2021版高考英语一轮复习课时提能练14Module2DevelopingandDevelopedCountries外研版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 14 Module2DevelopingandDevelopedCountries 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十四)必修3 Module 2 Developing and Developed Countries课时作业A:基础层面.单句语法填空1Tsinghua University is home to a great number of outstanding figures (figure)2We are in a difficult position in that we have nobody properly qualified for this work.3The foods in the region have killed hundreds and made thousa
2、nds homeless (home)4On the other hand, the islands economy is largely dependent on tourism (tour)5The aim of the project is to clean up the polluted(pollute) land as soon as possible.单句改错1Chinese are very generous when it comes to educate their children.educateeducating2Although we must have a fast
3、step, but I dont think we should have fast food.去掉but3We have to depend on our original plan if unfortunate this one doesnt work out.unfortunateunfortunately4It is amazing that the little boy can swim across the river measured 100 meters wide.measuredmeasuring5The two boys are both 1.80 meters in he
4、ight, but they are not at the same age.atof.选词成篇In 2010, 1.up_to 189 heads of state gathered in New York to set a number of goals, such as protecting the environment, educating children and 2.in_particular,_cutting poverty.The leaders agreed 3.to_make_efforts to meet the goal by 2025.According to a
5、UN report, developing countries 4.have_made_progress in getting their people moved out of poverty.For example, China is 5.at_the_top_of the list.According to the government, the development of China 6.is_connected_with the support of Chinese.7.As_a_result,_ China 8.is_close_to achieving the goals an
6、d plans to lend a hand to other countries in need.根据提示补全句子1人生就像一个杯子,而它是“杯具”还是“洗具”,由你自己决定。(up to) Life is like a cup, but its_up_to_you_to_decide whether its a tragedy or a comedy.2你们应该采取有效措施改善你们工人的工作环境。(measure)You should take_effective_measures to improve your workers working conditions.3兄弟俩很不同。一个喜
7、欢读书,而另一个酷爱运动。(while)The two brothers are very different.One likes reading, while_the_other_is_crazy_ about_sports.4尽管人们享有现代技术带来的便利,但他们也遇到了问题。(although)Although_people_enjoy_great_convenience_modern_technology_brings,_they also meet some problems.5你会发现这张地图在帮助你游览香港时很有价值。(of抽象名词)Youll find the map of_g
8、reat_value in helping you get around Hong Kong.课时作业B:能力层面.阅读理解(2019武汉调研)When I graduated from the University of Iowa last year,I did something my friends did not understand.I left Iowa,where I had friends and stability,to live on a small houseboat near San Francisco.At school,I had found a job drivi
9、ng a school bus so people asked,“Why on earth are you leaving?”Well,at graduation I was presented with two thingsa degree in psychology and a question.It was the same one that many in my generation got:“What do I do now?”It was as difficult as it was common.Thats because many people at my age were r
10、aised with the same words,repeated over and over by parents,teachers and TV,that“you can be whatever you want to be”As a young boy,every time when I was puzzled about my future,they would say that they would be happy if I was happy.However,what I needed was concrete advice but not a vague idea,for e
11、xample,“be a doctor,or be a bus driver”My experience was by no means universal.Many Americans are taught by their parents that the only purpose in life is to attain money and power.As a goal,this seems much easier and clearer than finding“happiness”or“gentleness”The result of this upbringing is that
12、 many of my classmates did not specialize in any particular skill,rather assuming that something would magically happen to overcome their problems.They often get a real shock when they enter the“real world”and find that their options are very limited.Many of my friends have taken jobs as waiters or
13、cooks after graduating,or have moved back in with their parents.My life on the boat is hard at times,especially during storms.But this is my small attempt to be happy on my own.Im not buying into my nations idea of limitless possibilities because I feel that stops the growth of many of todays youth.
14、【语篇解读】本文是文化教育类夹叙夹议文。作者用自身的经历指出当今美国的一个社会问题:青少年需要父母更为具体的引导和教育,让他们知道自己将来具体想要做什么,而不是简单地告诉他们“成为你想成为的人”。1Why were the friends confused about the writers leaving?AHe was tired of driving.BHe suddenly quit school.CHe would lose his friends.DHe would lead a changing life.D推理判断题。根据题干中的关键词confused定位到文章第一段中的“I
15、did something my friends did not understand.I left Iowa,where I had friends and stability,to live on a small houseboat near San Francisco”可知,作者离开了艾奥瓦州,那里有他的朋友,有稳定的工作,但他去了旧金山附近的一个船屋,开始自己一种新的生活,他的朋友们对他的这种做法很不理解,故答案是D。2What does the writer think of the guidance he got from American society?AIts specifi
16、c. BIts wrong.CIts general.DIts correct.C推理判断题。根据题干中的关键词guidance定位到文章的第二段,这一段讲述了作者对于来自他人的指导的想法;根据第二段内容,尤其是其中的“what I needed was concrete advice but not a vague idea”可知,作者想要的是具体的建议,故可推知他认为他得到的指导是宽泛的,故答案是C。3What directly caused a lot of Americans to have jobs lower than their expectations?ATheir achie
17、vable goals.BThe practical guidance.CBeing shocked by the real world.DLacking professional competence.D细节理解题。根据题干中的关键词“jobs lower than their expectations”定位到文章第三段最后一句“Many of my friends have taken jobs as waiters or cooks after graduating,or have moved back in with their parents”(我的很多朋友在毕业后都当了服务生或厨师
18、,或者搬回去跟父母住在一起),上文分析了导致这种情况的原因“The result of this upbringing is that many of my classmates did not specialize in any particular skill”,也就是说,父母的这种教育方式导致很多孩子没有去认真学习专业技能。故答案是D。4Which of the following can be the best title for the text?AStay where you areBBe whatever you want to beCBlind faith in industr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357663.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
