河北省张家口市2019-2020学年高一下学期3月阶段测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省张家口市2019-2020学年高一下学期3月阶段测试英语试题 WORD版含解析 河北省 张家口市 2019 2020 学年 一下 学期 阶段 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北省张家口市2019-2020学年高一下学期3月阶段测试英语试题I、阅读理解(本大题共10小题,共25分)AMy First Marathon(马拉松)A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school. In my
2、first P. E. class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didnt do either well. He later informed me that I was “not athletic.The idea that I was “not athletic stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about
3、 competition or whether or not I was athletic. It was all about the battle against my own body and mind. A test of wills!The night before my marathon I dreamt that I couldnt even find the finish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the s
4、tart line, my shoe laces(鞋带)became untied. So I stopped to readjust. Not the start I wanted!At mile 3, I passed a sign: GO FOR IT, RUNNERS!”By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21,
5、 I was starving!As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 a. m. or questioned my expenses on running.I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as t
6、he one that the guy who came in first place had.Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签),I can now call myself a “marathon winner.1. A month before the marathon, the author .A. was well trainedB. felt scaredC. made up his mind to runD. lost hope2. Why did the aut
7、hor mention the P. E.class in his 7th year?A. To acknowledge the support of his teacher.B. To amuse the readers with a funny story.C. To show he was not talented in sports.D. To share a precious memory.3. What does the story mainly tell us?A. A man owes his success to his family support.B. A winner
8、is one with a great effort of will.C. Failure is the mother of successD. One is never too old to learn.【答案】1. C 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇记叙文,作者在参加马拉松前一个月受了伤,训练时间不足,且在初一时就被体育老师说没有运动天赋,但是30多岁的他依然坚持跑完马拉松,突破自我,挑战不可能。【1题详解】细节理解题。根据A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant
9、not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead. 在我第一次参加马拉松比赛的一个月前,我的一个脚踝受伤了,这意味着我两周内不能跑步,只剩下两周的训练时间。然而,我决心要继续下去。可知作者决定参加比赛,故选C。【2题详解】推理判断题。将题干中的P. E. class in his 7th year定位在第二段,作者自己在七年级的时候做得不是很好,后来被老师认为不是一个擅长运动的人,并且第三段提到老师说的not athletic一直影响着他,故选C。【3
10、题详解】主旨大意题。这是一篇记叙文,在最后一段点题:Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels (世俗标签), I can now call myself a “marathon winner”. 可知,作者是一个意志坚定的人,通过不懈努力,最终获得了成功的胜利。故选B。【点睛】一般定位关键词适用于解答细节理解题。通过定位关键词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词或词组划记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当中定位。如小题2题干中的P. E. class in his 7t
11、h year定位到第二段,作者自己在七年级的时候做得不是很好,后来被老师认为不是一个擅长运动的人,并且第三段提到老师说的not athletic一直影响着他,因此很容易确定答案C。BCities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York
12、 City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped
13、wilderness (荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They travelled over snow-covered moun
14、tains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche (雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 2
15、0,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city wa
16、s crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and go to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of D
17、awson City its present population is 762.4. What attracted the early settlers to New York City?A. Its business culture.B. Its small population.C. Its geographical position.D. Its favourable climate.5. What do we know about those who first dug for gold in Dawson?A. Two-thirds of them stayed there.B.
18、One out of five people got rich.C. Almost everyone gave up.D. Half of them died.6. What was the main reason for many people to leave Dawson?A. They found the city too crowded.B. They wanted to try their luck elsewhere.C. They were unable to stand the winter.D. They were short of food.【答案】4. C 5. B 6
19、. B【解析】这是一篇说明文。文章主要向我们介绍了达沃斯这个城市的兴衰过程。【4题详解】细节理解题。根据第一段的New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million.(例如,纽约是一个靠近哈德逊河口的打海港城市。300年来,它的人口从最初的800人到现在的8百万人)可知,吸引人们到纽约的原因是它的地理位置和便利。C. Its geo
20、graphical position.(它的地理位置)符合以上说法。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第二段的Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich.可知,最初来淘金的2万人中有4000个变富裕了,即占总数的五分之一。B. One out of five people got rich.(五分之一的人变富裕了)符合以上说法。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第三段的The city was crowded with disappointed people with no interest in settli
21、ng down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come.(这个城市充满了失望的人,他们没有兴趣定居下来,当他们听说阿拉斯加有金矿时,他们离开了达沃斯,就像他们来时那样快)可知,人们离开达沃斯是因为在其他地方发现了金矿,即他们要去别的地方寻找发财的机会。B. They wanted to try their luck elsewhere.(他们要去别处寻找发财机会)符合以上说法。故选B项。CFifteen ye
22、ars ago, I took a summer vacation in Lecce in southern Italy. After climbing up a hill for a panoramic(全景的) view of the blue sea, white buildings and green olive trees, I paused to catch my breath and then positioned myself to take the best photo of this panorama.Unfortunately, just as I took out my
23、 camera, a woman approached from behind, and planted herself right in front of my view. Like me, this woman was here to stop, sigh and appreciate the view.Patient as I was, after about 15 minutes, my camera scanning the sun and reviewing the shot I would eventually take, I grew frustrated. Was it to
24、o much to ask her to move so I could take just one picture of the landscape? Sure, I could have asked her, but something prevented me from doing so. She seemed so content in her observation. I didnt want to mess with that.Another 15 minutes passed and I grew bored. The woman was still there. I decid
25、ed to take the photo anyway. And now when I look at it, I think her presence in the photo is what makes the image interesting. The landscape, beautiful on its own, somehow comes to life and breathes because this woman is engaging with it.This photo, with the unique beauty that unfolded before me and
26、 that woman who “ruined” it, now hangs on a wall in my bedroom. What would she think if she knew that her figure is captured(捕捉) and frozen on some strangers bedroom wall? A bedroom, after all, is a very private space, in which some woman I dont even know has been immortalized(使永存). In some ways, sh
27、e lives in my house.Perhaps we all live in each others spaces. Perhaps this is what photos are for: to remind us that we all appreciate beauty, that we all share a common desire for pleasure, for connection, for something that is greater than us.That photo is a reminder, a captured moment, an unspok
28、en conversation between two women, separated only by a thin square of glass.7. What happened when the author was about to take a photo?A. Her camera stopped working.B. A woman blocked her view.C. Someone asked her to leave.D. A friend approached from behind.8. According to the author, the woman was
29、probably_.A. enjoying herselfB. losing her patienceC. waiting for the sunsetD. thinking about her past9. In the authors opinion, what makes the photo so alive?A. The rich color of the landscape.B. The perfect positioning of the camera.C. The womans existence in the photo.D. The soft sunlight that su
30、mmer day.10. The photo on the bedroom wall enables the author to better understand _.A. the need to be close to natureB. the importance of private spaceC the joy of the vacation in ItalyD. the shared passion for beauty【答案】7. B 8. A 9. C 10. D【解析】这是一篇记叙文。本文讲述了作者一次旅行的特殊经历带给作者的深思和感悟。【7题详解】考查推理判断。根据第二段第
31、一句Unfortunately, just as I took out my camera, a woman approached from behind, and planted herself right in front of my view可知作者正准备拍照时,一位女士挡住了她的视野,选B。【8题详解】考查细节理解。根据第三段的句子She seemed so content in her observation.可知这位女士可能玩儿的很开心,选A。【9题详解】考查细节理解。根据第四段的句子And now when I look at it, I think her presence i
32、n the photo is what makes the image interesting. The landscape, beautiful on its own, somehow comes to life and breathes because this woman is engaging with it.可知照片儿中这位女士的存在,使得这张照片儿更有生气。选C。【10题详解】考查推理判断。根据第五段的句子This photo, with the unique beauty that unfolded before me and that woman who “ruined” it
33、, now hangs on a wall in my bedroom.可知卧室墙上的照片儿能够让作者更好地明白分享的美好,选D。II.阅读七选五(本大题共5小题,共10分)How to Love Year ParentsEven if you think that your parents are mean-spirited (小心眼的) at times, loving your parents is a normal and fulfilling part of life. You love them for the fact that they created you, raised
34、you, and are in part, a source of who you are._11_.Tell them you love them every morning. A gentle “good morning” and “I love you” will warm a coldest heart. Remember that they brought you into this world. Without your parents, we might still wander at an unknown corner in an unknown world.Respect t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349293.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(河南专版)2024春八年级语文下册 第六单元 22《礼记》二则作业课件 新人教版.ppt
