(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 2 Plant a Plant中考阅读专训作业课件 (新版)冀教版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北专用2023八年级英语下册 Unit Plant Plant中考阅读专训作业课件 新版冀教版 河北 专用 2023 年级 英语 下册 中考 阅读 作业 课件 新版 冀教版
- 资源描述:
-
1、河北中考阅读专训 完形填空 素养:思维品质 话题:人与自然 难度:中 建议用时:7分钟2021上海月考改编We know that trees are useful in our everyday life.They 1us many things,such as wood,oxygen(氧气),rubber,herbal medicine and so on.They can also 2us a lot about our climate(气候).If you 3a tree,you can see that it has many annual rings(年轮).Most trees
2、grow one new annual ring 4year.Because of this reason,we know 5a tree is.A tree over a hundred years old means that it has more than a hundred 6.When the climate is ideal for trees,the annual rings are usually 7.1.A.takeB.askC.giveD.get2.A.talkB.sayC.speakD.tell3.A.cut downB.climb upC.walk pastD.loo
3、k at4.A.everyB.manyC.firstD.all5.A.how manyB.how longC.how oldD.how much6.A.rootsB.leaves C.stemsD.annual rings7.A.bigB.smallC.longD.wideIf the annual rings are suddenly very narrow(窄的),it means that the 8changes suddenly.If we look at the annual rings on a tree,we can 9about the climate.We can see
4、10our climate are changing today.8.A.climateB.treeC.soilD.animal9.A.worryB.learn C.care D.draw10.A.howB.whyC.whenD.while答案 【解题导语】这篇短文主要介绍了树木的年轮,根据树木的年轮我们不仅可以推断出树木的年龄,还可以判断它成长过程中的气候情况。1.C 根据空后的 such as wood,oxygen(氧气),rubber,herbal medicine and so on和常识可知,此处指树木给我们很多东西,故选C。2.Dtell sb.about sth.告诉某人关于某
5、事,是固定短语,故选D。3.Acut down 砍倒;climb up 爬上;walk past 走过;look at 看。根据空后的you can see that it has many annual rings(年轮)可知,此处指砍倒一棵树,故选A。4.A 根据语境及常识可知,此处指每年,故选A。答案5.C 根据年轮可以知道一棵树的年龄,故用how old。6.D 一棵一百多岁的树意味着它有一百多圈年轮。根据上文中的 Most trees grow one new annual ring 4 year可知,此处指年轮。7.D 根据下文中的If the annual rings are s
6、uddenly very narrow(窄的)可推知,此处描述相反的情况,即气候条件理想时,年轮通常很宽,故选D。8.A 上下文主要讲述年轮与气候的关系,此处指的是气候突然变化,故选A。9.Blearn about sth.意为了解到/得知某事,符合语境。10.A 我们可以明白我们现在的气候是如何变化的。根据语境可知,此处用how引导宾语从句,表示方式。阅读理解 素养:文化意识 话题:动物与植物 难度:难 建议用时:8分钟Bananas are the perfect snack.Not only are they sweet and delicious,but they are easy t
7、o carry around.Best of all,bananas provide different things that the human body needs!Bananas grow best in warm places that get lots of rain.They grow on plants that look like trees.The banana plant,however,is considered a herb rather than a tree because it doesnt have a strong,woody stem.The plants
8、 can grow as high as 30 feet.When they reach their full height,flowers grow out from the stem.These flowers produce bananas.Two or three times each year,the plants produce fruit.The bananas grow together,which seem like hands.A hand is made up of 10 to 20 bananas.Growers sometimes call bananas finge
9、rs.Each bunch(丛)of bananas has about 15 hands,so a whole bunch may have as many as 300 bananas and can weigh more than 100 pounds.After about three months,the bananas are ready to be picked.At this point,they still arent the sunny yellow color of bananas.Farmers pick them when theyre green.Thats how
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355901.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
