2022年新教材高中英语 Unit 4 A glimpse of the future Section Ⅲ Developing ideas基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高中英语 Unit glimpse of the future Section Developing ideas基础训练含解析外研版选择性必
- 资源描述:
-
1、Unit 4 A glimpse of the future Section Developing ideas. 单句填空1.In every case, the influential person may not consciously notice the imitation (imitate), but he will feel comfortable in its presence.2.If I had so desperately (desperate) wanted to see a tiger, I could have gone to a zoo.3.However, eng
2、ineers are still baffled by the complex problem, especially the inconsistency (consistent) between theory and practice.4.Red flags stand out brightly (bright) against the blue sky.5.The most beautiful part of this journey is simply (simple) returning to the peaceful feeling of being.6.To his relief,
3、 a loud knock on the door spared him from giving an explanation (explain).7.The real clue shows whether strong feelings (feel) are positive or negative.8.The hotel has a lot of special facilities (facility)for welcoming disabled people. 同义替换desperate, consistent with, around the corner, advance, mak
4、e a big difference1.We should apply the newest methods according to local conditions. advanced 2.The results are entirely the same as our earlier research on the project. Therefore, our method proves to be correct. consistent with 3.I heard sounds of a hopeless struggle in the next room last night.
5、desperate 4.The smallest good habits can have a great influence. make a big difference 5.The Spring Festival is drawing near. Have you had any plan for it? around the corner . 完成句子1.直到做完我的家庭作业, 我才被允许玩电脑游戏。(强调句型) It was not until I finished my homework that I was allowed to play computer games. 2.你考试
6、不及格的原因是你不珍惜你的时间。(the reason whyis that) The reason why you fail the exam is that you dont value your time.3.进入小学后, 你会很快适应学生生活。(adjust)Youll quickly adjust yourself to the student life after you enter the primary school.4.他们需要搜索所有文档, 查找信息。They need to search all the documents to find the information.
7、5.让我们到本周末再摘这些桃子吧, 这样它们吃起来会足够甜。(so that)Lets not pick these peaches until this weekend so that they get sweet enough to be eaten .素养综合练. 阅读理解(2020山东潍坊期中)Technology has become so advanced that the previously impossible seem to occur on a daily basis, and yet we still have no cure for the common cold.A
8、ccording to Peter Barlow, a scientist at Edinburgh Napier University in the UK, the main challenge lies in the many different types of cold viruses. There are at least 160 types. They change so easily that they quickly become resistant to drugs, or learn to hide from our immune systems. In other wor
9、ds, a single cure isnt likely to work on every type of cold.However, researchers from Stanford University have found a possible answer. They discovered a protein that the viruses need. Without it, they cant spread inside your body. To identify the gene(基因) which produces the specific protein needed
10、by the viruses, researchers used a gene- editing technique to test all genes. These modified (改变的) cells were then exposed to a range of viruses, including ones causing the common cold. All the viruses were unable to replicate (复制) inside cells without the gene that produces that specific protein.Th
11、en, they tested genetically modified mice, which were completely unable to produce the protein. The mice were able to live normal lives without the protein. “Lacking that gene protected the mice completely from viral infection,” associate professor Jan Carette, from Stanford, told the BBC. “These mi
12、ce would always die, but they lived through and we saw a very strong reduction in copying viruses and very strong protection. We have identified a fantastic target that all cold viruses require and depend on. Take that away and the virus really has no chance.”Carette said the plan was to find a drug
13、 which could temporarily control the protein, instead of producing genetically modified humans.1.Which of the following can best describe common cold viruses?A.Severe and deadly.B.Mysterious and stubborn.C.Diverse and changeable.D.Challenging and oversized.2.What is the function of the protein?A.Hel
14、ping viruses spread.B.Reducing physical infection.C.Fighting against other viruses.D.Strengthening the immune system.3.What can we learn about the genetically modified mice?A.They caught cold easily.B.Their health worsened.C.They produced more protein.D.They were able to survive.4.What is the purpos
15、e of the research?A.To control certain genes.B.To conquer the common cold.C.To test a new drug.D.To cure genetically modified mice.答案:1.C解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。文章介绍的是, 尽管科学技术已经很先进, 但是人类没有治愈普通感冒的良药。斯坦福大学的研究人员发现了病毒传播需要一种蛋白质, 没有该蛋白质病毒就无法在体内传播, 因此, 科学家计划找到一种可以暂时控制该蛋白质的药物来战胜感冒病毒。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第二段中的“the
16、 main challenge lies in the many different types of cold viruses They change so easily that they quickly become resistant to drugs, or learn to hide from our immune systems.”可知普通感冒病毒是多样而且易变的。故选C。答案:2.A解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第三段中的“They discovered a protein that the viruses need. Without it, they ca
17、nt spread inside your body.”可知这种蛋白质起到了帮助病毒传播的作用。故选A。答案:3.D解析:3. 【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第四段中的“The mice were able to live normal lives without the protein.”可知这些转基因老鼠能够在没有该蛋白质的情况下正常生活, 故选D。答案:4.B解析:4.【命题立意】推理判断题。【解题思路】由第二小题的分析可知, 这种蛋白质起到了帮助病毒传播的作用。再根据最后一段“Carette said the plan was to find a drug which cou
18、ld temporarily control the protein, instead of producing genetically modified humans.”可知该研究的目的是研发出一种药物来暂时控制这种蛋白质, 从而战胜普通感冒病毒。故选B。. 七选五The man who could see the futureThe ability to predict the future is a rare talent. American author Isaac Asimov (19201992), one of the great science fiction writers
19、of his age, had such a talent. 1 Now that were here, lets see what he got right. 2 Asimov thought computers would cause a revolution comparable to the industrial revolution of the 19th century. Specifically, he said that “mobile computerized objects” would be an important part of everyday life. Here
20、, he clearly predicted our world of smartphones, tables and other devices. He also had a great deal to say about space exploration. 3 How did Asimov develop his special sense of future developments? 4 He read the newspapers and magazines sold in his parents candy store. His scientific interest gaine
21、d sharper focus at Columbia University in New York. Asimov went to study chemistry, but became bored with pure laboratory science. Instead, he thought hard about the social implications(作用) of science. He wanted to communicate his ideas to the public. 5 Asimov had his finger on the pulse(脉搏)of both
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349611.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
