新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 2 (二)GRAMMAR AND USAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 二GRAMMAR AND USAGE WORD版含解析 新教材 2021 2022 学年 英语 必修 一册 检测 UNIT GRAMMAR
- 资源描述:
-
1、Unit 2课下题型练(二) Grammar and usage.阅读理解ABEIJING (News Agency) Children in China today spend five times more money than their parents did when they were young.So what are all these children buying?The list is long:iPads, cell phones and jeans are typical items that children “have to” buy. And they will
2、 do anything to get them. They ask their parents over and over until they buy them.But parents also need to take the blame for spending so much money. They want their children to have the best things. They end up competing with other parents over whether their children have the latest products.So it
3、s no wonder children find it hard to learn the importance of saving money rather than spending it all the time.And its hard to save when companies use advertising (广告) and clever slogans to encourage young people to buy their products. They even encourage children to keep asking their parents for so
4、mething until they get it.Today, you dont even need to have money in order to buy some things. Banks give out credit cards and loans (贷款) all the time, so people are saving less and less. We are used to carrying lots of money around. And if you dont have much, you can always borrow some.But this has
5、nt always been the case. When our grandparents were young, there was very little money and everyone had to save hard for things they bought. They only bought things they needed, not things they just wanted.The older generation made the wise expression, “Money doesnt grow on trees.” This is as true n
6、ow as it was 50 years ago. They give money a great deal of value. And we all have a lot to learn from them.语篇解读:本文是一篇议论文。文章主要讲述了现在的孩子们高消费的现状,并分析了形成此现象的原因。1Why are parents to blame for childrens spending a lot of money?AThey dont give children positive guidance in consumption.BThey offer to buy the l
7、atest fashions for their children.CThey always give children too much pocket money.DTheir consumption habits set a bad example to children.解析:选B细节理解题。根据第三段中的But parents also need to take the blame for spending so much money. They want their children to have the best things.可知,父母总是想给孩子买最好最时髦的东西,造成了孩子
8、的高消费,所以父母也该受到责备。故选B。2What does the saying “Money doesnt grow on tress.” in the last paragraph seem to tell us?AThe older generation understood how to teach children to save.BIn the past, people attached more importance to saving money.CMoney has a great deal of value both in the past and at present.
9、DMoney is not easily earned and people should be careful when they spend it.解析:选D推理判断题。根据倒数第二段中的When our grandparents were young, there was very little money and everyone had to save hard for things they bought. They only bought things they needed, not things they just wanted.可知,祖辈们都是为买东西攒钱,他们只买需要的东
10、西,而不是想要的东西。所以“Money doesnt grow on trees.”是想告诉我们挣钱不容易,花钱要节省。故选D。3The text mainly tells us _.Adifferences between teenagers and their parentsBwhat is popular among children at the momentChow to spend money wiselyDchildrens high consumption (消费) of products解析:选D主旨大意题。第一段点明了本文主题现在的孩子们花钱是父辈花钱的5倍,下文说明了他们
11、购买的东西和形成此现象的原因。所以本文主要讲述孩子们对产品的高消费问题,故选D。BA survey said the average Asian dad spent one minute a day with his children.I was shocked.I mean, a whole minute? Every day? Get real.Once a week maybe.The fact is, many Asian males are terrible at kidrelated things.In fact, I am one of them.Childrearing (养育
12、孩子) doesnt come naturally to guys.My mother knew the names of our teachers, best friends and crushes.My dad was only vaguely aware there were short people sharing the apartment.My mother bought healthy fresh food at the market every day.My dad would only go shopping when there was nothing in the fri
13、dge except a jar of capers and a bay leaf.Then hed buy beer.My mother always knew the right questions to ask our teachers.My dad would ask my English teacher if she could get us a discount on school fees.My mother served kid food to kids.My dad added chili sauce to everything, including our baby foo
14、d.The truth is, mothers have superpowers.My son fell off a wall once and hurt himself all over.I demanded someone bring me a computer so I could google what to do.My wife ignored me and did some sort of chanting phrase such as “Mummy kiss it better,” and cured 17 separate injuries in less than 15 se
15、conds.Yes, mothers are incredible people, but they are not always right.Yet honesty forces me to record the fact that mothers only know best 99.99 percent of the time.Here are some famous slipups. The mother of Bill Gates: “If youre going to drop out of college and hang out with your nerdy friends,
16、dont come running to me when you find yourself penniless.” The mother of Albert Einstein: “When you grow up, youll find that sitting around thinking about the nature of time and space wont pay the grocery bills.” The mother of George WBush: “Youll never be like your dad, who became President of the
17、United States and started his own war.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章用幽默的语气以对比的形式描写了父亲和母亲在养育孩子上的差异,说明了男性不擅长抚养孩子,但母亲也并不是完全正确的,作者对此也用例子进行了说明。4The tone for the writer to write the passage is _.AcruelBcriticalCdisapproving Dhumorous解析:选D推理判断题。根据第一段中的I was shocked.I mean, a whole minute? Every day? Get real.Once a wee
18、k maybe.可知,作者写这篇文章的语气是幽默的。故选D。5In Paragraph 2 the writer makes a comparison between mothers and fathers to prove that _.Afemales love kids more than malesBmales are not good at childrearingCmales are not interested in childrearingDchildrearing is difficult both for females and males解析:选B推理判断题。根据第二段中
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347172.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
