分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 81

类型(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业十 必修2 Unit 5 Music课件 新人教版.ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:356679
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:PPT
  • 页数:81
  • 大小:450.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    浙江专用2022版高考英语一轮复习 课时作业十 必修2 Unit Music课件 新人教版 浙江 专用 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 必修 Music 课件 新人
    资源描述:

    1、十 必修2Unit 5Music(限时35分钟).阅读理解(2021济南模拟)Vijay Gupta is known to classical music lovers across the United States.He serves as first violinist for the Los Angeles Philharmonic.In that job,he often plays to large crowds,including many very rich people.When he is not performing,he organizes concerts for

    2、homeless people.“They have reminded me why I became a musician,”he said.Last week,Gupta was recognized for being a founder and the artistic director of Street Symphony.The group has performed at homeless shelters,jails and halfway houses for about eight years.Gupta is among the 25 winners of the 201

    3、8 MacArthur Fellowship,commonly known as the“genius grant.”Each winner will receive$625,000 over five years to use as they wish.The money is coming from a private group,the John D.and Katherine T.MacArthur Foundation.It awards grants(补助金)to people whose work it considers exceptional and that“inspire

    4、s hope in us all.”Gupta said he got the idea for Street Symphony while teaching Nathaniel Ayers,a trained musician whose mental illness led to homelessness.The 31-year-old grant winner said he does not know yet how he will spend the money.He has been a performer since age seven and the award will gi

    5、ve him“space to breathe,plan and look ahead.”Another winner is Rebecca Sandefur,an associate professor of sociology and law in the University of Illinois.The Associated Press says her research actively supports new ways to involve poor communities in the U.S.justice system.47-year-old Sandefur creat

    6、ed the first national mapping of civil legal aid providers.It shows which states had the financial resources to provide such aid and which did not.She also found that the cost of legal services is only one of the things preventing poor people from getting lawyers.Among the others are fears about unf

    7、airness in the legal system.Sandefur noted that a lot of attention has been paid to problems with the criminal justice system,but more attention must be paid to the civil side of the law,which also affects millions of people.【文章大意】本文主要讲述了美国两位麦克阿瑟奖学金的获奖者Gupta和Sandefur分别通过为流浪者演奏音乐和为穷人争取法律援助而激励穷人的故事。1.

    8、Why did Gupta win the award?A.For his achievements in classical music.B.For performing for large crowds.C.For organizing a group playing for the homeless.D.For the friendship with Nathaniel Ayers.【解析】选C。细节理解题。根据第二段The group has performed at homeless shelters,jails and halfway houses for about eight

    9、years.可知,Gupta获得该奖是因为他组织的街道交响乐团为流浪者演奏音乐。故选C。2.What do we know about MacArthur Fellowship?A.It is founded by the government.B.It offers$625,000 to 25 winners in 2018.C.It allows the winners to use the money freely.D.It awards people who make great contributions to society.【解析】选C。细节理解题。根据第二段Each winne

    10、r will receive$625,000 over five years to use as they wish.可知,获奖者将在五年内获得625,000美元的奖金,供其随意使用。故选C。3.What was the extraordinary thing that Sandefur did?A.She made it easier to get legal help for the poor.B.She made the legal system fairer.C.She paid more attention to the criminal justice system.D.She o

    11、ffered legal aids to the poor freely.【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段The Associated Press says her research actively supports new ways to involve poor communities in the U.S.justice system.可知,美联社称,Sandefur的研究为贫困地区参与美国司法系统提供了新途径,由此可知,Sandefur使穷人更容易获得法律援助。故选A。4.Which can be the best title for the passage?A.Grants

    12、 winners,inspiring the poorB.The city homeless,in need of helpC.Vijay Gupta,an extraordinary violinistD.MacArthur Foundation,awarding exceptional work【解析】选A。主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了美国两位麦克阿瑟奖学金的获奖者Gupta和Sandefur分别通过为流浪者演奏音乐和为穷人争取法律援助而激励穷人的故事。故选A。.完形填空This summer vacation,I flew to Luanda to meet my fathe

    13、r and meanwhile,do some volunteering work,helping the children there.I 1it through the International Art&Culture Foundation(IAC),with which my father is 2working.One of the moments that 3me the most happened in the International Art&Culture Foundation.It was there that I had the 4to simply be with i

    14、ncredible children and teenagers who were 5in the streets,with no basic conditions.Because of the difficult 6they lived in,they had become 7to substances like gasoline.Some of them were as young as 9 years old.Every Tuesday and Thursday,there were voluntary music 8for these children in the park and

    15、I was 9during these lessons.What I loved was the way music and 10was helping them,at least a couple of hours,to 11those terrible streets.And it was in those moments that I 12that sometimes,its not only the medicine that 13and helps us,but also the art.Painting and music speak a(n)14language that all

    16、ows us to 15people from all over the world.Ill never forget these moments.The 16finally came when I had to go back home.On the one 17,I was not going alone.I took with me all the love and blessings of the 18people I had the chance to meet.On the other hand,I was not going back 19.I am leaving pieces

    17、 of my heart to the smiles of every person I 20.I couldnt have asked for more.【文章大意】本文是夹叙夹议文。作者在罗安达做暑期志愿工作时,帮助许多生活困难的人学习音乐和绘画,并发现艺术像药品一样可以治愈人,帮助人。1.A.gotB.reachedC.didD.put【解析】选C。本句是对上一句的补充说明,“did it”复指上句中的“.do some volunteering work”。2.A.currentlyB.recentlyC.possiblyD.hardly【解析】选A。根据定语从句的时态以及上下文语境可

    18、知,作者的父亲目前正在罗安达文化艺术基金会工作。文章第一句也交代去罗安达见父亲,同时做一些志愿工作。3.A.frightenedB.puzzledC.satisfiedD.touched【解析】选D。本句是对下文故事的总结,由故事可知,在志愿工作中发生的事情让作者有所触动。所以touched符合语境。frightened(害怕),puzzled(迷惑),satisfied(满意)都不符合此处语境。4.A.courageB.interestC.chanceD.worry【解析】选C。此处意为:在做志愿工作时,作者有机会(chance)和一些街头流浪的孩子们在一起。5.A.studyingB.li

    19、vingC.performingD.gathering【解析】选B。根据下文描述可知,这些孩子缺乏基本的生活条件,在街上不是学习(studying),表演(performing)或聚集(gathering),而是生活/流浪在街头。6.A.taskB.questionC.futureD.background【解析】选D。根据上句中的“with no basic conditions”可知,他们的生活背景(或环境)很艰苦。故D 项符合语境。7.A.addictedB.devotedC.familiarD.blind【解析】选A。此处指孩子们的不良习惯,对闻汽油上瘾是一种不好的习惯。所以A项符合语境

    20、。be devoted to“专心于”;be familiar to.“对熟悉”;be blind to.“对视而不见”都不符合语境。8.A.concertsB.lessonsC.loversD.clubs【解析】选B。根据下文“I was _during these lessons”可知,在基金会有人自愿给这些孩子们上音乐课。我就在这些音乐课上帮忙。9.A.helpingB.learningC.listeningD.discussing【解析】选A。作为志愿者,作者在音乐课上帮忙,而不是学习(learning),听课(listening)或讨论(discussing)。10.A.poetry

    21、B.artC.danceD.language【解析】选B。根据后面描述“its not only the medicine that _and helps us,but also the art”可知,此处意为:我喜欢的是音乐和艺术(music and art)对他们的帮助方式。11.A.catch up withB.hold on to C.stay away fromD.pay attention to【解析】选C。此处意为:至少孩子们在听音乐或艺术课的几个小时里,可以帮助他们远离(stay away from)那些可怕的街道。12.A.realizedB.declaredC.worked

    22、D.remembered【解析】选A。下文描述的是作者的感受和认识。所以应该是意识到(realized)。13.A.amusesB.inspiresC.reducesD.cures【解析】选D。amuse“逗乐”;inspire“鼓舞”;reduce“减少”;cure“治愈”,根据常识可知,只有cure符合语境。14.A.naturalB.visualC.universalD.elegant【解析】选C。根据常识以及下文“allows us to _people from all over the world”可知,艺术和音乐是一种通用(universal)语言,可以用来与世界各地的人们交流。

    23、故选C。15.A.come acrossB.connect with C.find outD.pick up【解析】选B。利用艺术和音乐这个通用语言可以和世界各地的人们联系(connect with),不是偶遇(come across),发现(find out)或搭载(pick up)。16.A.timeB.wordC.ideaD.order【解析】选A。根据后面的定语从句“when I had to go back home”可知,此处指回家的时间(time)终于到了。17.A.partB.wayC.sideD.hand【解析】选D。根据下文的“On the other hand.”可知,此

    24、处为固定用法“on the one hand.on the other hand.”故选D。18.A.pitifulB.wonderfulC.diligentD.talented【解析】选B。根据第二段中“.simply be with incredible children and teenagers”,以及故事中体现的作者对这些孩子的看法,可知,这些人很好,很棒(wonderful),不是强调这些人可怜(pitiful),勤奋(diligent)或有才能(talented)。19.A.happyB.aloneC.tiredD.whole【解析】选D。此题难度较大。根据下文“I am lea

    25、ving pieces of my heart to the smiles of every person I _.”可知,此处意为,我并没有全身而退(go back whole),我的心部分留在了这些人的微笑里。20.A.visitedB.taughtC.metD.saw【解析】选C。根据上文“I took with me all the love and blessings of the _people I had the chance to meet.”可知,此处仍然指作者接触(met)的这些人们。【知识拓展】长难句分析It was there that I had the chance

    26、 to simply be with incredible children and teenagers who were living in the streets,with no basic conditions.分析:It was.that.为强调句式;who 引导定语从句,修饰先行词children and teenagers。翻译:就是在那里,我有机会和那些在街头流浪,没有基本生活条件的非凡的孩子和青少年在一起。.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Cultural exchanges between China and Africa h

    27、ave a history going back centuries,and music is 1._(increasing)becoming a part of that.In recent years,African drums like the djembe have gained a huge fan base in the country.2._ their energetic rhythms and one-of-a-kind sound,the African drum traditions are winning over Chinese hearts and sparking

    28、 3._(curious)inpeople old and young.Every Sunday afternoon,an African drum show 4._(make)a splash near Beijings bustling(熙熙攘攘的)Houhai Lake.Liu Yong,5._ makes a living by selling and playing djembes,established the Houhai drum group 10 years ago.To his great surprise,a huge 5,000 drummers 6._(join)hi

    29、m ever since,trying their hands at challenging rhythms.Liu said in the beginning,they had only a couple of people 7._(play)together and many of them were passers-by.“But now,people from all 8._(walk)of life are playing here.Rain or shine,we will meet up and play drums together.Thats our goal,”he sai

    30、d.In Africa,hand drums are more than just instruments used 9._(make)music.They are an indelible part of the continents heritage.10._ for Chinese people,the newly-found craze with the beats is another story.【文章大意】本文介绍了非洲金贝鼓在北京越来越流行。1.【解析】increasingly。考查词性转换。此处为副词作状语修饰动词becoming。2.【解析】With。考查介词。此处为“wi

    31、th+名词”作原因状语。注意位于句首首字母要大写。3.【解析】curiosity。考查词性转换。此处空格作sparking的宾语,要用名词。4.【解析】makes。考查主谓一致。根据Every Sunday 可知此处为一般现在时,drum show为单数主语,所以此处动词用一般现在时的单数形式。5.【解析】who。考查定语从句。who 引导定语从句,指代人,并在从句中作主语。6.【解析】have joined。考查动词时态。根据时间状语ever since可知此处谓语动词用现在完成时。7.【解析】playing。考查现在分词。现在分词作伴随状语。8.【解析】walks。考查名词复数。all w

    32、alks of life为固定短语,表示各行各业。9.【解析】to make。考查不定式。不定式作目的状语,表示“被用来做”。10.【解析】But。考查并列连词。此处上下文之间为转折关系。【知识拓展】背景链接The djembe drum is said to have been invented in the 12th Century by the Mandinka tribe in what is now Mali,in West Africa.It has been played by West Africans for generations and has become an imp

    33、ortant part of ritualistic(仪式的)life in Mali,Guinea,Senegal and other neighbouring West African countries.读后续写(2021金华模拟)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。It was the hottest time of the year in southern California.Steve,a star basketball player at the University of California,with his cousin Zach,had plan

    34、ned a camping trip in the Great National Forest for their summer vacation.The boys packed clothes and supplies into a bag,and began their great adventure with the dog Brady early in the morning.Upon arrival,Steve pulled over to the side of the road along the bank of the river.“A wonderful place for

    35、fishing,”Steve exclaimed in delight.Zach nodded in agreement.At high noon,the sun was scorching hot.With a good harvest of fish,the boys marched into the forest with Brady following them.After a long walk,they found a clearing that was ideal for a campsite(野营地).The camp was set up immediately as Ste

    36、ve knew all the tricks of an experienced wilderness camper.An afternoon nap was absolutely a special treat in mid-summer.However,the boys were waken up by the fierce barks of Brady.Outside,heavy smoke filled the air and wind-blown flame was skipping from the top of one tree to another.The long dry s

    37、ummer turned the forest into a tinderbox.In a little while,Steve and Zach were inside their tent packing their belongings.“Lets go!We can make it back to the river!”They headed down against the firewind in the direction of the river.But Brady barked a sharp warning.Ahead of them lay a thick curtain

    38、of smoke across the track.They would never make it through that.Steve was uneasy for it was hard to find a safe way to escape in the heavy smoke.Brady lifted his head and sniffed(嗅)the smoke-laden wind.Next moment,the dog bounded away and disappeared down a sharp slope(斜坡).The boys shouted for him,b

    39、ut he didnt come back.Steve couldnt blame Brady for panicking.He himself wanted to run even though he didnt have a clue which way.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出所使用的关键词语。Paragraph 1:Steve and Zach hadnt gone far when there was a familiar bark._Paragr

    40、aph 2:Brady pulled again,in spite of the boys disbelief,urgently._【参考范文】Paragraph 1:Steve and Zach hadnt gone far when there was a familiar bark.Brady came bounding,stopped directly in front of Steve and hit him with his head,pushing him back toward the slope.But Steve didnt get it.Then Brady grabbe

    41、d the boys jeans and started pulling.The message was clear,but Steve hesitated.Of course he remembered Brady saving his uncles life when the dog was much younger.Was he still sharp enough to get them through this?Paragraph 2:Brady pulled again,in spite of the boys disbelief,urgently.“OK,big guy,”see

    42、ing the fire was touching underbrush nearby,Steve made up his mind.Brady led them back down the slope and into the trees.Several times the big dog stopped.Often he changed directions to find the right way.The boys were so tired but the dog urged both boys to go on.Steve was almost numb when he heard

    43、 itthe wonderful sound of rushing water!They made it back to the river.阅读理解A(2021临川模拟)We moved to Elmont in 1956.I was 4 years old.Elmont was a wonderful place to grow up.There were lots of kids,great schools and we had a big yard.My father,Nicholas Denaro,believed that grass was not just to look at

    44、,but that children were meant to play on it.We played games and badminton there.A white fence separated our backyard from a small wood.My friends and I jumped the fence and entered the woods.My father had the most amazing hands.He could fix anything.He gave those amazing hands to his son,my younger

    45、brother,Frank,who also became handy around the house.But my father saved his green fingers for me.He grew flowers,tomatoes,strawberries and figs(无花果)and he shared his love of gardening with me.Fourteen years ago,I went to a local nursery and bought a fig tree for Dad for Fathers Day.My mother,Bridge

    46、t Denaro,called it the best gift I could have given him.He planted it exactly in the middle of the front yard.He loved that tree and enjoyed delicious figs every year,except just after Sandy hit in 2012.He was so disappointed when cold weather just after the super storm froze all the remaining figs.

    47、In 2015,my father died of aspiration pneumonia(吸入性肺炎)at 97.We sold our family home of 61 years last year.We left behind Dads tree,full of figs waiting to ripen.We considered taking it with us,but decided that his Fathers Day fig tree belonged to Elmont.The new owner generously allowed me to take som

    48、e branches so that I could have a precious reminder of my much-loved father and the Elmont home.【文章大意】本文是一篇记叙文。作者通过对童年的回忆来纪念她的父亲。1.What can we learn about the author from the first paragraph?A.She grew up in a city.B.She liked climbing trees.C.She had a happy childhood.D.She was naughty and stubborn

    49、.【解析】选C。推理判断题。根据第一段的“There were lots of kids,great schools and we had a big yard.My father,Nicholas Denaro,believed that grass was not just to look at,but that children were meant to play on it.We played games and badminton there.”可知,作者有一个幸福的童年。2.What did Father teach the author?A.How to garden well

    50、.B.How to play games.C.How to color fingers.D.How to fix everything.【解析】选A。细节理解题。根据第二段的“But my father saved his green fingers for me.He grew flowers,tomatoes,strawberries and figs and he shared his love of gardening with me.”可知,父亲教作者如何做好园艺。3.Why did Father fail to enjoy figs in 2012?A.He was ill in

    51、hospital.B.The cold hit the fig tree.C.The tree didnt bear figs.D.He moved to another city.【解析】选B。细节理解题。根据第四段内容可知,父亲在2012年没吃到无花果是因为严寒袭击了无花果树。4.What is the authors purpose in writing the text?A.To show her love of figs.B.To share her childhood.C.To remember her father.D.To introduce her experience.【解

    52、析】选C。写作意图题。根据最后一段的最后一句“The new owner generously allowed me to take some branches so that I could have a precious reminder of my much-loved father and the Elmont home.”可知,作者写这篇文章的目的是纪念她的父亲。B Science has a lot of uses.It can uncover laws of nature,cure diseases,make bombs,and help bridges to stand up.

    53、Indeed science is so good at what it does that theres always a temptation(诱惑)to drag it into problems where it may not be helpful.David Brooks,author of The Social Animal:The Hidden Sources of Love,Character,and Achievement,appears to be the latest in a long line of writers who have failed to resist

    54、 the temptation.Brooks gained fame for several books.His latest book The Social Animal,however,is more ambitious and serious than his earlier books.It is an attempt to deal with a set of weighty topics.The book focuses on big questions:What has science revealed about human nature?What are the source

    55、s of character?And why are some people happy and successful while others arent?To answer these questions,Brooks surveys a wide range of disciplines(学科).Considering this,you might expect the book to be a dry recitation of facts.But Brooks has structured his book in an unorthodox(非常规的),and perhaps unf

    56、ortunate way.Instead of introducing scientific theories,he tells a story,within which he tries to make his points,perhaps in order to keep the readers attention.So as Harold and Erica,the hero and heroine in his story,live through childhood,we hear about the science of child development and as they

    57、begin to date we hear about the theory of sexual attraction.Brooks carries this through to the death of one of his characters.On the whole,Brooks story is acceptable if uninspired.As one would expect,his writing is mostly clear and,to be fair,some chapters stand out above the rest.I enjoyed,for inst

    58、ance,the chapter in which Harold discovers how to think on his own.While Harold and Erica are certainly not strong or memorable characters,the more serious problems with The Social Animal lie elsewhere.These problems partly involve Brooks attempt to translate his tale into science.【文章大意】本文是一篇书评,介绍了大

    59、卫布鲁克斯的书社会动物,并告诉我们在这本书中他如何运用科学方面的知识来阐述他的故事,并指出这本书的优点和不足。5.The author mentions the functions of science at the beginning of the passage to _.A.illustrate where science can be appliedB.demonstrate the value of Brooks new bookC.remind the reader of the importance of scienceD.explain why many writers use

    60、 science in their works【解析】选D。推理判断题。首段第一、二句首先列举出科学的许多功能,接着指出科学有巨大的诱惑力,以致许多作家抵挡不住这种诱惑,在文学作品中运用到科学。6.According to the author,which of the following could be a strength of the book?A.Its strong basis.B.Its convincing points.C.Its clear writing.D.Its memorable characters.【解析】选C。细节理解题。根据最后一段的“.,his writi

    61、ng is mostly clear and,to be fair,some chapters stand out above the rest.I enjoyed,.”可知,作者认为写作思路清晰是这本书的一大优势。7.What is the authors general attitude towards the book?A.Contradictory.B.Supportive.C.Cautious.D.Critical.【解析】选D。观点态度题。最后一段中的连接词“While”之前是这本书的优势,其后作者指出了其不足。因此作者对这本书持批判的态度。8.What is the author

    62、 likely to write about after the last paragraph?A.Problems with the book.B.Brooks life experience.C.Death of the characters.D.Brooks translation skills.【解析】选A。推理判断题。文章最后一段中连接词“While”后面部分开始谈论这本书存在的问题,因此作者紧接着应该还是写这本书的不足。C You can relax if remembering everything isnt your strong suit.Recent research ma

    63、kes the case that being forgetful can be a strengthin fact,selective memory can even be a sign of stronger intelligence.Traditional research on memory has focused on the advantages of remembering everything.But looking through years of recent memory data,researchers found that the neurobiology of fo

    64、rgetting can be just as important to our decision-making as what our minds choose to remember.Making intelligent decisions doesnt mean you need to have all the information at hand.It just means you need to hold onto the most valuable information.And that means clearing up space in your memory palace

    65、 for the most up-to-date information on clients and situations.Our brains do this by creating new neurons(神经元)in our hippocampus,which have the power to overwrite(重写)existing memories that are influencing our decision-making.If you want to increase the number of new neurons in our brain s learning r

    66、egion,try exercising.Some aerobic exercise like jogging,power walking and swimming has been found to increase the number of neurons making important connections in our brains.When we forget the names of certain clients or details about old jobs,the brain is making a choice that these details dont ma

    67、tter.Although too much forgetfulness can be a cause for concern,the occasional lost detail can be a sign of a perfectly healthy memory system.The researchers found that our brains facilitate decision-making by stopping us from focusing too much on unimportant past details.Instead,the brain helps us

    68、remember the most important part of a conversation.We can get blamed for being absent-minded when we forget past events in perfect detail.These findings show us that total recall(记忆)can be overvalued.Our brains are working smarter when they aim to remember the right stories,not every story.【文章大意】这是一

    69、篇说明文,主要讲了大脑通过权衡比较后,有选择地遗忘一些旧的或无关紧要的信息。选择性遗忘会使我们的大脑更聪明。9.How can we help our brains produce more neurons?A.By having deep sleep frequently.B.By practicing swimming regularly.C.By doing mental labor repeatedly.D.By learning new skills constantly.【解析】选B。细节理解题。由第四段的“Some aerobic exercise like jogging,po

    70、wer walking and swimming has been found to increase the number of neurons making important connections in our brains.”可知,通过定期练习游泳可以帮助大脑产生更多的神经元。10.Which of the following can best replace“facilitate”underlined in Paragraph 5?A.Postpone.B.Repeat.C.Promote.D.Abuse.【解析】选C。词义猜测题。由第五段的画线词所在句及“Instead,the

    71、brain helps us remember the most important part of a conversation.”可知,通过上下文的语境可以判断出,promote“促进”可以最好地替代facilitate的意思。11.What conclusion can be drawn from the text?A.Memory loss is well worth noticing.B.Decisions cant be made without memories.C.We shouldnt stress total recall too much.D.Forgetting is

    72、even more important than remembering.【解析】选C。推理判断题。由最后一段最后两句“These findings show us that total recall can be overvalued.Our brains are working smarter when they aim to remember the right stories,not every story.”可推断出,我们不应该过分强调完全记忆。12.What can be a suitable title for the text?A.Caution:Do Remember to

    73、ForgetB.Why and How People Choose to ForgetC.Want to Become Smarter?Learn to ForgetD.Being Forgetful Might Mean You Are Smarter【解析】选D。标题归纳题。最后一段的“These findings show us that total recall can be overvalued.Our brains are working smarter when they aim to remember the right stories,not every story.”是全文

    74、的主题句,且结合全文内容可知,这篇文章的标题应是“健忘可能意味着你更聪明”。.阅读填句Sports performance can be influenced by many different things.1 There are many physical factors(因素)that play a part in sports performance.2The natural talent and strength of the players will make a difference.Also,it is important to get enough sleep before

    75、you are in a sports event.3Eating good meals is also important.When you are hungry,you cannot perform the same.You might be thinking about food when you should be thinking about the game.Of course,the more a team or a player practices,the more likely they are to perform well.The same person with the

    76、 same physical abilities might just become better as he practices.Researching your competitor can matter a lot in sports performance.Knowing their strengths and weaknesses can help you adjust how you play to give yourself a better performance against them.4If you can figure out where to hit the ball

    77、 in tennis that would confuse your competitor,for example,then this can help you score points.5If someone is very pessimistic about a game,for example,and is sure that he will lose,then he might increase his chances of doing so.If he is very nervous then he might be thinking about that instead of fo

    78、cusing on the game.If he is focused then he might do better,achieving what he didnt even realize he could.His confidence can also affect how the other team views him.A.It is important to be aware of these factors.B.It is necessary to get to know your competitor and yourself.C.Also,there are ways to

    79、play something smartly and do better.D.If you are tired,you may not perform as you normally would.E.If you have practiced enough to keep fit,you should have a rest.F.If someone is in good shape,then of course he will perform better.G.There are many psychological factors that can play a part in how w

    80、ell you perform.【文章大意】本文是一篇说明文,主要讲了在比赛中哪些因素会影响你的表现。1.【解析】选A。根据下文的“There are many physical factors that play a part in sports performance.”可知,A选项中的factors和下文内容相呼应。故选A。2.【解析】选F。根据下文的“The natural talent and strength of the players will make a difference.”可知,F选项中的perform better和make a difference是顺承关系,且语

    81、意承接下文。故选F。3.【解析】选D。根据上文的“Also,it is important to get enough sleep before you are in a sports event.”可知,get enough sleep与D选项中的are tired相对应,且语意承接上文。故选D。4.【解析】选C。根据空后的“If you can figure out where to hit the ball in tennis that would confuse your competitor,for example,then this can help you score points.”可知,在比赛中还有一些聪明的小方法能帮你取得胜利。故选C。5.【解析】选G。根据下文的“If someone is very pessimistic about a game,for example,and is sure that he will lose,then he might increase his chances of doing so.”可知,心理因素会影响你的表现,故G项能承接下文,其中pessimistic和psychological factors是相呼应的。故选G。本课结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业十 必修2 Unit 5 Music课件 新人教版.ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356679.html
    相关资源 更多
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十四) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十四) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十六) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十六) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十八) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十八) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十五) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十五) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十二) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十二) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版英语选修8课件:UNIT 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt2020-2021学年人教版英语选修8课件:UNIT 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十七) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十七) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十一) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十一) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(八) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(八) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR .ppt2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(二) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(二) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(一) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(一) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:8 UNIT 3 USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:8 UNIT 3 USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 2 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 2 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:17 UNIT 6 USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:17 UNIT 6 USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业9 UNIT 3 DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.DOC2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业9 UNIT 3 DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业15 UNIT 4 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业15 UNIT 4 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业8 UNIT 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业8 UNIT 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:模块综合测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:模块综合测评 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT5 MEETINGYOURANCESTORS 单元测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT5 MEETINGYOURANCESTORS 单元测评 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT2 CLONING 单元测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT2 CLONING 单元测评 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业2 UNIT 1 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业2 UNIT 1 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 3 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 3 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业17 UNIT 6 USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业17 UNIT 6 USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1