2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 二十八 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 二十八A HEALTHY LIFE WORD版含解析 2021 英语 全能 一轮 复习 人教版 话题 专攻 十八 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练 二十八选修6Unit 3A healthy life(限时35分钟). 阅读理解AFeifei, an 11-year-old boy from Xuzhou, Jiangsu Province, suffered from a sudden acute eye disease which has almost led to blindness. The disease was caused by excessive(过度的) eye fatigue (疲
2、劳) during the winter vacation, during which he played computer games for continuous 10 days and nights. Many youngsters in China nowadays are increasingly addicted to computer games and other electronic products. This is followed by a series of health problems, with the most typical case being myopi
3、a, or nearsightedness. According to the latest research report released by the World Health Organization (WHO), the myopia rate among Chinese teenagers ranks first in the world70 percent of high school and college students. The rate is nearly 40 percent in primary school students, while it is only 1
4、0 percent for their peers in the United States. There are at least 10 million people in China with severe myopia, and they are likely to get pathological (病理学的) myopia in middle age. Pathological myopia cant be treated with glasses or surgery, and it is one of the biggest factors that lead to blindn
5、ess, Xu Xun, director of the ophthalmology (眼科学) department at Shanghai General Hospital, pointed out. Experts explain that two major factors lead to the high rate of myopia among Chinese people. One is high academic pressure, and the other one is excessive use of electronic devices over a long peri
6、od of time. Genetics, on the other hand, is not the main reason, as only 20 percent of Chinese people had myopia in the 1960s. “Teenagers are now faced with severe academic pressure, which means they often study without natural light. This increases their risk of becoming nearsighted, ” Xu said. Exp
7、erts suggest that youngsters maintain a proper balance between study and rest so as to protect their eyesight, and parents should play an active role in the process. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了目前中国青少年近视的现状以及引起青少年近视的主要原因, 最后提出预防近视的建议。1. Why does the author mention Feifeis experience in the first paragraph?
8、 A. To advise people to protect their eyes. B. To introduce the topic of nearsightedness. C. To inform people of the cause of blindness. D. To show that Feifei developed an eye disease. 【解析】选B。推理判断题。由全文可知, 第二至七段都在讲青少年近视的问题, 由此推测第一段的例子起到引出下文的作用。2. What can be learnt from the passage? A. Nearsightedne
9、ss may cause other health problems. B. There are more nearsighted students in the United States. C. 70 percent Chinese students in primary schools are nearsighted. D. Pathological myopia is most likely to cause blindness. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段“Pathological myopia. . . lead to blindness”可知, 病理学的近视可能是致盲的
10、最大因素之一。3. Which of the following can be a main reason for myopia? A. Genetics factors. B. Low academic pressure. C. Overuse of electronic devices. D. Reading in natural light. 【解析】选C。细节理解题。根据第五段“One. . . and the other one is excessive use of electronic devices over a long period of time. ”可知, 近视的主要原
11、因之一是长时间过度使用电子设备。4. What will be probably discussed in the following paragraph? A. The significance of protecting eyesight. B. Youngsters bad behavior leading to myopia. C. The relationship between youngsters and their parents. D. Parents role in helping youngsters protect their eyesight. 【解析】选D。推理判断
12、题。文章最后一段提到专家建议, 为保护青少年的视力, 青少年需要在学习和休息之间保持平衡, 并且家长在此过程中需要起积极的作用。由此可知, 文章接下来将可能讨论父母在帮助孩子保护视力方面的作用。BMost people who own iPhones use them as their alarm clocksmaking it very easy to check emails one last time before falling asleep and hard to ever feel away from work and social networks. Several years
13、ago, my boss fainted due to exhaustion after staying up late to catch up on work. She banged her head and ended up with five stitches (缝针)and became what she calls a “sleep evangelist (传教士)”. Now she leaves her phone charging in another room when she goes to bed and encourages her friends to do the
14、same. “I sent all my friends the same Christmas gifta lovely alarm clockso they could stop using the excuse that they needed their very attractive iPhones by their beds to wake them up in the morning. ” she said. If your phone wakes you up in the morning, it may also be keeping you up at night. A 20
15、08 study showed that people exposed to mobile radiation took longer to fall asleep and spent less time in deep sleep. “The study indicates that during laboratory exposure to 884 MHz wireless signals, components of sleep believed to be important for recovery from daily wear and tear are severely affe
16、cted. ” the study concluded. A quarter of young people feel like they must be available by phone around the clock, according to a Swedish study that linked heavy cellphone use to sleeping problems, stress and depression. Unreturned messages carry more guilt when the technology to deal with them lies
17、 at our fingertips. Some teens even return text messages at midnight. Most of us choose not to set limits on our nighttime availability. Nearly three quarters of people from the age of 18 to 44 sleep with their phones within reach, according to a 2012 Time poll. That number falls off slightly in mid
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354209.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
