广西钦州市第一中学2021届高三8月月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西钦州市第一中学2021届高三8月月考英语试卷 WORD版含解析 广西 钦州市 第一 中学 2021 届高三 月月 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、钦州市第一中学2021届高三8月月考英 语第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Which way is best, according to the woman? A. On foot. B. By bus. C. By taxi.2. Who hasnt brought the sports shoes? A. The woman. B. The ma
2、n. C. The mans sister.3. What is the woman looking for? A. A policeman. B. A phone. C. A number.4. What does Ronaldo look like? A. Hes about 40. B. He is thin. C. He is short.5. How much is the bill? A $25. B. $30. C. $35.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给出的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应
3、位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the woman bring to the party? A. A bottle of wine. B. Some chocolates. C. Some fruits.7. Where does the womans friend live? A. Near a park. B. In the downtown. C. Near a forest.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why is the woman going
4、 to move? A. Her neighbors are noisy. B. Her street is too crowded. C. Her place is far from the school.9. Who has a spare room? A. Ms. Brown. B. The man. C. Jack.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the mans problem? A. His car broke down. B. He parked his car in the wrong place.C. He cannot understand the
5、 womans words.11. Who is the woman? A. A police officer. B. The mans wife. C A passer-by.12. What can we learn about the man? A. He has been there for a long time. B. He will do what hes told to. C. Hell get a parking ticket.听第9段材料,回答第13至16题。13. When does the man start his work? A. At 8:30. B. At 9:
6、00. C. At 9:30.14. What does the man say to the woman? A. She should keep her promise.B. She should be home early after work.C. She shouldnt worry about being late.15. Where will the speakers run? A. Around High Park. B. Along the river. C. In Bridge Park.16. What does the man think of Calgary? A. I
7、ts air used to be cleaner. B. It usually has good weather. C. It is easy to make a living there.听第10段材料,回答第17至20题。17. What caused a lot of trouble for the families? A. A flood. B. A fire. C. An earthquake.18. How many children does the speaker have? A. Three. B. Four. C. Five.19. What did Megan give
8、 to the poor people? A. Her old toys. B. Her favorite doll. C. Her old clothes.20. How did the speaker feel about what Megan said? A. Sad. B. Moved. C. Excited.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADo you want to get home from work knowing you have made a real
9、 difference in someones life? If yes, dont care about sex or age! Come and join us, then youll make it!Position: Volunteer Social Care Assistant (No Pay with Free Meals) Place: Manchester Hours: Part TimeWe are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live active li
10、ves! Only 4 days left. Dont miss the chance of lending your warm hands to help others! Role:You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily lives. You will help them to develop new skills. You will help them to protect their rights and their safety. But your primar
11、y concern is to let them know they are valued. Skills and Experience Required:You will have the right values and great listening skills. You will be honest and patient. You will have the ability to drive a car and to communicate in fluent written and spoken English since youll have to help those peo
12、ple with different learning disabilities. Previous carerelated experience will be a great advantage for you.1. The text is meant to _A. leave a noteB. send an invitationC. present a documentD. carry an advertisement2. The volunteers primary responsibility is to help people with learning disabilities
13、 _A. to get some financial supportB. to properly protect themselvesC. to learn some new living skillsD. to realize their own importance3. Which of the following can first be chosen as a volunteer?A. The one who can drive a car.B. The one who has done similar work before.C. The one who has patience t
14、o listen to others.D. The one who can use English to communicate.【答案】1. D 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是一则广告,其内容是招募志愿者来照顾有学习障碍的人。【1题详解】推理判断题。文章开头以自问自答的方式发出号召,然后下文详细介绍了工作职位,地点,时间等,由此可知,本文是一则招募广告。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段末句“But your primary concern is to let them know they are valued.(但是你的首要任务是让他们意识到他们被重
15、视)”可知,志愿者的首要任务是让这些学习能力有缺陷的人意识到自己的重要性,故选D项。【3题详解】细节理解题。根据文章末句“Previous carerelated experience will be a great advantage for you.(以前相关的照顾经验对你是一个极大的优势)”可知,以前有过类似工作经历的人会被优先选中,故选B项。【点睛】BFifteen years ago, I took a summer vacation in Lecce in southern Italy. After climbing up a hill for a panoramic(全景的) v
16、iew of the blue sea, white buildings and green olive trees, I paused to catch my breath and then positioned myself to take the best photo of this panorama.Unfortunately, just as I took out my camera, a woman approached from behind, and planted herself right in front of my view. Like me, this woman w
17、as here to stop, sigh and appreciate the view.Patient as I was, after about 15 minutes, my camera scanning the sun and reviewing the shot I would eventually take, I grew frustrated. Was it too much to ask her to move so I could take just one picture of the landscape? Sure, I could have asked her, bu
18、t something prevented me from doing so. She seemed so content in her observation. I didnt want to mess with that.Another 15 minutes passed and I grew bored. The woman was still there. I decided to take the photo anyway. And now when I look at it, I think her presence in the photo is what makes the i
19、mage interesting. The landscape, beautiful on its own, somehow comes to life and breathes because this woman is engaging with it.This photo, with the unique beauty that unfolded before me and that woman who “ruined” it, now hangs on a wall in my bedroom. What would she think if she knew that her fig
20、ure is captured(捕捉) and frozen on some strangers bedroom wall? A bedroom, after all, is a very private space, in which some woman I dont even know has been immortalized(使永存). In some ways, she lives in my house.Perhaps we all live in each others spaces. Perhaps this is what photos are for: to remind
21、 us that we all appreciate beauty, that we all share a common desire for pleasure, for connection, for something that is greater than us.That photo is a reminder, a captured moment, an unspoken conversation between two women, separated only by a thin square of glass.4. What happened when the author
22、was about to take a photo?A. Her camera stopped working.B. A woman blocked her view.C. Someone asked her to leave.D. A friend approached from behind.5. According to the author, the woman was probably_.A. enjoying herselfB. losing her patienceC. waiting for the sunsetD. thinking about her past6. In t
23、he authors opinion, what makes the photo so alive?A. The rich color of the landscape.B. The perfect positioning of the camera.C. The womans existence in the photo.D. The soft sunlight that summer day.7. The photo on the bedroom wall enables the author to better understand _.A. the need to be close t
24、o natureB. the importance of private spaceC. the joy of the vacation in ItalyD. the shared passion for beauty【答案】4. B 5. A 6. C 7. D【解析】这是一篇记叙文。本文讲述了作者一次旅行的特殊经历带给作者的深思和感悟。4题详解】考查推理判断。根据第二段第一句Unfortunately, just as I took out my camera, a woman approached from behind, and planted herself right in fro
25、nt of my view可知作者正准备拍照时,一位女士挡住了她的视野,选B。【5题详解】考查细节理解。根据第三段的句子She seemed so content in her observation.可知这位女士可能玩儿的很开心,选A。【6题详解】考查细节理解。根据第四段的句子And now when I look at it, I think her presence in the photo is what makes the image interesting. The landscape, beautiful on its own, somehow comes to life and
26、 breathes because this woman is engaging with it.可知照片儿中这位女士的存在,使得这张照片儿更有生气。选C。【7题详解】考查推理判断。根据第五段的句子This photo, with the unique beauty that unfolded before me and that woman who “ruined” it, now hangs on a wall in my bedroom.可知卧室墙上的照片儿能够让作者更好地明白分享的美好,选D。CAlice Moore is a teenager entrepreneur(创业者), w
27、ho in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a super-sweet treat that could save kids teeth, instead of destroying them.It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a cand
28、y bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?” With that in mind, Moore asked her da
29、d if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain.With her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly.
30、 She also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father secured their first bus
31、iness meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores productCanCandy.As CanCandys success grows, so does Moores credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and shes also positive about what the future might bring. She hopes that every
32、kid can have a clean mouth and a broad smile.Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasnt driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She do
33、nates 10% of AilicCandys profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.8. How did Moore react to her dads warning?A. She argued with him.B. She tried to find a way out.C. She paid no attention.D. She chose to consult dentists.9.
34、What is special about CanCandy?A. It is beneficial to dental health.B. It is free of sweeteners.C. It is sweeter than other candies.D. It is produced to a dentists recipe.10. What does Moore expect from her business?A. To earn more money.B. To help others find smiles.C. To make herself stand out.D.
35、To beat other candy companies.11. What can we learn from Alice Moores story?A. Fame is a great thirst of the young.B. A youth is to be regarded with respect.C. Positive thinking and action result in success.D. Success means getting personal desires satisfied【答案】8. B 9. A 10. B 11. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲
36、述了Alice Moore,一个年轻有为的创业者的故事,故事告诉我们:积极的思考和行动会带来成功。8题详解】推理判断题。根据第二段的But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?”及下文她想方设法最终制作出了叫CanCandy的糖果可知,她对父亲的警告的反应是:她试图找到一条出路,解
37、决问题。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段的Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.可知,这种糖只使用天然甜味剂,可以减少口腔细菌,因此它对牙齿有利。故选A。【10题详解】细节理解题。根据最后一段的Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles.可知,Moore想用她独特的才能帮助其他人找到自己的笑容。故选
38、B。【11题详解】推理判断题。文章主要讲述了Moor的创业故事,她之所以能成功,源于面对问题和困难时,她乐观地看待问题,积极地想方设法去解决问题。因此,通过她的故事让我们懂得积极的思考和行动会带来成功。故选C。DTerrafugia Inc. said Monday that its new flying car has completed its first flight, bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next year. The vehicle-named the
39、Transition has two seats wheels and wings that fold up so it can be driven like a car. The Transition, which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the flies using a 23-gallon tank of gas and burns 5 gallons per hour in the air. On
40、the ground, it gets 35 miles per gallon.Around 100 people have already put down a $10,000 deposit to get a Transition when they go on sale, and those numbers will likely rise after Terrafugia introduces the Transition to the public later this week at the New York Auto Show. But dont expect it to sho
41、w up in too many driveways. Its expected to cost $279,000.And it wont help if youre stuck in traffic. The car needs a runway. Inventors have been trying to make flying cars since the 1930s, according to Robert Mann, an airline industry expert. But Mann thinks Terrafugia has come closer than anyone t
42、o making the flying car a reality. The government has already permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly. The Transition is now going through crash tests to make sure it meets federal safety standards.Mann said Terrafugia was helped by the Federal Aviatio
43、n Administrations decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft, which are lower than those for pilots of larger planes.12. What is the first paragraph mainly about?A. The basic data of the Transition.B. The advantages of flying cars.C. The potential market f
44、or flying cars.D. The designers of the Transition.13. Why is the Transition unlikely to show up in too many driveways?A. It causes traffic jams.B. It is difficult to operate.C. It is very expensive.D. It burns too much fuel.14. What is the governments attitude to the development of the flying car?A.
45、 CautiousB. Favorable.C. Ambiguous.D. Disapproving.15. What is the best title for the text?A. Flying Car at Auto ShowB. The Transitions First FlightC. Pilots Dream Coming TrueD. Flying Car Closer to Reality【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要讲述Terrafugia公司,研制出了飞车,试飞成功,预计将于明年进行销售。本文主要对飞车的历史由来
46、及其构架进行了介绍。【12题详解】主旨大意题。根据第一段内容Terrafugia Inc. said Monday that its new flying car has completed its first flight, bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next year. The vehicle-named the Transition has two seats wheels and wings that fold up so it can be driven l
47、ike a car. The Transition, which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the flies using a 23-gallon tank of gas and burns 5 gallons per hour in the air. On the ground, it gets 35 miles per gallon.可知特拉弗吉亚公司(Terrafugia Inc.)周一说,其新型飞行汽
48、车已经完成首飞,离明年销售这种飞行汽车的目标又近了一步。这款名为Transition的汽车有两个座椅、轮子和可折叠的机翼,可以像汽车一样行驶。Transition上个月在1400英尺的高空飞行了8分钟,在公路上可以达到每小时70英里,在飞行中可以达到每小时115英里,油箱容量为23加仑,在空中每小时可燃烧5加仑。在地面上,它每加仑能跑35英里。由此可知,第一段主要是对Transition的基本数据进行了介绍。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第二段中But dont expect it to show up in too many driveways. Its expected to co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
七年级英语上册 Unit 3 How was your school trip(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt
