2021版高考英语一轮复习 核心素养测评十 必修2 Unit 5 Music(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 核心素养测评十 必修2 Unit Music含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 必修 Music 解析 新人
- 资源描述:
-
1、核心素养测评 十必修2 Unit 5Music(限时35分钟). 阅读理解 (2020石家庄模拟)Live at Leeds Festival, United KingdomA weekend of Indie music taking over Leeds for one day in May, Metronomy, Sunara Karma and Tom Grennan will headline, but theres a focus on the citys newer bands, with the festival aiming to bring new artists into
2、 the spotlight. Events take place across the city, with wristbands giving you access to all the places. And to go to this festival, you need to be over 14 years old. Time: 4 MayMidnight Sun Film Festival, FinlandAlmost a hundred miles north of the Arctic Circle, Sodankyla is where Finnish film-direc
3、tor brothers Aki and Mika Kaurismaki rock up every summer for their Midnight Sun Film Festival, a five-day-and-night celebration of new cinema. A mix of silent films, contemporary Finnish ones, recent festival hits and box-office classics are screened around the clock. Time: 12-16 JuneFuji Rock Fest
4、ival, JapanThe first ever Fuji Rock Festival was held at the bottom of Mount Fuji back in 1997 and has brought in music and rock fans from all over the world. The festival is now held in the Naeba Ski Resort and is celebrating its 20th anniversary this year. The artists who perform arent all rockers
5、. Your wristband has to be checked at the entrance. We offer facilities for children, but they cant be left unaccompanied. Time: 26-28 JulyThe White Nights Festival, St. Petersburg, RussiaThe White Nights Festival is held at the citys famous Mariinsky Theatre and shows some of the worlds best opera
6、and ballet. Its the best time to visit St. Petersburg because its held during the magical summer period when theres almost 24 hours of sunlight a day. Time: 23 May-2 June【文章大意】本文是一篇广告, 主要介绍了英国利兹音乐节、芬兰午夜太阳电影节、日本富士摇滚节和俄罗斯圣彼得堡白夜节。1. Which festival lasts the longest time?A. Live at Leeds Festival. B. Mi
7、dnight Sun Film Festival. C. Fuji Rock Festival. D. The White Nights Festival. 【解析】选D。细节理解题。根据文章中4个不同节日的时间Live at Leeds Festival, United Kingdom Time: 4 May;Midnight Sun Film Festival, Finland Time: 12-16 June;Fuji Rock Festival, Japan Time: 26-28 July;The White Nights Festival, St. Petersburg, Russ
8、ia Time: 23 May-2 June可知, 俄罗斯圣彼得堡白夜节持续的时间最长。故选D。2. Where will you enjoy a 24-hour movie activity?A. In Leeds, United Kingdom. B. In Sodankyla, Finland. C. In the Naeba Ski Resort, Japan. D. In St. Petersburg, Russia. 【解析】选B。细节理解题。根据Midnight Sun Film Festival, Finland 中的A mix of silent films, contemp
9、orary Finnish ones, recent festival hits and box-office classics are screened around the clock. 可知, 全天24小时播放无声电影、芬兰当代电影、近期电影节热门影片和经典票房影片。故选B。3. What do Live at Leeds Festival and Fuji Rock Festival have in common?A. They are of the same music style. B. They focus on new artists. C. They require entr
10、ance wristbands. D. They have age limits. 【解析】选C。细节理解题。根据Live at Leeds Festival, United Kingdom中的Events take place across the city, with wristbands giving you access to all the places. 整个城市都在举办各种活动, 你可以通过腕带进入所有的地方, 和Fuji Rock Festival, Japan 中的Your wristband has to be checked at the entrance. 你的腕带必须
11、在入口处检查, 可知, 英国利兹音乐节和日本富士摇滚节共同之处都是在入口处戴腕带。故选C。【知识拓展】佳词积累1. take over接管;接收2. rock up摇滚起来3. celebration n. 庆典4. screen v. 滚屏播放5. anniversary n. 周年纪念日6. unaccompanied adj. 没有陪伴的7. magical adj. 有魔力的. 完形填空This summer vacation, I flew to Luanda to meet my father and meanwhile, do some volunteering work, he
12、lping the children there. I 1 it through the International Art & Culture Foundation(IAC), with which my father is 2 working. One of the moments that 3 me the most happened in the International Art & Culture Foundation. It was there that I had the 4 to simply be with incredible children and teenagers
13、 who were living in the streets, with no basic conditions. Because of the difficult 5 they lived in, they had become 6 to substances like gasoline. Some of them were as young as 9 years old. Every Tuesday and Thursday, there were voluntary music 7 for these children in the park and I was helping dur
14、ing these lessons. What I loved was the way music and 8 was helping them, at least a couple of hours, to stay away from those terrible streets. And it was in those moments that I 9 that sometimes, its not only the medicine that cures and helps us, but also the art. Painting and music speak a(n) 10 l
15、anguage that allows us to 11 people from all over the world. Ill never forget these moments. The 12 finally came when I had to go back home. On the one hand, I was not going alone. I took with me all the love and blessings of the 13 people I had the chance to meet. On the other hand, I was not going
16、 back 14. I am leaving pieces of my heart to the smiles of every person I 15. I couldnt have asked for more. . . 【文章大意】本文是夹叙夹议文。作者在罗安达做暑期志愿工作时, 帮助许多生活困难的人学习音乐和绘画, 并发现艺术像药品一样可以治愈人, 帮助人。1. A. got B. reachedC. did D. put【解析】选C。本句是对上一句的补充说明, “did it”复指上句中的“. . . do some volunteering work”。2. A. currentl
17、yB. recentlyC. possiblyD. hardly【解析】选A。根据定语从句的时态以及上下文语义可知, 作者的父亲目前正在罗安达文化艺术基金会工作。文章第一句也交代去罗安达见父亲, 同时做一些志愿工作。3. A. frightenedB. puzzledC. satisfiedD. touched【解析】选D。本句是对下文故事的总结, 由故事可知, 在志愿工作中发生的事情让作者有所触动。所以touched符合语义。frightened(害怕), puzzled(迷惑), satisfied(满意)都不符合此处语义。4. A. courageB. interestC. chance
18、D. worry 【解析】选C。此处意为: 在做志愿工作时, 作者有机会(chance)和一些街头流浪的孩子们在一起。5. A. taskB. questionC. futureD. background 【解析】选D。根据上句中的“with no basic conditions”可知, 他们的生活背景(或环境)很艰苦。故D 项符合语义。6. A. addictedB. devotedC. familiarD. blind 【解析】选A。此处指孩子们的不良习惯, 对闻汽油上瘾是一种不好的习惯。所以A项符合语义。be devoted to“专心于”;be familiar to. . . “对
19、熟悉”; be blind to. . . “对视而不见”都不符合语义。7. A. concertsB. lessonsC. loversD. clubs 【解析】选B。根据下文“I was helping during these lessons”可知, 在基金会有人自愿给这些孩子们上音乐课。我就在这些音乐课上帮忙。8. A. poetryB. artC. danceD. language 【解析】选B。根据后面描述“its not only the medicine that cures and helps us, but also the art”可知, 此处意为: 我喜欢的是音乐和艺术
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357449.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
