2021年高考英语大一轮复习 课时作业37 Module 1 Basketball(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业37 Module Basketball含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时 作业 37 Basketball 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业 37.阅读理解(烟台一中高三适应性考试)China became the first country to clone a monkey using nonreproductive cells, reducing the need to breed lab monkeys and paving the way for more accurate, effective and affordable animal tests for new drugs, scientists said on Thursday.By December, the Institute of Neuros
2、cience of the Chinese Academy of Sciences had created two clone macaques(猕猴) named“Zhong Zhong” and “Hua Hua” by nuclear transferring of somatic cells(体细胞)any cell in the organism other than reproductive cells.Tetra, a monkey born in 1999, is the worlds first cloned monkey, but it was done by using
3、a simpler method called embryo splitting(胚胎分割); but it could only generate four cloned offspring at a time and cannot be genetically changed to suit the experimental need.Cloning a monkey using somatic cells has been a worldclass challenge because it is a primate(灵长类) that shares its genetic makeup,
4、 and therefore all of its complexity, with humans.For drug and other lab tests, scientists have to purchase monkeys from all over the world, which is costly and bad for the environment, and produces inaccurate results because each monkey might have different genes.By cloning monkey using somatic cel
5、ls, we can massively cultivate large numbers of genetically identical offspring in a short amount of time, and we can even change their genes to suit our needs. This can save time, cut down experiment costs, and produce more accurate results, leading to more effective medicine.Sun Qiang, director of
6、 the nonhuman primate research facility at the institute, said most of the drug trials are currently done on lab mice. However, drugs that work on mice might not work or even have severe side effects on humans because the two species are so different.“Monkeys and humans are both primates, so they ar
7、e much closely related and testing on monkeys is supposed to be as effective as testing on humans,”he said. This is especially useful in testing drugs for neural (神经的) diseases such as Parkinsons disease, metabolic syndrome (代谢综合征) and immune system diseases, and tumors, he added.“This achievement w
8、ill help China lead the world research in the international science projects related to neural mapping of primate brains,”he said. “However, bio labs from the United States, Japan, and European countries are also very capable, and they will quickly catch up with China after the monkey cloning techno
9、logy is made public,” Sun added.“This means we have to innovate continuously and work extra hard this year to stay ahead,” he said.本文是一篇科普类说明文。讲述了中国在克隆技术上取得的成就中国成了第一个使用非生殖细胞克隆猕猴的国家。1Which of the following is the most important factor in cloning macaques named “Zhong Zhong” and “Hua Hua”?AReproductiv
10、e cells.BSomatic cells.CNeural mapping.DGenetic makeup.答案:B解析:细节理解题。根据文章第二段By December, the Institute of Neuroscience of the Chinese Academy of Sciences had created two clone macaques(猕猴) named “Zhong Zhong” and “Hua Hua” by nuclear transferring of somatic cells(体细胞)any cell in the organism other th
11、an reproductive cells.可知,克隆的猕猴“中中”和“华华”最重要的因素是通过体细胞核移植。故选B。2Why is cloning monkeys so difficult?ABecause it is bad for our environment.BBecause each monkey might have different genes.CBecause monkeys genetic makeup is as complicated as humans.DBecause it is too expensive to work on their genetic mak
12、eup.答案:C解析:细节理解题。根据文章第四段Cloning a monkey using somatic cells has been a worldclass challenge because it is a primate(灵长类) that shares its genetic makeup, and therefore all of its complexity, with humans.可知,由于猴子是灵长类动物且与人类的基因相似,其复杂性也相似,所以用体细胞克隆猴子是一个世界级的挑战。故选C。3What is the main idea of Paragraph 8?AThe
13、 cure for neural diseases.BThe process of cloning monkeys.CThe significance of cloning monkeys.DThe close relations between monkeys and humans.答案:C解析:段落大意题。根据文章第八段内容可知,此段主要说明克隆猴子的重要性,可以帮助人类测试药物。故选C。4What can we infer from this passage?AMore effective medicine will be produced.BDrug trials on lab mic
14、e will be abandoned.CChina is the first country to have cloned monkeys.DChina will stay ahead of the world in cloning.答案:A解析:推理判断题。根据文章第六段This can save time, cut down experiment costs, and produce more accurate results, leading to more effective medicine. 可知,此举可节省时间,降低试验费用,并且可以使结果更精确,带来更高效的药物。由此可以推测
15、出,更多的有效药物将被生产出来。故选A。.完形填空(广东省湛江市高三调研)This morning I saw an old man.A few months ago he was _1_ cans and bottles from the recycle bins in my neighborhood.I was _2_ to see and saddened by the fact that he had to do this to _3_.I thought about putting bottles in a bag for him with a note attached _4_ t
16、hat the bag was for him to take,but then thought it may not be the best _5_.So I let it go.One _6_ day I saw him again riding his bike with bags of bottles _7_ to his handlebars wearing a raincoat.My heart _8_.I felt _9_ thinking I could never connect with him.So you can imagine my _10_ when I saw h
17、im during my walk again.Then I _11_ the big bag of cans and bottles I had collected.“He can have those!” I thought.I walked _12_ over to him and managed to whisper a very quiet “Hi”I was a little _13_.I had never approached anyone like him before.I asked him if he could wait there so that I could ge
18、t him some more _14_.He said,“That would be very much appreciated.”I _15_ my bag and came back in 5 minutes and there he was in the shade _16_.I handed the bag to him and _17_ to him that it wasnt much.And then with a bright _18_ he said,“Every little bit _19_.Thanks so much.”I wished him a great da
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350845.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
