分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型新疆喀什市2022-2023学年高一英语上学期11月月考试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:346536
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:21
  • 大小:99.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新疆 喀什市 2022 2023 学年 英语 上学 11 月月 考试题 解析
    资源描述:

    1、2022-2023学年第一学期11月月考高一英语试卷(完卷时间:120分钟总分:90分考试形式:闭卷/线上)第一部分阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。ABird House Keeper InternshipThe Smithsonians National Zoos. Bird House is looking for qualified interns (实习生) who are interested in developing zoo professional

    2、skills in animal care. Interns play an important role in animal conservation and have the unique opportunity to aid animal care staff in various responsibilities.Interns will:Experience and learn all aspects of animal husbandry (畜牧业)Learn and follow animal and keeper safety guidelines and operations

    3、Complete a project and present findings to bird staff Perform other dutiesSupport will be given to any intern who wishes to pursue the publication of their project results at the cud of the internship.Qualifications:Strong preference will be given to undergraduate and graduate students or recent gra

    4、duates pursuing a career in a related field.Previous animal experience in a zoo preferred but not requiredFlexible, reliable, self-motivated and a team playerAbility to follow oral and written instructionsAble to establish and maintain an effective relationship with people Strong written and oral co

    5、mmunication Good observational skillAble to actively work in severe weatherStipend (津贴):This is an unpaid internship. Interns will be responsible for all transportation costs and personal health insurance.Housing:The intern will make his or her own housing arrangements in the Washington, D.C., area.

    6、Parking:The Smithsonians National Zoo and the Smithsonian Institution do not provide free parking to interns.Term of appointment:This is a three-month internship with the possibility of extending (延长) to six months. Interns must be able to commit 30-40 hours per week, including holidays and weekends

    7、.How to Apply:To apply, go to solaa.si.edu.1. What will interns be offered?A. Free publication of their project results.B. Free accommodation.C. Round-trip costs.D. Some training in animal care.2. What is required of applicants?A. Having strong communication skills.B. Being familiar with birds habit

    8、s.C. Having working experience in a zoo.D. Being graduate students.3. How long should interns work?A. 90-120 hours.B. At least 360 hours.C. 120-480 hours.D. At least 480 hours.【答案】1. D2. A3. B【解析】【导语】这是一篇应用文。文章是一篇史密森国家动物园正在招聘鸟舍管理员实习的招聘广告。【1题详解】细节理解题。文章第一段“The Smithsonians National Zoos. Bird House i

    9、s looking for qualified interns who are interested in developing zoo professional skills in animal care.(史密森国家动物园的 Bird House正在寻找有兴趣培养动物园动物护理专业技能的合格实习生。)”可知,实习生将会在这里得到一些动物护理方面的技能。故选D项。【2题详解】细节理解题。由Qualifications段中“Strong written and oral communication(良好的书面和口头沟通)”可知,对实习生来说,他们需要有很好的口头沟通能力。故选A项。【3题详解】

    10、细节理解题。由文章最后一段“This is a three-month internship with the possibility of extending to six months. Interns must be able to commit 30-40 hours per week, including holidays and weekends.(这是一个为期三个月的实习期,可能会延长到六个月。实习生必须能够每周工作30-40小时,包括节假日和周末。)”可知,每周工作时间至少30小时,总时间至少3个月,那总工作时间至少360小时。故选B项。BGrowing up in Phila

    11、delphia, Lieberman started cooking with his stay-at-home dad when he was sevenHis food-loving family had two kitchens, and he quickly learned what was the best way to bake his cakesLieberman improved his kitchen skills greatly during a year abroad before college, learning from a cook in Italy and st

    12、udying local specialties(地方特色菜)in Germany, Spain and FranceAt Yale, he was known for throwing dinner parties, single-handedly frying and baking while mixing drinks for dozens of friendsJust for fun, he and some friends decided to tape a show named Campus Cuisine about his cookingLieberman was a real

    13、 college student showing his classmates how to do things like make drinks out of dining-hall fruitThat helped the show become very popular among the studentsThey would stop Lieberman after classes to ask for his advice on cookingTapes of the show were passed around, with which his name went beyond t

    14、he school and finally to the Food NetworkFood Network producer Flay hopes the young cook will find a place on the network televisionHe says Liebermans charisma is key“Food TV isnt about food anymore,” says Flay“Its about your personality(个性)and finding a way to keep peoples eyeballs on your show”But

    15、 Lieberman isnt putting all his eggs in one basketAfter taping the first season of the new show, Lieberman was back in his own small kitchen preparing sandwichesAn airline company(航空公司)was looking for someone to come up with a tasteful, inexpensive and easy-to-make menu to serve on its flights, Lieb

    16、erman got the job4. We can learn from the text that Liebermans family _A. have relatives in EuropeB. love cooking at homeC. often hold partiesD. own a restaurant5. The Food Network got to know Lieberman _A. at one of his partiesB. from his teachersC. Through his taped showD. on a television program6

    17、. What does the word “charisma” underlined in the text refer to?A. A natural ability to attract othersB. A way to show ones achievementC. Liebermans after-class interestD. Liebermans fine cooking skill7. Why did the airline company give Lieberman the job?A. He could prepare meals in a small kitchenB

    18、. He was famous for his shows on Food TVC. He was good at using eggs to make sandwichesD. He could cook cheap, delicious and simple meals【答案】4. B5. C6. A7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了在费城长大的利伯曼从小学习做菜的事情。他七岁的时候开始学做菜,大学之后开始因为做菜而出名,得到了各方关注。【4题详解】推理判断题。根据第一段“His food-loving family had two kitchens”(他热爱食物的家庭有

    19、两个厨房)可推断利伯曼的家人喜欢在家做饭。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第一段“Tapes of the show were passed around, with which his name went beyond the school and finally to the Food Network”(该节目的录音带被传阅,他的名字被传到了学校之外,最后传到了美食频道)可知美食频道通过利伯曼的录音带认识了他。故选C。【6题详解】词句猜测题。根据该词所在句后一句“Food TV isnt about food anymore,” says Flay“Its about your per

    20、sonality(个性)and finding a way to keep peoples eyeballs on your show”(“美食电视节目不再是关于食物的, ”弗雷说,“关键在于你的个性,以及找到一种方式让人们关注你的节目。”可以推断“charisma”这个词是指能自然吸引他人的能力。故选A。【7题详解】细节理解题。根据最后一段“An airline company(航空公司)was looking for someone to come up with a tasteful, inexpensive and easy-to-make menu to serve on its f

    21、lights, Lieberman got the job”(利伯曼得到了这份工作。当时,一家航空公司正在寻找一名能为其航班提供有品位、价格低廉、易于制作的菜单的人)可知航空公司给了利伯曼这份工作是因为他能做便宜、美味、简单的饭菜。故选D。 CLike you and your pet dog, plants are living things: they eat, drink, and grow. Unlike you and your dog, they cant run away, use fists or teeth, or hide under the covers when the

    22、yre threatened. But they can fight back.Why would a plant need to fight back? To avoid being eaten, of course! Plants have several ways of protecting themselves. A plant can grow in a hidden or hard-to-get-to place. Think of plants youve seen growing on steep, rocky cliff (悬崖). Or, a plant could mak

    23、e only some parts of itself attractive to hungry insects and animals. For instance, if a plant produced really tasty leaves, herbivores (creatures that eat only plants) might eat the leaves instead of the seeds, which the plant needs for making more plants. Some plants have sharp or slippery (滑的) pa

    24、rts that discourage insects and other animals from getting too close, like the thorns(刺) on a rosebush.But the most interesting way that plants fight back is by using chemicals. Plants take minerals from the soil and combine them into chemicals that do a lot of work. For example, plants produce chlo

    25、rophyll(叶绿素), which helps convert sunshine and water into the sugars that plants eat.They also produce chemicals to help protect themselves. One kind of tobacco plant releases a chemical into the air whenever small bugs begin to eat it. The chemical signals large bugs, saying Dinners ready! The big

    26、bugs come to eat the little ones and save the plant.Most plants use chemicals in a more direct way against their enemies. In other words, plants make poison.8What does the underlined word convert mean?A. ChangeB. SeparateC. FormD. Produce9. What do we know from the passage?A. Some plants hide under

    27、the covers when faced with threat.B. A plant grows in a hard-to-get-to place to draw peoples attention.C. Some plants produce tasty leaves to protect their seeds.D. Plants produce chemicals to meet the needs of big bugs.10. What may be talked about following the last paragraph?A. Different effects t

    28、hat different plant poisons cause on plant eaters.B. Different kinds of plants in the world.C. Why plants make poison?D. How to protect plants?11. What would be the best title for the passage?A. Plant information.B. Plant enemies.C. Plant poisons.D. Plant protection.【答案】8. A9. C10. A11. D【解析】【分析】这是一

    29、篇说明文。文章介绍了植物是怎样反击和保护自己的。【8题详解】词义猜测题。根据下划线所在的句子plants produce chlorophyll(叶绿素), which helps convert sunshine and water into the sugars that plants eat.可知,植物产生叶绿素,能将阳光和水变成植物需要的糖分。根据语境,可以推测convert是“改变、转变”的意思,即change。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第二段if a plant produced really tasty leaves, herbivores (creatures tha

    30、t eat only plants) might eat the leaves instead of the seeds, which the plant needs for making more plants.可知,如果一种植物产生真正美味的叶子,食草动物(只吃植物的动物)可能吃叶子而不是种子,植物需要种子来长出更多的植物。由此可知,一些植物可能用美味的叶子来保护种子。故选C。10题详解】推理判断题。根据最后一段Most plants use chemicals in a more direct way against their enemies. In other words, plan

    31、ts make poison.可知,大部分植物以更直接的方式使用化学物质来对抗敌人。换句话说,植物产生毒素。由此推测,接下来会写,不同的植物毒素对食草动物的不同影响。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第二段Plants have several ways of protecting themselves. A plant can grow in a hidden or hard-to-get-to place.植物有几种保护自己的方法。一株植物可以生长在一个隐蔽的或难以接近的地方。根据第三段But the most interesting way that plants fight bac

    32、k is by using chemicals.可知,但最有趣的方式是植物通过使用化学物质反击;根据第四段They also produce chemicals to help protect themselves.可知,他们也产生化学物质来保护自己。由此可以看出,文章是关于植物保护的。短文的最佳标题是“植物的自我保护”。故选D。DA South-African female engineer has become an inspiration for other women looking to succeed in fields led by men, after photos of he

    33、r constructing an extension to her house went so popular on social media.Last month, South Africa celebrated Womens Month and a 26-year-old woman from Pietermaritzburg became the unlikely poster girl for this years celebration, after photos of her single-handedly working on an extension to her house

    34、 went popular on Facebook and other social networks. The pictures showed the woman preparing the cement, making all the measurements and piling the building blocks all by herself, which not only won her a lot of praise, but also empowered other women to follow their dreams even if the difficulties a

    35、re against them.South African website Briefly managed to track down the woman of the photos, who turned out to be a trained civil engineer named Zama Philisiwe Zungu. She inherited the passion for construction from her father, who is also a builder, and made the decision to become an engineer in 201

    36、4, getting into the Umgungundlovu TVET College in her home city.Zama said that she had never worked in construction before, but that the practical exams she had passed during college gave her the confidence that she could build the extension to her house by herself. “This is what I am good at,” the

    37、26-year-old said. “Renovating my home is very fun and exciting at the same time; practices are more fun than theory.”Zama dreams of one day running her own construction company and plans to empower more women in the engineering industry. “Always put your best in everything that you do and never unde

    38、restimate the power of pouring your heart in what you do. Always seek to improve and empower yourself.” Zama advised other women.12. Why has the female engineer become an inspiration for other women?A. Because she is popular on social media.B. Because she goes to college in a poor country.C. Because

    39、 women finally control the main fields.D. Because women seldom succeed in the construction industry.13. What do we know about Zama?A. She chose the best location for her house.B. She made a lot of preparations on her own.C. She praised other women following their dreams.D. She made a lot of building

    40、 blocks and cement.14. What does the underlined word “Renovating” mean in paragraph 4?A. Making the room better and larger.B. Painting the walls of a new house.C. Tearing an old house into pieces.D. Drawing a new room in the paper.15. Which of the following best describes Zama?A. Inspiring and perse

    41、vering.B. Romantic and hardworking.C. Creative and sympathetic.D. Cooperative and reliable.【答案】12. D13. B14. A15. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。南非一名女工程师Zama Philisiwe Zungu在自家扩建房屋的照片在社交媒体上走红后,她成为了其他女性在男性主导的领域取得成功的鼓舞力量。文章介绍了她扩展房屋的经过以及本人对此的看法。【12题详解】细节理解题。根据第一段“A South-African female engineer has become an inspir

    42、ation for other women looking to succeed in fields led by men, after photos of her constructing an extension to her house went so popular on social media.”(南非一名女工程师在自家扩建房屋的照片在社交媒体上走红后,她成为了其他女性在男性主导的领域取得成功的鼓舞力量)可知,这位女工程师成为了其他女性的榜样是因为女性很少在建筑业取得成功。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“The pictures showed the woman p

    43、reparing the cement, making all the measurements and piling the building blocks all by herself, which not only won her a lot of praise, but also empowered other women to follow their dreams even if the difficulties are against them.”(这些照片显示,这位妇女自己准备水泥,测量所有的尺寸,堆砌建筑的砖块,这不仅为她赢得了很多赞誉,也使其他女性能够追随自己的梦想,即使困

    44、难重重)可知,Zama自己做了很多准备。故选B。【14题详解】词句猜测题。根据画线词上文“Zama said that she had never worked in construction before, but that the practical exams she had passed during college gave her the confidence that she could build the extension to her house by herself.”(Zama说她以前从未在建筑行业工作过,但她在大学期间通过的实践考试让她有信心自己可以建造房子的扩建部分

    45、,所以Zama认为让房间更好更大,是非常有趣和令人兴奋的。)故画线词意思是“使房间更好更大”。故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中“Always put your best in everything that you do and never underestimate the power of pouring your heart in what you do. Always seek to improve and empower yourself. Zama advised other women.”(Zama建议其他女性:“做每一件事都要全力以赴,永远不要低估全身心投入的力

    46、量。总是寻求改善和增强自己的力量。”)可推知,Zama是一个鼓舞人心,持之以恒的人。故选A。第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Get into a group bigger than two and you get butterflies in your stomach. Staff meetings at work are difficult. And parties are the worst.Youre not alone. Social anxiety affects an

    47、estimated 15 million Americans. Here are some tips to help you better navigate the social world:For formal situations: Plan and prepare what you want to sayKnow you want to get your point heard at that big meeting? Plan and prepare. While the gold standard seems to be able to react quickly, its fine

    48、 to know what you want to say in advance. _16_. Have notes in front of you in case you are nervous.For casual situations: PrepareParty coming up? Like the staff meeting, be prepared. _17_. Even if you worry that your story may seem out of place, try to make it fit: If you dont know what to say on a

    49、particular topic, spin it back to what you do know. For example, your question about the economy brings me back to climate change; what you said reminds me of the time I ._18_The problem with listening to what your anxious mind is telling you is that it works: If you skip the staff meeting or the pa

    50、rty, you will feel less anxious, but this is only feeding the dragon and will make those anxious circuits in your brain stronger. _19_. Over time, this will expand your comfort zone.Take baby stepsDecide to go to the party and tell yourself you will stay for a half-hour and then see how you feel. Th

    51、ink of this less as some command performance and more as an experiment in expanding your social world. Baby steps like these are fine its about learning to fight your emotions by moving forward. _20_.A. Dont listen to your anxietyB. With practice, it will become easierC. Step forward and speak up in

    52、 spite of itD. However, this is not the best way to socializeE. Map out a couple of stories that you feel comfortable sharingF. The solution to any anxiety is to run toward it, not away from itG. Write out your speech, however long or short, and practice ahead of time【答案】16. G17. E18. A19. F20. B【解析

    53、】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些给社交焦虑者的一些建议,从而更好地驾驭社交世界。【16题详解】根据前句“While the gold standard seems to be able to react quickly, its fine to know what you want to say in advance.(虽然黄金准则似乎能够迅速做出反应,但提前知道自己想说什么是很好的。)”和后句“Have notes in front of you in case you are nervous.(在你面前准备好笔记,以防你紧张。)”可知,避免紧张,提前准备演讲稿并加以练习。选项

    54、G“Write out your speech, however long or short, and practice ahead of time(把你的演讲稿写下来,不管长或短,并提前练习)”符合上下文语境。故选G。【17题详解】根据前文“Party coming up? Like the staff meeting, be prepared.(派对要来了?和员工会议一样,要做好准备。)”和后句“Even if you worry that your story may seem out of place, try to make it fit: If you dont know what

    55、 to say on a particular topic, spin it back to what you do know. (即使你担心你的故事看起来不合适,也要试着让它合适:如果你不知道在一个特定的话题上说什么,就把它转回到你知道的话题上。)”可知,建议准备可以在派对上可以分享的故事。选项E“Map out a couple of stories that you feel comfortable sharing (列出几个你觉得可以分享的故事)”符合上下文语境。故选E。【18题详解】这里为本段小标题。根据下文“The problem with listening to what yo

    56、ur anxious mind is telling you is that it works: If you skip the staff meeting or the party, you will feel less anxious, but this is only feeding the dragon and will make those anxious circuits in your brain stronger.(倾听焦虑的大脑告诉你的事情的问题在于它是有效的:如果你不参加员工会议或聚会,你会感到不那么焦虑,但这只是在喂龙,会让你大脑中的焦虑回路更强。)”及本段内容可知,本段

    57、主要介绍不要倾听大脑的焦虑,任何焦虑都有解决方法。选项A“Dont listen to your anxiety (不要听信你的焦虑)”符合本段小标题。故选A。【19题详解】根据前句“The problem with listening to what your anxious mind is telling you is that it works: If you skip the staff meeting or the party, you will feel less anxious, but this is only feeding the dragon and will make

    58、those anxious circuits in your brain stronger. (倾听焦虑的大脑告诉你的事情的问题在于它是有效的:如果你不参加员工会议或聚会,你会感到不那么焦虑,但这只是在喂龙,会让你大脑中的焦虑回路更强。)”和后句“Over time, this will expand your comfort zone. (随着时间的推移,这会扩大你的舒适区。)”可知,作者建议不要逃避焦虑,全力以赴就会适应。选项F“The solution to any anxiety is to run toward it, not away from it (任何焦虑的解决方法都是奔向它

    59、,而不是逃避它)”符合上下文语境。故选F。【20题详解】根据前文“Decide to go to the party and tell yourself you will stay for a half-hour and then see how you feel. Think of this less as some command performance and more as an experiment in expanding your social world. Baby steps like these are fine its about learning to fight yo

    60、ur emotions by moving forward. (决定去参加聚会,告诉自己你会呆半个小时,然后看看你感觉如何。与其说这是一种命令性的表现,不如说这是一种扩展你的社交世界的实验。像这样一小步一小步是可以的这是关于学习通过前进来对抗你的情绪。)”可知,作者建议通过循序渐进地多加练习,克服焦虑就会越来越容易。选项B“With practice, it will become easier (通过练习,它会变得更容易)”符合上下文语境。故选B。第二部分语言运用 (共两节,满分 30分) 第一节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四

    61、个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I used to hate being called upon in class mainly because I didnt like attention drawn to myself. And unless otherwise _21_ a seat by the teacher, I always chose to sit at the back of the classroom.All this _22_ after I joined a sports team. It began when a teacher suggested I try

    62、out for the basketball team. At first I thought it was a _23_ idea because I didnt have a good sense of balance, nor did I have the _24_ to keep pace with the others on the team and they would laugh at me. But for the teacher who kept insisting on my “_25_ it”, I wouldnt have decided to give it a tr

    63、y.Getting up the courage to go to the tryouts was only the _26_ of it! When I first started _27_ the practice sessions. I didnt even know the rules of the game, much less what I was doing. Sometimes Id get _28_ and take a shot at the wrong direction which made me feel really stupid. _29_, I wasnt th

    64、e only one “new” at the game, so I decided to _30_ on learning the game, do my best at each practice session, and not to be too hard on myself for the things I didnt know “just yet”.I practiced and practiced. Soon I knew the _31_ and the “moves”. Being part of a team was fun and motivating. Very soo

    65、n the _32_ part in me was winning over my lack of confidence. With time, I learned how to play and make friends in the process friends who respected my efforts to work hard and be a team player. I never had so much fun!With my _33_ self-confidence comes more praise from teachers and classmates. I ha

    66、ve gone from _34_ in the back of the classroom and not wanting to call attention to myself, to raising my hand even when I sometimes wasnt 100 per cent _35_ whether I had the right answer. Now I have more self-confidence in myself.21. A. approvedB. removedC. confirmedD. assigned22. A. continuedB. ch

    67、angedC. seededD. started23. A. crazyB. memorableC. complicatedD. dangerous24. A. rightB. chanceC. abilityD. patience25. A. going forB. looking forC. cheering forD. accounting for26. A. pointB. halfC. restD. end27. A. enjoyingB. preparingC. attendingD. watching28. A. frightenedB. astonishedC. amazedD

    68、. confused29. A. EssentiallyB. FortunatelyC. ObviouslyD. Hopefully30. A. focusB. actC. relyD. try31. A. stepsB. ordersC. rulesD. games32. A. matureB. competitiveC. distinctD. specific33. A. expressedB. improvedC. restoredD. recognised34. A. dreamingB. playingC. relaxingD. hiding35. A. luckyB. happyC

    69、. sureD. satisfied【答案】21. D22. B23. A24. C25. A26. B27. C28. D29. B30. A31. C32. B33. B34. D35. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。讲述了“我”原来是一个非常内向的孩子,在学校时没有突出的表现,很缺乏自信,由于老师的鼓励参加篮球队后,“我”重新拾起了自信。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:除非被老师指定一个座位,否则我总是选择坐在教室的后面。A. approved赞同;B. removed移除;C. confirmed证实;D. assigned指定,分配。根据“I always chose t

    70、o sit at the back of the classroom.”可知,除非被老师指定座位,否则作者都选择坐在教室的后面,因为他不喜欢被关注。故选D。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:所有这些在我加入一个体育运动队后改变了。A. continued继续;B. changed改变;C. seeded播种;D. started开始。根据下文“I have gone from _14_ in the back of the classroom and not wanting to call attention to myself,”可知,加入篮球队后作者有了改变。故选B。【23题详解】考查

    71、形容词词义辨析。句意:一开始我认为这是一个疯狂的想法,因为我的平衡感不好,并且我也没有能力跟上队里的其他人,他们会嘲笑我。A. crazy疯狂的;B. memorable难忘的;C. complicated复杂的;D. dangerous危险的。根据“I didnt have a good sense of balance”可知,作者认为老师让自己加入篮球队是一个疯狂的想法。故选A。【24题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. right权力;B. chance机会;C. ability能力;D. patience耐心。根据“to keep pace with the others on t

    72、he team”可知,在球队里跟上队友是一种能力。故选C。【25题详解】考查动词短语辨析。句意:如果不是那个一直坚持让我“放手去做”的老师,我不会决定试一试。A. going for挑选,适用于,努力争取;B. looking for寻找;C. cheering for为喝彩,为加油;D. accounting for占比。根据上文“It began when a teacher suggested I try out for the basketball team.”推知,该老师一直坚持让作者放手去做、努力争取。go for it“放手去做,努力争取”。故选A。【26题详解】考查名词词义辨析

    73、。句意:鼓起勇气参加选拔赛只是其中的一半。A. point要点;B. half一半;C. rest休息;D. end结束,末尾。根据下文“I didnt even know the rules of the game, much less what I was doing”可知,鼓起勇气参加选拔赛只是进入篮球队的一半。故选B。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:当我第一次参加训练时,我甚至不知道比赛规则,更不用说我在做什么了。A. enjoying喜欢,欣赏;B. preparing准备;C. attending参加;D. watching观看。根据“the practice session

    74、s”可知,此处是指参加训练。故选C。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:有时我会很困惑,把球投错篮筐,这让我感觉很愚蠢。A. frightened恐惧的;B. astonished震惊的;C. amazed惊讶的;D. confused困惑的。根据“take a shot at the wrong direction”可知,作者有时很困惑,搞不清楚该把球投入哪个篮筐。故选D。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:幸运的是,我不是参加比赛的唯一的新人,因此我决定专注于从这次比赛中学习,在每一次练习中尽我最大的努力,不要因为“还不知道”的事情而对自己太苛刻。 A. Essentially基本地

    75、;B. Fortunately幸运地;C. Obviously显然;D. Hopefully充满希望地。根据“I wasnt the only one “new” at the game”推知,作者感到庆幸的是,自己不是赛场上唯一的新人。故选B。【30题详解】考查动词词义辨析。句意同上。A. focus关注;B. act行动,表演;C. rely依靠;D. try尝试。结合作者新手的身份和“on learning the game”推知,他决定这次比赛专注于学习(技能技巧)。故选A。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:很快我知道了规则和动作。A. steps步骤;B. orders命令;C.

    76、 rules规则;D. games游戏,比赛。根据上文“I practised and practised.”可知,作者经过不断练习后知道了规则。故选C。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:很快,我内心充满竞争的一面就战胜了我缺乏自信的一面。A. mature成熟的;B. competitive竞争的;C. distinct明显的,卓越的;D. specific独特的,具体的。根据“winning over my lack of confidence.”可知,作者加入篮球队后,随着技术的提高,他内心充满竞争的一面就战胜了缺乏自信的一面。故选B。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:随着我自

    77、己信心的提高,得到了老师和同学的更多赞扬。A. expressed表达;B. improved改善,提高;C. restored修复;D. recognised认出。根据上文“my lack of confidence”及下文“comes more praise from teachers and classmates”可知,作者的自信心提高了。故选B。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:句意:我已经从藏在教室后面,不想引起别人对我的注意,变成了举手,即使有时我不能百分之百确定我是否有正确的答案。A. dreaming梦想;B. playing玩耍;C. relaxing放松;D. hidi

    78、ng隐藏。根据上文“I always chose to sit at the back of the classroom.”可知,作者以前总是“藏”在教室后面。故选D。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. lucky幸运的;B. happy开心的;C. sure确定的;D. satisfied满意的。根据下文“Now I have more selfconfidence in myself.”可知,即使不能确定是正确的答案,作者也会举手回答问题。故选C。第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。It

    79、 is a big challenge_36_(find) and keep the right balance between progress and the protection of cultural sites. However, big challenges can sometimes lead to great solutions. When the Egyptian government suggested_37_(build) the Aswan Dam, they were faced with various problems, _38_(include) destroy

    80、ing an important part of Egypts cultural heritage. As a result, the government turned _39_the United Nations in 1959. A committee_40_(establish) to limit damage to the Egyptian buildings and prevent the_41_(lose) of cultural relics. Finally, a document was signed and the work began in 1960. Temples

    81、and other cultural sites were taken down piece by piece, and then moved and put back together in a safe place. Eventually, the project was completed_42_ (succeed)Not only _43_ the countries found a path to the future _44_did not run over the relics of the past, but they had also learnt that it was p

    82、ossible for countries to work together to build a better tomorrow. Therefore, if a problem seems too difficult for a single nation, the _45_(globe) community can sometimes provide a solution.【答案】36. to find37. building38. including39. to40. was established41. loss42. successfully43. had44. that#whic

    83、h45. global【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了如何保护文化遗产的问题。通过埃及的例子说明对于一个国家太困难的问题,全球社区有时候可以提供解决办法。【36题详解】考查不定式。句意:在进步和对文化遗址的保护之间找到并保持正确的平衡是一个巨大的挑战。分析句子结构并结合句意可知,it是形式主语,真正的主语是不定式短语“(find) and keep the right balance between progress and the protection of cultural sites”,故填to find。【37题详解】考查非谓语动词。句意:当埃及政府建议建造阿斯旺大坝时,他们面

    84、临着各种问题,包括摧毁埃及文化遗产中重要的一部分。suggest doing sth.“建议做某事”,用动名词作宾语,故填building。【38题详解】考查介词。句意:当埃及政府建议建造阿斯旺大坝时,他们面临着各种问题,包括摧毁了埃及文化遗产中重要的一部分。根据句意,此处用介词including“包括”,构成介词短语,故including。【39题详解】考查介词。句意:结果,政府在1959年求助联合国。turn to“求助于”,是固定短语,根据句意,故填to。【40题详解】考查动词时态语态和主谓一致。句意:一个委员会被建立限制埃及建筑的破坏和防止文物的损失。分析句子可知,establish作

    85、谓语,根据句意,此处描述过去发生的事情用一般过去时,主语A committee与谓语establish是被动关系,用被动语态,且主语是第三人称单数,谓语动词也用第三人称单数,故填was established。【41题详解】考查名词。句意:一个委员会被建立限制埃及建筑的破坏和防止文物的损失。名词loss“损失”作prevent的宾语,根据句意,此处用作不可数名词,故填loss。【42题详解】考查副词。句意:最终,这项工程成功地完成。修饰谓语动词“was completed”用副词作状语,故填successfully。【43题详解】考查倒装句和时态。句意:这些国家不仅仅发现了一条不以牺牲古迹为代

    86、价的未来发展之路,也认识到了多国同心协力创造美好未来的可能性。not only置于句首,句子使用部分倒装,根据下文的“had learnt”可知,用过去完成时,故填had。【44题详解】考查定语从句。句意:这些国家不仅仅发现了一条不以牺牲古迹为代价的未来发展之路,也认识到了多国同心协力创造美好未来的可能性。分析句子成分可知,空格处引导定语从句,修饰a path,从句中作主语,且指物,用关系代词which或者that,故填that/which。【45题详解】考查形容词。句意:因此,如果一个问题对一个国家来说似乎太困难,全球社区有时可以提供一个解决方案。修饰名词用形容词,故填global。第三部分

    87、写作(共两节,满分 40 分) 第一节(满分 15 分)46. 假定你是李华,你校将举办“感受中国传统文化”的活动。请你给你校的英国交换生Peter写一封电子邮件,邀请他前来参加。内容包括:1.活动时间、地点;2.朗诵中国古代诗词、参加传统文化讲座、品尝中国传统美食等;3.活动的意义等。注意:(1)词数100左右;(2)可适当增加细节,以使行文流畅Dear Peter,_Yours sincerely,Li Hua【答案】Dear Peter,Im writing to invite you to take part in our theme activity, which will exhi

    88、bit all kinds of traditional Chinese culture.The activity will begin at our school on May 1th 2018, lasting 5 days.A series of lectures with traditional Chinese culture will be given by famous professors, which helps you to learn more about Chinese culture.Meanwhile, there will be a recitation confe

    89、rence on ancient Chinese poetry.Besides, you will have the opportunity to taste a variety of delicious traditional Chinese food.Aimed at promoting the understanding of culture, the activity serves as a good platform where you can broaden your horizon and make new friends.I sincerely hope you can com

    90、e an enjoy it. Yours sincerely,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达是一篇应用文。要求考生给英国交换生Peter写一封电子邮件,邀请他前来参加学校即将举办的“感受中国传统文化”活动。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时。结构:总分法总分法是指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1活动时间、地点;2.朗诵中国古代诗词、参加传统文化讲座、品尝中国传统美食等;3.活动的意义等。第二步:列提纲(重点词组)invite sb. to do sth.;take part in;help sb. to do st

    91、h.;learnabout;a variety of;aim at; serves as;broaden ones horizon;make friends第三步:连词成句1.Im writing to invite you to take part in our theme activity, which will exhibit all kinds of traditional Chinese culture.2.The activity will begin at our school on May 1th 2018, lasting 5 days.3.A series of lectu

    92、res with traditional Chinese culture will be given by famous professors, which helps you to learn more about Chinese culture.4.Meanwhile, there will be a recitation conference on ancient Chinese poetry.5.You will have the opportunity to taste a variety of delicious traditional Chinese food.6.Aimed a

    93、t promoting the understanding of culture the activity serves as a good platform where you can broaden your horizon and make new friends.7.I sincerely hope you can come an enjoy it.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态的问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In

    94、the end, At last(供参考)2.表并列补充关系:Besides3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat (供参考)4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result(供参考)连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。第五步:润色修改【点睛】高

    95、分句型1Im writing to invite you to take part in our theme activity, which will exhibit all kinds of traditional Chinese culture.(which引导非限制性定语从句)高分句型2Aimed at promoting the understanding of culture, the activity serves as a good platform where you can broaden your horizon and make new friends.(aimed at

    96、为过去分词短语作状语)第二节(满分25 分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。It was a cold winter. After work, I returned home. I started to take my coat off, when my son Justin ran through the door of his room. He shouted, “Dad! Dad! Im going to play baseball tonight.”“Where at?”“I dont know! Its do

    97、wntown somewhere. Dad, its just downtown. Well find it.” I pulled my jacket back on. He took the baseball glove. It fit his left hand; he was left handednot a good match. “So where are we going?” I asked.“ I dont know, Dad.”He ran to the door. “Its downtown.” Saint John was not a big city. There wer

    98、e only a few blocks in either direction. “ I think its in the south end, Dad.” My son stared at me and held his glove. “ Well find it.”We crossed the city center and entered the south end. We saw a few kids with gloves on their hands. “ I guess were heading in the right direction, son. Those kids lo

    99、ok like they are ready for a baseball game.”Justins eyes were sparkled with excitement, “ See? I told you, Dad.”“ I always believe in you, Justin.” I replied with a big smile. We found the field. The wind froze the parents through to the bone, but the kids failed to notice it. Their minds were on ba

    100、seball.It was a rag-tag group of boys and girls, just enough to form three teams. It was a poor league and there were no uniforms. They were lucky to have shirts that matched. They played in T-shirts and jeans. The young kids had no idea where the ball was to be thrown. I would have laughed, but my

    101、son was one of the ones throwing the ball to the wrong base. The three teams battled with each other, won and lost. The coaches, who were actually just elder kids, were patient. It was a game and they treated it that way. At the same time, they taught and encouraged the younger players.Paragraph 1:I

    102、 heard that they would take part in the city baseball competition the next summer._Paragraph 2:Nine months later, in winter, they attended the second city baseball competition._【答案】Paragraph 1:I heard that they would take part in the city baseball competition the next summer. I was surprised. With o

    103、nly a few months left, how could they make it? The kids even were throwing the baseball to the wrong base. But they were determined to do so. From that day on, the kids got together every weekend to practice baseball. And the young coaches taught them patiently. Six months later, the kids finished t

    104、he competition and got last place. My son was upset. That night, I had to hold and comfort him, telling him that it would be better the next time.Paragraph 2:Nine months later, in winter, they attended the second city baseball competition. Most of the kids were back. The same coaches encouraged them

    105、. The kids were familiar with each other. They knew each others strengths and weaknesses and tried to help each other. My son was there. He did a good job. The team went to the finals and won second place this time. The young players, the coaches and all the parents there cried with joy.【解析】【分析】这是一篇

    106、读后续写。文章以故事发展为线索,讲述了一个寒冷冬日的傍晚,儿子让作者带他去打棒球。他们穿过小城,来到南边,发现了一群孩子在打棒球。他们球技不好,甚至连专业的教练都没有,却非常有热情。【详解】1.段落续写。由第一段首句内容“我听说他们明年夏天要参加城市棒球比赛。”可知,下文可以描述作者的担忧,以及这次比赛的结果(失败)。由第二段首句内容“九个月后的冬天,他们参加了第二届城市棒球比赛。”可知,下文可以描述他们经过长时间的训练,球技提高,有了默契,这次比赛取得了好结果。2.续写线索:准备夏天参加比赛作者担忧比赛失败安慰儿子参加冬季比赛取得好成绩众人激动兴奋3.词汇激活行为类成功:succeed/ma

    107、ke it决心做某事:be determined to do/ decide to do/ make up ones mind to do情绪类惊讶:surprised/ shocked/ astonished伤心的:upset/ sad/ heart-broken耐心地:with patience/ patiently【点睛】高分句型1 That night, I had to hold and comfort him, telling him that it would be better the next time.(句中运用了现在分词作状语和that引导宾语从句)高分句型2With only a few months left, how could they make it? (句中运用了with复合结构)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新疆喀什市2022-2023学年高一英语上学期11月月考试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346536.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1