2021年高考英语大一轮复习 课时作业39 Module 3 Literature(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业39 Module Literature含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时 作业 39 Literature 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业 39.阅读理解(河北省定州中学高三模拟)Samanta Schweblin, one of the best young Spanish language novelists nominated (提名) by British literary magazine Granta, has visited Beijing to promote the first Chinese edition of a collection of her short stories. The collection, Birds in the Mouth, has been translated a
2、nd published by Shanghaibased publisher Reader 99.“Sometimes I hold the Chinese edition and choose a story at random and try to guess which one it is. But it is almost impossible for me; even the length is different.” says Schweblin. “When a book is translated into a Western language, I can at least
3、 understand some parts of my stories, and therefore suffer some doubt about the quality of the translation. But my Chinese edition is more like an act of faith.”Born in Argentina in 1978, Schweblin says she is influenced by the literary traditions of the La Plata area, home to many famous LatinAmeri
4、can novelists.Interested in writing stories of ordinary lives where suddenly something extraordinary happens, something new, strange or unknown, she thinks, “The stranger and the unknown are not always related to ghosts or aliens, but can be something related to the known world, something that actua
5、lly could happen.”Birds in the Mouth tells of a divorced father who worries about his 13yearold daughter and her mysterious appetites. It turns out that his daughter eats live birds.The idea for this story came to Schweblin when she was browsing the Internet, “Click, click, click, a picture of a lit
6、tle girl who looks frightened with her hands covering her mouth came to my eyes. Little by little, I developed the story in my mind, and then wrote it down”, recalls Schweblin.Although there are elements of violence and bloodiness in Schweblins stories, she skillfully hides them, thinking the trick
7、to writing a thrilling story is to stop the monster from appearing, while maintaining a frightening and mysterious atmosphere.本文是一篇应用文。主要对英国文学杂志格兰达提名的最年轻的西班牙小说家之一Samanta Schweblin及其作品进行了简单的介绍。1Samanta Schweblin came to China to _.Apay a visit to BeijingBtranslate her stories into ChineseChelp to mak
8、e her book more popularDpublish her collection答案:C解析:细节理解题。根据第一段Samanta Schweblin, .has visited Beijing to promote the first Chinese edition of a collection of her short stories.可知,Samanta Schweblin来北京是促销她的第一个中文版的短篇小说。所以Samanta来中国就是为了让她的书受欢迎。故选C项。2When mentioning her Chinese edition, Schweblin think
9、s _.Ashe suffers some doubt about the quality of the translationBher Chinese edition is slightly different from the original oneCshe can understand some parts of her Chinese editionDshe has a strong belief in her Chinese edition答案:D解析:细节理解题。根据第二段最后一句“But my Chinese edition is more like an act of fai
10、th.”可知,提及她的中文版的书时,她对自己的中文版本很有信心。故选D项。3From the passage we can tell, the author, _.Ahas an appetite for writing something extraordinaryBgot the idea of her story Birds in the Mouth by designCtried to quit describing violent and bloody scenes in her storyDthinks her writing style is mainly affected by
11、 some famous native novelists答案:A解析:推理判断题。第四段提到作者写的故事中关于平凡生活中突然发生了一些不寻常的事情,一些新的、奇怪的或未知的事情,她认为这与人们已知世界是有关的,有可能发生的;第五段与第六段中的女孩吃鸟的故事;第七段中说作者的故事有暴力与血腥的元素,她的故事有一种惊悚与神秘。由此可知作者喜欢写一些不同寻常的东西,分析选项可知A项(渴望写出一些不同寻常的东西)符合题意,故选A项。4We can probably read the passage in _.Aa textbookBa newspaperCa reportDa science fic
12、tion答案:B解析:推理判断题。Samanta Schweblin是英国文学杂志格兰达提名的最年轻的西班牙小说家之一,本文中对她及其作品进行了简单的介绍。因此可推断出本文有可能在报纸上看到。故选B项。.完形填空(双流中学高三月考)As a banker,Chip Paillex had never planted so much until he moved to rural Pittstown,New Jersey,seven years ago. _1_ by farms,he quickly became interested in growing and rented a 30by3
13、0foot land.One weekend,he _2_ tomatoes,potatoes and eggplantenough to feed his family for the summer.He ended up with so much _3_ that he couldnt give it away.Thus he found a local food _4_,and by the time he delivered his last _5_,he had _6_ 120 pounds of fresh vegetables.The following year,with a
14、handful of _7_ from his church and a memorable name “Americas GrowaRow”,Paillex planted, _8_,and harvested 1,500 pounds of vegetables,all of which he donated to food banks.Later he had more volunteers,rent more land and donated more vegetables.Paillex also _9_ local school kids.On a _10_ Friday morn
15、ing in May,40 third and fifth graders trooped onto a freshly plowed field,each _11_ with a spade.Squatting or kneeling in teams of two,they loosened the dirt,then carefully _12_ the plants.Several rows later,they eagerly lined up to seed corn under a hot midmorning sun.Nobody _13_.“The _14_ makes ki
16、ds know there are people _15_,”says Paillex, “and it plants the seed for giving back.When they become tomorrows _16_,it will be much more possible for them to _17_ their coworkers and employees to get _18_ in something like this.”“Paillex makes people want to _19_,”says Colleen Duerr,a mother of two
17、 who has signed on as an _20_ “GrowaRow” member.“And families love this.Paillex has given us a way to raise our kids with a giving heart.”文章介绍Paillex种植大量的蔬菜,并把它们捐给食品库,而且他还招募了很多志愿者参加种植,甚至带领当地的孩子们参与这个活动,让孩子们知道这个世界还有人需要帮助,要学会给予。1A.TrappedBSurroundedCPreventedDOccupied答案:B解析:考查过去分词。A.Trapped诱捕;B.Surroun
18、ded包围;C.Prevented阻止;D.Occupied占有。从后面的句子he quickly became interested in growing and rented a 30by30foot land.可知他被农场包围着,选B。2A.tastedBplantedCwrappedDcollected答案:B解析:考查动词。A.tasted品尝;B.planted种植;C.wrapped包裹;D.collected收集。从前面的he quickly became interested in growing可知他种了很多西红柿、土豆和茄子,选B。3A.adviceBproduceCco
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350849.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
