(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 5 First Aid Reading and Thinking练习课件 新人教版选择性必修2.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专用2022版新教材高中英语 Unit First Aid Reading and Thinking练习课件 新人教版选择性必修2 浙江 专用 2022 新教材 高中英语 Thinking 练习
- 资源描述:
-
1、十三 Unit 5Reading and Thinking【语用训练】.单词拼写1.Nowadays many young parents are addicted to their _(用电的)devices like smart phones or computers.2.How many _(层)of clothing are you wearing?3.Weve invited some well-known painters to teach us the basic _(技术)of drawing.4.I watched her walk down the road until s
2、he was _(吞没)by the darkness.5.A weak _(光线)of light came in through a small hole in the wall and he wasabsorbed in his reading.electrictechniqueslayersswallowedray6.Thousands of earthquake _(受害者)are still waiting to be rehoused.7.Some people say that human cloning is a good thing because it can solve
3、 theproblem of _(器官)transplants.8.After the accident his _(神经)were shot to pieces.9.It is said that the computer _(辐射)is doing harm to our health.10.Fish have no risk of getting caught _(在下面)the boat.victimsorgannervesradiationunderneath.单句语法填空1.To treat COVID-19 patients,Americans need a ventilator
4、 _(urgent).2.Im very glad that youll come to our city.I will act _your guide during your stay here.3.Only a small _(minor)of students is/are interested in politics these days.4.Make the patient as comfortable as possible,and _(loose)any tight clothing.5.Can you depend _her version of what happened?u
5、rgentlyasminorityloosenon6.The groom has to give gifts in cash _(wrap)in red paper to the brides friends.7.She was taken to hospital suffering _an irregular heartbeat.8.There are things you can do before an interview to put you _ease.9.Nothing would prevent him from _(speak)out against injustice.10.
6、Some types of snake poison make the bite area _(swell)or painful.wrappedfromatspeakingswollen.完成句子1.An individual will have a low intelligence _.一个人的智商将会很低,除非他有机会学习。2.Many students may think that they can just use a computer,so _waste time improving handwriting.很多学生认为他们可以用电脑,因此,没有必要浪费时间提升书写。3._,we p
7、refer to live in host families to experience British culture.如果可能的话,我们更喜欢住在寄宿家庭体验英国文化。unless he has opportunities/chances to learnthere is no need to If possible4._,this kind of test can have great difficulty.正如你能想象的到的,这种测试有巨大难度。5._we take measures to clean our campus.紧急的是我们要采取措施清理校园。As you can imag
8、ineIt is urgent that.结合课文主题,使用本单元词汇与句型写一篇80个词左右的短文1.在日常生活中,我们应该保护我们的皮肤,它是身体最大的器官,给我们触觉。(sense of touch,organ)2.很多事故可能会导致皮肤损伤,尤其是烧伤。甚至可能会起水疱。(blister)3.如果遇到轻度烧伤患者,我们可以把烧伤部位放在流动的凉水下,这样可以减缓疼痛。(minor,ease)4.烧伤严重者,要紧急送往医院。(urgent)In our daily life,we should take care of our skin,which is the largest orga
9、n and gives us a sense of touch.Many accidents may result in skin damage,especially burning.It even causes blisters.If we meet with someone who gets a minor burn,we can put the burnt area under running cool water,which can ease the pain.People with serious burns should be taken to hospital urgently.
10、【主题阅读】.阅读理解A(2021福州高二检测)RISE is an exciting project designed and led by young people,for young people.Created by St John Ambulance,the nations leading first aid charity,the project is now available in communities across the country.If youre aged between 16 and 25 years old,and are not in employment,
11、education or training,RISE could help you learn new skills,and improve your prospects.What youll learnSt John Ambulance believes that everyone should have access to first aid,and we are devoted to equipping as many people as possible with the skills to be the difference between life and death.As a p
12、articipant,youll learn first aid through our Stick-it sessions,and also get the opportunity to develop new skills,giving you the confidence to train others in your community,or the qualifications in youth leadership you need to get your career up and running.Choosing the right path for youAt the hea
13、rt of the RISE project is a commitment to peer-to-peer learning.As well as being taught first aid,youll be given the skills and guidance to pass your knowledge onto other people in your community.RISE offers you the chance to gain a lot of qualifications and to choose a path that helps you make the
14、most of your talents.Stick-it:Our one-day introduction to first aid focuses on gun and knife related injuries.Youll find out how to manage an incident and learn some of the most commonly needed first aid skills.First aid:Youll focus on CPR(心肺复苏术),bleeds and dealing with an emergency situation on thi
15、s six-hour course.Keeping children safe:A course designed for those who come into contact with children through their work or leisure activities.This short programme works by helping individuals to understand the unusual role they play in keeping children safe from harm.Basic skills in youth work:Th
16、is course provides an introduction to St John Ambulance and is the minimum qualification for a youth leadership role within the organization.【文章大意】本文是一篇应用文。介绍了RISE组织所设置的关于急救的一些课程、课时、初衷及参与者的条件要求等,并号召16到25岁的年轻人学习。1.Which of the following courses deals with a serious finger cut?A.CPR performance.B.Stic
17、k-it.C.Keeping children safe.D.Basic skills in youth work.【解析】选B。细节理解题。根据“Stick-it”下面的“Our one-day introduction to first aid focuses on gun and knife related injuries.”可知,针对严重的手指割伤的课程是“Stick-it”。故选B。2.The text is mainly about.A.advantages of taking the coursesB.tips on how to give first aidC.steps o
18、n how to give first aidD.an introduction to RISE project【解析】选D。主旨大意题。根据文章内容,尤其第一段以及下文一些课程的描写可知,本文介绍了RISE组织所设置的关于急救的一些课程、课时、初衷及参与者的条件要求等,并号召16到25岁的年轻人学习。所以,本文是RISE项目的简介。故选D。3.Where does the text most probably come from?A.A science magazine.B.A book review.C.A community website.D.A business report.【解析
19、】选C。推理判断题。根据文章内容可知,这是一篇RISE项目的简介,尤其是根据“RISE is an exciting project designed and led by young people,for young people.Created by St John Ambulance,the nations leading first aid charity,the project is now available in communities across the country.”可知,该文章很可能来自社区网页。故选C。B(2021太原高二检测)You may need to giv
20、e first aid.First aid is defined(定义)as the emergency care given to a sick or injured person.The goals of first aid are to prevent death and to prevent injuries from becoming worse.Each emergency condition is different.However,the following rules apply to any kind of emergency.Be aware of your limita
21、tions.Do not try to do more than you are able to.Nor should you do things if you are unfamiliar with them.Do what you can under the conditions at the time.Stay calm.Acting calmly will help the victim feel safe.Take a quick look to see if the victim is bleeding,and if there is a pulse.Keep the victim
22、 lying down and do not move him or her.You could make an injury worse if you move the victim.Take necessary emergency steps.Call for help or ask someone to make the EMS system(急救系统)start.Do not remove clothing unless you have to.If clothing must be removed,tear the clothes along the seams(线缝).Keep t
23、he victim warm.Cover the victim with a blanket.Coats and sweaters can be used if a blanket cannot be found.Reassure the victim.Explain what is happening and that help has been called.Do not give the victim any food or fruits.Keep the bystanders(旁观者)away from the victim.Bystanders want to have a look
24、,offer advice,and say something about the victims condition.The victim may believe that the condition is worse than it really is.【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了我们平时在进行急救时,如何进行急救和急救的注意事项。4.When a person is badly injured on the road,you should.A.act worriedly and hurriedlyB.do whatever you want to freelyC.not mo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356654.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
