新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册单元检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册单元检测:UNIT HISTORY AND TRADITIONS WORD版含解析 新教材 202
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养检测(四)(Unit 4)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1 M: Susan, I want to buy Jimmy a new sweater for his birthda
2、y. Do you know a good place to buy one? W: Why dont you try Macys department store? 1. For whom does the man want to buy a new sweater? A. Susan. B. Jimmy. C. Macy. 答案: BText 2W: I thought the bus leaves every fifteen minutes. M: It usually does, but this is the holiday schedule. We should have take
3、n the subway. W: Well, lets take a taxi. Or well be late for the film. M: Oh, look. Bus No. 77 is coming. 2. How will the speakers probably get to the cinema? A. By bus. B. By subway. C. By taxi. 答案: AText 3M: Was that the telephone ringing? W: I didnt hear anything. Sometimes when the windows are o
4、pen, you can hear the neighbors phone. M: Well. I m expecting an important phone call, and I don t want to miss it. 3. What is the man doing? A. Waiting for a call. B. Calling his neighbor. C. Opening a window. 答案: AText 4W: Do you want a day course or an evening course? M: Well, it would have to be
5、 an evening course since I work during the day. W: OK. The evening course meets from 7 to 9 and will last for two months. M: Thats fine. 4. Which course does the man want to choose? A. A day course. B. An evening course. C. Both of them. 答案: BText 5M: As we all know, shopping plays a very important
6、role in peoples lives, and it is many peoples favorite activity, especially for women. W: I couldnt agree with you more. In order to promote sales, both sellers and producers place a variety of shopping ads in newspapers, magazines, and on the radio and television. 5. What are the speakers mainly ta
7、lking about? A. The role of shopping in peoples lives. B. How to promote sales. C. The importance of mass media. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hel
8、lo, Im calling to find out what time your store closes today. W: Were actually closing in half an hour at 9 p. m. Tomorrow well be open from 11 a. m. to midnight. M: Hmm, I wont be able to make it there in the next 30 minutes and I need to return a DVD before I go out of town at 10 a. m. tomorrow. W
9、: We have an after-hours drop box, so you can come by after we close and return the DVD. So you dont need to pay a late fee. M: All right. Id get it done today. 6. Whats the time now? A. 8: 30 p. m. B. 9: 00 p. m. C. 11: 00 p. m. 答案: A7. What will the man probably do next? A. Pay a late fee. B. Go o
10、ut of town. C. Return a DVD. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: I have some problems with this tour. W: What are they? We are here to help you. M: The tour company seems disorganized. No one seems to have a clear picture as to where we are going and when we are going to get there. W: I will see what I ca
11、n do about that. How about the accommodations on the tour? M: So far, we have been staying in really out-of-the-way accommodations. W: Im sorry to hear that. How about the hotel restaurant? M: The food in the restaurant is terrible, and a few people from our group got sick. W: I am so sorry that you
12、 had such a bad experience. We would like to offer you a free city tour to make it up to you. 8. What does the man think of the tour company? A. Disorganized. B. Dishonest. C. Disordered. 答案: A9. What does the woman promise to do? A. Offer the man a better accommodation. B. Give back some money to t
13、he man. C. Offer the man a free city tour. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hi, I would like a ticket to Brussels, please. M: Certainly, madam. We have an express train leaving at 7 a. m. and an overnight train that leaves at 9 p. m. Which one do you want? W: How long does it take to get there? M: 12
14、hours. We now have tickets available only for first class on the express trainIf youd like, you can choose a second class ticket for the overnight train which is cheaper. WYeah, I think that is the best choice. Do you serve food on the train? M: Yes, of courseThere is a dining car on the train where
15、 they serve meals at all times. We also provide water and coffee for all of our passengers for free. W: Great! Ill take it. M: Here you are, madam. Remember to be here at least thirty minutes before the train leaves. W: I understand. Thank you very much! 10. How long does it take to get to Brussels?
16、 A. 12 hours. B. 9 hours. C. 7 hours. 答案: A11. Which ticket will the woman take? A. First class on the express train. B. Second class on the overnight train. C. First class on the overnight train. 答案: B12. What will be charged on the train? A. Coffee. B. Meals. C. Water. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9
17、M: I have such a busy day today. I dont know when Ill be homeCan you pick up our son from school today? W: Oh, you have to speak at the High School of Science and Technology today? M: Thatll be finished by three oclock. But then I have to go to the office and get my notes ready for my speech at the
18、Computer Societys annual dinner tonight. W: Well, at least your magazine article has already been written and given to your editor. It was due today, wasnt it? M: Yes, at least thats done. In fact, it should be published sometime next month. W: Do you think youll be given time to eat tonight or will
19、 you have to spend the entire evening answering questions? M: I might be asked to speak as soon as everyone sits down for dinner. In that case, I guess Ill be pretty hungry when I get home. W: Do you have any idea what time youll be finished? M: No. W: WellIll have something for you to eat. Can you
20、catch the last bus? Or maybe you should take a taxi. M: Dont worry, dear. Thats already been taken care of. The Computer Society is sending a car for me. It will pick me up at the office at six and bring me home after the meeting. 13. What is the relationship between the speakers? A. Boss and secret
21、ary. B. Husband and wife. C. Writer and editor. 答案: B14. What will the man do in the late afternoon? A. Publish an article. B. Write to a magazine. C. Prepare for a speech. 答案: C15. Where will the man have dinner tonight? A. At home. B. In the office. C. In a meeting room. 答案: A16. How will the man
22、go home? A. By bus. B. By taxi. C. By car. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Good afternoon, everybody. Thank you for inviting me here to talk about safety in the dormitory and personal security. First, a few points to bear in mind. Youll notice the doors of your dorm have two types of locks. Make sure
23、you double lock your door however long you are going out for. Make sure all the windows are closed when you got outIf you have got expensive equipment in your room, first of all, insure it. So many people lose things and havent got insurance. About personal security, avoid walking alone late at nigh
24、t, especially females. Avoid dark streets, and try to stick to the well-lit areas whenever possibleAlso if you know you are going to be out late, make sure youve got enough money for a taxi to get home, or arrange to stay with friends for the nightThe university actually offers free self-defense cla
25、ssesI hope its something youd never have to use, but it is certainly worth having such classes. 17. What should the audience do with expensive equipment first? A. Insure it. B. Lock it up. C. Keep it home. 答案: A18. What does the speaker suggest when going to be out too late? A. Calling a friend. B.
26、Taking a taxi. C. Staying in a hotel. 答案: B19. Who is the speaker speaking to? A. Security guards. B. Dormitory staff. C. College students. 答案: C20. What can we learn about the self-defense classes in the university? A. Theyre worth taking. B. Theyre very interesting. C. Theyre popular among student
27、s. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AMonthly Talks at London Canal Museum Our monthly talks start at 19: 30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you dont need to book. They end around 21: 00. November 7th The Canal Pioneers, by Chris L
28、ewis. James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of canal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil engineers”.
29、December 5thIce for the Metropolis, by Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how Londons ice trade grew. February 6thA
30、n Update on the Cotsword Canals, by Liz Payne. The Smoudwater Canal is moving towards reopening. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play. March 6thEyots and AitsThames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda
31、has undertaken a review of all of them. She will tell us about those of greatest interest. Online bookings: www. canalmuseum. org. uk/bookMore into: www. canalmuseum. org. uk/whatsonLondon Canal Museum12-13 New Wharf Road, London NI 9RT www. canalmuseum. org. uk www. canalmuseum. mobiTel: 020 771308
32、36 【语篇概述】伦敦运河博物馆每月报告开始了, 都有哪些精彩内容呢, 本文给出了详细介绍。21. When is the talk on James Brindley? A. February 6th. B. March 6th. C. November 7th. D. December 5th. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段可知, Chris Lewis要做一个关于James Brindley的报告, 时间是November 7th, 故答案为C。22. What is the topic of the talk in February ? A. The Canal Pioneer
33、s. B. Ice for the Metropolis. C. Eyots and Aits- Thames Islands. D. An Update on the Cotsword Canals. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段内容可知D项正确。23. Who will give the talk on the islands in the Thames? A. Malcolm Tucker. B. Miranda Vickers. C. Chris Lewis. D. Liz Payne. 【解析】选B。细节理解题。根据“March 6th”中的“Thames Islands,
34、by Miranda Vickers ”得出答案为B。B Its a real story happened in London. As one comes to some crossroads, he or she sees a sign which says that drivers have to stop when they come to the main road ahead. At other crossroads, drivers have to go slow, but they do not actually have to stop unless, of course,
35、there is something coming along the main road; and at still others, they do not have either to stop or to go slow, because they are themselves on the main road. Our story begins here. Mr Williams, who was always a very careful driver, was driving home from work one evening when he came to a crossroa
36、d. It had a “SLOW” sign. He slowed down when he came to the main road, looked both ways to see that nothing was coming, and then drove across without stopping completely. At once he heard a police whistle, so he pulled into the side of the road and stopped. A policeman walked over to him with a note
37、book and a pen in his hand and said, “You didnt stop at that crossing. ” “But the sign there doesnt say STOP. ” answered Mr Williams, “It just says SLOW, and I did go slow. ” The policeman looked around him, and a look of surprise came over his face. Then he put his notebook and pen away, scratched
38、his head and said, “Well, Im in the wrong street! ”【语篇概述】本文讲述了一个发生在伦敦街头的故事: 一个人明明遵守了交通规则, 但由于警察自己站错了街道位置而导致他险些被罚。24. Mr Williams was driving _one evening. A. to a partyB. to his officeC. home after workD. to work from home【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段“. . . was driving home from work. . . ”, 得知他是在下班回家的路上。故选C
39、。25. When he was stopped by a policeman, he _. A. was driving at a high speedB. was driving onto the main roadC. was going to stop his carD. was driving slowly【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后一句话“He slowed down when he came to the main road. . . ”和第三段第一句话得知, 他当时正在主路上开车。故选B。26. Though slowly, Mr Williams continue
40、d driving at the crossing because _. A. he didnt see anything coming along the main roadB. he paid no attention to the traffic rulesC. he didnt have to stopD. he was eager to get home【解析】选C。细节理解题。根据第二段It had a “SLOW” sign. 得知, Mr Williams 只需要慢行, 不必停下来, 故选C。27. Looking around Mr Williams, the policem
41、an was surprised because _. A. he met a mad manB. he realized that he himself was mistakenC. Mr Williams dared to speak to him like thatD. Mr Williams would not apologize to him【解析】选B。推理判断题。根据文中“Well, Im in the wrong street! ” 可知警察最后意识到是他自己弄错了。答案为B。CMaaseik, a city in Belgium, has opened an exhibiti
42、on of about 200 relics and treasures of the Tang Dynasty (618 CE-907 CE), showing Chinas golden age of ancient civilisation (文明). The exhibition, which opened on May 11 and will continue until Oct. 20, is part of the citys effort to create a centre of Chinese culture. Belgian Princess Mathilde forma
43、lly announced the beginning of the exhibition, titled “Chinas Golden Age: Treasures from the Tang Dynasty”. The items, including gold plates and silver wares for royal families, Tang Dynasty tri-colour glazed figurines (小雕像) of women and paintings, have recently been on exhibit in the Dutch city of
44、Assert. All of the exhibited items are from Shaanxi Province, China. Its provincial capital Xian was the most populous (人口多的)city in the world and once the capital of the Tang Dynasty. The Tang period is generally regarded as a high point in Chinese civilisation equal to, or better than that of the
45、earlier Han Dynasty (202 BCE220 CE), a golden age of Chinese culture. Several years ago, said Dirk Verlaak, vice-mayor of Maaseik, his city and Assen teamed up to host history and culture exhibitions of Chinas first two imperial dynasties, the Qin (221 BCE206 BCE) and the Han. The Chinese relics and
46、 treasures attracted 350, 000 visitors in Assen and 190, 000 in Maaseik. “Westerners dont know much about Chinas ancient civilisation and history, and we hope the new exhibition in Maaseik can attract more visitors, ” said Verlaak. 【语篇概述】本文是一篇新闻报道。比利时城市马赛克将要举办中国文化展览, 共展出大约200件中国唐代的文物。这次展览的主要目的是传播中国文
47、化与历史, 从而让更多的西方人了解中国。28. Maaseik held the exhibition in order to _. A. make moneyB. educate peopleC. attract foreign visitorsD. spread Chinese culture【解析】选D。细节理解题。根据第一段中的“. . . showing Chinas golden age of ancient civilisation”和第二段中的“. . . to create a centre of Chinese culture” 可知, 这次展览的主要目的是传播中国文化。故
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347017.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
