2021版高考英语一轮基础练 Step 4 以话题为主线 锤炼素养技能 必修3 Unit 1(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮基础练 Step 以话题为主线 锤炼素养技能 必修3 Unit 1含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 基础 话题 主线 锤炼 素养 技能 必修 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 1核心素养弘扬中国传统文化; 树立文化自信; 增强爱国意识; 了解外国文化高考链接2019全国卷书面表达; 2017全国卷IC; 2016全国卷C; 2016四川高考短文改错. 话题与高考阅读理解(2017全国卷IC)Some of the worlds most famous musicians recently gathered in Paris and New Orleans to celebrate the first annual International Jazz Day. UNESCO (United Nations Educational, Scientific a
2、nd Cultural Organization) recently set April 30 as a day to raise awareness of jazz music, its significance, and its potential as a unifying(联合)voice across cultures. Despite the celebrations, though, in the U. S. the jazz audience continues to shrink and grow older, and the music has failed to conn
3、ect with younger generations. Its Jason Morans job to help change that. As the Kennedy Centers artistic adviser for jazz, Moran hopes to widen the audience for jazz, make the music more accessible, and preserve its history and culture. “Jazz seems like its not really a part of the American appetite,
4、 ”Moran tells National Public Radios reporter Neal Conan. “What Im hoping to accomplish is that my generation and younger start to reconsider and understand that jazz is not black and white anymore. Its actually color, and its actually digital. ”Moran says one of the problems with jazz today is that
5、 the entertainment aspect of the music has been lost. “The music cant be presented today the way it was in 1908 or 1958. It has to continue to move, because the way the world works is not the same, ”says Moran. Last year, Moran worked on a project that arranged Fats Wallers music for a dance party,
6、“Just to kind of put it back in the mind that Waller is dance music as much as it is concert music, ”says Moran. “For me, its the recontextualization (语境重构). In music, where does the emotion(情感)lie? Are we, as humans, gaining any insight(感悟)on how to talk about ourselves and how something as abstrac
7、t as a Charlie Parker record gets us into a dialogue about our emotions and our thoughts? Sometimes we lose sight that the music has a wider context, ”says Moran, “so I want to continue those dialogues. Those are the things I want to foster. ”1. Why did UNESCO set April 30 as International Jazz Day?
8、 A. To remember the birth of jazz. B. To protect cultural diversity. C. To encourage people to study music. D. To recognize the value of jazz. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段的“to raise awareness of jazz music, its significance, and its potential as a unifying voice across cultures”可知, UNESCO把4月30日定为国际爵士音乐节的目的是提高
9、人们对爵士乐以及它的重要性和潜力的认识。故选D。2. What does the underlined word “that” in paragraph 3 refer to? A. Jazz becoming more accessible. B. The production of jazz growing faster. C. Jazz being less popular with the young. D. The jazz audience becoming larger. 【解析】选C。词义猜测题。that指代第二段中提到的爵士乐观众减少, 不能得到年轻一代的青睐。故选C。3.
10、What can we infer about Morans opinion on jazz? A. It will disappear gradually. B. It remains black and white. C. It should keep up with the times. D. It changes every 50 years. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段Moran说的“. . . jazz is not black and white anymore. Its actually color, and its actually digital. ”及第五段“T
11、he music cant be presented today the way it was in 1908 or 1958. It has to continue to move, because the way the world works is not the same”可知, 他认为世界在变, 爵士乐应该与时俱进。故选C。4. Which of the following can be the best title for the text? A. Exploring the Future of JazzB. The Rise and Fall of JazzC. The Stor
12、y of a Jazz MusicianD. Celebrating the Jazz Day【解析】选A。主旨大意题。第一段提到了国际爵士音乐节的目的是让人们认识到爵士乐的价值。然后, 根据Moran, 一位爵士乐顾问说的话可知, 他想探索爵士乐的未来, 让它与时俱进, 继续发扬光大。故选A。话题词汇gather, celebrate, significance, audienceentertainment, arrange短语句式raise awareness of, fail to do, work on, as much as, Its Jason Morans job to help
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357253.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
