2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:7 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:7 必修2UNIT 2THE OLYMPIC GAMES WORD版含解析 2022 新高 考人
- 资源描述:
-
1、课时提能练(七) 必修2Unit 2The Olympic GamesA:知识层面 .语境语法填空A(考查派生词)The World Cup is the largest international sport 1competition (compete). Soccer teams from different countries fight fiercely for 2admission (admit) to the finals. Many people are involved in 3voluntary (volunteer) work to make sure everything
2、 goes smoothly. The host country has a particular 4responsibility (responsible) to ensure the security of all athletes. Companies put 5advertisements (advertise) on the venues (赛场) to promote products or services by 6regularly (regular) sponsoring the event.B(考查动词)The sports event 7hosted (host) by
3、our city was a great success. Athletes 8competed (compete) fiercely for glory in the stadium, which 9admitted (admit) thousands of people. Their wonderful performances, 10deserving (deserve) to be praised and respected, attracted the audiences attention. To ensure the success of the event, many loca
4、l residents 11had volunteered (volunteer) for guard duty. The plastic lawn in the stadium 12had been replaced (replace) by a grass lawn. The sports committee had even used websites 13to advertise (advertise) for beautiful girls to work as hostesses (礼仪小姐) of the event.C(考查句型)I have no idea how the a
5、ncient Olympics started, neither do I know 14how often they held their Games. But I do know something else. At that time no other 15countries(country) except Greece could join in the Games, 16nor could slaves or women. It 17sounds (sound) unbelievable to todays young people. Now 18whoever has reache
6、d the agreed standard for a certain event will be admitted to the Olympics. All athletes are aware of the fact that 19the harder they work, the 20closer (close) they will get to their dreams.根据提示补全句子 1你要相信我现在给你说的都是肺腑之言。I want you to believe that I am sincere and selfless in what I am telling you now
7、2这些问题都不容易处理,这是我目前宁愿保持谨慎的原因。These are not easy problems to solve and that is why I prefer to remain cautious at this moment.3就是在大学毕业之后,他成了职业作家。It was after graduation from college that he became a professional writer.4理论没有实践不行,实践没有理论也不行。Neither could theory do without practice,nor could practice do w
8、ithout theory5这些花不需要太多的水,你只要每三天浇一次就行了。The flowers dont need too much water.You can just water them every three days/every third dayB:能力层面.阅读理解AWhat is bodysurfing?Bodysurfing is related to riding on a wave with no help from aid tools such as a surfboard.Thats why it is called the “purest” form of su
9、rfing.In fact,it is one of very few extreme sportsfree climbing and cliff diving are othersthat can be practiced using nothing but the human body.How do you do it?To catch a wave,swim to where the waves break and,as one approaches,start swimming towards the beach.You must try to travel at the same s
10、peed as the wave and,if you do it correctly,you will feel the wave lifting you and pushing you forwards.Then try and cut along the surface of the wave.What do you need?It is more enjoyable and safer if you use flippers (large flat rubber shoes)This is because they enable you to swim faster and surf
11、along them more easily.A wetsuit is also advisable.Another aid is a handboard,a minisurfboard about the size of an iron,held in one hand to speed up along the wave.If you are lucky enough to be surfing in warm water,make sure you have your boardshorts at the ready.Unofficial world championshipBodysu
12、rfing is not a professional sport,but in Hawaii there is such a festival called the Pipeline Bodysurfing Classic each year.Local bodysurfers compete against athletes from places such as Australia,Brazil,Japan or France.Famous bodyboarder Mike Stewart has won the event no fewer than 12 times,and Kell
13、y Slater,the greatest surfer in history,has also competed.【语篇解读】夏威夷是著名的人体冲浪(bodysurfing)胜地,人体冲浪顾名思义就是只依靠身体在大海中随波逐流,其难度可想而知。本文介绍了这项运动的概念、技巧、装备及相关比赛。1How does a bodysurfer surf while in the sea?AOnly using the human body.BOnly relying on a surfboard.COnly following a wave.DOnly swimming along the beac
14、h.A细节理解题。根据What is bodysurfing?部分的“Bodysurfing is related to riding on a wave with no help from aid tools such as a surfboard.”及“In fact,it is one of very few extreme sports .using nothing but the human body.”可知,在人体冲浪这种极限运动中冲浪者不能使用任何冲浪工具,只能借助自己的身体踏浪前行。故A项正确。2Which can make you surf faster?AFlippers
15、and a wetsuit.BA wetsuit and a handboard.CA handboard and boardshorts.DA handboard and flippers.D细节理解题。根据What do you need?部分的“It is more enjoyable and safer if you use flippers (large flat rubber shoes)This is because they enable you to swim faster”及“Another aid is a handboard,a minisurfboard about
16、the size of an iron,held in one hand to speed up along the wave.”可知,冲浪者可以借助手板和橡皮脚掌提高速度。故D项正确。3What can we know about the Pipeline Bodysurfing Classic?AIt is for local bodysurfers.BIt is held annually in Hawaii.CAll famous bodysurfers favor it.DMike Stewart attends it every year.B细节理解题。根据Unofficial w
17、orld championship部分的“but in Hawaii there is such a festival called the Pipeline Bodysurfing Classic each year”可知,夏威夷的人体冲浪比赛the Pipeline Bodysurfing Classic每年举行一次。故B项正确。选项中的annually是原文中的each year的同义转述。BOn a comfortable sunny Sunday,I was going to meet an old university friend I hadnt seen for years,a
18、nd was really excited to hear all his news.My train was running a little late,but that was no big problemI could text him to say I would be delayed.He would understand.But.where was my mobile phone? I had that familiar sinking feeling.Yes,Id left it at home.No mobile phone.Im sure Im not alone in fe
19、eling anxious,on edge and worried when I dont have my phone with me.In fact,I know Im not alone: twothirds of us experience this “nomophobia”Thats according to a study which surveyed 1,000 people in the UK about their relationship with mobile phones,which says they check their mobile phones 34 times
20、 a day,that women are more “nomophobic” than men,and that 18to 24yearolds are the most likely to suffer fear of being without their mobiles : 77 % of them say they are unable to be apart from their phones for more than a few minutes.Do you have “nomophobia” ?You never turn your phone off.You obsessi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346484.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
