山东省烟台市2020届高三高考适应性练习(二)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省烟台市2020届高三高考适应性练习二英语试题 WORD版含解析 山东省 烟台市 2020 三高 适应性 练习 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020年高考适应性练习(二)英语试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,只交答题卡。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABahamas 4 Best Budget Beachfront HotelsHundreds of isla
2、nds and beaches in Bahamas have long been attractions for travelers. Here are 4 unique beach destinations. Pigeon Cay Beach ClubPigeon Cay Beach Club is located on the largely undeveloped Cat Island, where its possible to wander the coastline for miles without spotting a soul. TVs, AC, and Wi-Fi are
3、 all off-duty, leaving guests to explore the island by bike and boat. Meals can be served at the beach bar, on the beach, or in the cottages, which all have full kitchens and furnished outdoor spaces. Compass Point Beach ResortCompass Point Beach Resort may be Bahamas most interesting property. The
4、resort was opened in 1995 by a music producer. Its appearance is as noticeable as its history. Its composed of 18 rainbow-colored small wooden houses. All rooms have surround-sound music systems, open-air kitchens and dining spaces. Stella Maris Resort ClubIf youre looking for a casual, cheerful, an
5、d cheap life, the beachfront Stella Maris Resort Club more than fits the bill. The large, family-owned complex is a bargain for its competitive rates and accommodations that suit larger parties. One of the highlights of the resort is its range of activities, many of which are free, including day tri
6、ps, boating, nature walks and caving. St Francis ResortIf you want to go off the Internet, St Francis Resort is as remote as you can get. The resort is only accessible by boat and has little human development: no cars, no roads, and only about two dozen residents. But its not all peace and quiet: th
7、e restaurant draws plenty of boaters and day-travelers and the hotel hosts activities like poker nights and weekly barbecues.1. What characteristic do Pigeon Cay Beach Club and St Francis Resort share?A. They are undeveloped and poorly-furnished.B. They offer various night outdoor activities.C. They
8、 are rich in unique local culture.D. They have no access to the Internet.2. Where would you prefer to go if you are a music fan?A. Pigeon Cay Beach Club.B. Stella Maris Resort Club.C. Compass Point Beach Resort.D. St Francis Resort.3. Which of the following can best describe life in Stella Maris Res
9、ort Club?A. Luxury and comfortable.B. Relaxing and inexpensive.C. Exciting and competitive.D. Informal and peaceful.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】这是一篇说明文。巴哈马群岛数以百计的岛屿和海滩一直吸引着游客。文章主要介绍了巴哈马四家最便宜的海滨酒店的情况。【1题详解】细节理解题。根据第二段中TVs, AC, and Wi-Fi are all off-duty, leaving guests to explore the island by bike and boa
10、t.可知电视,空调,和Wi-Fi都用不了,留下客人们骑自行车和船探索岛屿。以及最后一段中If you want to go off the Internet, St Francis Resort is as remote as you can get.可知如果你想离开互联网,圣弗朗西斯度假胜地是你能到达的最远的地方。由此可知,鸽子礁海滩俱乐部和圣弗朗西斯度假胜地共同点是他们都不能上网。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第三段中The resort was opened in 1995 by a music producer.可知该度假村于1995年由一位音乐制作人开放。以及后文All roo
11、ms have surround-sound music systems, open-air kitchens and dining spaces.可知所有房间都有环绕立体声音乐系统、露天厨房和就餐空间。由此可知,如果你是一个音乐迷,你会更喜欢去Compass Point Beach Resort。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第四段中If youre looking for a casual, cheerful, and cheap life, the beachfront Stella Maris Resort Club more than fits the bill.可知如果你正在
12、寻找一种休闲,愉快,廉价的生活,海滨斯特拉马里斯度假俱乐部超过了满足的要求。由此可知,Stella Maris Resort Club休闲又便宜。故选B。BUnhealthy diets are responsible for preventable deaths globally per year, more even than smoking tobacco, according to a major study. “But the biggest problem is not the junk we eat but the nutritious food we dont eat,” sa
13、y researchers, calling for a global shift in policy to promote vegetables, fruit, nuts and beans. While sugar and trans-fats are harmful, more deaths are caused by the absence of healthy foods in our diet. Heart attacks are the main diet-related causes of death, followed by cancers and diabetes (糖尿病
14、). The study found that eating and drinking better could prevent one in five deaths around the world. “Rather than trying to persuade people to cut down on sugar, salt and fat, which has been the main focus of diet policy debate in the past two decades, it would be better to promote healthy options.
15、 Adoption of diets emphasizing beans and other healthy plant sources of protein, for instance, will have important benefits for human health,” note the researchers. The study is the most comprehensive analysis on the health effects of diet ever conducted. It looked at 15 different nutrients, giving
16、detailed knowledge of the analysis and summary of the risk factors of them. Tom Sanders, a professor of nutrition and dietetics (饮食学), said the analysis put too much emphasis on individual components rather than the overall diet. “Overweight is a major driver for risk of diabetes as well as cancer a
17、nd the health evidence for this relationship is strong. Overweight is caused by eating more food energy than required rather than specific dietary components such as sugar. The trend for populations to sit too much is a major reason why there is an imbalance between energy intake and consumption but
18、 Increased availability of foods with high calories makes it too easy to overeat.”4. What do the researchers think is the best way to lower preventable death rate?A. Restricting junk food.B. Trying to eat healthily.C. Avoiding risk factors.D. Adopting high-calorie diets.5. Whats the major concern of
19、 the current diet policy?A. The diversity of food.B. The importance of nutritious food.C. The reduction of unhealthy food intake.D. The balance between diet and exercise.6. Which of the following does Tom Sanders agree with?A. The analysis overlooks dietary integrity.B. Overweight results from diabe
20、tes and cancer.C. People who rarely exercise must diet strictly.D. Particular dietary components lead to overweight.7. Where is the text most likely from?A. A product brochure.B. A cookbook.C. A medical textbook.D. A health journal.【答案】4. B 5. B 6. A 7. D【解析】这是一篇说明文。文章引用一项研究的结论,指出不健康的饮食习惯可能导致各类疾病从而增
21、加死亡的风险。建议人们吃营养丰富的食物。【4题详解】细节理解题。根据第二段研究者呼吁的“calling for a global shift in policy to promote vegetables, fruit, nuts and beans.”和第三段第一句“The study found that eating and drinking better could prevent one in five deaths around the world.”可知,研究发现,改善饮食可以预防世界上五分之一的死亡。所以研究人员发现不健康的饮食习惯带来很多坏处,而只要健康饮食就能降低这种风险,
22、这也正是他们呼吁全世界的人们去做的。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“Rather than trying to persuade people to cut down on sugar, salt and fat, which has been the main focus of diet policy debate in the past two decades, it would be better to promote healthy options. Adoption of diets emphasizing beans and other healthy plant
23、sources of protein, for instance, will have important benefits for human health”可知,过去二十年的健康饮食策略强调减少脂肪、糖分和盐的摄入,而现在则要重视有营养、更健康的食物的摄入。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据最后一段第一句“Tom Sanders, a professor of nutrition and dietetics (饮食学), said the analysis put too much emphasis on individual components rather than the ov
24、erall diet.”可知,在Tom看来,这项研究中的分析过分强调饮食中每种独立的部分的作用,但没有从整体角度关注饮食,由此判断出Tom Sanders可能同意“该分析忽略了饮食的完整性”故选A项。【7题详解】推理判断题。根据文章第一句“Unhealthy diets are responsible for preventable deaths globally per year, more even than smoking tobacco, according to a major study.”一项重大研究表明,在全球范围内,不健康饮食每年造成的可预防死亡,甚至比吸烟还要多。并结合全文
25、内容来看,都在围绕“健康饮食”这一主题在展开。由此判断出短文最可能是摘自健康类杂志。故选D项。COn February 6, 2020, American astronaut Christina Koch arrived back on Earth after 328 days in space. Her time in space is just one of the records set by herself. Thats the longest spaceflight ever made by a woman, and just one of the many things Ms. K
26、och achieved in space. Ms. Koch took off from Earth for the International Space Station (ISS) on March 12, 2019. While in space, she made 5, 248 trips around the Earth, travelling 2, 237 million kilometers, which is roughly the same as 291 trips to the Moon and back. During her 11 months on the ISS,
27、 Ms. Koch took part in six spacewalks, spending over 42 hours in all outside the station. In October of 2019, Ms. Koch led the first ever all-female spacewalk with Jessica Meir. But for most astronauts, space travel isnt about setting records. Its about doing science. Ms. Koch took part in a wide va
28、riety of special experiments, including studying how crystals (晶体) grow in space, how atoms (原子) behave in extreme cold and learning more about growing plants in low gravity. Growing plants in space could be an important way to provide food on future trips. She also tested a new way of separating li
29、quids from gases. This experiment could lead to simple methods of cleaning water and air in space, which could be very important for future space travel. Ms. Koch isnt just a scientist and an astronaut. She is also being studied. Shes part of a NASA program studying how astronauts are affected by be
30、ing in space for long periods of time. Her trip was only 12 days shorter than the American record set by Scott Kelly in 2016. As they did with Mr. Kelly, NASA scientists are looking carefully at ways Ms. Kochs body has been affected by her time in space. That research is important for the longer spa
31、ce trips NASA hopes to make in the future, such as for a base on the moon or a trip to Mars.8. Which of the following is an achievement Ms. Koch has made?A. Making the longest spaceflight by herself.B. Leading the first women-only spacewalk.C. Cleaning water and air successfully in space.D. Staying
32、outside the ISS continuously for 42 hours.9. What does the author want to tell us with so many detailed figures in Paragraph 2?A. Koch made historic breakthroughs in space.B. Koch went through a life-threatening space trip.C. Koch completed admirable tasks in the space travel.D. Koch is the most exp
33、erienced astronaut in NASA.10. Which statement agrees with the text?A. Astronauts are competing to set new records.B. Kochs team produced their own food in space.C. NASA has founded a scientific base on the moon.D. Kochs research is significant for space exploration.11. What can be the best title fo
34、r the text?A. Record-Setting Astronaut Koch Returns to EarthB. US Astronauts Carried out Experiments in SpaceC. Spacewalks Have Successfully Been Done on the ISSD. NASA is Studying Astronauts for Longer Space Trips【答案】8. B 9. C 10. D 11. A【解析】本文是一篇新闻报道。主要介绍了美国宇航员Koch女士做了创记录太空飞行之后返回了地球,以及她为太空飞行所做出的巨大
35、贡献。【8题详解】细节理解题。根据第二段In October of 2019, Ms. Koch led the first ever all-female spacewalk with Jessica Meir.“在2019年10月, Koch女士与Jessica Meir 一起领导了第一次只有女性的太空旅行。所以可知,Koch女士领导了第一次只有女性的太空旅行。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第一段最后一句Thats the longest spaceflight ever made by a woman, and just one of the many things Ms. Koc
36、h achieved in space.可知,这次最长时间的太空旅行只是Koch女士在太空中完成的任务之一。然后在接下来的第二段就用大量的数字列举了她在太空旅行中完成了很多令人敬佩的任务。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第三段This experiment could lead to simple methods of cleaning water and air in space, which could be very important for future space travel.可知,Koch女士的实验可以导致一种简单的清洗太空中的水和空气的方法,所以可知,她的研究对于未来的
37、空间探索具有重要意义。故选D。【11题详解】标题判断题。主要介绍了美国宇航员Koch女士做了创记录的太空飞行之后返回了地球,以及她为太空飞行所做出的巨大贡献。所以最佳题目:创纪录的宇航员Koch返回地球。故选A。DAlthough the Poetry Out Loud (POL) National Finals were cancelled due to COVID-19, it is announced that theyre working with their POL partner, the Poetry Foundation, to explore ways to honor th
38、e 2020 state POL champions. Poetry Out Loud is a national arts education program that encourages the study of great poetry by offering free educational materials and a dynamic recitation competition to high schools across the country. This program helps students master public speaking skills, build
39、self- confidence, and learn about literary history and contemporary life. Since 2005, POL has grown to reach more than 3. 8 million students and 60,000 teachers from 16,000 schools. POL uses a pyramid structure that starts at the classroom level. Winners advance to a school-wide competition, then to
40、 a state competition, and ultimately to the National Finals. Awards and placements are determined only by the judges scores based on the POL Evaluation Criteria. Each winner at the state level receives $200 and an all-expenses-paid trip with an adult to Washington, DC to compete for the national cha
41、mpionship. The state winners school receives $500 for the purchase of poetry materials. At the national finals, a total of $50,000 is awarded annually. The free materials POL provides include an online poetry anthology (诗集), a teachers guide, videos of student performances, lesson plans and promotio
42、nal and media resources. Hard copies of materials are available for teachers participating in the official program but anyone can access the online materials at poetryoutloud.org. Poetry creates a space for empathy (共鸣) that no other art does, so POL as a program creates a really inclusive space whe
43、re the students read poets of different cultural backgrounds. Khadijah Ceesay, the 2019 POL champion, said at the award ceremony, “Going out to compete and meet different people after the same goal, to share poetry, has been eye opening because Its given me a chance to see different interpretations
44、and meanings behind words. Its also taught me the power and weight that words hold.”12. We can infer from the text that _.A. no 2020 POL final champion will be honoredB. the POL will come to an end because of COVID-19C. the 2020 POL admits the fewest participants since 2005D. the Poetry Foundation s
45、aves a lot in honoring the champions13. How can participants qualify for the finals?A. By gaining judges favorable evaluation.B. By obtaining schools recommendation.C. By winning step-by-step promotion.D. By getting online public support.14. What do we know about the POL materials?A. They are only a
46、ccessible online.B. All participants should buy them.C. Only teachers can get some hard copies.D. Schools are allowed to buy the materials.15. Whats the best title of the text?A. The Magic of English PoetryB. POL Boosts the Development of PoetryC. Celebrate the 2020 State POL ChampionsD. Poetry Out
47、Louda Nice Instructive Program【答案】12. D 13. A 14. C 15. C【解析】这是一篇新闻报道。虽然大声吟诗的国家级别的决赛由于新型冠状病毒肺炎被取消了,但是这个项目组正在与美国诗歌基金会合作,想方设法奖励州冠军。文章还介绍了这个项目的实施方式、奖励机制、推行的目的以及学生的感受。【12题详解】推理判断题。由第四段中的“The state winners school receives $500 for the purchase of poetry materials. At the national finals, a total of $50,0
48、00 is awarded annually.(州冠军能赢得500美金作为材料费。在国家级决赛中,每年会有5万美金作为奖励费)”可知,在国家级决赛中会有很大的奖励。又由第一段中的“Although the Poetry Out Loud (POL) National Finals were cancelled due to COVID-19(大声吟诗的国家级别的决赛由于新型冠状病毒肺炎被取消了)”可知,今年国家级别的决赛被取消了。由此可推知美国诗歌基金会在奖励冠军方面能省很多钱。故选D。【13题详解】细节理解题。由第三段中的“Awards and placements are determin
49、ed only by the judges scores based on the POL Evaluation Criteria.(奖励和名次只取决于评委依据POL评分标准给出的成绩)”可知,参与者要想进入决赛,只能靠争取评委更好的评价,更高的分数。故选A。【14题详解】细节理解题。由第五段中的“Hard copies of materials are available for teachers participating in the official program but anyone can access the online materials at poetryoutloud.
50、org.(只有参与官方项目的老师们能得到纸质材料,但是任何人都可以在网站poetryoutloud.org上看电子材料)”可知,只有参与的老师们能得到纸质材料。故选C。【15题详解】主旨大意题。文章第一段讲述了虽然大声吟诗的国家级别的决赛由于新型冠状病毒肺炎被取消了,但是这个项目组正在与美国诗歌基金会合作,想方设法奖励州冠军。下文都是由这则新闻引出的一些关于POL的介绍。所以这篇文章主要讲述2020年POL想方设法奖励州冠军的事件。“庆祝2020年国家POL冠军”最适合作文章的标题,故选C。第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最
51、佳选项。选项中有两项为多余选项。Cycling or Running?Aerobic (有氧) exercise is an effective tool to assist with fat loss. It can be fun and help build up your body. Running and cycling, for example, are both good for you. _16_ Read on and make an informed decision. Metabolic (代谢) LevelAt the metabolic level, fast runn
52、ing beats fast cycling. There is also the fact that when youre riding downhill, youre essentially at rest because youre coasting. Not so with running. _17_ Youre also getting more of a total body workout with running than you get with cycling. Difficulty Of AdoptionYou could ride a bike for hours. W
53、ith no pounding on your joints, you can go far and fast. Now compare that to taking up running. The first few times you try running, you will breathe heavily, wondering why on earth youre putting yourself through such suffering. It takes enormous determination for most people to become runners. _18_
54、 RacingFoot races are popular the world over. There are 5Ks, 10Ks, half and full and ultra-marathons. Any decent-sized city will have your choice of races. _19_ It forces you to train and pushes you to get better. Contrarily,its harder to find many races for cycling. ConvenienceIn terms of convenien
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
