2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:36 选修8 UNIT 1 A LAND OF DIVERSITY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:36 选修8UNIT 1A LAND OF DIVERSITY WORD版含解析 2022 新高
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十六) 选修8Unit 1A land of diversityA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)The presidential 1election (elect) will take place next month, which appeals to as many as five 2applicants (apply) for candidates. It is generally accepted that the competition is 3apparently (apparent) more fierce than usual. There are cl
2、ear 4distinctions (distinct) among their ruling ideas. The 5majority (major) of the voters are in favor of the Democratic candidate. There is every 6indication (indicate) that he has more 7thoughtful (thought) ideas about improving peoples livelihood. Besides, he holds an attitude that any 8racial (
3、race) discrimination should be forbidden.B(考查动词)Ma Xianfu 9was elected (elect) as head of township in 1987To lead the villagers to get rich, he even had hairs 10shaved (shave) off to show his determination. He was one of those who first 11grasped (grasp) the countrys policy of opening up to the outs
4、ide world. By 12reforming (reform) the management system, the local companies were booming. Unfortunately, an accident 13occurred (occur), in which Ma Xianfu lost his life. That day, he 14slipped (slip) on the icy road, and then a car ran him over. People from all sides gathered 15to mourn (mourn) t
5、he outstanding leader. After his death, many companies began to slide, 16hiring (hire) fewer and fewer workers. The story 17indicates (indicate) that a good leader plays a vital role in local economic development.C(考查句型)Jack likes exploring the Amazon in Brazil, but he never takes chances; thats 18w
6、hy he has survived while most of his partners havent. He prefers 19to make(make) careful plans in advance rather than risk his life to do things that are bound to fail. Last week, Jack began another trip to the Amazon. First he arrived in 20what is known as Manaus, a city where 21it is believed that
7、 some places of interest are well worth a visit. Province Palace is one of them. 22Built (build) in 1874, this building used to serve as police headquarters. Today, it is home to several different organizations. Jack felt like 23dropping (drop) in at this building before his boat tour to the Amazon.
8、根据提示补全句子 1这个国家的大部分人都住在这个地区。The majority of the population in the country lives/live in this area.2我仍然记得第一次见到珍妮弗的那一天。I still remember the day when I first met Jennifer.3我到家的时候,妈妈已经把晚饭做好了。By the time I got home,my mother had already finished cooking supper.4据说中秋节那天的月亮是最大最圆的。Its said that the moon is t
9、he biggest and brightest on the MidAutumn Day.5大声朗读对我们学习外语来说是非常重要的。Reading aloud is very important for us to learn a foreign language.B:能力层面.阅读理解AThe bus stops in the Dutch city of Utrecht are as beautiful as they are practical.Now,316 bus stops feature a green roof that adds some life to the city,w
10、hile also storing rainwater,catching dust,and providing some much needed shade during the hot months.This project is good for the honeybee population that is attracted to the plants on the roof.To keep up this successful ecosystem,municipal workers drive around in electric cars,taking care of the mi
11、ni gardens.Another one of the biggest benefits to come out of these green stops is the improved air quality.Smoking,cars,and bacteria all contribute to polluting the air we breathe.These ecofriendly public spaces act as an air purifier (净化器) for urban people,though humans arent the only group that b
12、enefits from them.Utrecht has also made great efforts towards moving their transportation system away from gasguzzling (耗油的) buses.The city has replaced 10 gasguzzling buses with electric buses and plans to have only CO2inactive buses on the roads by 2028The buses have a system that records the driv
13、ers efficiency and comfort levels.Drivers can win prizes based on how safe and comfortable the ride is.The city is also one of the most bicyclefriendly places in the world.Roads have been redesigned for cyclists convenience and there is a new stateoftheart bicycle parking area that is located beneat
14、h Utrechts central train station.Utrecht offers incentives(奖励)to keep citizens energized and motivated to live greener lives.Therere even incentives for people to transform their roofs into green roofs too.Achieving the goals of an ecofriendly city takes cooperation and Utrecht is leading the way to
15、 protect our environment.【语篇解读】文章主要讲述了荷兰乌得勒支市对公共交通系统的改造情况。该市通过改造公交车站、使用电动公交车等手段,以进一步减少公交系统对环境带来的负面影响。1What is special about the bus stops in Utrecht?AThey are ecofriendly.BThey can save a lot of energy.CThey are artificially intelligent.DThey can provide power for buses.A细节理解题。根据第二段第一句“Another one o
16、f the biggest benefits to come out of these green stops is the improved air quality”可知,该市的车站的特别之处在于其非常环保,故选A。2What can we infer about the changes to the transportation system in Utrecht?ANot all buses are gasguzzling at present.BGasguzzling cars have been completely replaced.COnly electric private c
17、ars are allowed on the roads.DBuses have air purifiers fixed on them.A推理判断题。根据第三段第二句中的“The city has replaced 10 gasguzzling buses with electric buses”可知,该市已经将10辆耗油的公交车换成了电动公交车。由此可以推测出,当前并不是所有的公交车都是耗油的车,故选A。3What might passengers comment on the bus service in Utrecht?ABuses are always too crowded.BBu
18、ses are often behind schedule.CBuses are too big for redesigned roads.DBuses are generally comfortable and safe.D推理判断题。根据第四段第二句“Drivers can win prizes based on how safe and comfortable the ride is”可知,司机可以根据所提供的乘车服务的安全和舒适程度来赢得奖品。由此可以推测出,乘客可能会对公交服务表示感到安全与舒适,故选D。4What are people living in Utrecht encou
19、raged to do?AGive up smoking.BCreate gardens on their roofs.CPaint their roofs green.DConsume more honey.B细节理解题。根据第五段第二句“Therere even incentives for people to transform their roofs into green roofs too”可知,该市还有为将屋顶改造成绿色屋顶的人们提供的奖励。由此可知,B项符合文意。B(2020深圳市普通高中第二次测试)East Africa is experiencing the worst de
20、sert locust(蝗虫) outbreak in decades.Climate events have accelerated the breeding of the pest across the region,and with a sudden rise in the locust population expected in coming weeks,urgent actions and funds are needed to prevent a human crisis.Twenty million people in six of the eight East African
21、 countries most affected by an ongoing desert locust outbreak are at risk of serious food insecurity.Considered among the most destructive of moving pests,an adult locust can consume 2g of plants per day,affecting crops and grasslands.A group typically holds 20 to 150 million locusts per square kilo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346478.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
