分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2022年新教材高中英语 Unit 4 A glimpse of the future Section Ⅳ Expanding your world基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:349612
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:17.28KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年新教材高中英语 Unit glimpse of the future Section Expanding your world基础训练含解析外研版选择性必修第三册 2022 新教材 高中英语
    资源描述:

    1、Unit 4 A glimpse of the future Section Expanding your world. 语境填词1.When the woman was arrested, the police found out that the shop assistant (助手) was the womans daughter.2.Shes potentially (潜在地) our best player, but she needs to practice much harder.3.The teacher tried to analyse the cause of our fa

    2、ilure and reminded us to pay attention to his analysis (分析).4.A dolphin leapt (跳跃) out of the water.5.So it is necessary for the government to reduce the production of tobacco and make smoking illegal (非法的) so that smokers will decide on quitting smoking.6.I think no assessment can assess (评估) anyth

    3、ing in this world. 同义替换based on, result in, pay attention to, a large number of, in time1.He has got well prepared for the next question on the basis of what the person said. based on 2.Many soldiers were sent there to rescue those trapped in the building. A large number of 3.Suppose youre in a rush

    4、, feeling tired, not concerned about your screen, and send an email that could get you into trouble. paying attention to 4.They also agree that it is the burning of more and more fossil fuels that has led to this increase in carbon dioxide. resulted in 5.We ran down to the shore punctually to see an

    5、 enormous animal opposite us throwing itself out of the water and then crashing down again. in time . 完成句子1.我的英语掌握得如此好以至于我被选为我的英语老师的助手。(suchthat)I have such a good command of English that I am elected as my English teachers assistant.2.从你给我的照片中, 我的确认出了他的身份。(强调谓语动词)From the picture you had given me,

    6、I did identify his identity .3.让电器开着是可以的, 只要你在使用它如果不用, 就把它关掉! (if条件句的省略)It is OK to leave an electrical appliance on, so long as you are using it if not, turn it off !4.说到教育, 大部分人认为教育是终生的学习。(when it comes to) When it comes to education , the majority of people believe that education is the lifetime

    7、study.5.一旦我教她, 她就会成为上流社会的淑女。(连词+分词作状语) Once taught by me , shed become an upper class lady.素养综合练. 阅读理解A(2021江苏宿迁沭阳修远中学高二月考)Many leading AI researchers think that in a matter of decades, artificial intelligence will be able to do not merely some of our jobs, but all of our jobs, forever transforming

    8、life on Earth.The reason why many regard this as science fiction is that weve traditionally thought of intelligence as something mysterious that can only exist in biological organisms, especially humans. But such an idea is unscientific.From my point of view as a physicist and AI researcher, intelli

    9、gence is simply a certain kind of information processing performed by elementary particles (基本粒子) moving around, and there is no law of physics that says one cant build more intelligent machines than us in all ways. This suggests that weve only seen the tip of the iceberg and that there is an amazin

    10、g potential to unlock the full intelligence that is latent in nature and use it to help humanity.If we get it right, the upside is huge. Since everything we love about civilization is the product of intelligence, amplifying (扩大) our own intelligence with AI has the potential to solve tomorrows tough

    11、est problems. For example, why risk our loved ones dying in traffic accidents that self-driving cars could prevent or dying of cancers that AI might help us find cures for? Why not increase productivity through automation and use AI to accelerate our research and development of affordable sustainabl

    12、e (可持续的) energy?Im optimistic that we can develop rapidly with advanced AI as long as we win the race between the growing power of our technology and the knowledge with which we manage it. But this requires giving up our outdated concept of learning from mistakes. That helped us win the race with le

    13、ss powerful technology: We met with fire and then invented fire extinguishers (灭火器), and we met with accidents and then invented seat belts. However, its an awful idea for more powerful technologies, such as nuclear weapons or superintelligent AI-where even a single mistake is unacceptable and we ne

    14、ed to get things right for the first time.1.How do many people feel about leading AI researchers predictions?A.Worried. B.Curious.C.Doubtful.D.Disappointed.2.What does the author think of intelligence?A.We know little about it.B.It belongs to human beings.C.It is too difficult to understand.D.We hav

    15、e nothing more to discover.3.What does the underlined word “upside” in Paragraph 4 probably mean?A.Cost.B.Risk.C.Quantity.D.Advantage.4.Whats important to us in the race between people and technology?A.Learning from failure.B.Increasing our intelligence.C.Avoiding making mistakes.D.Being more optimi

    16、stic.答案:1.C 解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。作者是一位物理学家和人工智能研究者, 他向我们介绍了我们对人工智能发展的误解及人工智能的优势。【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段The reason why many regard this as science fiction is that weve traditionally thought of intelligence as something mysterious that can only exist in biological organisms, especially humans. But such

    17、an idea is unscientific. 可知, 人们认为这只存在于科幻小说当中, 由此可以推断, 人们对人工智能的研究者们的预测是怀疑的。故选C。答案:2.A 解析:2.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第三段的This suggests that weve only seen the tip of the iceberg and that there is an amazing potential to unlock the full intelligence that is latent in nature and use it to help humanity. 可知,

    18、作者认为我们对人工智能的了解只是冰山一角, 从而推断出我们对此知之甚少。故选A。答案:3.D 解析:3.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据画线词后的Since everything we love about civilization is the product of intelligence, amplifying (扩大) our own intelligence with AI has the potential to solve tomorrows toughest problems. 及所举的事例和下文提及的人工智能的各种优点可知, 画线词所在句是本段的中心句, 句意为“如果

    19、我们做对了, 好处是巨大的。”从而可推测出upside意思是“优势, 好处”。故选D。答案:4.C 解析:4.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据最后一段的However, its an awful idea for more powerful technologies, such as nuclear weapons or superintelligent AI-where even a single mistake is unacceptable and we need to get things right for the first time. 可知, 对于一些高科技我们一次错误也

    20、不能犯, 第一次就要把它做对, 由此可推断出, 在人和科技的竞赛中, 最重要的事情是避免犯错。故选C。B(2020广西桂林十八中高二月考)The sun is going to expand into the orbit of Mercury according to scientific calculations, which will result in the entire Earth catching on fire. Who will save the world?This imaginative tale is at the heart of the latest Chinese

    21、sci-fi movie The Wandering Earth. Unlike many American space-themed films where the solution to a disaster Earth faces is always fleeing (逃离) the planet in spaceships, this time were taking the Earth with us. The film, which has become the countrys most successful film of all time, has offered a dif

    22、ferent and more ambitious idea.The “ambition” didnt come from nowhere. For thousands of years, “homeland” has had a soft spot in the hearts and minds of Chinese people. One old idiom that shows a strong feeling that Chinese people have had for their homeland is “luoyeguigen”, which means returning t

    23、o ones homeland in old age, like fallen leaves returning to the roots of their tree.“What is Chinese sci-fi?” Guo Fan, the films director, said in an interview. “A vehicle that really expresses our cultural and spiritual core (核心) can be called Chinese sci-fi. Otherwise, were just following others a

    24、nd telling the same Hollywood stories.”And the makers of The Wandering Earth may have chosen the best time to tell its Chinese sci-fi story. The film was released on Feb. 5, the first day of Chinese New Year. It was a time when many people had just made the hard journey back to their hometowns. So t

    25、o them, there is only one possible way to tell the story: Earth goes wherever humans go, because its our home.5.The main purpose of the opening paragraph is to .A.give a brief account of the filmB.warn people of the coming threatC.explore ways to avoid the disasterD.introduce the topic of the passag

    26、e6.The underlined phrase “a different and more ambitious idea” refers to .A.fleeing the Earth in spaceshipsB.bringing in huge successC.filling the gap in Chinese sci-fi moviesD.helping Earth make its escape7.Which of the following is unlikely to account for the success of the film?A.The rich imagina

    27、tion of the story.B.Hollywood-style space stories.C.The special cultural background.D.The time chosen to release the film.8.What is likely to be the title for the passage?A.Chinese Sci-Fi Catches UpB.The Most Successful Chinese Sci-FiC.Chinese Sci-Fi Sets a New PathD.Chinese Sci-Fi Challenges Hollyw

    28、ood答案:5.D 解析:5.语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国最新科幻电影流浪地球。与许多美国太空主题电影不同, 在这部电影中, 人类面临灾难的解决方案是带着地球一起逃离。【命题立意】推理判断题。【解题思路】第一段中的which will result in the entire Earth catching on fire. Who will save the world? 引入了谁来拯救地球这一话题。故选D。答案:6.D 解析:6.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据第二段中的Unlike many American space-themed films where th

    29、e solution to a disaster Earth faces is always fleeing (逃离) the planet in spaceships, this time were taking the Earth with us. 可知, 不同的观点就是helping Earth make its escape。故选D。答案:7.B 解析:7.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第四段中的“A vehicle that really expresses our cultural and spiritual core(核心) can be called Chinese

    30、sci-fi. Otherwise, were just following others and telling the same Hollywood stories.”可知, 我们没有跟随其他人来讲述同样的好莱坞的故事, 而是有自己的文化和精神核心。所以好莱坞的故事没有给这部电影带来成功, 故选B。答案:8.C 解析:8.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】根据第二段中的The film, which has become the countrys most successful film of all time, has offered a different and more ambi

    31、tious idea. 可知, 中国科幻电影开辟了新的途径。故选C。. 语法填空(2020河南省实验中学高二期中)This billboard is designed by Daan Roosegaarde and 1 (be) just one of the billboards currently set up in Monterrey, Mexico. Each ad space has been coated with a specialized resin(树脂) that attracts nearby air pollutants and transforms them into

    32、 oxygen when 2 (expose) to direct sunlight.Since the heavily-polluted Mexican city is located in a valley where 3 is very little space for trees or greenery, the billboards are considered a 4 (complete) new tool for urban health. This is not the first project that Daan Roosegaarde 5 (start) over the

    33、 last few years. He is also responsible 6 the Smog Free Tower: the worlds largest air cleaner 7 has been fixed at various international 8 (locate) so it can turn urban smog into diamonds. The 23-foot tall metal structure is capable of 9 (produce) 30,000 cubic meters of clean air per hour by filterin

    34、g(过滤) 75% of harmful PM 2.5 and PM 10 particles (粒子) from the surrounding air. Plus, the tower uses very little electricity-about as much as 10 electric kettle. The electricity that it does use, however, comes from wind power.1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 答案:1.is 解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍的是由Daan Ro

    35、osegaarde设计的特殊广告牌以及他所负责的雾霾净化塔的建设。每个广告牌都涂上了一层特殊的树脂, 这种树脂可以吸收附近的空气污染物, 并在阳光直射下将其转化为氧气。考查动词的时态。设空处在句中作谓语, 根据上文“This billboard is designed by Daan Roosegaarde”可知本句时态为一般现在时。主语为单数, 故答案为is。答案:2.exposed解析:2.考查非谓语动词。句意:每个广告位都涂上了一层特殊的树脂, 可以吸收附近的空气污染物, 并在阳光直射下将其转化为氧气。分析句子结构可知, 设空处应填非谓语动词, 和句子的逻辑主语之间为被动关系。故答案为e

    36、xposed。答案:3.there解析:3.考查there be句型。句意:由于这个被严重污染的墨西哥城市位于一个山谷中, 那里很少有种植树木或绿色植物的空间, 广告牌被认为是促进城市健康的一种全新工具。there be 表示“有”, 结合句意可知答案为there。答案:pletely解析:4.考查副词。句意见上题解析。设空处后为形容词, 副词修饰形容词, 故设空处应为副词形式。故答案为completely。答案:5.has started解析:5.考查动词的时态。句意:这不是Daan Roosegaarde在过去几年里开始的第一个项目。设空处在从句中作谓语, 根据时间状语over the l

    37、ast few years(在过去的几年里)可知此处时态为现在完成时。故答案为has started。答案:6.for解析:6.考查介词。句意:他还负责雾霾净化塔的建设:雾霾净化塔是世界上最大的空气净化器, 安装在世界各地, 可以将城市烟雾变成钻石。be responsible for表示“对负责”。结合句意可知答案为for。答案:7.that解析:7.考查定语从句的引导词。句意见上题解析。设空处引导定语从句, 且在从句中作主语, 先行词为air cleaner, 且由最高级修饰, 只能用关系词that, 故答案为that。答案:8.locations解析:8.考查名词的数。设空处前为形容词,

    38、 形容词修饰名词, 故设空处应为名词, location(地点)为可数名词, 被various(各种各样的)修饰, 故应用其复数的形式。故答案为locations。答案:9.producing解析:9.考查非谓语动词。设空处前为介词, 故设空处应用动名词作宾语。故答案为producing。答案:10.an解析:10.考查冠词。句意:另外, 这座塔耗电非常少大约相当于一个电水壶所用的电量。设空处后为单数可数名词, 表示泛指, 故应用不定冠词修饰, electric以元音音素开头, 故答案为an。. 应用文写作假定你是李华, 是学校“未来科技兴趣小组”的成员。请你根据以下要点为校英文报写一篇英语短

    39、文, 从两个方面介绍未来智能家居。要点如下:1. 智能控制(自动控制家电; 节能模式; 贴心服务)2. 定期健康检查(检测健康状况; 智能铺床; 智能马桶)注意:1. 写作词数应为80左右;2. 开头部分已写好, 不计入词数;3. 可适当增加细节, 以使行文连贯。In the future, we will be living in smart homes. 答案:高分范文In the future, we will be living in smart homes. We will be using advanced technology every day with automatic c

    40、ontrol at home, which will use integrated sensors and go into an energy-efficient mode all by itself. Based on your daily routine and preferences, everything will be ready for you.Meanwhile, your smart home will be monitoring your health. Your bed, for example, will record how well you sleep every night and check your weight. Smart toilets will be keeping constant track of your health as well.高级句式Based on your daily routine and preferences, everything will be ready for you. 根据你的日常习惯和喜好, 一切都会为你准备好。(过去分词短语作状语)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年新教材高中英语 Unit 4 A glimpse of the future Section Ⅳ Expanding your world基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349612.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1