2021年高考英语大一轮复习 课时作业29 Module 5 The Great Sports Personality(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业29 Module The Great Sports Personality含解析外研版 2021 年高 英语
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业29.阅读理解(福建省厦门第一中学高三月考)There have been claims that warming on Mars and Pluto is proof that the recent warming on Earth is caused by an increase in solar activity, and not by greenhouse gases. But we can say with certainty that, even if Mars, Pluto or any other planet has warmed in recent years
2、, it is not due to changes in solar activity.The Suns energy output has not increased since direct measurements began in 1978. If increased solar output really was responsible, we should be seeing warming on all the planets and their moons, not just Mars and Pluto.Our solar system has eight planets,
3、 three dwarf planets and quite a few moons with at least a thin atmosphere, and thus a climate of sorts. Their climates will be affected by local factors such as orbital variations, changes in reflectance and even volcanic eruptions, so it would not be surprising if several planets and moons turn ou
4、t to be warming at any one time.One theory is that winds have recently swept some areas of Mars clean of dust, darkening the surface, warming the Red Planet and leading to further increases in windinessa positive feedback effect.Observations of the thickness of Plutos atmosphere in 2002 suggested th
5、e dwarf planet was warming even as its orbit took it further from the Sun. The finding confused astronomers at the time, and the cause had yet to be determined.It has since been suggested that this is due to a greenhouse effect: As it gets closer to the Sun, Pluto may warm enough for some of the met
6、hane ice on its surface to turn into a gas. This would cause further warming, which would continue for a while even after Plutos orbit starts to take it away from the Sun.本文是一篇科普说明文,有人认为地球变暖是因为太阳活动而不是温室气体,文章驳斥了这个观点。同时对太阳系里另外一些星星的变暖情况分别进行了分析。1What cause(s)the warming of some planets?AThe solar system
7、.BTheir local factors.CVolcanic mountains.DThe thin atmosphere.答案:B解析:细节理解题。根据第三段第二句Their climates will be affected by local factors such as orbital variations, changes in reflectance and even volcanic eruptions可知,导致某些星球变暖的原因很多,可能是受到这些星球的当地因素的影响。故B项正确。2What is the outcome of the recent winds on Mars
8、?ATheyve cooled the planet.BTheyve left a clear sky.CTheyve caused more winds.DTheyve helped clean the planet.答案:C解析:推理判断题。根据文章第四段One theory is that winds have recently swept some areas of Mars clean of dust, darkening the surface, warming the Red Planet and leading to further increases in windiness
9、a positive feedback effect.可知,火星上的风吹走了灰尘,让火星变暖同时也会导致风力的进一步变大。故C项正确。3What do we know about the thickness of Plutos atmosphere?AIt remains mysterious.BIt troubled astronauts.CIt has become thinner.DIt contributes to the warming.答案:D解析:细节理解题。根据第五段第一句Observations of the thickness of Plutos atmosphere in
10、 2002 suggested the dwarf planet was warming even as its orbit took it further from the Sun.可知,冥王星厚厚的大气层导致了冥王星变暖。故D项正确。4Which of the following might lead to the warming on Earth according to the writer?ASolar activity.BMars and Pluto.CGreenhouse gases.DThe Suns energy output.答案:C解析:推理判断题。根据文章第一段第一句可
11、知有人认为地球变暖是因为太阳活动而不是温室气体。根据第二句But we can say with certainty that, even if Mars, Pluto or any other planet has warmed in recent years, it is not due to changes in solar activity.可知,我们可以确切地说地球变暖不是因为太阳运动,也就是说地球变暖是由温室气体导致的。故C项正确。.完形填空(济南一中模拟)I went with some colleagues from my office for a dinner in a ve
12、ry popular local restaurant. It was _1_ business time and the restaurant was packed. We _2_ found a table in a corner for three of us.As soon as we sat down, we heard a crash when a cleaning boy _3_ the floor with all the plates he was carrying. There was _4_ and no one was saying or doing anything.
13、In a flash I remembered my _5_ many years ago. Once, I _6_ in the airport because I had rushed there on my own on an empty stomach. I was picked up and taken care of by two _7_. Now this was my chance to _8_ it forward.I ran to the young mans side immediately, turned him on his back and screamed for
14、 someone to _9_ a hot drink. Soon people started asking if I was a doctor. I said I was not, _10_ I was skillful at blacking out (晕厥)The kid soon opened his eyes, _11_ what had happened. I _12_ him by saying it was OK and I had had a _13_ experience. He had not eaten anything. I held the _14_ drink
15、to his mouth till he finished it and sat with him till he felt OK. By then the _15_ had arrived. I asked her to give the kid something to eat. I offered to pay.The manager was kind enough to refuse the _16_ and agreed to make sure the kid ate before he went home. By the time all this was _17_ it was
16、 getting late for my colleagues. We hadnt _18_ anything yet, so they decided to go home.I slowly walked home, not hungry any more, feeling _19_ for the opportunity I pay forward the _20_ I had received many years ago.本文是一篇记叙文,主人翁“我”和朋友去餐厅吃饭的时候,突然打扫卫生的男孩摔倒在地,我立刻提供帮助。因为之前我晕倒的时候,也有陌生人向我提供了帮助,我想把这份善良继续传
17、递下去。作者想通过这个故事告诉读者:人间自有真情在!1A.peakBlocalCspareDregular答案:A解析:考查上下文串联。A.peak高峰的;B.local当地的;C.spare空闲的;D.regular有规律的。根据后半句可知餐厅里非常拥挤,说明那是用餐的高峰期。故A项正确。2A.actuallyBfinallyCeagerlyDgradually答案:B解析:考查副词。A.actually实际上;B.finally最终;C.eagerly急切地;D.gradually逐渐地。我们去吃饭的时候正是用餐高峰期,饭店里非常拥挤,我们最终在角落里找到了吃饭的桌子。故B项正确。3A.k
18、ickedBtouchedCsweptDhit答案:D解析:考查动词。A.kicked踢;B.touched触摸;C.swept清扫;D.hit撞击,击中。根据上句we heard a crash 可知我们听到了撞击声,说明盘子摔到了地上。故D项正确。4A.silenceBdangerCdoubtDtension答案:A解析:考查常识。A.silence安静;B.danger危险;C.doubt怀疑;D.tension紧张。根据“and”后的内容可知,没人在说或做任何事情,可知非常安静。故A项正确。5A.adventureBflightCexperienceDlesson答案:C解析:考查名词
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350836.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
