新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册练习:单元形成性评价 UNIT 4 LOOKING GOODFEELING GOOD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册练习:单元形成性评价 UNIT LOOKING GOODFEELING GOOD WORD版含解析 新教材 2021 2022 学年 译林版 英语 必修
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元形成性评价(四) Unit 4(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: How much are these bags? W: The red ones sell for $5. 5 each and the
2、green ones for $6. 8 each. M: Ill take two of the cheaper ones then. 1. What is the man going to buy? A. $5. 5 for a red one. B. $11 for two red ones. C. $13. 6 for two green ones. 答案: BText 2M: Mr Chengs briefing seems to go on forever. I was hardly able to stay awake. W: How could you sleep throug
3、h that? I think it was very important for the work we are going to carry out. M: Sorry! I promise Ill listen carefully. 2. What was the feeling of the man? A. He was tired of listening. B. He stayed awake. C. The work was important. 答案: AText 3W: What do you plan to do on your vacation? M: Im just g
4、oing to be lazy at home. I will probably do some gardening, watch TV and work on my stamp collection. However, I once volunteered to protect our plants in the west. 3. What is the man going to do for his holiday? A. Stay at home. B. Collect coins. C. Volunteer in the west. 答案: AText 4M: Sarah, Ive h
5、eard that you want to move into a home-stay family, is it true? W: Yes. Ive been staying with my aunt and now my cousin is arriving from Singapore and my aunt needs to serve a room for him. 4. What can we know from the dialogue? A. Sarah will stay with her cousin. B. Sarah will serve a room for her
6、aunt. C. Sarah will move into a homestay family. 答案: CText 5W: I had a strange dream last night. I dreamed of my teeth falling out! M: Then it means you will have good communication with people. Its a good indication that you allowed something out of your mouth. 5. What does the man mean? A. The wom
7、an must examine her teeth. B. The woman will quarrel with somebody soon. C. The woman doesnt need to worry about the dream. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hi,
8、Steven. What are you up to? M: I was just concerned about Jack. He hasnt been himself lately. He took the civil service exam and failed. W: He must feel depressed. M: Yeah. Hes been sitting in his room every day for the last 4 days. W: Why dont we take him out? We can try to take his mind off it and
9、 show him that were there for him. M: Thats a great idea. Why dont you call him, Alice? I have already talked to him a couple of times and it might be good for him to hear from somebody else. W: OK. Ill call you back after Im done. M: Sounds good. 6. What made Jack sad? A. Failing in the exam. B. St
10、aying at home alone. C. Losing contact with Alice. 答案: A7. What will the woman do next? A. Take Jack out. B. Give Jack a call. C. Stay with Jack. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7M: I was thinking of starting my own business. I know you wanted me to take over your restaurant business, but I cant stand wor
11、king in the food industry. W: OK. But what do you really want to do? M: I want to sell skateboards, clothing, and shoes. W: You want to run a clothing shop? M: No. Its actually a skateboarding shop. W: What would make your shop different from all the others? M: I thought we could make our own T-shir
12、ts. Maybe you and dad could lend me some money first. W: Sounds OK to me, but youll have to talk to your dad about this, too. 8. What does the woman probably do for a living? A. She works in a shoe store. B. She runs a clothing shop. C. She owns a restaurant. 答案: C9. What does the man want the woman
13、 to do? A. Lend him some money. B. Talk to his father for him. C. Buy him some new T-shirts. 答案: A10. Whats the relationship between the speakers? A. A couple. B. Mum and son. C. Friends. 答案: B听第8段材料, 回答第1113题。Text 8W: Hows your first day on the job going? M: Fine. W: Im glad to hear that.Tell me, h
14、ave you ever used a floor-polishing machine before? M: No, I havent.Could you show me how? W: Certainly.First, spray the wax on the floor. M: I see. W: Then, press here to turn the machine on. . . Okay so far. M: I follow you. W: Then, polish the floor with a back-and-forth motion like this. Do you
15、think youve got that? M: Yes, Im sure I wont have any trouble. W: Make sure and let me know if you have any questions. M: OK. Thanks. 11. What does the man think of his new job? A. Boring. B. Tiring. C. Nice. 答案: C12. What is needed for his job? A. A rag. B. A floor-polishing machine. C. A copying m
16、achine. 答案: B13. Whats the possible relationship between them? A. Workmates. B. Teacher and student. C. Employer and employee. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9W: Hello, Mr Jan Erick Friedman.Youre a frequent traveler. And we also know that you eat out twice a day. How come you are so fond of eating out?
17、 M: When I got my first job back in 1982 and started traveling, I had no other choice but to eat out. I found that I felt different due to what I was eating, so I tried to find places that served food that made me feel good.The secret was the quality of the food and how well the food was prepared. I
18、 made an effort to find good restaurants as well as nice dishes. W: How did you manage to make a list of 218 favorite restaurants? M: I have lived in many cities, and when I moved back to Sweden from the United States, people asked me where to go and eat when they went to cities I knew. I got a lot
19、of ideas.Then I wrote about restaurants for the Swedish Clubs magazine, and someone suggested I gather the information about the restaurants together. Since I had all the facts about the restaurants I had been to, I started to do that. W: How do you find restaurants? M: The best way is to ask the pe
20、ople there. I may talk to people at a street market or take a walk and look for a place myself. I never ask a hotel clerk or a taxi driver. I dont go to empty restaurants or places with menus difficult to understand. 14. What does Jan consider most important when he judges a restaurant? A. Where the
21、 restaurant is. B. Whether the prices are low. C. How well the food is prepared. 答案: C15. When did Jan begin to write for a magazine? A. Before he went to the United States. B. After he came back to Sweden. C. As soon as he got his first job in 1982. 答案: B16. What may Jan do to find a good restauran
22、t? A. Talk to people in the street. B. Speak to taxi drivers. C. Ask hotel clerks. 答案: A17. What do we know about Jan? A. He cooks for a restaurant. B. He travels a lot for his work. C. He prefers American food. 答案: B听第10段材料, 回答第1820题。Text 10And now for the weather report for the following 72 hours.
23、 The national weather map shows a high-pressure area all along the eastern coastline, which will bring them very pleasant, sunny weather from New York to Florida.But showers and thunderstorms are happening from the Ohio River all the way south to the Gulf coast, pouring down heavy amounts of rain ov
24、er the Southern states. By far the worst of the storms has happened in and around Texas. Some Texas stations have reported up to fifteen inches of rain in a 24-hour period with high winds and thunderstorms. Two typhoons were reported along the Gulf coast of Texas, but we havent got the exact informa
25、tion about any damage or injuries. Heavy amounts of snow were reported in the Rocky Mountain area with record cold temperatures in Denver and Boulder. As much as a foot of snow has fallen in some of the mountain stations.In contrast, temperatures in Arizona and the desert Southwest went over the 100
26、-degree mark again under bright, sunny skies. 18. What is the weather like in the Southern states? A. Rainy. B. Snowy. C. Sunny. 答案: A19. In which state is the temperature rather high according to the talk? A. Florida. B. Arizona. C. Texas. 答案: B20. What can we know about the weather in the USA? A.
27、The weather in the USA is very pleasant now. B. The weather conditions are very poor in the USA. C. The weather conditions vary greatly in the USA. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AOur bodies need a healthy diet which should include all the thing
28、s you need to develop normallyproteins, carbohydrates, fats, minerals and vitamins. Cutting out things you might see as fattening, such as carbohydrates or fats, can slop your body from developing normally. There are some simple rules which can help you to stay a healthy and normal weight. They soun
29、d quite easy but might be more difficult to put into practice. You can ask your family and friends to help you to stick to these rulesand it might even help them to be a bit healthier! Eat regular mealsbreakfast, lunch and dinner. Include carbohydrate foods such as bread, potatoes, rice or pasta wit
30、h every meal. Eat at roughly the same time each day. Long gaps between meals can make you so hungry that, when you do eventually eat, you eat far more than you need. Get enough sleep. Avoid sugary or high fat foods and junk foods. If you have a lunch of crisps, chocolate and a soft drink, it doesnt
31、feel as if youre eating very much, but it will pile on the pounds. A sandwich or roll with fruit and milk or juice will make you feel fuller, but you are much less likely to put on weightand its better for your skin. If you follow these suggestions you will find it easier to control your weight, and
32、 you wont find yourself wanting sweet foods all the time. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要给读者提供了一些保持健康和正常体重的方法。21. What does the underlined word “They” refer to? A. Your family and friends. B. Our bodies. C. Regular meals. D. The simple rules. 【解析】选D。词义猜测题。根据文章第二段的There are some simple rules which can help you to
33、 stay a healthy and normal weight. They sound quite easy but might be more difficult to put into practice. 并结合句意可知They指代上文出现的simple rules。22. What doesnt help you to keep fit? A. Taking regular exercise. B. Not having carbohydrate foods. C. Avoiding high fat foods and junk foods. D. Eating at roughl
34、y the same time each day. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第二段的it might even help them to be a bit healthier和下文Include carbohydrate foods such as bread, potatoes, rice or pasta with every meal. 可知摄入碳水化合物有助于保持健康, 反过来, 如果不摄入碳水化合物就不能保持健康。23. Whats the main idea of the passage? A. How to stay healthy. B. How to keep a
35、healthy diet. C. How to stay a healthy and normal weight. D. Who will be more helpful for you to stick to the simple rules. 【解析】选C。主旨大意题。根据文章的主要内容, 尤其是第二段的There are some simple rules which can help you to stay a healthy and normal weight. 可知本文主要给读者提供保持健康和正常体重的方法。BWe are the CEOs. We are the head des
36、igners. We are the top engineers. We are the senior creators. We are the inventors. We are the only maker of our own happiness. However, we still have learned that peoples views on happiness often change with many outside things. Some people smile happily beside their new cars and homes. Students fe
37、el excited when they get better grades. Babies laugh loudly when they get new toys. Maybe true happiness has been lost in these things. How could we have allowed ourselves to be cheated for so long? Something outside may give us happiness, but what directs us to real happiness is inner (内在的) spirit.
38、 Our spirit is so easily broken, yet it is the single strongest thing we own. Why do people with terrible diseases still smile? Why do those with a broken heart still find joy? The inner spirit is powerful, and it is the only thing on earth that can be broken into pieces but can perfectly mend itsel
39、f with time. Think about those who suffer a lot but still feel happy. Their inner spirit is very strong. Our inner spirit will be the greatest gift that we give ourselves. It is our compass (指南针) to happiness, but we are the tour guides. 【文章大意】本文是一篇议论文。论述了快乐的真正所在内心的精神。24. What is the authors view ab
40、out happiness? A. It can be bought from others. B. It has been lost. C. We create it ourselves. D. It belongs to successful persons. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段最后一句得知作者认为, 快乐只能由我们自己创造。25. What does Paragraph 2 mainly talk about? A. Babies want to buy more toys. B. People like smiling beside their new cars. C
41、. Students feel happy after getting good grades. D. Peoples views on happiness change with outside things. 【解析】选D。段落大意题。根据第二段第一句可知, 我们知道人们对于快乐的看法会随着许多外界事物而改变。26. What is the guide to getting happiness according to the author? A. A compass. B. Peoples inner spirit. C. Other peoples views. D. Things p
42、eople can buy. 【解析】选B。细节理解题。根据文章最后一段中“It is our compass to happiness, but we are the tour guides. ”可知It指代前句中“Our inner spirit”, 因此我们内在的精神是我们快乐的向导。27. Why does the author mention those who suffer a lot but still feel happy? A. To stress the power of inner spirit. B. To introduce the direction of happ
43、iness. C. To explain the importance of happiness. D. To tell readers the meaning of the joy. 【解析】选A。推理判断题。本文论述了快乐来源于内在的精神, 以那些遭受了很多苦却仍然快乐的人为例就是为了强调快乐来自内在, 而不是外在。CDo a countrys people get happier as it gets richer? Most governments seem to believe so, given their continuous focus on increasing GDP ye
44、ar by year. Reliable, long-term evidence linking wealth and happiness is, however, lacking. And measuring well-being is itself filled with problems, since it often relies on surveys that ask participants to assess their own levels of happiness subjectively. Daniel Sgroi of the University of Warwick
45、and Eugenio Proto of the University of Glasgow, both in Britain, think, nevertheless, that they have an answer. By examining millions of books and newspaper articles published since 1820 in four countries (America, Britain, Germany and Italy), they have developed what they hope is an objective measu
46、re of each places historical happiness. And their answer is that wealth does bring happiness, but some other things bring more of it. In Britain, for example, happiness fell sharply during the two world wars. It began to rise again after 1945, peaked in 1950, and then fell gradually, including throu
47、gh the so-called Swinging Sixties, until it reached a nadir around 1980. Americas national happiness, too, fell during the world wars. It also fell in the 1860s, during and after the countrys civil war. The lowest point of all came in 1975, at the end of a long decline during the Vietnam war, with t
48、he fall of Saigon and Americas humiliating defeat. Overall, then, Dr. Sgroi and Dr. Proto found that happiness does vary with GDP. But the effect of health and life expectancy is larger, even when the tendency of wealth to improve health is taken into account. A one-year increase in longevity, for e
49、xample, has the same effect on national happiness as a 4. 3% increase in GDP. And, as the grand historical sweep suggests, it is warfare that causes the biggest drops in happiness. On average it takes a 30% increase in GDP to raise happiness by the amount that a year of war causes it to fall. The up
50、shot appears to be that, while increasing national income is important to happiness, it is not as important as ensuring the population is healthy and avoiding conflict. 【文章大意】这是一篇说明文。经过大量的调查和研究, 科学家认为幸福感和很多因素有关, 例如健康、生命长度、战争等, 不仅仅是大多人认为的金钱。28. According to the passage, why do most governments contin
51、uously focus on increasing GDP year by year? A. To increase peoples wealth. B. To strengthen peoples health. C. To improve peoples happiness. D. To improve overall national strength. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段的Do a countrys people get happier as it gets richer? Most governments seem to believe so, given t
52、heir continuous focus on increasing GDP year by year. 可知, 大多数政府致力于提高GDP的原因是他们认为人们越富裕就越幸福。29. What do Daniel and Eugenio probably agree? A. Warfare has no effect on happiness. B. Happiness has nothing to do with GDP. C. GDP is the most important factor in improving peoples happiness. D. Health and li
53、fe expectancy bring more happiness than GDP does. 【解析】选D。细节理解题。根据文章倒数第三段可知, Daniel和Eugenio认为健康和预期寿命带来的幸福感比GDP多。30. What can we know from the passage? A. Happiness rose to the top in Britain around 1980. B. Americas national happiness fell to the bottom in 1975. C. A one-year increase in longevity ha
54、s the same effect as GDP on happiness. D. The fall of happiness caused by war takes a 30% increase in GDP to raise. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第五段的The lowest point of all came in 1975, at the end of a long decline during the Vietnam war, with the fall of Saigon and Americas humiliating defeat. 可知, 美国人幸福感的最低点出
55、现在1975年。31. Whats the best title for the text? A. What on earth can bring peoples happiness? B. Why wealth cant bring peoples happiness? C. What effect can war have on peoples happiness? D. Why health can bring happiness to people? 【解析】选A。标题归纳题。根据本文第一段的第一、三句和第二段可知, 幸福可能与财富的联系并不密切, 那什么才和幸福有关呢? 下文给出了一
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347302.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2017-2018学年高二语文人教版选修中国古代诗歌散文欣赏课件:第八课 阁夜 李凭箜篌引 虞美人 苏幕遮 .ppt
