(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 选择性必修 第二册 UNIT 3 FOOD AND CULTURE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版一轮复习作业课件:课时作业 选择性必修第二册UNIT 3FOOD AND CULTURE 新教材 2022 英语 人教版 一轮 复习 作业 课件 课时 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、二十四 选择性必修 第二册 Unit 3Food and Culture(限时35分钟).阅读理解A(2021上海模拟)People worry that developments in Artificial Intelligence,or A.I.,will bring about a point in history when A.I.overtakes human intelligence,leading to an unimaginable revolution in human affairs.Or they wonder whether instead of our control
2、ling artificial intelligence,it will control us.The situation may not arise for hundreds of years to come,but this doesnt mean we have nothing to worry about.On the contrary,the A.I.products that now exist are improving faster than most people realize and promise to fundamentally transform our world
3、,not always for the better.They are only tools,not a competing form of intelligence.But they will reshape what work means and how wealth is created.Unlike the Industrial Revolution and the Computer Revolution,the A.I.Revolution is not taking certain jobs and replacing them with other jobs.Instead,it
4、 is believed to cause a wide-scale elimination of jobsmostly lower-paying jobs,but some higher-paying ones,too.This transformation will result in enormous profits for the companies that develop A.I.,as well as for the companies that adopt it.We are thus facing two developments that do not sit easily
5、 together;enormous wealth concentrated in relatively few hands and enormous numbers of people out of work.What is to be done?Part of the answer will involve educating or retraining people in tasks A.I.tools arent good at.Artificial Intelligence is poorly suited for jobs involving creativity,planning
6、 and“cross-field”thinking.But these skills are typically required by high-paying jobs that may be hard to retrain displaced workers to do.More promising are lower-paying jobs involving the“people skills”that A.I.lacks:social workers,barmen,doormenprofessions requiring human interaction.But how many
7、barmen does a society really need?The solution to the problem of mass unemployment will involve“service jobs of love”.These are jobs that A.I.cannot do,that society needs and that give people a sense of purpose.Examples include accompanying an older person to visit a doctor,helping at an orphanage a
8、nd serving as a sponsor at charity organization.The volunteer service jobs of today,in other words,may turn into the real jobs of the future.Other volunteer jobs may be higher-paying and professional,such as compassionate medical service providers.In all cases,people will be able to choose to work f
9、ewer hours than they do now.1.In what aspect is the A.I.Revolution different from the Industrial or the Computer Revolution?A.The A.I.Revolution will finally become one beyond humans control.B.A.I.is believed to lead to a point in history when it takes over human intelligence.C.Higher-paying jobs wi
10、ll take the place of lower-paying ones in the A.I.Revolution.D.It may bring about mass unemployment no matter how much employees are paid.【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的“Instead,it is believed to cause a wide-scale elimination of jobsmostly lower-paying jobs,but some higher-paying ones,too.”可知,与工业革命和计算机革命不同的是,
11、人工智能革命被认为会导致大规模的失业大部分是低收入的工作,但也有一些高收入的工作,故D项正确。2.The underlined word“promising”in Paragraph 5 is closest in meaning to_.A.promotionalB.demandingC.guaranteedD.potential【解析】选D。词义猜测题。根据画线词前的内容可知,部分答案将涉及在人工智能工具不擅长的任务中对人们进行教育或再培训,人工智能不适合从事创造性、计划性和“跨领域”思维的工作。但这些技能通常是高薪工作所需要的,而这些工作可能很难再培训失业工人,因此此处是说更有希望的是薪
12、水较低的工作,包括A.I.缺乏的“人际交往技能”:社会工作者、酒吧招待、门卫需要人际交往的职业,由此可知画线词词义为“有希望的;可能的”,故D项正确。3.What does the author suggest in the face of the A.I.Revolution?A.It is sensible to encourage people to take volunteer jobs.B.People should be instructed to do less demanding jobs.C.The problem of job loss can be solved by c
13、reating lower-paying jobs.D.Jobs requiring knowledge in different fields are suitable for displaced workers.【解析】选A。推理判断题。根据倒数第二段中的“The solution to the problem of mass unemployment will involve service jobs of love.”可知,解决大规模失业问题的办法将涉及“爱的服务性工作”,再结合本段最后一句“The volunteer service jobs of today,in other wo
14、rds,may turn into the real jobs of the future.”可知,换言之,今天的志愿服务工作可能会变成未来真正的工作,由此可知,面对人工智能革命,作者认为鼓励人们从事志愿工作是明智的,故A项正确。4.Which of the following may serve as the best title of the passage?A.The A.I.Revolution Creates New Job OpportunitiesB.Challenges the A.I.Revolution Brings to Job MarketC.A Double-edge
15、d Sword:the A.I.RevolutionD.Interrelationship between A.I.and Unemployment【解析】选B。主旨大意题。通读全文,特别是根据第四段中的“We are thus facing two developments that do not sit easily together;enormous wealth concentrated in relatively few hands and enormous numbers of people out of work.What is to be done?”可知,本文主要介绍了人工智
16、能革命给就业市场带来的挑战以及应对办法,故B项正确。【知识拓展】词汇积累1.Artificial Intelligence 人工智能2.arise v.(不好的事情)发生3.reshape v.重塑4.promise v.承诺;希望长难句分析People worry that developments in Artificial Intelligence,or A.I.,will bring about a point in history when A.I.overtakes human intelligence,leading to an unimaginable revolution i
17、n human affairs.分析:此句为that引导的宾语从句,宾语从句中的主句为developments will bring about a point in history;when A.I.overtakes human intelligence为when引导的定语从句,先行词为a point in history;leading to an unimaginable revolution in human affairs为现在分词作结果状语。翻译:人们担心人工智能的发展或人工智能会超过人类的智慧从而导致难以想象的变革。B5G,the fifth generation of wir
18、eless,promises lightning-fast download speeds and could lay the foundation for high-tech advancements like self-driving cars.But like many new technologies,its causing concern about potential health issues.The first generation of wireless introduced mobile phones,and 2G brought texting.3G laid the g
19、roundwork for smartphones,and 4G allowed video streaming and more.5G is expected to download data 20 times faster than its predecessor(前任),and some experts argue it could be much faster.Too much of a good thing?Its not just about streaming data faster,its about streaming more of it.On a 5G network,a
20、 user can download a movie instantly,and data will flow between connected objects without delay.The amount of data people use on mobile devices has gone up 40 times since 2010 and is only expected to increase.5G networks are wireless companies attempts to satisfy that demand.Uncertain effectsThe unt
21、ested nature of 5G,and the extensiveness of its infrastructure(基础设施),has some worried that the increased exposure could have serious health effects.Wireless safety advocates(倡议人士)have called for more studies on the effects of the exposure,and one group is trying to stop the installment of 5G network
22、s in Chicagos neighborhoods.The federal government has safety rules that wireless companies must obey that limit human exposure to radio waves,including frequencies used with 5G.Wireless industry association CTIA says typical exposure to 5G infrastructure is comparable to Bluetooth devices and baby
23、monitors,and there is no scientific evidence of negative health effects.Still,assurances from government agencies and industry operators are not enough for Chicago resident Judy Blake.Additional studies on 5Gs health impacts likely wouldnt soothe her either.She said,“People cant choose whether or no
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355122.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-《我的母亲》|冀教版(共24张PPT).ppt
