山东省聊城市2019-2020学年高二英语上学期期中联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 聊城市 2019 2020 学年 英语 学期 期中 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省聊城市2019-2020学年高二英语上学期期中联考试题(含解析)本试卷分第I卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共12页,满分120分,考试时间100分钟。注意事项:1.答题前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、考生号、县区和科类填写到答题卡和试卷规定的位置上。2.第I卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3.第卷必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不能使用涂改液、胶带纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。第
2、I卷(选择题共80分)第一部分听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题:每小题1分,满分5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回各有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What will Lucy do at 11:30 tomorrow?A.Go out for shopping. B.Visit her teacher. C.See her dentist.2.What is the weather like now?A.Its cloudy. B.Its sunny.
3、 C.Its rainy.3.Why does the man talk to Dr.Simpson?A.To ask for help. B.To make an apology. C.To discuss his lessons.4.How will the woman get back from the railway station?A.By bus. B.By bike C.By car.5.What does Jenny decide to do first?A.Get an assistant. B.Look for a book. C.Go on a trip.第二节(共15小
4、题:每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题。从题中所给的A、B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段时话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What time is it now?A.3:10. B.1:45. C.2:15.7.What will the man do?A.Meet with Professor Smith.B.Work on a project.C.See Linda in the restaurant.听第7段材料,
5、回答第8至10题。8.What are the speakers talking about?A.Going out for a walk.B.Moving into a new house.C.Having guests this weekend.9.What is the relationship between the speakers?A.Husband and wife. B.Neighbors. C.Host and visitor.10.What will the man do tomorrow?A.Work in his garden. B.Do some shopping.
6、C.See a new film.听第8段材料,回答第11至13题。11.Where was the man born?A.In Philadelphia. B.In Kansas. C.In Springfield.12.What did the man like doing when he was a child?.A.Swimming. B.Drawing C.Reading.13.What inspires the man most in his work?A.Nature. B.Friendship. C.Family love.听第9段材料,回答第14至17题。14.Why is
7、Dorothy going to Europe?A.To carry out some research.B.To take a vacation.C.To attend a training program.15.How long will Dorothy stay in Europe?A.A few years B.Three months. C.Two weeks.16.What does Dorothy think of her apartment?A.Its satisfying. B.Its expensive. C.Its inconvenient.17.What does Bi
8、ll offer to do for Dorothy?A.Recommend her apartment to Jim.B.Find a new apartment for her.C.Take care of her apartment听第10段材料,回答第18至20题。18.What are the tourists advised to do when touring London?A.Take their tour schedule.B.Watch out for the traffic.CWear comfortable shoes.19.What will the tourists
9、 do in fifteen minutes?A.Met the speaker. B.Go to their rooms. C.Change some money.20.Where probably is the speaker?A.In a park. B.In a hotel C.In a shopping center.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题:每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIf you re a student, developing the followin
10、g skills will help you achieve success in school and in life.Time management. High-school students have an average of 35 hours per week of class time and college students have an average of 15 to 18 hours per week. Manage your free time wisely and youll make full use of each day.Good study habits. I
11、f youve got them, its great. If not, theres still time to develop them. Good study habits include the following:Always be prepared for class, and attend classes regularly.Finish homework in a timely manner.Review your notes daily rather than study for tests the night before.Set aside quiet time each
12、 day for study, even if you dont have homework or a test the next day!Good note-taking. Your cant possibly set down everything the teacher says since we talk at a pace of about 225 words per minute. But, you do need to set down the important materials. Note-taking should be in a way thats the most h
13、elpful to you. You can try writing notes on different colored cards. If you really have a problem with note-taking, you might ask your teacher if you can record daily lessons.Do whatever it takes.Review of daily notes. Dont wait until the night before the test to review your notes. Go over your note
14、s each day while the lecture is still fresh in your mind. Add any missing pieces. Compare your notes with a classmates notes. Review your notes each day to improve your learning and build towards your final goal: mastery of the subject or skill.1. What is the main advantage of reviewing daily notes?
15、A. To help write down the important materials.B. To add any missing pieces to your notes.C. To solve the problem with note-taking timelyD. To help you to master the subject greatly.2. If you want to form good study habits, you should .A. get them as early as you canB. go over your notes every dayC.
16、study for tests the night beforeD. set down all the teacher says3. Whats the best title for the passage?A. Wise Time Use and ManagementB. The Importance of Good Study Habits.C. Tips for Students to Achieve Success.D. Good Note-taking and Review of Daily Notes.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了学生成功的
17、秘诀。【1题详解】细节理解题。根据最后一段中Review your notes each day to improve your learning and build towards your final goal: mastery of the subject or skill. 每天复习你的笔记,以提高你的学习,并朝着你的最终目标迈进:掌握该学科或技能。可知,温习笔记的主要目的是帮助你更好地掌握这门学科。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据第三段中Review your notes daily rather than study for tests the night before. 每
18、天复习笔记,而不是在考试前一天晚上复习。可知,好的学习习惯包括每天温习笔记。故选B项。【3题详解】主旨大意题。根据第一段If you re a student, developing the following skills will help you achieve success in school and in life. 如果你是一名学生,培养以下技能将有助于你在学校和生活中取得成功。可知,文章主要讲了培养一些本领将帮助你在学校和生活中取得成功,选项C“学生成功的秘诀”做标题合适。故选C项。BHere are two interesting questions. Are you ver
19、y happy with your life now ? Are people happier as they get older?A study found that people generally become happier and experience less worry after age 50. In fact, it found that by the age of 85, people are happier with their life than they were at 18.The finding came from a Gallup survey of more
20、than 340,000 adults between the age of 18 and 85 in the United States.Arthur Stone in the Department of Psychiatry and Behavioral Science at Stony Brook University in New York led the study. His team found that levels of stress were highest among adults between the ages of 22 and 25. Stress levels d
21、ropped sharply after people reached their fifties.Happiness was highest among the youngest adults and those in their early seventies. But the people least likely to report feeling negative emotions were those in their seventies and eighties. The survey also found that men and women had similar emoti
22、onal patterns as they grow older. However, women at all ages reported more sadness, stress and worry than men did. The researchers also considered possible influences like having young children, being unemployed or being single. But they found that influences like these did not affect the levels of
23、happiness and well-being related to age.So why would happiness increase with age? One theory is that, as people get older, they become more thankful for what they have and have better control of their emotions. They also spend less time thinking about bad experiences.The original goal of the study w
24、as to confirm the popular belief that aging is connected with increased sleep problems. The survey did find an increase during middle age, especially in women. But except for that, people reported that they felt their sleep quality improved as they got older.4. When will adults feel most stressful a
25、ccording to the study?A. In their seventies.B. In their fifties.C. In their twenties.D. In their eighties.5. What may make Arthur Stone feel a bit surprised?A. Women usually live longer than men.B. Most of old people cant sleep well at night.C. Middle-age men mostly are very rich.D. Old people usual
26、ly have a better sleep.6. Old people may be happier probably because .A. they spend more time considering bad experiencesB. they are most likely satisfied with life.C. they dont have to work hard every day.D. they can do whatever they like best.7. Which of the following may be the topic of this pass
27、age?A. The young people and the old people.B. The connection of sleep and happiness.C. Old peoples feeling of happiness.D. Women are not as happy as men with their life.【答案】4. C 5. D 6. B 7. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一项调查。经研究发现:人们在50岁之后通常会变得更快乐,烦恼也更少。事实上,研究发现,到85岁时,人们对生活的满意度比18岁时更高。【4题详解】细节理解题。根据第三段中His tea
28、m found that levels of stress were highest among adults between the ages of 22 and 25.他的研究小组发现,压力水平在22岁至25岁之间的成年人中最高。可知人们压力最大的时候是22到25岁。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据最后一段中But except for that, people reported that they felt their sleep quality improved as they got older. 但除此之外,人们报告说,随着年龄的增长,他们感觉自己的睡眠质量有所改善。可知,让
29、亚瑟 斯通感到惊讶的是当人们老了的时候睡眠质量反而提高。而这项研究最初的目的是证实随着年龄的增长,不断出现睡眠问题。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中One theory is that, as people get older, they become more thankful for what they have and have better control of their emotions. 有一种理论认为,随着年龄的增长,人们会对自己所拥有的东西更加感激,并能更好地控制自己的情绪。可知,他们对他们所拥有的更感激,也就是他们对自己的生活感到很满意。故选B项。【7题详
30、解】主旨大意题。根据第一段中A study found that people generally become happier and experience less worry after age 50.一项研究发现,人们在50岁之后通常会变得更快乐,烦恼也更少。第三段中Stress levels dropped sharply after people reached their fifties.人们到了五十多岁后,压力水平急剧下降。可知,这篇文章主要介绍的是人们在50岁之后会变得更加幸福,也就是老年人的幸福感。故选C项。CAccording to a survey, in Washin
31、gton, DC, only 69 percent of public school students graduate from high school on time. Many factors influence that low rate. One of the most important ones is whether the people around the students expect them to succeed.So, for the past 40 years,a DC organization has stepped in to give around 10,00
32、0 students the support and positive environment they need to thrive. This organization, called Higher Achievement, provides students with a welcoming space, help with class work, and caring teachers. More than 95 percent of students who complete Higher Achievement graduate from high school on time.
33、Katherine Roboff is the groups executive director in the DC area. She gives several reasons for the groups success. One is timing. Higher Achievement does not work with students who are already in high school. It works with students in middle school. They start High Achievement at fifth or sixth gra
34、de-in the US, that is usually age 11 or 12. Robolf says research shows that if students are doing well academically in eighth grade-around age 13-they will have a greater chance of graduating from high school and going to college. In other words, what happens in middle school has a huge effect.The y
35、ears between ages 10 and 13 may affect a students future more than anything that happens academically in high school.Roboff explains that students participate in Higher Achievement after school and during the summer,when public schools take a break of about two months.High Achievement students do ho
36、mework, have community meetings, and work one-on-one with a mentor(导师).The purpose of the programme is to help them use those after school and summer hours to become better prepared academically and to develop their leadership skills and confidence so that by the time they get into eighth grade they
37、 are ready to get into some of the top high school.”8. What can we infer from the second paragraph?A. Higher Achievement works with college students.B. Many students have doubts about the organization.C. Higher Achievement has spread throughout the Us.D. Higher Achievement has helped many high schoo
38、l students.9. If students are doing well academically in eighth grade, .A. they are certain to go to collegeB they are to succeed when they grow upC. they are more likely to finish high school on timeD. they dont need any help in their studies10. What does the underlined word in the second paragraph
39、 probably mean?A. become naughtyB. improve themselvesC. earn more moneyD. help others11. The last two paragraphs tell us .A. public schools never offer positive environmentB. Higher Achievement only helps the students in the eighth gradeC. how Higher Achievement helps those studentsD. Higher Achieve
40、ment only helps those who have good skills.【答案】8. D 9. C 10. B 11. C【解析】这是一篇说明文。华盛顿特区的一项调查显示,公立学校的学生能按时从高中毕业的人数少,其中一个最重要的影响因素就是学生周围的人是否希望他们成功。短文介绍了DC组织在帮助学生能够按时从高中毕业的相关信息。【8题详解】推理判断题。根据第二段中So, for the past 40 years, a DC organization has stepped in to give around 10,000 students the support .More th
41、an 95 percent of students who complete Higher Achievement graduate from high school on time. 因此,在过去的40年里,一个DC组织已经介入,为大约1万名学生提供他们成长所需要的支持。超过95%的学生完成了“Higher Achievement”,按时从高中毕业。由此判断出,“Higher Achievement”这个组织帮助了许多高中生。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第四段中Robolf says research shows that if students are doing well ac
42、ademically in eighth grade-around age 13-they will have a greater chance of graduating from high school and going to college. Robolf说,研究表明,如果学生在八年级(大约13岁)学习成绩好,他们从高中毕业进入大学的机会就会更大。可知,如果学生在八年级学习成绩好,他们就更有可能按时完成高中学业。故选C项。【10题详解】词义猜测题。根据第二段中This organization, called Higher Achievement, provides students
43、with a welcoming space, help with class work, and caring teachers. More than 95 percent of students who complete Higher Achievement graduate from high school on time. 这个被称为“Higher Achievement”的组织为学生提供了一个受欢迎的空间,帮助他们完成课堂作业,还有关心他们的老师。超过95%的学生按时完成高中学业。因此推断划线词意为“提高自己”。故选B项。【11题详解】主旨大意题。根据倒数第二段中High Achie
44、vement students do homework,have community meetings,and work one-on-one with a mentor(导师).“Higher Achievement”的学生做作业,开社区会议,和导师一对一地工作;以及最后一段中The purpose of the programme is to help them use those after school and summer hours to become better prepared academically and to develop their leadership skil
45、ls and confidence 这个项目的目的是帮助他们使用在校外和在夏天的时间,更好的在学术上做好准备,发展他们的领导能力技巧和信心可知,最后两段描述了“Higher Achievement”是如何帮助这些学生的。故选C项。DChina dropped is decades-long, one-child policy several years ago to allow each family to have two children.This change has put 270 million married women of childbearing age in the pos
46、ition of choosing between family and work.The employers also face big challenges as more female workers will have two maternity leaves(产假)for a total of seven to eight months.In a survey published by classified advertising website G,career women who might be considering having a second child were as
47、ked what kinds of pressure they might expect.More than 76 percent of the women who were questioned mentioned concerns about the financial burden of raising two children, while more than 71 percent said it would be difficult to balance career and family. In addition, nearly 56 percent said that havin
48、g a second child would definitely have a negative effect on their career.Another survey conducted by Chongging-based human resources website job. cg. qq. com found that over 70 percent of job seekers believe that having a second child would make females less popular in the job market, although two-t
49、hirds of the employers said the policy will make no difference in their employment of staff.Feng Lijuan,a senior expert on human resources at 51 job. com, a leading Chinese job finding platform, said she would not say “there is prejudice against career women.” Feng said Chinese women shoulder more f
50、amily responsibility. “It is not only about maternity leave; a female employee might only fully get back to work after three to five years after having her first child.”Wang Yixin,a senior employment adviser, said the positive side is that more companies are trying to attract more talents by providi
51、ng support to career women. “Different from before, it is not only employers choosing employees. Many talents, including professional career women, also chose employers.” said Wang. “According to our survey, many large companies are very open to their employees choice of having a second child.”12. A
52、ccording to the second survey, having a second child would .A. have no effect on career womenB. have a negative effect on career womenC. have a positive effect on career womenD. have both positive and negative effects on career women13. According the first survey,what are women concerned about when
53、having two children?Financial burden of raising two childrenFewer opportunities to get a pay riseNegative effects on their careerDifficulty in balancing career and familyA. B. C. D. 14. Women employees take longer time to concentrate on work after childbirth because .A. there is more prejudice again
54、st career womenB. they shoulder more family responsibilityC. they have longer maternity leaves to enjoyD. having a second child makes them less popular15. Which is the best title for the passage?A. Effects of Two-child Policy on WomenB. Disadvantages of Raising Two ChildrenC. Responsibilities of Car
55、eer WomenD. Different attitudes of Employers to Women【答案】12. B 13. C 14. B 15. A【解析】这是一篇新闻报道。文章主要报道了“二胎政策”放开后,生育二胎对女性员工带来的影响。一个网站的调查认为考虑生二胎的职业女性可能会面临各种各样的压力,另一个网站的调查认为生育二孩将会使女性在职场上更不受欢迎。此外,文章也讲述了积极乐观的一面:许多大公司也非常欢迎生育二胎的女性员工。【12题详解】细节理解题。根据第三段Another survey conducted by Chongging-based human resources
56、 website job. cg. qq. com found that over 70 percent of job seekers believe that having a second child would make females less popular in the job market, although two-thirds of the employers said the policy will make no difference in their employment of staff. 另一项由重庆人力资源网站job. cg. qq. com进行的调查发现,尽管三
57、分之二的雇主认为二孩政策不会对员工的就业产生影响,但超过70%的求职者认为二孩政策会使女性在就业市场上不那么受欢迎。可知,生二胎会对职业女性产生负面影响。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第二段中More than 76 percent of the women who were questioned mentioned concerns about the financial burden of raising two children,while more than 71 percent said it would be difficult to balance career and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
