2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:2 UNIT 20 NEW FRONTIERS WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语北师大版一轮复习课后达标检测:2 UNIT 20NEW FRONTIERS WORD版含答案 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 课后 达标 检测 20 NEW WORD
- 资源描述:
-
1、课时练12篇阅读1篇完形 阅读理解A(2020大连一模)Emilia Dobek traces her interest in space and the universe back to third grade when she and her father watched a blood moona total lunar eclipse(月食)on the roof of their house.Now a seventh grader at East Prairie Elementary School, Dobek recently won the national Discovery
2、 Education Lockheed Martin Beyond Challenge by designing a space station for travelling to Mars.She says that night watching the lunar eclipse started a strong desire in her that has yet to run out of fuel. So when her teacher Andrea Smeeton received information about the national challenge, Smeeton
3、 said she immediately had one student in mind.“I knew she would love the challenge and that she would go way beyond in her search,” Smeeton said. “She immediately started researching bone density(密度) of astronauts and how to have food on Mars.”“My design will ensure the safety of the astronauts but
4、also make sure their comfort is out of this world,” Dobek says.Dobeks design calls for building the MSS or Mars Storage Station to put the supplies in. It also includes the SGF or SelfGrowing Farm, and she details how it would work with the elements on Mars.Then there is physical and leisure activit
5、y for the astronauts under Dobeks design. A simulator(模拟装置) allows astronauts to choose their exercise machine and virtual reality environment. Rooms have circular ceilings so astronauts will be able to watch downloaded shows and even see places on Earth, such as their homes.“I want to tell other ki
6、ds to follow their passions,” Dobek said. “Whatever they want to do, they should push for it and always try their best.”【解题导语】本文主要介绍了小学生Emilia Dobek设计太空站,并赢得挑战的相关内容。1Dobek first became interested in space when _Ashe was still a seventh graderBshe studied at a junior high schoolCshe lived on the top
7、of their houseDshe watched an eclipse of the moonD解析:细节理解题。根据第一段“Emilia Dobek traces her interest in space and the universe back to third grade when she and her father watched a blood moona total lunar eclipse(月食)on the roof of their house.”可知,Dobek对太空感兴趣是从她三年级时的一个晚上观看一次月食开始的。2Smeeton recommended th
8、at Dobek take the challenge because _Ashe knew Dobek liked challenges in lifeBshe had no other students interested in MarsCDobek knew how to research bone density of astronautsDshe was sure that Dobek would have outstanding performanceD解析:推理判断题。根据第四段Smeeton的话可推知,她对Dobek很了解,对其可以接受这项挑战并出色完成充满信心。3What
9、does Dobek focus on when designing the space station?AThe environment on Mars.BThe safety of the supplies.CThe activities for astronauts.DThe comfort of the astronauts.D解析:推理判断题。根据文章第五段中的“make sure their comfort is out of this world”并结合对倒数第二段的整体理解可推知,Dobek的设计包含身体和休闲活动,让宇航员在太空中也能感到舒适。B(2020兰州高三诊断)A n
10、ew chapter opened in mankinds exploration of the moon on Thursday morning as the first probe(航天探测器) to land on the moons far side reached its destination after a 26day journey. The Change 4 lunar probe, representing Chinas latest step in lunar investigation, landed at 10:26 am at the Von Krmn crater
11、 and then sent back three photos of the landing site shot by cameras on the probes lander(着陆器), marking the worlds first images taken on the surface of the far side.One of the photos, published by the China National Space Administration, shows the place where Change 4s rover, which was named Yutu 2
12、on Thursday night, will be heading to explore and survey. Thus began the first long journey to the side of the moon that faces away from the Earth. It is meant to fulfill scientists longheld desire to closely observe the lesser known region.Tidal(潮汐的)forces on Earth slow the moons rotation to the po
13、int that the same side always faces Earth. The other side, most of which is never visible from Earth, is the far side of the moon. While it has been photographed by spacecraft, starting with a Soviet probe in 1959, no probe had ever made a soft landing there, so scientists had not been able to condu
14、ct surfacelevel observations and surveys of the region.Wu Weiren, chief designer of Chinas lunar program, said in Beijing on Thursday that the landing “was perfect”. He called the event “an important milestone for Chinas space exploration”, adding that it has made a good start for future lunar explo
15、ration efforts.With its investigation of the far side, particularly the Von Krmn crater, the Change 4 mission will enable scientists to find out what they havent known about the moon and deepen their knowledge of its early history and of the solar system.【解题导语】嫦娥四号探测器在月球背面着陆,这标志着中国探月工程的巨大进步,同时也为人类了解
16、月球的背面提供了信息。4What is the first paragraph mainly about?AThe basic data of the Change 4 lunar probe.BThe Change 4s worldfirst landing on the moons far side.CThe Change 4s 26day visit to the far side of the moon.DThe description of the photos taken on the surface of the moons far side.B解析:段落大意题。根据第一段第一句
17、“A new chapter opened in mankinds exploration of the moon on Thursday morning as the first probe(航天探测器) to land on the moons far side reached its destination after a 26day journey.”可知,本段主要介绍了嫦娥四号实现了人类首次在月球背面着陆。故选B。5What does the underlined word “it” in the third paragraph refer to?AThe lander.BThe r
18、over.CThe far side of the moon.DThe Change 4 lunar probe.C解析:代词指代题。根据第三段的第二句“The other side, most of which is never visible from Earth, is the far side of the moon.”以及画线词所在句中的“While it has been photographed by spacecraft”可知,it在这里指代“the far side of the moon”,故选C。6What can we infer from this text?AIt
19、is only on the moon that people can explore the deep space.BThe scientific information obtained by Change 4 will be new to the world.CIt is the first time for people to see the pictures of the far side of the moon.DChinese space technology is more advanced than that of any other countrys.B解析:推理判断题。根
20、据第一段最后一句中的“marking the worlds first images taken on the surface of the far side”可知,嫦娥四号月球探测器发回的照片是世界上首次在月球背面拍摄的,由此可推知,B项正确。7In which section of a website can we probably read this text?ATourism.BHealth Care.CScience and Technology.DArt and Entertainment.C解析:文章出处题。本文为新闻报道,介绍了嫦娥四号探测器首次在月球背面着陆,这标志着中国探月
21、工程的巨大进步,由此可推知,本文可能出自一个网站的科技版面。故选C。 完形填空(2020商丘高三模拟)Earlier that evening, my mother called, telling me that my brother died in a car crash. I stumbled(跌跌撞撞地走) around the house _1_ what to put into the suitcases. My husband, Larry, and I had been _2_ for moving to New Mexico. The house was in (a) tota
22、l _3_I tried to hold my tears. I _4_picked things up and put them down. I couldnt _5_. What Id heard on the phone echoed through my head.Larry phoned a few friends. _6_, someone asked to speak to me. “If there is anything I can do, let me know.” “Thank you,” I replied. I didnt know what to _7_The do
23、orbell rang and I rose slowly for the _8_. It was Donna.“Ive come to _9_ your shoes,” she said. _10_, I asked her to repeat. “When my father died, it took me _11_ to get the shoes cleaned and _12_ for my fathers _13_,” she said. I hadnt even thought about shoes.Shoes were gathered. Donna _14_ hersel
24、f on the floor and got to work. The love in the act _15_ my tears. Watching her _16_on one task helped me pull my _17_ into order. Laundry first, I told myself. One by one, the jobs fell into place.Now whenever I hear of an acquaintances _18_ of a loved one, I think of one _19_ task that suits that
25、persons _20_. If the person asks, “How did you know I needed that?” Id reply, “Because someone did that.”【解题导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者在失去亲人后心理状态很不好,由于受到了别人的帮助而恢复了正常之后,她也用同样的方式帮助失去亲人的熟人。1A.forgettingBimaginingCwondering DsearchingC解析:根据空前的“I stumbled(跌跌撞撞地走)”和下文中的“I tried to hold my tears.”以及文章开头第一句话可推知,作者听
26、到亲人去世的噩耗时,有些不知所措,虽然是在收拾行李,却不知道该把什么放进手提箱里。wonder “感到疑惑,想知道”。2A.hoping BpackingCleaving DplanningB解析:根据本句中的“for moving to New Mexico”可推知,作者为搬家到新墨西哥州而打包(packing)。3A.damage BfailureCdespair DmessD解析:根据上文可知,作者和丈夫一直在为搬家而收拾行李,由此可推知,当时作者的家里应该很杂乱(mess)。4A.aimlessly BhelplesslyCquickly DdecisivelyA解析:根据上句“I t
27、ried to hold my tears.”和本句中的“picked things up and put them down”可推知,作者因为听到弟弟去世的噩耗而悲伤不已,乱了方寸。aimlessly “无目的地,无计划地”符合语境。5A.hurry BdecideCfocus DmoveC解析:根据语境可知,作者当时的心理状态非常不好,不能集中精力做事情。focus “集中(注意力、精力于)”符合语境。6A.Constantly BLuckilyCSuddenly DHappilyA解析:根据上句“Larry phoned a few friends.”可推知,作者的丈夫将作者失去弟弟的事
28、情告诉了一些朋友,他们接着就不断地(Constantly)打电话说愿意提供帮助。7A.call for Bask forCtalk about Dget acrossB解析:根据语境可知,作者当时并不知道需要朋友们提供什么样的帮助。call for “呼吁”;ask for “要求,请求”;talk about “谈论”;get across “解释清楚”。8A.telephone BnoiseCperson DdoorD解析:根据本句中的“The doorbell rang”可知,作者站起来去开门(door)。9A.borrow BremoveCclean DrepairC解析:根据下文中的
29、“to get the shoes cleaned”可推知,Donna是来帮助作者清理(clean)鞋的。10A.Touched BShockedCConfused DAmusedC解析:根据本句中的“I asked her to repeat”可推知,作者当时对Donna说的来帮她清理鞋子感到困惑(Confused)。touched “受感动的”;shocked “震惊的”;amused “逗乐的”。11A.minutes BhoursCweeks DdecadesB解析:根据本句中的“When my father died”和“to get the shoes cleaned and _
30、for my fathers _”可推知,Donna是说她为了参加父亲的葬礼(funeral)花几个小时(hours)去清理鞋子并把它们擦亮(shined)。12A.washed BcopedCselected DshinedD13A.satisfaction BfuneralCsmiles DwishesB14A.laid BstoodCrested DsettledD解析:根据上句“Shoes were gathered.”和语境可推知,当鞋被聚集到一起之后,Donna坐在地板上开始清理鞋。15A.released BheldCstopped DcausedA解析:根据上文中的“I tri
31、ed to hold my tears.”和语境可知,Donna用行动所展示的关爱让作者感动得流泪。release “释放”。16A.keeping BconcentratingCinsisting DdependingB解析:根据上文“Donna _ herself on the floor and got to work.”可知,当时Donna在专心地清理鞋。keep on “继续,反复做”;concentrate on “集中(注意力)于”;insist on “坚持”;depend on “依靠”。17A.thoughts BroomsCsadness DluggageA解析:根据上文
32、可知,作者当时因为亲人的突然离世而乱了思绪,而看到Donna专心地帮她清理鞋让她的思绪(thoughts)恢复到了有序状态。18A.feeling BmeetingCloss DstoryC解析:由上文提到作者的弟弟突然离世可知,此处表示每当“我”听说熟人的亲人去世(loss)19A.specific BnormalCstrange DperfectA解析:根据上文中的“Watching her _on one task”可知,“我”会想一件能满足那个失去亲人的熟人需要(need)的具体的(specific)工作。20A.idea BpersonalityCidentity DneedD课时练
33、22篇阅读1篇七选五1篇语法填空 阅读理解A(2020陕西摸底检测) In the story of The Crow and the Pitcher from Aesops Fables, a thirsty crow(乌鸦) drops stones into a narrow jar to raise the low level of water inside so he can take a drink.Now scientists have evidence to back up that story. Crows actually do understand how to make
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358017.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
