河北省沧州市任丘市第一中学2019-2020学年高一下学期入校教学质量检测英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省沧州市任丘市第一中学2019-2020学年高一下学期入校教学质量检测英语试卷 WORD版含解析 河北省 沧州市
- 资源描述:
-
1、河北省沧州市任丘市第一中学2019-2020学年高一下学期入校教学质量检测英语试卷(考试范围:Book4 Unit1-3)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman want to do?A. To go to the office right away. B. To have lunch first.C. To have
2、 a rest.2. What will the man do first?A. To change a new apartment. B. To go on a vacation.C. To make a plan.3. What would the man like to do?A To go to the cinema. B. To watch TV.C. To sleep at home.4. What is the woman?A. A cook B. A saleswoman. C. A waitress.5. What has the man just offered to th
3、e woman?A. A drink. B. A meal. C. Afternoon tea.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第68题。6. What did the man do last Sunday?A. He watched a football game.B. He played football with hi
4、s wife.C. He played games with his son.7. How did the woman feel after looking after her nephew?A. Angry. B. Disappointed. C. Tired.8. When does the conversation take place?A. On Sunday. B. On Monday. C. On Tuesday.听第7段材料,回答第911题。9. When did the man park the car?A. Before 7:00 a. m. B. At 9:30 a. m.
5、 C. After 10: 00 a. m.10. Why was the mans car taken away?A. Because he didnt lock his car.B. Because he broke a certain traffic rule.C. Because he stopped his car in the middle of the street.11. What day was that day?A. Thursday. B. Friday. C. Saturday.听第8段材料,回答第1214题。12. What makes the womans bike
6、 a little wet?A. The fog. B. The rain. C. The snow.13. What game will the woman take part in?A. Football. B. Basketball. C. Table tennis.14. What was Sara doing when she fell off from the window?A. Painting the wall. B. Closing the window. C. Cleaning the glass.听第9段材料,回答第1517题。15. Which hotel is the
7、 largest of the three?A. The Elm. B. The Hotel Placid. C. The Singing Fiddle.16 Which hotel is the cheapest?A The Elm. B. The Hotel Placid. C. The Singing Fiddle.17. What is the Elms telephone number?A. 60744. B. 81660. C. 25397.听第10段材料,回答第1820题。18. Why does the speaker make the timetable?A. For the
8、 College Entrance Examination.B. For the final exam.C. For an important English test.19. What wont the student do from day 16 to 20?A. Listen to various programs.B. Go through vocabulary book.C. Finish two tests each day.20. How to increase the confidence according to the talk?A. Study hard. B. Prac
9、tice a lot.C. Overcome some difficulties by yourself.第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题:每小题2分,满分20分)AWhen I was a child, I often dreamed of the time when I could leave home and escape to the city. We lived on a farm and in the winter especially, we were quite cut off from the outside world. As soon as I
10、left school, I packed my bags and moved to the capital. However, I soon discovered that city life has its problems too.One big disadvantage is moneyIt costs so much to go out, not to mention basics like food and housing. Another disadvantage is pollution. I suffer from asthma(哮喘), and at times the a
11、ir is so bad that I am afraid to go outside. Then there is the problem of traveling round. Although I have a car, I seldom use it because of the traffic jams. One choice is to go by bicycle, but that can be quite dangerous.Of course there are advantages. First, there is so much to do in the city, wh
12、atever your tastes in culture or entertainment. Besides, there are wonderful jobs and greater chances of moving to a more important job or position. Finally, if you like shopping, the variety of goods is very surprisingand , what is more, shops are often only a short walk away.Is life better then, i
13、n the city? Perhaps it is , when you are in your teens(十几岁)or twenties. However, as you get older, and especially if you have small children, the peace of the countryside may seem preferable. I certainly hope to move back there soon.1. What was the writer always thinking about when he was a child?A.
14、 Staying on the farm.B. Moving to the countryside.C. Leaving home for the city.D. Running away from the school.2. Which of the following is true about the writer?A. He is very old now.B. He is in good health.C. He prefers driving a car.D. He lives in the city now.3. In the passage, the writer tries
15、to _.A. express his opinions about way of lifeB. describe his life in the countrysideC. show an interest in the outside worldD. persuade the reader to live in the city【答案】1. C 2. D 3. A【解析】这是一篇夹叙夹议文。本文中作者采用对比的方式说明了城市生活的优点和缺点。作者在文中提到城市里不仅污染严重,而且交通堵塞也是大问题。但是同时城市里充满着机遇,人们有着更多展示自己的机会,而且文化生活和商品也非常丰富。【1题详
16、解】细节理解题。根据第一段中When I was a child, I often dreamed of the time when I could leave home and escape to the city.可知当我还是个孩子的时候,我经常梦想有一天我可以离开家,逃到城市去。由此可知,当作者还是个孩子的时候,他总是想离开家去城市。故选C。【2题详解】推理判断题。根据最后一段中However, as you get older, and especially if you have small children, the peace of the countryside may see
17、m preferable. I certainly hope to move back there soon.可知然而,随着年龄的增长,尤其是当你有小孩时,乡村的宁静似乎更受欢迎。我当然希望很快能搬回去。由此可推知,作者现在住在城里。故选D。【3题详解】推理判断题。根据本文中作者采用对比的方式说明了城市生活的优点和缺点。作者在文中提到城市里不仅污染严重,而且交通堵塞也是大问题。但是同时城市里充满着机遇,人们有着更多展示自己的机会,而且文化生活和商品也非常丰富。由此可推知,文章中作者试图表达他对生活方式的看法。故选A。BNow that newsrooms(新闻编辑室) are becoming
18、 less popular in the US,young people have begun to tell their own storiesGlobalGirl Media,an organization that teaches teenage girls digital(数码的) storytelling skills for free,was started by award-winning filmmakers Amie Williams and Meena Nanji in Los Angeles in 2010“By giving girls a voice,you intr
19、oduce a different story,and change the existing one,”said Danny Glover,a member of the GlobalGirl Media organization“When the cameras in my hands,I feel like I cant lose,”Said Cheyenne Grisez,14“It makes me happy and I feel like I can do anything”On the final day of the summer academy in California,
20、Williams worked with Grisez and Camila Prado,15, on a short film about Prados fight against an eating disorder(紊乱). In the film,Prado bravely interviewed her parents and sister about how she was able to beat her bad feelings and eating disorder. This film and others the girls had made were shown to
21、parents and friends on the last day of the academy, celebrating their hard work“Its their story,and nobody knows how to tell it better than they do.”Williams said“These girls are from really difficult backgrounds. They feel trapped sometimes. They feel alone”Williams said“The camera gives them a way
22、 to look at their world in a different way and get out of that feeling.Girls in the program practice their skills and build confidence by going out in the community and interviewing people for the short filmsMany of them had no experience, but found they had good storytelling skills“I work with thes
23、e girls. Every day I leave gratefully,because I know thatdue to the work were doing with them,things will be better,”said GlobalGirl Media summer academy project director Heather Faison4. Why do many American girls like to tell stories using the camera?A. Their parents hate to give them a handB. The
24、y desire to improve their photo skillsC. They can make profits from their documentariesD. The camera can help them out of their trouble5. What do we learn about GlobalGirl Media from the text?A. It was founded by the governmentB. It gets much money from girl studentsC. It gives girls digital storyte
25、lling skillsD. It has newsrooms in California6. What difficulty did Prado overcome by making her film?A. Self-harmB. Poor school scoresC. An eating disorder.D. Teenage difficulty7. Who directed GlobalGirl Media summer academy project in California?A. Heather FaisonB. Amie WilliamsC. Danny GloverD. M
26、eena Nanji【答案】4. D 5. C 6. C 7. A【解析】本文是一篇新闻报道,讲的是新闻编辑室在美国不再受欢迎,年轻人开始讲他们自己的故事。【4题详解】细节理解题。根据倒数第三段中“The camera gives them a way to look at their world in a different way and get out of that feeling.照相机给她们用不同的方式看世界,帮助走出困境。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段第一句GlobalGirl Media,an organization that teaches teenage gi
27、rls digital(数码的) storytelling skills for free,GlobalGirl Media免费教给女孩数码讲故事的技能。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第五段第一句中Camila Prado,15, on a short film about Prados fight against an eating disorder(紊乱).可只是对抗饮食失调。故选C。【7题详解】细节理解题。根据文章最后一句said GlobalGirl Media summer academy project director Heather Faison可知Heather Fai
28、son 指导GlobalGirl Media summer academy project,故选A。CWhen youre on the go, your best friend and resource can be your phone. In the age of smart phones, apps are like guiding stars: They can point you in the right direction for a hotel, list expenses, send postcards, and much more. When used together,
29、these apps can be the basic travel tool, placing a wealth of information at your fingertips no matter where you are on the planet. U.S. News Travel has picked the essential travel apps, known for their utility and reliability. Best of all, they cost absolutely nothing.Trip ItYour Personal Travel Age
30、ntBe your own travel agent and plan every detail of your tripfrom car rental to accomadating restaurantswith Trip It. You can make travel schedule by hand, or simply forward the email confirmations of your flight, rental car, train tickets, and hotels to plans.Weather FreeYour Go-To Meteorologist(气象
31、学者)Stop trying to explain the weather forecast on the evening news (particularly when its in a foreign language). The Weather Free app informs you (in English) of the climate in various locations. It features the local weather, and other key factors that will inform your decision about what to wear
32、before stepping outside.GobyYour Event GuruWhen youre in a foreign city, you sometimes look around and ask: Where are all the people? Goby has the answer. This app pinpoints the neighborhood hot spots (including museums, hotels, eateries, and more) in your neighborhood. But its true value comes in f
33、inding nearby events. Youll discover concerts, plays, and more right around the corner.8. What is the advantage of using travel apps picked by the U.S. News Travel?A. They can solve any problem you come across.B. They reduce your travel budget.C. They exercise your fingertips.D. They are reliable an
34、d free of charge.9. With the help of the travel apps used together, travelers can do the following things EXCEPT_.A. rent a carB. decide what to wearC. look for a friend while travelingD. find the nearby museums10. Where are the readers likely to read the passage above?A. In a geography textbookB. I
35、n a science and technology magazineC. On a popular websiteD. In a business report【答案】8. D 9. C 10. C【解析】这是一篇应用文。本文介绍了三种手机应用,这些应用可以帮助你在旅游时的租车,住宿,天气,已经寻找旅游景点等问题。【8题详解】细节理解题。根据首段最后二句“U.S. News Travel has picked the essential travel apps, known for their utility and reliability. Best of all, they cost a
36、bsolutely nothing.”美国新闻旅游(U.S. News Travel)挑选了以实用性和可靠性著称的必备旅游应用。最妙的是,它们完全不需要任何成本。可知这些应用都是既可靠又免费的,故选D。 【9题详解】细节理解题。 根据第二段“forward the email confirmations of your flight, rental car;”第三段 “inform your decision about what to wear” 和第四段“pinpoints the neighborhood hot spots (including museums”可知A、B、D包括在内,
37、故选C项。【10题详解】推理判断题。本文介绍了三种手机应用,这些应用可以帮助你在旅游时的租车,住宿,天气,已经寻找旅游景点等问题。由此判断出,读者可能会在一个热门网站上读到上面的文章。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。_11_ However, it is possible to prevent stress as well as reduce its effect when it cant be avoided.
38、The following are ways to deal with stress._12_ Running, walking, playing tennis, and working in your garden are just some of the activities you might try. You should make every effort to get enough rest and eat well. If you easily get angry and cant sleep well enough, or if youre not eating properl
39、y, it will be more likely that you will fall into stressful situations._13_Schedule time for both work and entertainment. Dont forget, play can be just as important to your health as work._14_ Go window-shopping or work on a hobby. Allow yourself at least half an hour each day to do something you en
40、joy. Stress can result from disorganization and a feeling that “theres so much to do, and not enough time”. Make a list of everything you have to do._15_Remember: do one thing at a time, and check off each task it is completed.A. If stress repeatedly keeps you from sleeping, you should see a doctor.
41、B. Youd better get into good living habits.C. You need a break from your daily routine to just relax and have fun.D. It is impossible to live completely free of stress.E. Set out to do the most important task first.F. Trying releasing the pressure through exercise is probably a good choice.G. Stress
42、 can influence peopled thoughts and feelings.【答案】11. D 12. F 13. A 14. C 15. E【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了如何减少压力的建议。【11题详解】根据下文However, it is possible to prevent stress as well as reduce its effect when it cant be avoided.可知,然而,当压力无法避免时,它是可以预防的,也可以减少它的影响。由此可知,D. It is impossible to live completely free of str
43、ess.(完成没有压力的生活是不可能的)符合语境。故选D。【12题详解】根据下文Running, walking, playing tennis, and working in your garden are just some of the activities you might try.可知,跑步、散步、打网球、在花园里工作都是你可以尝试的活动。列举的这些都是体育锻炼,由此可知,F. Trying releasing the pressure through exercise is probably a good choice.(尝试通过锻炼来释放压力可能是一个不错的选择)符合语境。故选
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349152.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
