2022年新教材高中英语 Unit 4 A glimpse of the future Section Ⅳ Expanding your world基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高中英语 Unit glimpse of the future Section Expanding your world基础训练含解析外研版选择性必修第三册 2022 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Unit 4 A glimpse of the future Section Expanding your world. 语境填词1.When the woman was arrested, the police found out that the shop assistant (助手) was the womans daughter.2.Shes potentially (潜在地) our best player, but she needs to practice much harder.3.The teacher tried to analyse the cause of our fa
2、ilure and reminded us to pay attention to his analysis (分析).4.A dolphin leapt (跳跃) out of the water.5.So it is necessary for the government to reduce the production of tobacco and make smoking illegal (非法的) so that smokers will decide on quitting smoking.6.I think no assessment can assess (评估) anyth
3、ing in this world. 同义替换based on, result in, pay attention to, a large number of, in time1.He has got well prepared for the next question on the basis of what the person said. based on 2.Many soldiers were sent there to rescue those trapped in the building. A large number of 3.Suppose youre in a rush
4、, feeling tired, not concerned about your screen, and send an email that could get you into trouble. paying attention to 4.They also agree that it is the burning of more and more fossil fuels that has led to this increase in carbon dioxide. resulted in 5.We ran down to the shore punctually to see an
5、 enormous animal opposite us throwing itself out of the water and then crashing down again. in time . 完成句子1.我的英语掌握得如此好以至于我被选为我的英语老师的助手。(suchthat)I have such a good command of English that I am elected as my English teachers assistant.2.从你给我的照片中, 我的确认出了他的身份。(强调谓语动词)From the picture you had given me,
6、I did identify his identity .3.让电器开着是可以的, 只要你在使用它如果不用, 就把它关掉! (if条件句的省略)It is OK to leave an electrical appliance on, so long as you are using it if not, turn it off !4.说到教育, 大部分人认为教育是终生的学习。(when it comes to) When it comes to education , the majority of people believe that education is the lifetime
7、study.5.一旦我教她, 她就会成为上流社会的淑女。(连词+分词作状语) Once taught by me , shed become an upper class lady.素养综合练. 阅读理解A(2021江苏宿迁沭阳修远中学高二月考)Many leading AI researchers think that in a matter of decades, artificial intelligence will be able to do not merely some of our jobs, but all of our jobs, forever transforming
8、life on Earth.The reason why many regard this as science fiction is that weve traditionally thought of intelligence as something mysterious that can only exist in biological organisms, especially humans. But such an idea is unscientific.From my point of view as a physicist and AI researcher, intelli
9、gence is simply a certain kind of information processing performed by elementary particles (基本粒子) moving around, and there is no law of physics that says one cant build more intelligent machines than us in all ways. This suggests that weve only seen the tip of the iceberg and that there is an amazin
10、g potential to unlock the full intelligence that is latent in nature and use it to help humanity.If we get it right, the upside is huge. Since everything we love about civilization is the product of intelligence, amplifying (扩大) our own intelligence with AI has the potential to solve tomorrows tough
11、est problems. For example, why risk our loved ones dying in traffic accidents that self-driving cars could prevent or dying of cancers that AI might help us find cures for? Why not increase productivity through automation and use AI to accelerate our research and development of affordable sustainabl
12、e (可持续的) energy?Im optimistic that we can develop rapidly with advanced AI as long as we win the race between the growing power of our technology and the knowledge with which we manage it. But this requires giving up our outdated concept of learning from mistakes. That helped us win the race with le
13、ss powerful technology: We met with fire and then invented fire extinguishers (灭火器), and we met with accidents and then invented seat belts. However, its an awful idea for more powerful technologies, such as nuclear weapons or superintelligent AI-where even a single mistake is unacceptable and we ne
14、ed to get things right for the first time.1.How do many people feel about leading AI researchers predictions?A.Worried. B.Curious.C.Doubtful.D.Disappointed.2.What does the author think of intelligence?A.We know little about it.B.It belongs to human beings.C.It is too difficult to understand.D.We hav
15、e nothing more to discover.3.What does the underlined word “upside” in Paragraph 4 probably mean?A.Cost.B.Risk.C.Quantity.D.Advantage.4.Whats important to us in the race between people and technology?A.Learning from failure.B.Increasing our intelligence.C.Avoiding making mistakes.D.Being more optimi
16、stic.答案:1.C 解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。作者是一位物理学家和人工智能研究者, 他向我们介绍了我们对人工智能发展的误解及人工智能的优势。【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段The reason why many regard this as science fiction is that weve traditionally thought of intelligence as something mysterious that can only exist in biological organisms, especially humans. But such
17、an idea is unscientific. 可知, 人们认为这只存在于科幻小说当中, 由此可以推断, 人们对人工智能的研究者们的预测是怀疑的。故选C。答案:2.A 解析:2.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第三段的This suggests that weve only seen the tip of the iceberg and that there is an amazing potential to unlock the full intelligence that is latent in nature and use it to help humanity. 可知,
18、作者认为我们对人工智能的了解只是冰山一角, 从而推断出我们对此知之甚少。故选A。答案:3.D 解析:3.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据画线词后的Since everything we love about civilization is the product of intelligence, amplifying (扩大) our own intelligence with AI has the potential to solve tomorrows toughest problems. 及所举的事例和下文提及的人工智能的各种优点可知, 画线词所在句是本段的中心句, 句意为“如果
19、我们做对了, 好处是巨大的。”从而可推测出upside意思是“优势, 好处”。故选D。答案:4.C 解析:4.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据最后一段的However, its an awful idea for more powerful technologies, such as nuclear weapons or superintelligent AI-where even a single mistake is unacceptable and we need to get things right for the first time. 可知, 对于一些高科技我们一次错误也
20、不能犯, 第一次就要把它做对, 由此可推断出, 在人和科技的竞赛中, 最重要的事情是避免犯错。故选C。B(2020广西桂林十八中高二月考)The sun is going to expand into the orbit of Mercury according to scientific calculations, which will result in the entire Earth catching on fire. Who will save the world?This imaginative tale is at the heart of the latest Chinese
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349612.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023七年级语文上册第一单元写作热爱生活热爱写作课件(部编版).pptx
