2022届高考英语一轮复习 第1部分 必修4 Unit 5 Theme parks单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 必修4 Unit Theme parks单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 必修 parks 单元 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、第一部分必修4 Unit 5.阅读理解(2021年山东模拟卷三)“If you dont behave,Ill call the police” is a lie that parents generally use to get their young children to behave.Parents lies work in the short terns,but a new study led by NTU Singapore suggests that theyre associated with harmful effects when the child becomes an
2、adult.The research team asked 379 Singaporean young adults whether their parents lied to them when they were children. How much they lie to their parents now,and how well they adjust to adulthood challenges.Adults who reported being lied to more as children were more likely to report deceiving their
3、 parents in their adulthood.They also said they faced greater difficulty in meeting psychological and social challenges.Lead author Assistant Professor Setoh Peipei from NTU Singapores School of Social Sciences said,“Parenting by lying can seem to save time especially when the real reasons behind wh
4、y parents want children to do something is complicated to explain.When parents tell children that honesty is the best policy, but display dishonesty by lying, such behaviour can send conflicting messages to their children.Parents dishonesty may eventually break trust and promote dishonesty in childr
5、en.Our research suggests that parenting by lying is a practice that has bad consequences for children when they grow up.Parents should be aware of this and consider alternatives to lying, such as acknowledging childrens feelings, giving information so children know what to expect, offering choices a
6、nd problem-solving together, to help children develop good behaviour.”The analysis found that parenting by lying could place children at a greater risk of developing problems that the society disapproves, such as aggression and rule-breaking behaviour.Some limitations of the study include relying on
7、 what young adults report about their past experience of parents lying.“Future research can explore using more information providers, such as parents, to report on the same topic,” suggested Asst Prof Setoh.()1.Why is a parental lie mentioned in the first Paragraph?ATo introduce the topic for discus
8、sion.BTo tell a popular way to educate children.CTo prove the great influence of the police.DTo show the harmful effects of parental lies.()2.The underlined word “deceiving” in Paragraph 2 is closest in meaning to “_”AworryingBabusingCdisappointing Dcheating()3.According to the research,which of the
9、 following can parents do?AGive children chances to choose.BForce good behaviour on children.CLet children solve problems alone.DStop children knowing what to expect.()4.What does the last paragraph imply about the study?AIt is quite controversial.BIt is rather meaningless.CIt needs to be perfected.
10、DIt demands honest responses.【语篇解读】本文是一篇说明文。新加坡的一项最新的研究发现,父母“撒谎式”育儿会影响孩子的心理健康,且使得孩子长大后更容易撒谎。1A目的意图题。通读全文可以推断,作者在文章第一段中提及父母在育儿时会普遍使用的一个谎言是为了引出本文要讨论的话题父母“撒谎式”育儿会影响孩子的心理健康,且使得孩子长大后更容易撒谎。故选A项。2D词义猜测题。根据文章第二段内容可知,研究小组询问了 379名新加坡年轻人,他们的父母在他们小时候是否欺骗过他们,他们现在对父母撒了多少谎,以及他们如何适应成年后的挑战。那些在孩童时期被欺骗得更多的成年人在成年时期更有可能
11、_父母。由此可以猜测,画线词deceiving意为“欺骗”。故选D项。3A细节理解题。根据文章第三段中的“Parents should be aware of this and consider alternatives to lying, such as acknowledging children s feelings, giving information so children know what to expect, offering choices and problem-solving together”可知,父母应该考虑给孩子提供选择。故选A项。4C推理判断题。根据文章最后一段
12、中的“Some limitations of the study include relying on what young adults report about their past experience of parents lying.Future research can explore using more information providers, such as parents, to report on the same topic”可以推断,该研究需要进一步完善。故选C项。.七选五(2020年海南省海口6月大联考)“Click!” Thats the sound of a
13、 seat belt locking in place._1_So I dont drive anywhere until I wear it.Choosing to wear your seat belt is as simple as choosing between life and death.Which one do you choose?Think about it.When you are driving in a car, you may be going 60 MPH or faster.Then somebody ahead of you locks up his or h
14、er brakes.Your car, which was going 60 MPH, has now suddenly stopped.Your body, however, is still going 60 MPH._2_Will it be the windshield or your seat belt? I choose the seat belt._3_ They think that seat belts dont allow them much space to move freely in the car.To them, whats more uncomfortable?
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347012.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
