2021版高考英语一轮复习Unit4Makingthenews课后达标检测新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 Unit4Makingthenews 课后 达标 检测 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Making the news (建议用时:40分钟).阅读理解A(2020福建泉州质检)Ashley Powers mother bought a computer for her when she was eight. When she was thirteen, she was surfing the Internet on a regular basis, but she couldnt find anywhere for teenagers to meet and talk. And one day she thought, “If I had my own websi
2、te, Id make it a really interesting site for teenagers.”Consequently, when Ashley was sixteen, she started her own website called GooseHead. She had no idea how big a success it would be, but three years later, the site was the most successful teen site in the USA! It was getting 100,000 hits every
3、day, and Ashley had about 30 employees.After a few years, the website closed down. Then Ashley, who lived in Los Angeles, was asked to write a book called GooseHead Guide to Life. The book is about how to design a website and start a business. It begins with a section called “All about Ashley”, wher
4、e Ashley tells readers what its like to be the boss of a company when youre only sixteennot always easy!In her book, Ashley talks about the problems that teenagers have today plus the importance of friendship. She also focuses on being independent. “Learn to love your friends but not rely on them. I
5、 did that by creating GooseHead on my own.”Ashley says that GooseHead Guide to Life is not a book of teenage advice. “It isnt a book thats going to tell you what to do. I hope you can work that out by yourself,” she says. “I just want to provide a little inspiration for teenagers. Maybe after readin
6、g my story, youll start your own website! But perhaps youve got a better idea? Well, if I were you, Id just do it, whatever it is. Maybe it wont workbut maybe it will.”【解题导语】本文主要讲述了阿什莉鲍尔勇于追梦的故事。阿什莉经常在家上网,有一天她突然想创建一个属于自己的网站,以便青少年可以交流。因此,16岁时,她便创建了GooseHead网站并获得了成功。之后她受邀写了一本关于网站创业的书,以鼓励青少年追求自己的梦想。1Why
7、 did Ashley start GooseHead?ATo promote the sales of her book.BTo update her mothers computer.CTo teach teenagers how to use the Internet.DTo create a platform for teenagers to communicate.D解析:细节理解题。根据文章第一段中的“.but she couldnt find anywhere for teenagers to meet and talk. And one day she thought, If
8、I had my own website, Id make it a really interesting site for teenagers.”可知,阿什莉创建该网站的目的是为青少年创造一个可以交流的平台。故选D项。2Where can you find information that best shows the success of Ashleys website?AIn paragraph 1.BIn paragraph 2.CIn paragraph 3.DIn paragraph 4.B解析:推理判断题。根据第二段中的“She had no idea how big a suc
9、cess it would be, but three years later, the site was the most successful teen site in the USA! It was getting 100,000 hits every day.”可知,第二段最能体现阿什莉创建的网站很成功。故选B项。3What do we know about GooseHead Guide to Life?AIt serves to fuel teenagers motivation.BIt is meant to give teenagers tips.CIt advises tee
10、nagers to depend on friends.DIt is about ways to be the boss of a company.A解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“Learn to love your friends but not rely on them.”和最后一段中的“Ashley says that GooseHead Guide to Life is not a book of teenage advice. It isnt a book thats going to tell you what to do. I hope you can work that
11、 out by yourself, she says.I just want to provide a little inspiration for teenagers.”可知,阿什莉强调要学会爱朋友,而不是依靠朋友,故C项错误。这本书不是为了给青少年提供建议,也不是为了向人们传授成为公司老板的方法。故B、D两项错误。反之,阿什莉只是强调希望能给青少年提供一些灵感和激励,故选A项。4What does Ashley inspire teenagers to do?AFollow their dreams.BStart their own website.CBuy a copy of her b
12、ook.DBe a model for others.A解析:推理判断题。根据最后一段中的“Maybe after reading my story, youll start your own website! But perhaps youve got a better idea? Well, if I were you, Id just do it, whatever it is. Maybe it wont workbut maybe it will.”可知,阿什莉想要鼓励青少年去追求自己的梦想。故选A项。B(2020新疆维吾尔自治区适应性测试)Technology is forever
13、 changing the way we get our news. Most people now get a lot of their news on electronic devices, instead of traditional media, such as newspapers, television or radio. An increasing number of people also report turning to social media for information.Now, there is a new technology that could greatl
14、y change the way we get the news: computercreated news readers. China has launched what it called the worlds first artificial intelligence, or AI news presenters.The news readers, supported by machine learning technology, are based on two reallife Chinese newsmen. One is able to present news broadca
15、st in English; the other, in Mandarin Chinese. A report said machine learning was used to examine video images and sounds of the two newsmen. Similar technology has been used to create video products known as “deepfake videos”. A deepfake video is a video that looks real, but was electronically chan
16、ged. Such videos can make people appear to say things they never said.Its said that the AI presenters will be a great improvement to the news team because they “can work 24 hours a day” on its website and on social media. One of the presenters even promised to “work tirelessly” to keep people inform
17、ed. Some machine learning experts said the system showed off Chinas latest progress in voice recognition, texttospeech technology and data analysis.Others wondered about the effects robots might have on employment and workers. Some people argued that only lowlevel jobs requiring heavy labor will be
18、easily replaced by robots. Others praised the technology as a way for companies to make money from lowcost labor machines.Anyway, for its great potential, some businesses have experimented with similar technology for possible use in news operations.【解题导语】本文主要介绍了人工智能新闻主播的相关内容。5People now get informat
19、ion mainly from _Aelectronic devicesBtraditional mediaCsocial mediaDAI news presentersA解析:细节理解题。根据第一段第二句中的“Most people now get a lot of their news on electronic devices”可知,人们现在主要从电子设备上获得信息。6The author mentioned “deepfake” in paragraph 3 because _Ait was also artificialBit was also developed by China
20、Cit also used machine learning technologyDit also gained popularity and recognitionC解析:推理判断题。根据第三段第三、四句“A report said machine learning was used.known as deepfake videos”可推知,作者提到deepfake是因为它也使用了机器学习技术。7What can we know about AI news presenters?AAI news presenters can only “speak” one language.BNot al
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357614.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高中英语(外研版选修7)同步课件:MODULE 5 ETHNIC CULTURE5-4.ppt
