2021版高考英语大一轮复习核心素养测评二十九Module5TheGreatSportsPersonality外研版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十九 Module5TheGreatSportsPersonality 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评二十九 Module 5 The Great Sports Personality. 阅读理解A(2020阜阳模拟) On Sunday 23 April, more than 30, 000 people participated in the 2017 London Marathon, running 26. 2 miles (42. 2 kilometres) around the city center. The London Marathon has taken place every year since 1981. At the first one, just 6,
2、225 people completed the course, and since then it has grown into one of the biggest sporting events in the world. It is one of the “World Marathon Majors”, which is a competition made up of six global marathon events. The overall male and female winners receive $1 million in prize money between the
3、m. There are eleven people who have run every London Marathon since it beganthey call themselves the “Ever Presents”. This year, the winners of the London Marathon were surprisingly both from KenyaDaniel Wanjiru, who finished in 2 hours and 5 minutes, and Mary Keitany, whose time was 2 hours and 17
4、minutes. However, most marathon runners are not professional athletes. They are amateurs who have trained for months to raise money for charity or just as a personal challenge. For example, Tom Harrison took three days just to reach the runs halfway point, as he was crawling the course on his hands
5、and knees dressed as a gorilla(大猩猩), trying to raise money and attention for the charity “The Gorilla Organization”. Matthew Rees was another runner to encourage people, as he stopped just before the finish line to help David Wyeth run the last 200m. They did not know each other before, but Matthew
6、saw that David was exhausted and possibly close to collapsing, and wanted to help him finish. Every year there are lots of touching stories like this from the London Marathon, and it is a huge achievement even to run the 26. 2 miles! 【文章大意】本文主要讲述了伦敦马拉松的时间、参与人数等基本情况, 也讲了发展的历程以及特殊的获胜者, 另外还有发生在跑马拉松途中的感
7、人的小故事。1. What do we know about London Marathon from the text? A. Each winner can receive $1 million in prize money. B. Most of its runners are professional athletes. C. It has been held continuously for 37 years. D. Its the most influential sporting event in the world. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段可知伦敦马拉松是从198
8、1年开始, 每年一次, 可算出C项的表述是正确的。2. What makes the winners of London Marathon this year special? A. Their speed. B. Their nationality. C. Their prize money. D. Their purpose. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段, 特别是里面的surprisingly一词可知他们是外国人这件事情令人意外, 故选B项。3. Why does the author mention the story of Tom Harrison? A. To tell u
9、s competitors can help each other. B. To prove some amateurs are not good runners. C. To indicate participation matters more than success. D. To show the sports event means charity for some people. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段中的后面的内容“trying to raise money and attention for the charity The Gorilla Organization
10、. ”可知人们可以利用这样的运动的机会为慈善机构筹集资金。故选D项。4. What is the best title for the text? A. The London MarathonB. Impressive Marathon RunnersC. Touching Stories behind MarathonD. The History of the London Marathon【解析】选A。主旨大意题。根据文章的内容“本文主要讲述了伦敦马拉松的时间、参与人数等基本情况, 也讲了发展的历程以及获胜者, 另外还有发生在跑马拉松当中的感人的小故事。”可知选A项。【知识拓展】佳词积累1
11、. participate v. 参加2. course n. 路程; 课程3. amateur n. 业余爱好者4. crawl v. 爬行B Heres another reason to get off the couch and start working up a sweat. Time the exercise right and you could boost your ability to remember something new. Thats the finding of a new study. But it all comes down to timing. To l
12、ock up the new information, start burning those calories roughly four hours after you took in the new information. Thats according to researchers at an institute on brain, cognition and behavior. Its at Radboud Universitys Medical Center, in Nijmegen, the Netherlands. Eelco van Dongen and his collea
13、gues shared their new findings in the June 16 Current Biology. This precisely timed memory trick comes from tests with 72 people. Each learned the location of 90 objects on a computer screen. Afterward, some of the recruits watched relaxing nature videos. Others worked up a sweat on stationary bikes
14、, alternating between hard and easy pedaling for 35 minutes. Their workouts came either soon after the cram session or four hours later. Two days later they were tested again. Those who remembered the objects sites best were the people who had waited four hours after their learning session before pe
15、daling. Among those who remembered sites correctly, the four-hour delay before biking also led to more consistent activity in an area important for memory. Its known as the hippocampus (海马区). The consistent activity here suggests that the memories had been strong, the scientists say. Eelco van Donge
16、ns team does not yet know how exercise works its memory magic. They do, however, have a guess. Aerobic exercise sparks the creation of several important chemicals in the brain. One is a protein (蛋白质) known as BDNF. The other is dopamine (DO-puh-meen). It can help relay messages between nerve cells.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357902.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
