2021版新高考英语一轮复习 Unit 23 Conflict练习 北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考英语一轮复习 Unit 23 Conflict练习 北师大版 2021 新高 英语 一轮 复习 Conflict 练习 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 23 Conflict课时练12篇阅读1篇完形1篇应用文写作.阅读理解A(2020 北京怀柔区高三模拟) Superstorm Sandy slammed into the eastern United States a few years ago. The winddriven water caused a lot of flooding, especially in the regions subway system. Now two teens have invented a device that could help prevent future subway floods
2、.In New York City alone, Superstorm Sandy caused an estimated $19 billion in damage. Much of the floodwaters entered the subway system through its ventilation grates (通风栅). Those metal grills usually lie at ground level. When the system is shut down ahead of a flood, engineers try to cover those gra
3、tes with plywood(胶合板) and sandbags. But the flooding often washes away those measures, which allows water to flow into the tunnels. Raising those grates even a tiny bit above ground level would cost a lot of money. Other ideas have included building tall chimneys around the holes. That would raise t
4、he grates and cost a lot of money, too.Kyle and Raymond came up with a different, less expensive idea. They designed a metal grate with a builtin, adjustable cover. When trains are running, one part of the grate slides open to bring in fresh air. But when the system is shut down, that part can be sl
5、id shut to completely block the grate.Their grate is the same size as the grates used now. So, it would be simple, they say, to lift out the old grate and drop in a replacement. Their design includes tamperproof features, which can prevent operation mistakes. They make sure that people dont intentio
6、nally shut off airflow during normal conditions. For people with the proper key, it would only take a minute or two to close the grate ahead of a flood.【解题导语】本文主要讲述了几年前超级风暴Sandy猛烈袭击美国东部,造成了洪水灾害,当地的地铁被洪水淹没。为防止地铁再次被洪水淹没,两位少年发明了一种装置。1Whats the second paragraph mainly about?AThe steps to operate grates.
7、BThe measures to prevent flood.CThe function of plywood and sandbags.DThe disadvantage of present subway system.D解析:段落大意题。根据第二段第一句可知,据估计超级风暴Sandy仅在纽约市就造成了价值190亿美元的损失。文章接下来分析了超级风暴造成的洪水淹没地铁的原因:目前的地铁系统存在很大的弊端。故选D。2Which of the following words best describes the two teens new invention?ACostly.BTimesavi
8、ng.CPractical. DConventional.C解析:推理判断题。根据最后一段第一、二句“Their grate is the same size as the grates used now. So, it would be simple, they say, to lift out the old grate and drop in a replacement.”可知,他们使用的栅栏和现在使用的栅栏大小一样,所以,他们说这会很容易就可以把旧的栅栏取出来,并放入一个替换栅栏;再结合最后一段最后一句可推知,新的栅栏操作起来也很方便。故选C。3Whats the purpose of
9、 designing the tamperproof feature?ATo replace the old grate correctly.BTo close the grate ahead of a flood.CTo ensure airflow in normal conditions.DTo stop the train speeding up unexpectedly.C解析:细节理解题。根据最后一段第三、四句可知,设计干预防护的特点可以阻止操作失误,有了干预防护,他们确保人们不会有意地在正常情况下关掉空气流通的功能,故选C。4Where does the text most pr
10、obably come from?AA news report.BAn adventurous story.CAn introduction to new equipment.DA guidebook to making grates.A解析:文章出处题。通读全文可知,本文主要讲述了两位少年发明了一种成本较低、实用的地铁防洪装置以及该装置的特点和优势,应该属于新闻报道类文章,故选A。B(2020合肥高三调研)While elephants born without tusks(长牙) are not unheard of, they normally form just 2 to 6 perc
11、ent of the population. However, that is not the case at Mozambiques Gorongosa National Park, where an astonishing 33 percent of female elephants born after the countrys conflict ended in 1992 are tuskless. While that may appear to be just a coincidence, Joyce Poole, an elephant behavior expert, has
12、another theory. The researcher thinks we may be witnessing unnatural evolution of the species due to the constant hunting of elephants for valuable ivories.Poole says before the countrys 15yearlong conflict, the park was home to over 4,000 elephants. However, by the time the conflict ended in 1992,
13、about 90 percent of them had been killed for ivories to get money. Of the less than 200 survivors, over 50 percent of adult females had no tusks. Therefore, it is not surprising that the parks tuskless elephant population has grown greatly.This is not the first time researchers have observed a great
14、 change in the population of elephants. At Zambias South Luangwa National Park and Lupande Game Management Area, areas which were heavily hunted in the 1970s and 1980s, 35% of elephants of 25 years old or older and 13% of those younger than 25 are now without tusks. A 2008 study published in the Afr
15、ican Journal of Ecology found that the number of tuskless females at the Ruaha National Park in Tanzania went from 10.5 percent in 1969 to almost 40 percent in 1989, largely due to illegal hunting for ivories.The recent ban on ivories in both the US and China should help get rid of, or at least redu
16、ce, elephant hunting. However, scientists are not sure how long it will take for elephants with a higher rate of tuskless females to change the_trend【解题导语】本文是一篇说明文。在1992年,在莫桑比克的Gorongosa国家公园,有33%的雌象生来就没有长牙,大象行为专家认为,这是人们为了获得珍贵的象牙,而对大象进行持续不断的猎杀而造成的非自然的进化。5What is the probable cause of the phenomenon m
17、entioned in Paragraph 1?AIllegal hunting. BConstant farming.CA pure coincidence. DNatural evolution.A解析:细节理解题。根据第一段尾句“The researcher thinks we may be witnessing unnatural evolution of the species due to the constant hunting of elephants for valuable ivories.”可知,这位研究人员认为,由于持续不断地猎杀大象以获取珍贵的象牙,我们可能正在目睹物
18、种的非自然进化。据此可知,第一段中提到的现象的可能原因是非法猎杀,故A项正确。6Why did people kill so many elephants during the conflict in Mozambique?ATo get money by selling ivories.BTo develop new decorations.CTo provide food for local people.DTo make ivory products.A解析:细节理解题。根据第二段第二句“However, by the time the conflict ended in 1992, a
19、bout 90 percent of them had been killed for ivories to get money.”可知,然而在1992年内战结束时,有大约90%的大象因象牙被猎杀,从而获得钱。据此可知,人们猎杀大象是为了通过销售象牙来获得钱,故A项正确。7Which of the following had the earliest record on tuskless elephants?AGorongosa National Park.BSouth Luangwa National Park.CRuaha National Park.DLupande Game Manag
20、ement Area.C解析:细节理解题。根据第一段的第二句可知,在1992年内战结束时,莫桑比克的Gorongosa国家公园有33%的雌象生来无长牙;根据第三段尾句“A 2008 study published in the African Journal of Ecology found that the number of tuskless females at the Ruaha National Park in Tanzania went from 10.5 percent in 1969 to almost 40 percent in 1989, largely due to il
21、legal hunting for ivories.”可知,Ruaha国家公园在1969年有10.5%的无长牙雌象,到1989年时,有大约40%的无长牙雌象;据此可知,Ruaha国家公园是最早记录无长牙雌象的地区,故C项正确。8What does the underlined phrase “the trend” in the last paragraph refer to?AElephants facing greater danger.BElephants growing more slowly.CFewer female elephants staying alive.DMore fem
22、ale elephants being tuskless.D解析:推理判断题。根据尾段第一句“The recent ban on ivories in both the US and China should help get rid of, or at least reduce, elephant hunting.”可知,最近美国和中国都颁布了象牙禁令,这应该有助于消除或至少减少对大象的猎杀;结合该段第二句“However, scientists are not sure how long it will take for elephants with a higher rate of tu
23、skless females to change the_trend”可知,科学家们并不确定对拥有较高比例无长牙雌象的大象们来说需要多长时间才能改变这种趋势。据此可推知,画线词指代“更多的雌象无长牙”这一趋势,故D项正确。.完形填空(2020郑州高三第二次质量预测)My father was born in a small town in the US. He wasnt sure what he wanted from _1_, but something told him to _2_ and begin a new adventure.He began that adventure tr
24、aveling to cities in the US before going on to Australia, New Zealand and the Philippines. He took my mother and us three daughters with him and went wherever the road _3_ him.Its easy to feel _4_ when youre on the road. We made lots of new friends on our tripmost of them are mechanics, since we oft
25、en _5_ hours in repair shops. But that was a way much _6_ than sitting by the roadside while waiting for the engine to _7_ when it was 40 outside.Getting along well sometimes seemed _8_. There were always a lot of _9_, especially among us back seat passengers about who had to _10_ in the middle. But
26、 even if it was hard, we learned a lot about _11_. When we were traveling in the Philippines, we drove to Quezon City one day. It should have been an hours drive but was nearly three thanks to bad roads and _12_ traffic. “Did you put our suitcases in the car?” my father asked my mother as we arrived
27、 there. From the back seat, we saw her _13_ turn toward my father. “No,” she said. “I thought you did.” That was how a sevenhour car trip turned into a 16hour one, which was mostly spent in _14_On occasions like that, we had to learn to let go of our anger because we were _15_ in a rolling box with
28、the same people for the rest of the _16_. Even if I sometimes felt like opening the car door and _17_ one of my sisters out, I kept my feelings to myself.This is why road trips were like _18_ universities to us. We _19_ our PhDs(博士学位) in how to get along with other people just by traveling in our ol
29、d car.If we were _20_ given a second chance at life, we would do it all over again. Only this time would I put the suitcases in the car myself.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。小时候“我”随父母以及“我”的姐妹开车旅行,在此过程中,“我们”学会了忍让以及和别人相处。这个颠簸的旅程是一所移动的大学,让“我”受益匪浅。1A.move BlifeCexperience DbeliefB解析:根据上文可知,“我”的父亲出生在美国的一个小镇上;结合该句中的“He
30、 wasnt sure what he wanted”以及下文叙述的他带着全家开车旅行可推知,那时他不确定想从生活中得到些什么,故B项正确。2A.live up Bstruggle onCget out Dwalk aroundC解析:根据该句中的“begin a new adventure”可推知,他得到启示,要他走出去,去开启新的冒险经历。C项意为“离开,从出来”,故C项正确;B项意为“勉强维持”。3A.took BdroveCserved DcontrolledA解析:根据该句中的“wherever the road”并结合语境可知,他带着妈妈和“我们”这三个女儿,沿路旅行。A项表示“带
31、去,引领”,符合语境,故A项正确。4A.anxious BupsetChelpless DlonelyD解析:根据该句中的“when youre on the road”和下文介绍的沿路交朋友可推知,当在路上时,很容易感到孤独(lonely)。5A.wasted BworkedCspent DchattedC解析:根据语境可知,由于“我们”经常花费几个小时在修理店,所以“我们”交的朋友大部分是修理工。6A.better BeasierCsafer DclevererA解析:由于外面的温度达到40摄氏度,所以去修理店要比坐在马路边等候好得多。7A.break down Bcool offCcle
32、ar up Dturn overB解析:根据该句中的“when it was 40 outside”可知,外面气温高达40摄氏度;据此可推知,该处指等待发动机冷却下来;B项意为“使冷却下来”。故B项正确。A项意为“出故障”,C项意为“清理”,D项意为“翻转”,都与语境不符。8A.available BalternativeCnecessary DimpossibleD解析:根据下文中的“it was hard”并结合语境可知,有时友好相处似乎是不可能的(impossible)。9A.arguments BfightsCembarrassments DamusementsA解析:根据空后的“es
33、pecially among us.in the middle”可知,“我们”之间总是有很多争吵(arguments),尤其是关于后座的“我们”谁坐(sit)在中间时。10A.settle BrestCsit DwatchC解析:参见上题解析。11A.sharing BrespectCcommunication DtoleranceD解析:根据该句中的“But”表达的语境可知,尽管这很难解决,但是“我们”学会了忍耐(tolerance)。12A.light BheavyClocal DfastB解析:根据该句中的“It should have been an hours drive but w
34、as nearly three”可知,本可以在一小时就完成的路程,“我们”却花了将近三个小时。据此可推知,这里道路较差,交通拥堵,故B项正确。13A.suddenly BsensitivelyCcalmly DslowlyD解析:根据语境可知,“我们”在后座看到母亲慢慢地转过头对父亲说:“没有,我还以为你放了”。14A.silence BvainCpanic DdisappointmentA解析:根据上文可知,母亲忘记将手提箱放进车里;结合该句和下文中的“we had to learn to let go of our anger”可知,“我们”学会了控制自己的怒气,这个七小时的行程最终变成了
35、十六小时的行程,我们大部分的时间都在沉默。15A.buried BcrazyCstuck DimpatientC解析:根据语境可知,在像上文提到的情况下,“我们”必须控制自己的怒气,因为在接下来的旅程(journey)里“我们”和相同的人一起被困在(stuck)车里。16A.holiday BjourneyCexploration DmarchB解析:参见上题解析。17A.dragging BpushingChelping DsendingB解析:根据该句中的“I kept my feelings to myself”可知,“我”控制住了自己的情绪。据此可推知,此处表示有时“我”想要打开车门将
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353354.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
