bad for our health? It might be, say researchers. A new study finds that heavy Internet use may be connected to high blood pressure(高血压) in a group-teenagers.The study results show that teens who spend at least 14 hours a week only online may cause high blood pressure, which makes your h
22、eart and blood vessels( 血管) work too hard. Over time, this extra strain (压力) increases their risk of a heart attack. High blood pressure can also cause other diseases.The Henry Ford Hospital in Detroit, Michigan did the study. 335 young people, from 14 to 17 years old, took part in it. 134 of the te
23、ens were described as “heavy Internet users”. And researchers found that out of these 134 teens, 26 had high blood pressure. The researchers say the study is the first to connect heavy web use with high blood pressure.The lead researcher of the study is Andrea Cassidy-Bushrow. She said “Using the In
24、ternet is part of our daily life but it shouldnt ruin us.” Ms. Gassidy-Bushrow adds that it is important for teens to have a rest regularly from their computers or smart phones and do some kind of physical activity. She also suggests that parents shouldnt let their children use the Internet for more
25、 than two hours a day, five days a week.8. What does the underlined part “that train has left the station” mean in Paragraph 2?A. The train has stopped at the wrong station.B. There is something wrong with the station.C. Life without the Internet is nowhere to be found.D. The train has changed its c
26、ourse.9. What can we learn from Paragraph 3 and Paragraph 4?A. Heavy Internet users might have high blood pressure.B. There is no relation between high blood pressure and Internet use.C. There are more advantages than disadvantages of Internet use.D. High blood pressure will do harm to teens.10. Whi
27、ch of the following would Andrea Cassidy Bushrow agree?A. Teenagers shouldnt use the Internet.B. The Internet will ruin human life in the future.C. Smart-phones are more harmful than computers.D. Regular breaks are necessary when using the Internet.11. Which of the following can be the best title of
28、 the passage?A. How to prevent teenagers from the InternetB. Teenagers should keep away from the InternetC. Too much Internet use may be bad for teenagersD. Every coin has two sides-So does the Internet【答案】8. C 9. A 10. D 11. C【解析】【分析】本文是说明文。一项研究发现,青少年过度使用因特网可能导致高血压。【8题详解】词句猜测题。根据第一段的“The Internet p
29、lays a big part in human life.(因特网在人类生活中扮演着重要的角色)”及列举的我们日常生活中用到因特网的方方面面可知,现在因特网对于人类生活来说至关重要;在第二段作者引用了这句that train has left the station(那列火车已经离开车站了),紧接着又指出“There is no going back to an Internet-free life.(我们不能返回到没有因特网的生活了)”由此可见,这句话在此处所要表达的意思是:没有互联网的生活是无处可寻的。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第三段中的“The study results s
30、how that teens who spend at least 14 hours a week only online may cause high blood pressure, which makes your heart and blood vessels (血管) work too hard.(研究结果表明,每周上网至少14个小时的青少年可能会导致高血压,这让你的心脏和血管工作得太辛苦)及第四段中的“And researchers found that out of these 134 teens, 26 had high blood pressure. The researche
31、rs say the study is the first to connect heavy web use with high blood pressure.(研究人员发现,在这134名青少年中,有26人患有高血压。研究人员表示,这项研究首次将大量上网与高血压联系起来)”可知,新的研究发现过度使用因特网很可能会导致高血压,也就是说过度使用因特网的人可能会患有高血压。故选A。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中的“Ms. Cassidy Bushrow adds that it is important for teens to stop to have a rest regularly
32、from their computers or smart phones and do some kind of physical activity.(Cassidy Bushrow女士补充说,青少年应该经常停下电脑或智能手机休息,进行一些体育活动,这很重要)”可知,Andrea Classidy-Bushrow认为上网时隔一段时间休息是很有必要的。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第二段中的“A new study finds that heavy Internet use may be connected to high blood pressure (血压) in a young g
33、roup: teenagers.(一项新的研究发现,在青少年群体中,大量使用互联网可能与高血压有关)”及下文介绍的高血压会导致的后果和专家给与的一些建议可知,文章主要讲的是研究发现青少年过度使用因特网可能会导致高血压。由此可知,C项Too much Internet use may be bad for teenagers.(过多使用互联网可能对青少年有害)适合做本文最佳标题。故选C。DTropical rainforests are disappearing at an alarming rate, and according to a new report by Rainforest Fo
34、undation Norway, humans are to blame. The worlds dependence on coal, farming. soy. palm oil and mining has resulted in two-thirds of Earths tropical rainforests being completely destroyed, and the remaining ecosystems being put closer to a tipping point.Tropical rainforests once covered 14.5 million
35、 square kilometers of Earths surface, but now, just one-third of that remains intact. Of the original area tropical rainforests once occupied, 34% is completely gone and 30%is suffering from degradation. All that remains is roughly 9.5 million square kilometers, and45% of that is in a degraded state
36、, the report says.Researchers blame human consumption for the loss. While agriculture has always been a driving factor of rainforest loss, the report said that energy consumption, international trade and the production of soy and palm oil, logging and mining have been the largest threats over the pa
37、st century. A significant number of U. S. commodities rely on resources from tropical rainforests. The country heavily relies on palm oil, rubber and cocoa, all of which come from forests around the world. Oftentimes, these resources are harvested from illegally deforested lands.Tropical rainforests
38、 are home to more than half of the Earths biodiversity and have more carbon in living organisms than any other ecosystem. Along with supporting significant animal life, tropical rainforests are also essential to slowing down global warming. “These highly specialized ecosystems are suffering from con
39、stant abuse, through our bottomless appetite for land and resources,” said Anders Krogh, who authored the report. “We expect that upcoming UN climate and biodiversity summits provide specific targets and measures to protect intact tropical rainforests.”The rescarchers also believe that the loss of t
40、ropical rainforests puts the whole world at risk of future pandemics. “Massive deforestation is violating natures natural virus protection systems.” Krogh said. “The aftermath of COVID-19 should bring rainforest protection to the top of the agenda of all policy makers and world leaders concerned abo
41、ut preventing the outbreak of new pandemics.”12. What is the purpose of the numbers in paragraph 2?A. To point out the threat to the current ecosystem.B. To exhibit the forest coverage rate on Earth.C To present the process of rainforest degradation.D. To highlight the severe destruction of rainfore
42、sts.13. Why did the author mention Americas dependence on rainforest resources?A. It displayed the richness of rainforest resources.B. It stressed the cffects of farming on tropical rainforests.C. It explained the relationship between humans and nature.D. It showed humans excessive consumption of ra
43、inforest resources.14. Which one will be affected by the decline of tropical rainforests according to paragraph 4?A. Human diet.B. Social structure.C. Global climate.D. Economic development.15. What does Krogh want to convey in the last paragraph?A. Rainforest protection demands immediate attention.
44、B. Deforestation will affect the future generations.C. Rainforest loss has brought about new pandemics.D. Deforestation has accelerated the spread of the virus.【答案】12. D 13. D 14. C 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了根据挪威雨林基金会的一份新报告,热带雨林正在以惊人的速度消失,而人类是罪魁祸首。文章通过列举具体的数字来说明热带雨林被严重破坏程度,以及热带雨林的重要性。【12题详解】推理判断题。
45、根据第二段“Tropical rainforests once covered 14.5 million square kilometers of Earths surface, but now, just one-third of that remains intact. Of the original area tropical rainforests once occupied, 34% is completely gone and 30%is suffering from degradation. All that remains is roughly 9.5 million squa
46、re kilometers, and45% of that is in a degraded state, the report says.(热带雨林曾经覆盖了地球表面1450万平方公里的土地,但现在只有三分之一的土地完好无损。在曾经被热带雨林占据的原始区域中,34%已经完全消失,30%正在遭受退化。报告称,剩下的面积约为950万平方公里,其中45%处于退化状态)”可推知,第2段中的数字的目的是强调对热带雨林的严重破坏。故选D。【13题详解】推理判断题。根据第三段中“Researchers blame human consumption for the loss. While agricult
47、ure has always been a driving factor of rainforest loss, the report said that energy consumption, international trade and the production of soy and palm oil, logging and mining have been the largest threats over the past century. A significant number of U. S. commodities rely on resources from tropi
48、cal rainforests. The country heavily relies on palm oil, rubber and cocoa, all of which come from forests around the world.(研究人员将这种损失归咎于人类的消耗。报告说,尽管农业一直是雨林消失的驱动因素,但能源消耗、国际贸易、大豆和棕榈油生产、伐木和采矿是过去一个世纪最大的威胁。大量的美国商品依赖于热带雨林的资源。该国严重依赖棕榈油、橡胶和可可,这些都来自世界各地的森林)”可推知,作者提到美国对雨林资源的依赖是为了表明人类对雨林资源的过度消耗。故选D。【14题详解】细节理解
49、题。根据第四段中“Along with supporting significant animal life, tropical rainforests are also essential to slowing down global warming.(除了维持重要的动物生命,热带雨林对减缓全球变暖也至关重要)”可知,全球气候会受到热带雨林减少的影响。故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中“The aftermath of COVID-19 should bring rainforest protection to the top of the agenda of all poli
50、cy makers and world leaders concerned about preventing the outbreak of new pandemics.(COVID-19的后果应该使雨林保护成为所有关心预防新流行病爆发的政策制定者和世界领导人的首要议程)”可推知,在最后一段Krogh想传达的意思是:雨林保护需要立即予以重视。故选A。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。How You Can Create Luck in Everyday LifeHaving a positive
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346476.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
