2021新高考英语一轮复习(山东专用)课时作业29 选修6 GLOBAL WARMING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021新高考英语一轮复习山东专用课时作业29 选修6 GLOBAL WARMING WORD版含解析 2021 新高 英语 一轮 复习 山东 专用 课时 作业 29 选修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业29Global warming.阅读理解APeople in Finland were the least likely to believe that people laughing in their presence were making fun of them. Less than ten percent of Finns in the study said they would think that, compared to eighty percent of people in Thailand.Some people in the study said they fel
2、t unsure of themselves in social situations but hid their feelings of insecurity (局促不安). Others said they avoided social situations where they had been laughed at before. The study found that people in Turkmenistan and Cambodia were more likely to be in the first group. They would hide their feeling
3、s of insecurity if they were around other peoples laughter. But people in Iraq, Egypt and Jordan were more likely to try to avoid such situations if they felt they had been laughed at before.Shy people often avoid situations that would force them into close contact (联系) with other people. They worry
4、 that something they say or do will make other people laugh at them. But some people worry much more than others. They may have an illness called gelotophobia. Gelos is a Greek word. It means laughter. Phobia means fear. This fear of laughter can be truly sad for those who live with it. It can affec
5、t how they lead their lives.In the study, a team from the University of Zurich led more than ninety researchers from around the world. They wanted to understand the difference between normal shyness and true gelotophobia. Another purpose of the study was no compare the levels of fear of being laughe
6、d at in different cultures. The researchers surveyed (调查) more than twentytwo thousand people in fortytwo different languages. The findings appeared in the scientific magazine Humor.本文为说明文,介绍了不同国家的人们对于被嘲笑的不同态度。1What did the study find?ABeing laughed at is a common fear.BBeing laughed at is different
7、 from culture to culture.COnly people in Turkmenistan would hide their feelings of insecurity if they were around other peoples laughter.DThe fear of being laughed at is different around the world.答案:D解析:细节理解题。根据第一段“芬兰人最不可能相信有人在他们面前大笑是在取笑他们。在研究中,不到10%的芬兰人表示他们会这样认为,而泰国只有80%的人这样认为”可知芬兰人和泰国人对被嘲笑的态度是不同的
8、。第二段中Turkmenistan and Cambodia were more likely to be in the first group. They would hide their feelings of insecurity if they were around other peoples laughter. But people in Iraq, Egypt and Jordan were more likely to try to avoid such situations if they felt they had been laughed at before.对比了伊拉克
9、、埃及和约旦人对被嘲笑的态度也不同。最后一段的They wanted to understand the difference between normal shyness and true gelotophobia. Another purpose of the study was to compare the levels of fear of being laughed at in different cultures.在研究中,他们想了解正常害羞和真正的被嘲笑恐惧症之间的区别。这项研究的另一个目的是比较不同文化中害怕被嘲笑的程度。可知,研究发现世界各地的人们对被嘲笑的恐惧是不同的。分析
10、选项可知D项符合题意。2Shy people often avoid situations that would force them into close contact with other people because _.Athey have a disorder called gelotophobiaBit can affect how they lead their livesCthey worry that something they say or do will be laughed atDthey worry that what they say or do will ma
11、ke other people laugh at them答案:C解析:细节理解题。第三段中的Shy people often avoid situations that would force them into close contact (联系) with other people. They worry that something they say or do will make other people laugh at them.可知“害羞的人经常避免那些迫使他们与他人密切接触的情况。他们担心他们说的话或做的事会让别人嘲笑他们”。分析选项可知C项符合题意,故选C项。3The un
12、derlined word “it” in Paragraph 3 refers to _.Alaughter BgelotophobiaCfear DPhobia答案:B解析:猜测词义题。本段意为“害羞的人经常避免那些迫使他们与他人密切接触的情况。他们担心他们说的或做的事会让别人嘲笑他们。但有些人比别人担心得多些。他们可能有一种叫gelotophobia病。”可知,害怕别人嘲笑的病叫gelotophobia。根据画线词的上文This fear of laughter can be truly sad for those who live with it.“这种对笑声的恐惧对于那些生活在其中的
13、人来说是非常糟糕的”,可知“It can affect how they lead their lives”中的it指的是上句所说的this fear of laughter,也就是“gelotophobia”。因此此处是指“这种对笑声的恐惧(gelotophobia)会影响他们的生活。”,分析选项可知,it是指gelotophobia,因此B项符合题意,故选B项。BA group of scientists are gathering today in the UK to discuss a thick piece of ice thats cracking in Antarctica, w
14、hich is of the size of Delaware.The ice shelf is called Larsen C, and it now has a 90mile crack running through it. The big rift (裂缝) is slicing the ice shelf from top to bottom. But this is not just another sad climate change story. Its more complicated. “A lot of things are going on deep inside th
15、e ice,” says Adrian Luckman, a glaciologist.Luckman says climate change is certainly influencing this region. Larsen C used to have two neighbors to the north, Larsen A and Larsen B. As the air and water warmed, those ice shelves started melting, and then Larsen A disappeared in 1995 and Larsen B in
16、 2002. But the crack in Larsen C seems to have happened on its own, for different reasons.Larsen C has many cracks. All ice shelves do. This particular crack has been around since at least the 1960s. The unusual part is that in 2016, this crackand only this crackstarted growing quickly. Why?“Well, t
17、hat is a little bit of a mystery and thats why it drew our attention to itself,” says Luckman. One puzzling aspect is how it managed to cut through areas of softer ice that bind (结合) the ice from neighboring glaciers into one giant sheet. Starting in 2014, that soft ice did very little to slow down
18、this rift.Scientists are split on how important this crack is for the stability of the whole ice shelf. Some say if this giant section breaks off, it wont make a difference. Others disagree.“Ice shelves are the gates of Antarctica in a way, and the gatekeepers of Antarctica. The ice shelves are alre
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351927.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
广东省惠州市博罗县华侨中学2018届高三语文第一轮复习实用类文本阅读教学——人物传记课件(共25张PPT).ppt
