河北省保定市2017-2018学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省保定市2017-2018学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 河北省 保定市 2017 2018 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、考生注意:1.本试卷共150分,共10页。考试时间为120分钟2.请将各题答案填涂在答题卡上。3.本试卷主要考试内容:必修5选修6第一单元第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的形影位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.15. C. 9.
2、18.答案是 C。1.Where is the woman going withe her children ?A. To Australia.B. To Canada.C. To Japan.2.What does the woman mean?A. She dont like the job.B. She will take the job right away.C. She isnt sure whether to take the job.3. How much should the man pay?A. 16.B. 32.C. 60.4. What does the woman ex
3、pect the man to do on Saturday?A. Celebrate their mums birthday.B. Take Brian out for the day.C. Help Brian move house.5. What are the speakers mainly talking about?A. A novel.B. A film.C. A writer.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独自后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅
4、读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the woman do this Thursday night?A. Attend an office party.B. Do some shopping.C. Go to the opera.7. Why does the man give the woman the ticket?A. She is his next-door neighbor.B. She enjoy that type of entertainment.C. She works
5、in the same office as the man.听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the speakers plan to do tomorrow?A. Paint the wall.B. Move the cupboard.C. Clean the kitchen.9. Where is Bob now?A. In a restaurant.B. In his bedroom.C. In the kitchen.10. Who is Georgia?A. Davids daughter.B. Bobs girlfriend.C. The womans fr
6、iend.听第8段材料,回答第11至13题。11. How is the man going to Sun College?A. On foot.B. By car.C. By bike.12. How far is it from Main Street to Water Square?A. A few yards.B. 2 blocks away.C.20 minutes walk.13.Where will the man have to ask the way again?A. At Rain Avenue.B. At Mass Hospital.C. At the Farmers B
7、ank.听第9段材料,回答第14至16题。14. Why is the man surfing the Internet?A. To get information.B. To learn English.C. To get major news.15. What major does the man prefer?A. Engineering.B. Medicine.C. Economics.16. When does the conversation probably take place?A. On March 13.B. On March 16.C. On March 30.听第10段
8、材料,回答17至20题。17. When will the fire arrive close to Lakewood?A. By six oclock in the evening.B. By five oclock in the evening.C. By six oclock in the morning.18. Which place is unsafe for resturant?A. Springfield.B. Western Hill.C. Point Cabina Station.19. How long will it take residents to reach the
9、 safe zone?A. Less than ten minutes.B. Less than twenty minutes.C. Less than thirty minutes.20. What are residents advised to do before they leave?A. Leave all pets behind.B. Stay calm and do not panic.C. Tell the state police where they are going.第二部分:阅读理解(共两节,40分)第一节 (共15小题;每小题2分,共30分)阅读下列短文,从每题所给
10、的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFathers Day Sunset Live Music Dinner CruiseJoin us about the 95 Dana Pride for our special Fathers Day Dinner Cruise. Enjoy a unique evening of fun on the foot, with live music by Mike OBrien and a delicious barbecue dinner.Adult: $ 59 Kids (3-12) : $29 Two and under are FreeLO
11、CATION: Dana Point HarborBOOK ONLINE OR CALL: 949-496-5794Rancho Days FiestaCelebration the history of Saddleback Valley, there will be childrens activities including free crafts projects. Help make and taste homemade ice cream and butter, warm bread from the oven. Dip water and grind (磨碎) corn whil
12、e learning about the early days of Orange County.Admission is $ 3 for children 3 to 12 years old and $4 for adults.LOCATION: Heritage Hill Historical ParkINFORMATION: 949-923-2230Annual Silverado Counter Fair and Art FestivalThe 46th Annual Silverado Country Fair explores the wonders of the areas Ol
13、d West rustic (乡村的)culture, great live music tasty food, handmade arts, crafts and family games under the oak-trees below Orange Countrys famous Saddleback Mountain.Daytime adult admission: $4 Kids under 12: only $2Saturday Night Music Fest : $ 5 for everyoneLOCATION: Silverado Community CenterINFOR
14、MATION: 714-997-3968Starr Ranch SanctuaryAudubon Californias Starr Ranch Sanctuary invites you to our fall classes for adults. Join our wildlife biologist for two peaceful days at beautiful 4,000 acre Starr Ranch in southeast Orange County and experience nature hands-on as a wildlife researcher.Cost
15、: $ 95 for those not camping (including dinner) $100 for those camping (dinner and breakfast provided)LOCATION: Starr Ranch SanctuaryRESERVATIONS OR INFORMATION: 949-858-03091. In which event can you enjoy riding a boat ?A. Rancho Days Fiesta.B. Starr Ranch Sanctuary.C. Fathers day Sunset Live Music
16、 Dinner Cruise.D. Annual Silverado Counter Fair and Art Festival.2. At Rancho Days Fiesta, you can _.A. Learn to make homemade ice creamB. taste food made in the local factoriesC. join in activities for the whole familyD. experience the early life of the Orange County3. How much will a couple have t
17、o pay if they go to Saturday Night Music Fest ?A. $ 15.B. $10.C. $8.D. $5.4. Who will share special interest in Starr Ranch Sanctuary?A. Tom who likes enjoying live music.B. Lisa who wants to learn how to make butter.C. Peter who always goes out for a barbecue dinner.D. Jack who devotes himself to p
18、rotecting wild animals.【答案】1. C 2. A 3. B 4. D【解析】本文为应用说明文。主要介绍了几个活动的广告内容,包括活动的内容,项目,活动的时间安排,票价和联系方法。【1题详解】细节理解题。根据Fathers day Sunset Live Music Dinner Cruise 中Enjoy a unique evening of fun on the water, complete with live music by Mike O Brien and a delicious barbecue dinner. 可知,如果想在船上听着现场的音乐吃晚餐,应该
19、去Fathers day Sunset Live Music Dinner Cruise。因此选C。【2题详解】细节理解题。根据Rancho Days Fiesta中的内容Celebration the history of Saddleback Valley, there will be childrens activities including free crafts projects. Help make and taste homemade ice cream and butter, warm bread from the oven. Dip water and grind (磨碎)
20、 corn while learning about the early days of Orange County.庆峰谷的历史,会有孩子们的活动包括免费的工艺品项目,帮助和品尝自制的冰淇淋和黄油,来自烤箱的热乎的面包,蘸水打磨(磨碎)玉米来了解奥兰治县的早期生活,所以A正确。【3题详解】细节理解题。根据Annual Silverado Counter Fair and Art Festival中Saturday Night Music Fest (联欢): $ 5 for everyone,没有其他特别的说明所以一对夫妇,每人5美元,所以是10美元,所以B正确。【4题详解】细节理解题。根据
21、Starr Ranch Sanctuary部分中的Join our wildlife biologist for two peaceful days at beautiful 4,000 acre Starr Ranch in southeast Orange County and experience nature hands-on as a wildlife researcher.可知,只有野生生物学家才会对参加这样的活动感兴趣。分析选项,可知D项(D.致力于保护野生动物的Jack)符合题意,故选D项。BSoccer star Carli Lloyd made history this y
22、ear as a member of the United States womens national soccer team, which won the 2015 FIFA Womens World Cup. Lioyd became the first person ever to score three goals in a single game during a Womens Would Cup Final, helping the U.S. beat Japan 52 in the final match. During that game, Lloyd scored an a
23、stonishing two goals within the first five minutes of play.Lloyd was named the most valuable player of 2015 Would Cup and awarded the Golden Ball Trophy. In November, it was announced that Lloyd was on the short list for FIFAs Pusks Award, for the seasons best single goal. The goal being considered
24、was her third during the World Cup Final, which she shot from the fields halfway line, 50 yards from the net. She is the only woman woman nominated this year.Lloyd because a force in womens soccer long before the U.S. teams World Cup win. She grew up in Delran, New Jersey, a small town near Philadel
25、phia, Pennsylvania. She began playing soccer at age 5. By high school, she was a powerhouse in the sport. The Philadelphia Inquirer named her the best female high school soccer player in 1999 and 2000. She attended Rutgers University, in New Jersey, where she was a collegiate soccer star. She gradua
26、ted as the schools all-time leader in New Jersey, where she was a collegiate soccer star. She graduated as the schools all-time leader in both points and goals.Lloyd has won two Olympic gold medals. She has scored wining goals in many important matches, including the finals in both the 2008 and 2012
27、 Olympics. In all, Lloyd has scored more than 70 goals as a member of the womens national team. She has also played on several professional teams, and is currently a midfielder with the Houston Dash, in the National Womens Soccer League.Off the field, Carli Lloyd gives back to her community by runni
28、ng a soccer camp for young people in New Jersey. She is a hometown hero in Delran; a local ice-cream shop even named a flavor Carlis Cake Batter Cookie Dough Kick in her honor.5. Lloyd made history in 2015 by_.A. attending the Olympics GamesB. winning the 2015 FIFA Womens Would Cup as captainC. join
29、ing the United States womens national soccer teamD. scoring three goals alone in the FIFA Womens World Cup Final6. What is the second paragraph mainly about?A. Lloyds influence on her team.B. Lloyds hope as a soccer player.C. Lloyds awards after her success.D. Lloyds problems in her career.7. Lloyd
30、is a hometown hero in Delran because_.A. she is the only Olymoic Games winnerB. she teaches young people to play soccerC. she did something for her community in returnD. she has set an example to her community people【答案】5. D 6. C 7. C【解析】本文为应用文。主要叙述了足球明星卡里劳埃德在2015年国际足联女子世界杯决赛中,Lioyd成为第一位在一场比赛中打进三球的球
31、员。成功后的劳埃德荣获许多奖及荣誉。她也为自己的家乡做了一些事来回馈社会。【5题详解】细节理解题。第一段Soccer star Carli Lloyd made history this year as a member of the United States womens national soccer team, which won the 2015 FIFA Womens World Cup. Lioyd became the first person ever to score three goals in a single game during a Womens Would Cu
32、p Final可知,Lloyd在2015年出名是因为她在2015年国际足联女足世界杯决赛中,Lioyd成为第一位在一场比赛中打进三球的球员。分析选项可知D项符合题意,故选D项。【6题详解】主旨大意题。通读第二段可知,本句主要叙述Lloyd成功后所获的奖励。分析选项可知C项符合题意,故选C项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段的内容Carli Lloyd gives back to her community by running a soccer camp for young people in New Jersey. She is a hometown hero in Delran可知,C
33、arli Lloyd通过为新泽西的年轻人开一个足球营来回馈社区,她是Delran的家乡英雄。由此可知是她为她为社区做了些事情作为回报。分析选项可知C项符合题意,故选C项。CProfessional photographer John Cannici, 35, and his wife Nikki Cannici, 34, of Massachusetts are parents to not just one, but two sets of adorable twins.On Feb. 5, John of West on Jade Photography, decided to turn
34、the camera on his own familyand the results are beyond precious. “The reaction to our photo was completely unexpected, and we are amazed to see it shared across the world,” John tells People. “we think it is the complete joy and connection you see between kids in the photo that made it go viral,” he
35、 continues. “Whatever it is, it is great to see our photo shared days that shows nothing but love.”John and Nikki, who have been married for over 10 years, welcome twins Nico and Siena via IVF (in vitro fertilization) using two embryos in 2014. And they were surprised when they learned Nikki was pre
36、gnant with twins again last year as just one embryo had been transferred during the second IVF attempt, John says. Identical sisters Gia and Gemma were born on Jan. 26.While the first photo shows the older twins holding hands and all smiles, John couldnt help himself in sharing a second shot of the
37、twins. He also shared a gorgeous shot of wife Nikki while she was pregnant. “She is beautiful,” says John.The prond father says he hopes his photo will shine a positive light on nanism(侏儒症)families. “There is nothing more important out of any this exposure than serving as a positive example for the
38、nanism community,” John says. “I feel it is important for us to show our struggles, to show what weve fought fpr so many year for, and to now show our accomplishment.”8. What does the underlined part “go viral” in Paragraph 2 mean most probably?A. Move easily.B. Look attractive.C. Spread quickly.D.
39、Sound interesting.9. John shared the photo of his children with the intention of _.A. sharing his happiness with nanism people.B. setting a good example to nanism families.C. showing his lovely children to nanism community.D. autumn colors bring great destruction to the leaves10. What can we infer f
40、rom the text?A. The photo of the first twins isnt popular.B. The names of the first twins are Gia and GemmaC. John and Nikki have known each other for ten years.D. John and Nikki have experienced lots of difficulties.11. What may be the best title for the text?A. Double the funB. Two lovely twinsC.
41、One happy coupleD. Acknowledge nanism【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】【分析】本文为人物传记。马萨诸塞州的职业摄影师约翰坎尼奇和他34岁的妻子尼基坎尼奇通过试管婴儿已育有一对可爱的双胞胎,如今第二次试管受精生育了另一对可爱的双胞胎,他把他们的照片分享后,很快在全世界得到传播,他的目的就是为那些侏儒家庭树立一个积极的榜样。【8题详解】猜测词义题。根据第二段中本词的上一句“The reaction to our photo was completely unexpected, and we are amazed to see it sh
42、ared across the world,” John tells People. “we think it is the complete joy and connection you see between kids in the photo that made it go viral,”可知他们的上传的照片很快在全世界被分享。分析可知C项(Spread quickly)意为“迅速传播”,故C项符合题意。【9题详解】推理判断题。根据第5段中的The prond father says he hopes his photo will shine a positive light on na
43、nism(侏儒症)families. “There is nothing more important out of any this exposure than serving as a positive example for the nanism community,”句意:约翰希望他的照片能对侏儒症家庭产生积极的影响。“什么也比不上这次作为一个积极的例子曝光更重要的事情了” ,由此可推断出他的目的就是给那些侏儒症家庭树立一个好的榜样。分析选项可知B项符合题意。【10题详解】推理判断题。根据最后一段约翰的话John says. “I feel it is important for us
44、 to show our struggles, to show what weve fought fpr so many year for, and to now show our accomplishment.”由此可知为了生宝宝他们努力了多年,即经历了很多的困难。分析选项可知D项符合题意,故选D项。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知,马萨诸塞州的职业摄影师约翰坎尼奇和他34岁的妻子尼基坎尼奇通过试管婴儿已成功育有一对可爱的双胞胎,接着又生育了一对可爱的双胞胎。可见是双喜临门,分析选项可知A项符合题意,故选A。【点睛】在阅读中我们经常会遇到许多生词。这时许多同学立即翻阅词典,查找词义。这
45、样做不但费时费力,而且影响阅读速度、影响对语篇的整体把握。事实上,阅读材料中的每个词与它前后的词语或句子甚至段落都有联系。我们可以利用上下文中相关的词汇并结合具体的语境(各种已知信息),从形式和内容上把握语言之间的内在联系,理顺语言之间的逻辑关系,进而达到猜词的目的。例如第1小题词意猜测题。根据第二段中本词的上一句“The reaction to our photo was completely unexpected, and we are amazed to see it shared across the world,” John tells People. “we think it is
46、 the complete joy and connection you see between kids in the photo that made it go viral,”可知他们的上传的照片很快在全世界被分享。分析可知C项(Spread quickly)意为“迅速传播”,因此得出正确答案C项。DIn their book Time to Eat the Dog: The Real Guide to Sustainable living, Robert and Brenda Vale say keeping a medium-sized dog has the same ecologi
47、cal influence as driving 10,000 km a year a 2.0 liter car.“Were not actually saying it is time to eat the dog. Were just saying that we need to think abut and know the ecological influence of some of the tings we do and that we take for granted.”Constructing and driving the jeep for a year requires
48、0.41 hectares(公顷)of land, while growing and manufacturing a dogs food takes about 0.84 hectaresor 1.1 hectares in the case of a large dog such as a German shepherd.Convincing flesh-eating cats and dogs to go vegetarian for the fate of the planet is a non-starter, the Vales say. Instead they recommen
49、d keeping “greener” smaller, and more sustainable(可持续的)pets, such as goldfish, chicken or rabbits.The books playful title, and serious suggestion that pet animals may be usefully “recycled”, by being eaten by their owners or turned into pet food when they die, may not appeal to animal fans. Annoying
50、 as the idea may be, the question is valid given the planets growing population and limited resources, Robert Vale said.“Issues about sustainability are increasingly becoming things that are going to require us to make choices which are as difficult as eating your dog. Its not just about changing yo
51、ur light bulbs or taking a cloth bag to the supermarket,” he said.“Its about much more challenging and difficult issues,” he added. “Once you see where cats and dogs fit in your overall balance of things, you might decide to have the cat but not also to have the two cars and the three bathrooms and
52、be a meat eater yourself.”12. What does the Vales book mainly focus on?A. The animals rights.B. The way to raise pets.C. The influence of driving cars.D. The environmental protection.13. What does the underlined phrase “the idea” in Paragraph 5 refer to?A. Teaching animal fans.B. Recycling pet anima
53、ls.C. Killing animals for food.D. Protecting homeless animals14. What do the Vales think of creating a sustainable life?A. Easy.B. Inspiring.C. Impossible.D. Challenging.15. What can we infer from the text?A. Taking a cloth bag to the supermarket is difficult to carry out.B. Raising sheep is a good
54、idea for animal fans in the Vales opinion.C. The bigger pet animals are, the worse ecological influence they have.D. Driving cars is more environment-friendly than keeping pet animals.【答案】12. D 13. B 14. D 15. C【解析】【分析】科普环保类文章。本文讲述了养宠物会给生态带来很大的影响及对此应采取的措施。【12题详解】推理判断题。根据第二段“Were not actually saying
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356151.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
