新教材2021-2022学年英语译林版必修第一册学案:UNIT 2 PERIOD 2 GRAMMAR AND USAGE .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语译林版必修第一册学案:UNIT PERIOD GRAMMAR AND USAGE 新教材 2021 2022 学年 英语 译林版 必修 一册 UNIT
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。Period 2Grammar and usage &Integrated skills. 判断下面句子是简单句、并列句还是主从复合句1. Tom is a handsome young man. (简单句)2. He is old, but he is energetic. (并列句)3. Well let you know if he comes. (主从复合句)4. I find this trip very exciting. (简单句)5. We think t
2、hat this film is very interesting. (主从复合句)6. I gave him a book just now. (简单句)7. He didnt go to school yesterday because he was badly ill. (主从复合句)8. She likes listening to music. (简单句)9. I didnt know why he was absent again. (主从复合句)10. Would you like a cup of coffee or shall we get down to business
3、right away? (并列句). 单句语法填空1. They asked me to design(design) a poster of an English speech contest. 2. He sat there passively(passive), content to wait for his father to make the opening move. 3. He is one of the most influential figures(figure) in local politics. 4. He considers himself an expert on
4、 the subject. 5. It is likely that he will attend(attend) the meeting tomorrow. 6. He has such a unique style of singing that nobody can forget it. 7. This trip is one of the most exciting adventures(adventure) of their lives. 8. The meeting was called in response(respond) to a request from the boar
5、d. 9. She pressed her son to do(do) his homework after he finished supper. 10. She won the first prize for her great performance(perform) in the film. . 根据句意填入适当的连接词完成句子1. He is very young, but he knows a lot. 2. He told us that he would go to Beijing soon. 3. Her brother is much taller than her. 4.
6、 It must have rained last night, for the ground is still wet. 5. You will succeed if you work hard. 6. Tom is clever and he is good at English. 7. He was seriously ill, so he was absent from school yesterday. 8. My ambition is that I can be admitted to a key university next year. 9. What he said at
7、the meeting yesterday made us surprised. 10. This is the dress that/which my father bought for me yesterday. . 语法填空I have a lovely brother. He is 4 years younger than me. I still remember that day when he was born. He is 1 premature baby. When he was a little baby, he always used to cry for no reaso
8、n and hardly slept. He never allowed me and my parents 2(sleep) well. As time went by, he 3(become) a little older. I used to get angry with 4(he) since he started snatching(抢) all my toys away from me. 5, my parents taught me that he is my younger brother and I should make him learn to share things
9、. Now, 6 we still fight over things, we both love each other deeply. We share the same school and have the same 7 (interest), like doing sports, singing and reading. We do a lot of secret things without informing our parents and if 8 (catch), we will join hands to deal 9 the situation. Life is fun w
10、hen we are together. As we are growing old day by day, we are becoming 10 (responsible)for our duties than before. And we know that no matter where we go in life, we both are always there for each other to face the hardships of life. 1. a2. to sleep3. became4. him5. However6. although/though7. inter
11、ests8. caught9. with10. more responsible. 阅读理解A话题体裁词数建议用时青少年书籍说明文2906分钟(2021泰安高一检测)Teenagers have their own TV channels, websites and magazines. So what about books? Last year one publisher, Martins, started publishing a series called Waves. We spoke to the director Julia Smith. She explained, “Teen
12、age fiction has been published since the 1970s but publishers have never been very successful in getting teenagers to buy and read books. Now theyre realizing that teenagers are just older children, but are not adults either. They are often not interested in adult fiction. For this series we are loo
13、king for new writers who write especially for teenagers. ”Athene Gorrs novel was published in the series last year and is selling well. Its title is The Purple Ring. She says, “The important thing is to encourage teenagers to pick up your book. Im a new writer. Although Ive got an unusual name which
14、 people might remember, nobody knows it yet! But my book has a fantastic cover which makes people want to look inside. Then they realize what an excellent story it is! ”And what do teenagers themselves think about the series? We talked to Sophie Clarke, aged 15. She said, “Ive read a few books in th
15、e Waves series. They say they are for 1419-year-olds and I agree with that. Were not interested in the same things as people in their twenties and thirties. I like them and I think they look really good too. The only thing is that because bookshops put them in the children section, lots of teenagers
16、 wont find them so they may not do very well. And its a shame theres no such series as I think lots of teenagers, especially boys, might buy. ”【语篇概述】这是一篇说明文。本文介绍现在青少年图书很少, the Waves系列专注于青少年书籍, 受到青少年喜爱。1. What can we infer from Paragraph 2? A. The Waves series are suitable for adults. B. It is necess
17、ary to publish books aimed at teenagers. C. Teenagers are more interested in reading nowadays. D. Teenagers should be encouraged to read. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段最后一句“对于这个系列, 我们正在寻找新的专为青少年写作的作家。”可知, 有必要出版一些适合青少年看的书。故选B。2. What do we know about the Waves series? A. They have attractive covers. B. They are
18、about real facts. C. They are popular with teenage boys. D. They are wrongly placed in the children section. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段的倒数第二句“唯一的问题是, 因为书店把它们放在儿童区, 很多青少年找不到它们, 所以他们可能做得不好。”可知, 它们被错误地放到儿童书籍中。故选D。3. What does the author intend to do with the passage? A. To compare different series of teenage f
19、iction. B. To give information about a new series of books. C. To encourage more writers to create fictions for teenagers. D. To explain why teenage fiction is easier to write than adult fiction. 【解析】选C。写作意图题。根据全文和第一段的内容可知, 这篇文章主要是鼓励更多作家为青少年创作小说。故选C。【点睛】通过标志性词语做推理判断题推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上, 做出一定的推理判断
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347203.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
