2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:选修7 UNIT 1 LIVING WELL WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:选修7 UNIT 1LIVING WELL WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 复习 课时 作业 选修 LIVING WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 1Living well课时作业.阅读AIn the course of our lives, someone with whom we got acquainted by accident often inspires us.Early one morning, I opened the window to find that the sun was splashed everywhere. The sunshine warmed my face, making it comfortable. I started to play my beloved violin. My mind
2、 was quite focused, my spirit firm, and my mood entirely free of worry. When I was playing the climax to the piece, a sound from next door got my attention.I was fascinated and had a special idea: “How wonderful if we played together!” I began to play pieces by Beethoven with my neighbor, one piece
3、after another. We played together so well that I was curious about how she or he looked. However, I couldnt figure out why the violinist next door never responded when I knocked on the door. I was extremely disappointed.A year later, I took part in a violin competition. At the event, I made a new fr
4、iend, whose name was Rita. This girl, who was my age, was deaf and dumb, but she had played the violin for eight years! I saw Rita carefully walk onto the stage. She put the violin between her neck and shoulder and began to perform. “The melody is so familiar!” I said to myself. It was unbelievable
5、that a girl who was deaf and dumb could play such marvelous music. The audience warmly applauded her. What was even harder to believe was that the girl was my neighbor. It was fate that we should meet and become friends.Ritas story made me realize that life is not always sunny or poetic; sometimes t
6、here are violent storms and setbacks. However, no matter what you suffer, believe in yourself and strive.You can succeed.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者的邻居是位聋哑姑娘, 但她却能用小提琴演奏出美妙的乐曲。作者通过这个故事告诉我们:有志者, 事竟成。1Why was there no response every time the author knocked on his neighbors door?AHis neighbor had moved awa
7、y.BHis neighbor meant to decline him.CHis neighbor was hearingchallenged.DHis neighbor was too excited to respond.答案:C细节理解题。根据第四段中的“It was unbelievable that a girl who was deaf and dumb could play such marvelous music.”和“What was even harder to believe was that the girl was my neighbor.”可知,作者的邻居就是这位
8、聋哑女孩,她听不到敲门声,所以无法回应。故C项正确。2What is the message conveyed in the last paragraph?ANothing is impossible to a willing heart.BHappiness exists in acceptance.CA fall into the pit, a gain in your wit.DSmile to life, and youll get a smile back.答案:A推理判断题。根据最后一段中的“However, no matter what you suffer, believe i
9、n yourself and strive. You can succeed.”可推知, 最后一段主要表达的是“有志者, 事竟成”。故A项正确。3The author wrote this text mainly to _.Aintroduce his neighbor RitaBvalue his friendship with RitaCspeak highly of Ritas violin skillsDshow the inspiration he got from Rita答案:D推理判断题。根据第一段并结合最后一段内容可知,本文旨在告诉读者作者从邻居聋哑女孩Rita那里得到的启示
10、。故D项正确。【词汇积累】acquainted adj. 熟悉;了解marvelous adj. 了不起的;非凡的setback n. 挫折;阻碍【佳句背诵】Ritas story made me realize that life is not always sunny or poetic; sometimes there are violent storms and setbacks.丽塔的故事让我意识到,生活并不总是阳光明媚或充满诗意的,有时也会有猛烈的风暴和挫折。B(2020山东省德州市武城五中高三月考)The clock always seems to be ticking rath
11、er too fast in the doctors office and the queue of patients outside the door seems to be pressing rather too hard. Some say its high time for the model of short, sharp onetoone appointments to give way to shared medical appointments (SMAs共享医疗预约)SMAs are doctorpatient visits in which a group of patie
12、nts receive patient education and counseling (咨询), physical examination and medical support in a group setting. Typically SMAs are designed to have one or more doctors attend to a group of patients who share a common illness or medical condition. In contrast to onetoone visits, SMAs provide a longer
13、 appointment timeframe as well as the opportunity for patients to have improved access to their physicians and meanwhile pick up additional information and support from peers.However, doctors who have pioneered the shared appointment approach report that there are significant challenges involved. Dr
14、 Sumego, director of shared medical appointments, Cleveland Clinic,identifies culture change as the most significant challenge. Physicians and nurses are trained in a model of personal service and privacy; the SMA approach is a fundamental challenge to those fixed ideas. They need shared goals and a
15、 way of testing the innovation against agreed standards. Dr Sumego says, “The physicians may be worried about the possible chaos and efficiencies that are marketed. They also have to make the patients understand what their appointment is, and what the expectation is.”“So, if an organization was look
16、ing to start shared medical appointments, I would advise them to start the buyin from a few champion physicians, develop the workflow and develop some experience. Provide some support behind what that best practice should look like. Create some standards so that, as the concept spreads, you can empl
17、oy that experience to start the next shared medical appointments and the next.” 篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了SMAs(共享医疗预约)模式,以及这种模式面临的挑战。4What is the purpose of the SMA approach?ATo improve medical service.BTo promote doctors reputation.CTo conduct medical research.DTo meet patients expectation.答案:A推理判断题。根据第
18、二段第三句可知,SMAs模式为患者提供了更长的预约时间,也为患者提供了更好地与医生接触的机会,同时还能从同行那里获得额外的信息和支持。这说明SAMs的出现是为患者提供更好的医疗服务。故选A。5According to Dr Sumego, what prevents the SMA approach from being widely adopted?APersonal service.BFixed ideas.CLack of equipment.DShared goals.答案:B推理判断题。根据第三段可知Dr Sumego认为,文化转变是最大的挑战。医生和护士接受的是针对个人服务和隐私的
19、培训;SMAs方法是对这些固定想法的根本挑战。也就是说,改变这些固定的想法是一种挑战,所以这些固定的想法会阻碍SMAs模式的推广,故选B。6What can the underlined “buyin” in Paragraph 4 be replaced by?APractice.BOrganization.CPurchase.DSupport.答案:A词义猜测题。根据最后一段中的第一句可知,如果一个组织要寻求共享医疗模式的话,Dr Sumego建议他们从一些优秀的医师开始,根据语境,buyin应等同于practice “实践;练习”,故选A。7What can be learned abo
20、ut the SMA approach in the last paragraph?AIt is currently being questioned.BIt is impractical in some areas.CIt will enjoy wide popularity soon.DIt should be carried out step by step.答案:D推理判断题。根据最后一段可知,如果一个组织要开始SMAs,Dr Sumego建议他们从一些优秀的医师开始,开发一些流程,积累一些经验。制定一些标准,随着概念的推广,他们可以共享医疗预约,这说明SMAs的实施需要一步一步来,不
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352031.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
