2022年新教材高中英语 Unit 6 Nature in words Section Ⅲ Developing ideas基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高中英语 Unit Nature in words Section Developing ideas基础训练含解析外研版选择性必修第三
- 资源描述:
-
1、Unit 6 Nature in words Section Developing ideas.单句填空1.Movement is absolute while stillness (still) is relative.2.People can act violently (violent) if they feel threatened.3.Other cultures may use silence (silent) in other ways, particularly when dealing with conflicts between people.4.We all know t
2、hat Yuan Longping is famous for his scientific (science) achievements.5.It is often said that human beings are naturally (natural) equipped to speak.6.When I was young, I didnt know much about the harmful (harm) effects of smoking.7.I recommend him to think very carefully (careful) before he does an
3、ything foolish.8.This morning, when I was walking on the street, I saw that two travelers were reading a map, looking puzzled (puzzle).9.UNESCO recently set April 30 as a day to raise awareness (aware) of jazz music.10.Very few of those interviewed spoke positively (positive) about their childhood.
4、同义替换rather than, launch into, on the alert, puzzled about, be banned from, cause harm to, be aimed at, in particular1.After the accident, he was stopped from driving. was banned from 2.Its color can alter regularly in a day, and it makes people confused about it. puzzled about 3.Knowing that threate
5、ning danger, they were ready to fight. on the alert 4.It takes courage to get down to a new business in these difficult times. launch into 5.The programme is intended for teenage audience. is aimed at 6.She loves the song especially, because her mother used to sing it. in particular 7.Youd better gi
6、ve up smoking; it has a bad effect on your health. causes harm to 8.It was the culture, instead of the language, that made it hard for him to adapt to the new environment abroad. rather than . 完成句子1.十分之九的受访女性表示喜欢这款产品。Nine out of ten women interviewed about the product said they liked it.2.与其说他死了, 倒不
7、如说他看上去睡着了。He looks more asleep than dead .3.他开会迟到的原因是他错过了早班车。The reason why he was late for the meeting was that he missed the early bus .4.目前, 并不是每个人都支持他的计划。 Not everyone is in favor of his plan at present.5.除非你能睡个好觉, 否则一两个晚上之后, 你就会失去集中注意力、制订计划和保持动力的能力。 Unless you can sleep well , you will lose the
8、 ability to focus, plan and stay motivated after one or two nights.素养综合练. 阅读理解(2021河北安平中学高二月考)The Chinese word “Shanzhai” means a small mountain village, but now it becomes an accepted name for fakes, after “Shanzhai Cell-phones” produced by small workshops in southern China became popular in the ma
9、inland market over the past years. Besides “Shanzhai” electronic products, there are “Shanzhai” movies, “Shanzhai” stars and even a “Shanzhai” Spring Festival Gala, a copy of the traditional show presented by CCTV on Chinese Lunar New Years Eve.“Shanzhai” has become a culture of its own, meaning any
10、thing that imitates something famous. “Shanzhai” versions of “Birds Nest” and “Water Cube” woven by farmers with bamboo attract wide attention from tourists. Both are copies of the famous Olympic buildings in Beijing.A literature critic said that taking the “Shanzhai” Gala as an example, when the tr
11、aditional CCTV program becomes less and less attractive to the audience, the “Shanzhai” version appears timely to attract people. “Although it is often connected with poor techniques and operation, Shanzhai culture meets the psychological needs of common people and could be a comfort to their minds,
12、” he said.To the mainstream culture, the rise of “Shanzhai” culture is a challenge and motivation. People believe different kinds of cultures developing together is a perfect way and it is for the public to choose.1.The Chinese word “Shanzhai” may have started with .A.fake (假的) cell-phonesB.electron
13、ic productsC.the Spring Festival GalaD.Olympic buildings2.According to the passage, “Shanzhai” culture means .A.the action that a person imitates famous peopleB.products with poor techniques and qualityC.anything that is a copy of something famousD.those similar names to famous brands3.We can infer
14、that the mainstream culture .A.is held back by “Shanzhai” cultureB.is the challenge of “Shanzhai” cultureC.will be replaced by “Shanzhai” cultureD.may develop faster because of the challenge of “Shanzhai” culture答案:1.A 解析:1.语篇解读 本文是一篇议论文。文章主要论述了“山寨”文化的产生及其影响。对于大众来说, 它具有一定的吸引力; 对于主流文化来说, 它具有一定的挑战性。【命
15、题立意】细节理解题。【解题思路】根据第一段第一句The Chinese word “Shanzhai” means a small mountain village, but now it becomes an accepted name for fakes, after “Shanzhai Cell-phones” produced by small workshops in southern China became popular in the mainland market over the past years. 可知,“山寨”最初的意思是指手机假货。故选A项。答案:2.C 解析:2
16、.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第二段第一句“Shanzhai” has become a culture of its own, meaning anything that imitates something famous. (“山寨”已经成为一种独特的文化, 是指任何模仿著名事物的东西。)可知,“山寨”文化是指出名的东西的复制品。故选C项。答案:3.D 解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据最后一段第一句To the mainstream culture, the rise of “Shanzhai” culture is a challenge and motiv
17、ation. (对于主流文化来说,“山寨”文化的兴起是一种挑战和动力。)可知,“山寨”文化对于主流文化来说, 有可能会使其受到刺激并发展。故选D项。深度解析词汇积累traditional adj. 传统的; 惯例的 of ones own属于某人自己的 imitate vt. 模仿, 仿效 timely adv. 及时be connected with 与有关 comfort n. 令人感到安慰的人(或事物)长难句分析A literature critic said that taking the “Shanzhai” Gala as an example, when the traditio
18、nal CCTV program becomes less and less attractive to the audience, the “Shanzhai” version appears timely to attract people. 一位文学评论家说, 以“山寨”春晚为例, 当传统的央视节目对观众的吸引力变得越来越小时,“山寨”版本及时出现来吸引人们。分析:本句为主从复合句。谓语动词said后面是that引导的宾语从句, 其中, 现在分词短语taking the “Shanzhai” Gala as an example在从句中作状语, when引导时间状语从句。. 七选五(20
19、20四川绵阳高二月考)Many people are stuck in a life they dont want, and are held in places by everything from financial restrictions to social pressures. If you are looking to pursue your dreams, it can be discouraging to change everything at once. 1 Write down your goals to get them out of your head and int
20、o reality. Be honest with yourself about what you want, no matter how impossible it seems and ignore what you “should” do based on the views of your friends, family or society. 2 Dont leave anything out, no matter how small or silly it sounds. Look at the themes of your list to get an idea of what y
21、our dream life will look like. 3 Choose one that is relatively easy to accomplish, one that is doable but will require work and one that seems impossible based on your current circumstances and lifestyle. List the steps you will need to take to get to each goal, and get down to the little details.St
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349631.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
