(新教材)2021-2022学年译林版英语选择性必修第一册作业课件:单元提升 UNIT 1 FOOD MATTERS .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第一册作业课件:单元提升 UNIT 1FOOD MATTERS 新教材 2021 2022 学年 译林版 英语 选择性 必修 一册 作业 课件 单元
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(一)Unit 1.单词拼写1.Then beat the butter and sugar together until pale and _(奶油色的).2.The dog quickly licked the milk from the _(碟子).3.The fish is too small and too _(咸的).4.Sweetened drinks contain a lot of _(卡路里).5.It is hard to make a profit feeding obese people at an“all-you-can-eat”_(自助餐).6.The
2、 smell is very familiar to everyone who lives near a _(面包房).creamysaucersaltycaloriesbuffetbakery7.Dont forget to mark the date on the _(包装纸)!8.A small baby has no _(概念)of right and wrong.9.He stood on the _(边缘)of the cliff.10.Michael is a professionally-trained _(厨师).wrapperconceptedgechef.单句语法填空1.
3、These paints can be used individually or in _(combine).2.The path ran _(gentle)down to the sea.3.The book was published in _(associate)with British Heritage.4.They are now under a great deal of pressure to tighten their airport _(secure).5.I like my _(fry)eggs with soy sauce.6.It was a picture of an
4、 _(adore)little binationgentlyassociationsecurityfriedadorable7.His personal wealth is _(estimate)at around$100 million.8.The city is a _(mix)of old and new buildings.9.The only thing you would end up _(stimulate)is sales of home safes.10.We must promote originality,inspire creativity and encourage
5、_(innovate).estimatedmixturestimulatinginnovation.翻译句子1.Call me when you get there,no matter what the time is._2.I take my time waking up,but then I wash up quickly._3.Before you know it,your best friend is leaving for Beijing next week._无论什么时间,你到了那里就给我打电话。我花了一些时间起床,然后很快地洗漱完毕。不知不觉,你最好的朋友下周要动身去北京了。4.
6、It does my heart good to see the old place being taken care of so well._5.Since her husband died,she has thrown herself into her work._看到故居被照管得这么好,我心里很高兴。自从她丈夫去世后,她一直埋头于自己的工作。.阅读理解A In 2015,researchers from Australias Deakin University published one of the first studies measuring foods physical effe
7、ct on the left hippocampus(海马体),a seahorse-shaped brain region crucial for memory,learning,and decision making.It is also one of the first areas to shrink in people with Alzheimers disease and other forms of dementia(痴呆).255 people filled out diet surveys and then underwent MRI(磁共振扫描成像)that measured
8、 their brains.Four years later,they returned for another scan in response to a request from the researchers.The study found that the left hippocampus was bigger and heavier in the healthy eaters than in the unhealthy ones,regardless of age,sex,weight,exercise habits,or general health.That means eati
9、ng the right foods and skipping the wrong stuff could help protect against declines in thinking and memory that lead to dementia.Healthy eating doesnt just prevent brain decline.It raises scores on thinking and memory tests,according to a study published in March 2019 that tracked 2,621 American wom
10、en and men for 30 years.“Green leafy vegetables have good effects that may protect both females and males against cognitive(认知的)decline and dementia,”says lead researcher Claire McEvoy,RD,of the Centre for Public Health at Queens University Belfast in Northern Ireland.Even a little healthy food goes
11、 a long way.According to a 2018 Rush University study that tracked 960 people for 4.7 years,participants who ate just 1.3 extra servings of green leafy vegetables a day showed cognitive abilities similar to those of people 11 years younger.How are these power foods working with your brain cells?Anim
12、al and test-tube experiments suggest that compounds in healthy diets help new cells make copies of DNA when they divide and multiply.Meanwhile,high-fat,high-sugar processed foods harm brain cells.While food serves as an important brain protector,experts say brain supplements(补品)arent all that effect
13、ive.Studies show that they dont make brain cells active in a significantly positive way.“Let the buyer be cautious,”says David Hogan,MD,a specialist at the University of Calgary.A study of nootropics(益智药)in the November 2019 Journal of the American Medical Association revealed that the unapproved dr
14、ugpiracetam(乙酰胺吡咯烷酮)was found in four out of five brands tested,at levels that could cause side effects such as depression.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要说明了健康饮食尤其是绿叶蔬菜对大脑的影响可以预防老年痴呆。1.Why did the researchers have the 255 people return for another MRI scan four years later?A.To test whether they had Alzheimers d
15、isease.B.To see what effects diets had on the left hippocampus.C.To study how they kept healthy in the four years.D.To deepen their research into Alzheimers disease.【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段最后一句可知,他们回来是为了再做一次扫描来给实验提供数据,也就是说研究者想看看饮食对左海马体有什么影响。故选B。2.What can we infer from Paragraph 2?A.Healthy eating helps
16、 to reduce the risk of dementia.B.Unhealthy diet is a major contributing factor in cognitive decline.C.Age and sex have nothing to do with our general health.D.Plant-based diets have greater effects on women than men.【解析】选A。推理判断题。根据文章第二段可知,吃健康的食物是对左侧海马体有积极的影响的,健康的饮食有助于降低患痴呆症的风险。故选A。3.Which of the fo
17、llowing would David Hogan most probably agree with?A.Brain supplements are as helpful as healthy diets.B.Wed better take brain supplements for convenience.C.We should be careful when taking brain supplements.D.Brain supplements have as many side effects as processed foods.【解析】选C。推理判断题。根据文章最后一段Let th
18、e buyers be cautious可知,我们在服用大脑补品时应该小心。因为他发现有些药可以导致像抑郁症这样的副作用的。故选C。4.What might be the best title for the passage?A.Yes to Green Leafy VegetablesB.Yes to NootropicsC.No to IntelligenceD.No to Dementia【解析】选A。标题归纳题。根据全文内容可知,本文都在讲健康的饮食尤其是绿叶蔬菜对海马体的积极影响。故选A。BFeeling hungry?Then whats the easiest way to sa
19、tisfy your hunger?Many of us will reach for a takeaway menu and order some delicious-but possibly unhealthy-food.And our increasingly busy and stressful lives add to our need to buy ready-made food on the go or delivered to home.Eating options are endless,and new technology means we can feed our des
20、ires at the push of a button.Takeaway delivery apps make ordering food quick andconvenient,and during the epidemic,it provided a lifeline to those stuck at home with nothing to cook or who lacked the skills to prepare a meal for themselves.Its estimated that in the UK alone,people eat three million
21、takeaway meals a day,and the three biggest delivery apps together offer a choice of 100 dishes from 60,000 restaurants.Its no wonder we are tempted to skip the grocery shopping,bypass the kitchen,and enjoy something that someone else has prepared.But ordering a pizza,a spicy curry or a box of noodle
22、s,can come at a price both financially and to our health.Eating too much processed and unhealthy fast food has some effect on obesity and the risk of developing certain diseases.A few years ago,BBC Good Food nation survey found that most people ate fast food on average two days per week.But,in the 1
23、6 to 20-year-old category,one in six ate fast food at least twice a day.Of course,reducing salt,sugar and fat is one way to make takeaway food healthier,as well as offering smaller portion sizes.But the best advice is to find a cooking book and try making your own healthy meal.And if you havent got
24、time,try ordering a healthier alternative from the menu.【文章大意】本文是说明文。外卖递送应用程序使订购和送外卖变得简单,加上人们生活忙碌紧张使得外卖食品在人们生活中越来越普遍。但从健康方面考虑,外卖食品存在着弊端。最健康的选择是自己做饭,如果没有时间,就尽量点健康的食物。5.What has made ordering and delivering takeaway food easy?A.The fast-pace lifestyle.B.Takeaway delivery apps.C.The coronavirus crisis.
25、D.Lack of cooking skills.【解析】选B。细节理解题。根据第二段中“外卖递送应用程序让点餐变得又快又方便”和“这三款最大的送餐应用共提供来自6万家餐厅的100道菜的选择”可知外卖递送应用程序使订购和送外卖变得简单,故选B。6.What can be inferred from Paragraph 3?A.Processed food is usually sold at a low price.B.Its unbelievable for people to enjoy fast food.C.Fast food does less harm to the health
26、of adults.D.The youth consume fast food more frequently.【解析】选D。推理判断题。根据第三段最后一句可知,几年前,BBC美食国度调查发现,大多数人平均每周有两天吃快餐。但是现在,在16到20岁的人群中,六分之一的人每天至少吃两次快餐。通过对比可知现在年轻人吃快餐更频繁。故选D。7.According to the article,how can you eat most healthily?A.Preparing meals yourself.B.Eating in large restaurants.C.Eating takeaway
27、occasionally.D.Adding vegetables and fruit.【解析】选A。细节理解题。根据最后一段“But the best advice is to find a cooking book and try making your own healthy meal.”可知找一本烹饪书,试着自己做健康的饭菜才是最健康的选择。故选A。8.Whats the text mainly about?A.The popularity of takeaway.B.The necessity of cooking at home.C.The harm caused by takeaw
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354884.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
