2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 三十八 INVENTORS AND INVENTIONS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 三十八INVENTORS AND INVENTIONS WORD版含解析 2021 英语
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练三十八选修8Unit 3Inventors and inventions(限时35分钟). 阅读理解A3D printing is becoming more and more popular. We are now able to create things we need very quickly and easily using 3D printers. But can you imagine printing food? Some scientist
2、s are trying to revolutionize the dining experience by doing this. They hope that having a 3D printer in the kitchen will be as common as the microwave oven or blender. Scientists say that itll be quite easy: you simply have to select a recipe and put the raw food inks into the printer. You can also
3、 modify the instructions to make the food exactly how you want it. This means that it would be very quick and easy to create tasty and nutritious meals. Using 3D printers to create your meals would also be saving the environment. There would be less need for traditional growing, transporting and pac
4、kaging processes as food production would be a lot more efficient. For example, alternative ingredients(原料) such as proteins from algae, beetroot leaves and insects could be converted into tasty products. Printing food could also help people who suffer from dysphasia (a swallowing disorder). They co
5、uld program the printer to print softer versions of their favorite foods so that they would not have trouble in swallowing them. However, some people think that a future of 3D food printing would be a disaster. It could take away many jobs, including those for growing, transporting and packaging foo
6、d. Imagine a world where there was no need for farming or growing crops and the same tastes could be printed from a raw “food ink”. Likewise, traditional cafes and restaurants might lose business. Also, there are concerns about the nutritional value of printed food: is it really possible to be get t
7、he nutrients we need from food-based inks and gels(凝胶)? Whats more , cooking and eating together with family and friends has long been a traditional and enjoyable activity. It is hard to imagine a world where the pleasure of cooking is dead and meals can be created at the touch of a button. 【文章大意】本文
8、讲述了一项新发明即将进入厨房的3D食物打印机。1. Which of the following best describes 3D food printing? A. Quick and popular. B. Easy and efficient. C. Nutritious and tasty. D. Soft and convenient. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段最后一句This means that it would be very quick and easy to create tasty and nutritious meals. 可知3D食物打印机很快很容易地就
9、能创造出好吃、有营养的食物。2. Why do some think that 3D food printing would be a disaster? A. Traditional food would disappear. B. Many people could lose their jobs. C. It would affect the peoples health. D. We could all eat the same food. 【解析】选B。细节理解题。根据第六段第一、二句However, some people think that a future of 3D foo
10、d printing would be a disaster. It could take away many jobs, including those for growing, transporting and packaging food. 可知一些人认为3D食物打印机的未来是一个灾难, 因为它会抢人们的饭碗比如从事食物的种植、运输和打包的人, 故选B。3. What can we infer from the last paragraph? A. 3D food printing will replace traditional cooking. B. The future of 3D
11、 food printing is uncertain. C. It would hurt our tradition of food culture. D. 3D food printing would be a failure. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段内容可知烹饪和聚餐是人类的传统活动, 很难想象3D食物打印机带来的按钮世界, 可知3D食物打印机的应用会颠覆我们的传统饮食文化。4. Which of the following can be the best title for the text? A. 3D food “printing”: coming to the k
12、itchenB. Can 3D printing create everything? C. 3D-printing food will be in fashion! D. The disadvantage of 3D food printing【解析】选A。主旨大意题。根据全文大意可知本文讲述了一项新发明即将进入厨房的3D食物打印机, 故选A。【知识拓展】难句解读It is hard to imagine a world where the pleasure of cooking is dead and meals can be created at the touch of a butto
13、n. 翻译: 很难想象一个烹饪乐趣已经消失并且食物可以通过按钮来创造的世界。分析: 前面是it作形式主语代替后面动词不定式。where引导的定语从句。【知识拓展】词汇积累revolutionize vt. 彻底改革; 发动革命; 使革命化vi. 革命化; 引起革命blender n. 掺和器, 搅拌机modify vi. 修改; 被修饰vt. 改变; 减轻, 减缓; 语修饰, (用变音符号)改变convert vt. (使)转变; 使皈依; 兑换, 换算; 侵占vi. 经过转变; 被改变; 橄榄球 触地得分后得附加分n. 皈依者; 改变宗教信仰者BOver the past five year
14、s, researchers in artificial intelligence have become the rock stars of the technology world. A branch of AI known as deep learning, has proven so useful that skilled operators can command six-figure salaries to build software for Amazon, Apple, Facebook and Google. The top names can earn over $1 mi
15、llion a year. The traditional way to get these jobs has been a Doctors degree in computer science from one of Americas top universities. Earning one takes years and requires a person who can be devoted to study, which is rare among normal people. Moreover, graduate students are regularly attracted a
16、way from their studies by various high-paid jobs. That is changing. Last month Fast. ai, an education non-profit based in San Francisco, kicked off the third year of its course in deep learning. Since its beginning it has attracted more than 100, 000 students from India to Nigeria. The course comes
17、with a simple idea: there is no need to spend years obtaining a Doctors degree in order to practise deep learning. Fast. ais course can be completed in just seven weeks. For example, a graduate from Fast. ais first year, Sara Hooker, was hired into Googles highly competitive AI residency programme a
18、fter finishing the course, having never worked on deep learning before. She is now a founding member of Googles new AI research office in Accra, Ghana, the firms first in Africa. To make it accessible to anyone who wants to learn how to build AI software, Jeremy Howard, who founded Fast. ai with Rac
19、hel Thomas, a mathematician, says middle school mathematics is enough. Fast. ai is not the only AI programme. AI4ALL, another non-profit organization, founded by leading technologists including Dr Fei-Fei Li, works to bring AI education to school children that would otherwise not have access to it.
20、Howards ambitions run deeper than just dealing with the shortage in the AI labour market. His aim is to spread deep learning into many hands, so that it may be applied in as many fields as possible. The ambition, says Mr Howard, is for AI training software to become as easy to use and common as send
21、ing an email on a smart phone. 【文章大意】本文是一篇说明文。近年来, 人工智能发展迅速, 但是人工智能方面的人才匮乏。数学家Rachel Thomas发明的Fast. ai应用程序用非传统的方法来迅速培养人工智能类人才, 文章对此内容做了具体说明。5. Whats Paragraph 2 mainly about? A. The way to get a Doctors degree. B. The difficulties to get a Doctors degree. C. The importance to get a Doctors degree. D
22、. The necessity to get a Doctors degree. 【解析】选B。段落大意题。根据本段后两句“Earning one takes years and requires a person who can be devoted to study, which is rare among normal people. Moreover, graduate students are regularly attracted away from their studies by various high-paid jobs. ”可知, 获得此类博士学位需要多年的努力学习, 很
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354202.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
