(浙江专版)2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专版2021八年级英语上册 期末专训 阅读理解课件新版外研版 浙江 专版 2021 年级 英语 上册 期末 阅读 理解 课件 新版 外研版
- 资源描述:
-
1、阅读理解专训浙江特色题型期末专训温馨提示:点击进入讲评答 案 呈 现1234DABAA1234DCBAB1234BBCDC1234ACBDDA (台州市期末)()1.What did the two seeds do one day?A.They fought.B.They played by the river.C.They flew in the sky.D.They had a chat with each other.请同学们看典中点A本第65页短文。【点拨】根据第一段第三行One day,they had nothing to do.They lay on the ground.Th
2、ey looked up at the sky and had a chat with each other.可知答案。D()2.The first seed wanted to grow because _.A.it could enjoy the sun and the rainB.it wanted to be small C.it could help the othersD.it could go everywhere【点拨】根据文章第二段第一句The first seed said,“I want to grow!Then I can enjoy the sun and the r
3、ain!”可知答案。A()3.In the third paragraph,the underlined word“soil”means“_”.A.油 B.土壤 C.样式 D.社会【点拨】词义猜测题。根据常识可知种子的生长应该在“土壤”里。B()4.From the passage,we learn that we should _.A.face our life bravelyB.hide ourselvesC.run away when we are in troubleD.refuse to grow【点拨】通读全文并结合文章最后一句We should face our life bra
4、vely.可知答案。AB()1.All the celebrations of the MidAutumn Festival show _.A.the sadness of peopleB.the differences of peopleC.the importance of the festivalD.the happiness and excitement of people【点拨】细节理解题。根据第一段的“All the celebrations show the happiness and excitement of people.”可知选D。D请同学们看典中点A本第65页短文。()
5、2.How many main kinds of celebrations are mentioned?A.One.B.Two.C.Three.D.Four.【点拨】细节理解题。根据第二段的“appreciating(欣赏)the moon,eating moon cakes together and making Chinese MidAutumn Festival lanterns.These three celebrations”可知选C。C()3.Why do people make fires inside towers to celebrate the festival in so
6、me places?A.Because they think the fire is a symbol of peace.B.Because they think the fire is a symbol of good business.C.Because they hope the harvest will be good in the next year.D.Because they hope they will be healthier in the next year.【点拨】根据文章第三段最后一句In some places people make fires inside tow
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
