2022届高考英语一轮复习 课时规范练(十九)题型组合练—练速度(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 课时规范练十九题型组合练练速度含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 规范 十九 题型 组合 速度 解析 新人
- 资源描述:
-
1、课时规范练(十九)题型组合练练速度(阅读理解阅读七选五)限时:35分钟单独成册:对应学生用书第327页.阅读理解A(2021湖北八校第一次联考)This material is taken from a brochure of a youth hostel (青年旅社) at Oxford, UK.Food & drinkBreakfastIts the most important meal of the day!Fill your boots for 6.25.Served 7:30 to 9:30 am Mon. to Fri. & till 11:00 am on weekends.B
2、arOpen daily for all your drinking needs, featuring. Tea, coffee, fruity ciders, fine wine, soft drinks, bees & much more!Food menuDelicious meals are served daily until 8:30 pm, just place your order at our Reception.Discover Oxford!We have tickets available for Oxford Sightseeing Tours and visits
3、to Blenheim Palace.Ask us for more details!WiFi IS FREE(available on the ground floor only)Please register with The Cloud.Shh. We arent all night owls(and neither are our neighbours) PLEASE have a great time but keep noise to a minimum between 11 pm and 7 am.FOR YOUR SAFETYPlease ensure your room is
4、 locked at all times.Take the time to familiarize yourself with the fire evacuation notice inside your room.Please note smoking is not permitted anywhere in the building.LEAVING TODAY?Our check out time is 10:00 am.NOT A MORNING PERSON?Please ask us about late checkout.Please note, there is a 5 char
5、ge for every roomkey that is lost or damaged.PLEASE HELPUS RECYCLECans, plastic and paper can be recycled in the self catering kitchen and in bins in the doorway to the garden.语篇解读本文为一篇应用文。文章介绍了青年旅社的饮食、住宿以及安全等相关信息。1On which day does this hostel still serve breakfast at 10:30?AMonday.BThursday.CWedne
6、sday. DSaturday.解析:细节理解题。根据Food & drink Breakfast部分第三句“Served 7:30 to 9:30 am Mon. to Fri.& till 11:00 am on weekends.”可知,周末早饭的供应时间延续到上午11点整。由此可知,这个青年旅社周六上午10:30仍然提供早饭。故选D。答案:D2What can travelers do in this hostel?AThrowing a party at midnight.BSmoking in the toilet.CHaving breakfast for free.DConne
7、cting WiFi on the ground floor.解析:细节理解题。根据WIFI IS FREE部分中的“available on the ground floor only”可知,游客只能在一楼使用免费的WiFi。故选D。答案:D3What time are travelers normally expected to check out?A10:00 am. B7:00 am.C9:30 am. D11:00 am.解析:细节理解题。根据LEAVING TODAY?部分“Our check out time is 10:00 am.”可知,正常情况下游客需要在上午10点前结账退
8、房。故选A。答案:AB(2021潍坊高考模拟)During the COVID19 crisis, even the simple act of buying groceries has been completely transformed. For seniors, this task is even more challenging. Concordia Universitys ACT project team has joined with community partners in the neighbourhood to fill this gap. Theyve rapidly
9、created a new programCOVID19 Grocery Response NDG.The program uses a model that pairs volunteers with seniors, based on availability and language. Those volunteers are trained by ACTs team via video conferencing and then given a list of older adults. The volunteer calls the individuals and takes the
10、ir order, working with grocery offerings of a Provigo store in the area. When the call is over, the order gets sent to Provigo, which gathers and delivers the order to the senior. It wont take the place of the work of the food bank; seniors are paying for their groceries. There is also an important
11、social element in the call, which doubles as a friendly checkin. The volunteer chats a bit with the senior, who may be very lonely and anxious. One volunteer says it has also been a rewarding experience and gives her the opportunity to help others while staying at home, which they are all being enco
12、uraged to do.The program is a response to a number of factors, including the fact that many older adults are on a fixed income and may not have the Internet access needed to order groceries online. It is targeting seniors who arent able to access New Hopes usual meals on wheels service.So far the pr
13、oject is a success, with a growing number of volunteers and seniors. As for whats next, Concordia is optimistic but acknowledges that the team will need to be nimble to accommodate the changing realities of the COVID19 pandemic. We are at a critical time and we need to do everything we can, together
14、, to help out.语篇解读本文是一篇说明文。介绍了在加拿大新冠肺炎疫情期间帮助老年人在商店下单购物的一个志愿者服务项目,该项目使老年人和志愿者双方都有受益。4What do the volunteers do to help the seniors?AHelp them pay the bill.BSend their order to the store.CWrite a shopping list for them.DDeliver their groceries to the door.解析:细节理解题。根据第二段中的“The volunteer calls the indiv
15、iduals and takes their order, working with grocery offerings of a Provigo store in the area. When the call is over,the order gets sent to Provigo, which gathers and delivers the order to the senior.”可知,志愿者们先通过电话联系这些老年人,记下他们订购的商品,然后与当地的商店合作,将订单发送给商店,商店再对订单上的商品进行搜集,最后递送给老年人,故选B。答案:B5What can we infer
16、about the program from Paragraph 3?AIt benefits both sides.BIt helps the store survive.CIt goes beyond expectation.DIt encourages people to purchase online.解析:推理判断题。根据第三段中的“The volunteer chats a bit with the senior,who may be very lonely and anxious.One volunteer says it has also been a rewarding ex
17、perience and gives her the opportunity to help others while staying at home”可知,在这个项目中,孤独、焦虑的老年人可以和志愿者聊天,志愿者也认为这是有益的经历,可以让他们待在家里的同时又有机会帮助别人,因此可推断,这个项目是使双方都受益的,故选A。答案:A6Who might be the potential client of the program?ADaisy aged 45 with a heavy debt.BDavid who enjoys meals on wheels service.CAlexande
18、r aged 75 with a retirement pension.DElspeth who knows nothing about online shopping.解析:推理判断题。根据第四段最后一句“It is targeting seniors who arent able to access New Hopes usual meals on wheels service.”可知,该项目的服务对象是不会使用通常的上门送餐服务的老年人,故选C。答案:C7What does the underlined word “nimble” in Paragraph 5 probably mean
19、?AFlexible. BBeneficial.CAccessible. DQualified.解析:词义猜测题。 根据画线词后面的“accommodate the changing realities of the COVID19 pandemic”可知,团队需要考虑新冠肺炎疫情期间不断变化的现实,由此可知,画线词的意思最接近flexible“灵活的”,故选A。答案:AC(2021济南高三模拟)Telling someone they are not hired is never an easy job, but all hiring managers will face this diff
20、icult situation many times in their careers. While everyone fears denials on some level, it is important to understand that not everyone will fit in with every job. Further, there are times when the applicant quality will be so great, a decision to reject an applicant may not stand for that applican
21、ts abilities but the overall quality of the field.There are a number of methods that can be used to get the message across that a person is not hired. In many cases, especially for those who have never been called for an interview, a simple form letter may be sufficient. In other cases, where someon
22、e may have been called for an interview, a phone call or letter could be chosen to deliver the message that they were not hired. In cases where there may be an ongoing relationship with the person not hired, it may be best to break the news in person, though this has the obvious potential of being m
23、ore uncomfortable. Above all, it is best to always be honest with those who didnt get the job. Lying is never acceptable.Generally, it is not a good idea to tell someone specific reasons why they are not hired for a job. This can only lead to resentment (怨恨) and regret. However, there may be specifi
24、c times when this could be a good idea. For example, if an applicant is promising and the hiring manager believes another position will be opening up that suits the applicants skills, this could be a way to let that person know they may soon have another opportunity.In all cases, even if you feel so
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347307.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
内蒙古鄂尔多斯康巴什新区第二中学七年级语文上册6.29盲孩子和他的影子课件新版新人教版.ppt
