2021版高考英语一轮基础练 Step 4 以话题为主线 锤炼素养技能 必修1 Unit 5(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮基础练 Step 以话题为主线 锤炼素养技能 必修1 Unit 5含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 基础 话题 主线 锤炼 素养 技能 必修 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 5核心素养向著名人物学习, 勤奋学习、不怕困难、在成绩面前永不满足、勇于为社会和人民利益而献身的精神高考链接2019北京高考B; 2019全国卷语法填空; 2018全国卷 C; 2018全国卷完形填空 . 话题与高考阅读理解(2019北京高考B) Alice Moore is a teenager entrepreneur(创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the inv
2、ention of a super-sweet treat that could save kids teeth, instead of destroying them. It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies
3、. So she desired to get round the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it? ” With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a heal
4、thier candy would contain. With her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly. She also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy on
5、ly using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria. Afterwards, she and her father secured their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores productCanCandy. As CanCandys success grows, so does Moores credibility as a young entrepreneur. Moore is enthu
6、siastic about the candy she created, and shes also positive about what the future might bring. She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile. Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life
7、, she wasnt driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilieCandys profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore. 【文章大意】女孩爱丽丝穆尔在2015年创办了自己的糖果公司, 生产对儿童牙齿有保
8、护作用的糖果。她不仅有经商才能, 而且向Big Smiles组织捐了款, 她愿意给他人带来微笑。1. How did Moore react to her dads warning? A. She argued with him. B. She tried to find a way out. C. She paid no attention. D. She chose to consult dentists. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段可知, 她询问父亲她是否可以开办一家自己的糖果公司, 可知她在想办法解决。故选B。2. What is special about CanCandy
9、? A. It is beneficial to dental health. B. It is free of sweeteners. C. It is sweeter than other candies. D. It is produced to a dentists recipe. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段末句“Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria. ”可知, 她成功地用天然甜味剂制
10、作了一种糖果, 可以减少口腔细菌。故选A。3. What does Moore expect from her business? A. To earn more money. B. To help others find smiles. C. To make herself stand out. D. To beat other candy companies. 【解析】选B。细节理解题。根据末段第三句“Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. ”可知, 她想要帮助别人微笑, 故选B。4. W
11、hat can we infer from Alice Moores story? A. Fame is a great thirst of the young. B. A youth is to be regarded with respect. C. Positive thinking and action result in success. D. Success means getting personal desires satisfied. 【解析】选C。推理判断题。本文叙述了女孩爱丽丝穆尔在遇到问题的时候, 勇于向父亲和牙医请教, 并且积极地思考并寻找解决办法, 付诸行动, 最后
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357247.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
