河北省唐山一中2015届高三上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省唐山一中2015届高三上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 河北省 唐山 一中 2015 届高三 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、唐山一中20142015学年度高三年级第一学期期中考试英语试卷命题人 赵静欣 刘晓芳 李宝娟【试卷综评】本套试卷难度适中,知识覆盖面广。试题按照2014年新课标英语考试说明,的高考题型编排。阅读理解涉及不同的题材和体裁,并且很有积极意义,有效地考查了考生在具体语境中应用英语英语知识的能力。完型填空是一篇故事类短文,通俗易懂,以考查实词为主虚词为辅。语法填空的文章内容不难,知识覆盖广。书面表达贴近生活,考查便条,让考生有充分的发挥空间。总之,全套有助于考生考前热身和提高考生的考场信心。考生注意:1. 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共150分。考试时间120分钟。2. 答第卷前,
2、考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。第II卷的答案写在答题纸上。考试结束后,请将答题卡和答题纸一并交回。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Where are the two speakers talking? A. In the theater
3、.B. On the bus.C. At school. 2. Why did the woman want her money back on the skirt? A. The price is too high.B. The style doesnt suit her. C. There is a hole in it.3. When is the man checking in? A. Tuesday.B. Thursday.C. Friday.4. How much were the cards all together? A. 10 yuan.B. 11 yuan.C. 12 yu
4、an.5. What is the man going to do? A. To drive home. B. To leave home. C. To take the woman home.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 6. Where did Sue spend the nights in the country? A. In a fa
5、rm house.B. In the open.C. At a hotel.7. What was the weather like in the country? A. It snowed a lot. B. It rained nearly every day. C. There was a lot of sunshine.8. What did Sue think of the people in the country? A. They were mad.B. They were cold.C. They were friendly.听第7段材料,回答第9至11题。9. What is
6、 the woman speaker? A. A college student.B. A middle school student. C. A housewife.10. What kind of job would the woman like to do? A. Housework.B. Office work.C. Work in the open air.11. What job might the woman finally take? A. Working for a road-building company. B. Cutting grass like high schoo
7、l students. C. Typing letters in the office.听第8段材料,回答第12至14题。12. Why wont Mr. Stone come to the clinic tomorrow? A. He cant spare the time. B. The clinic will be closed. C. Dr. Milton wont come to work.13. When is the clinic open in a week? A. From Monday to Friday. B. During the whole week. C. On w
8、eekdays except Thursday.14. What time has finally been fixed for Mr. Stone to come? A. 5:30 pm Wednesday.B. 6:15 pm Wednesday. C. 6:15 pm Thursday.听第9段材料,回答第15至17题。15. Whose name is Prince? A. The mans cats.B. The womans sons. C. The womans dogs.16. How did the man express his anger? A. He shouted a
9、t the dog. B. He frightened the woman. C. He told the woman the truth.17. What will the woman probably do in the end? A. Take her dog into the room. B. Kill her dog with poison. C. Kill the mans cat with poison.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the total number of students at Deep Springs College? A. 17
10、,000.B. 24.C. 9,000.19. Which of the following is TRUE of the Deep Spring College?A. It is located in a college town. B. Its library is often crowded with students. C. Its school buildings are old.20. What can students at Deep Springs do in their spare time? A. Take a walk in the desert.B. Watch TV.
11、C. Go to the cinema.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【题文】AWhen Paul was a boy growing up in Utah, he happened to live near a copper smelter (炼铜厂), and the chemicals that poured out had made a wasteland out of what used to be a beautiful forest.
12、 One day a young visitor looked at this wasteland and called it an awful area. Paul knocked him down. From then on, something happened inside him.Years later Paul was back in the area, and he went to the smelter office. He asked if they had any plans or if they would let him try to bring the trees b
13、ack. The answer from that big industry was “No”.Paul then went to college to study the science of plants. Unfortunately, his teachers said there werent any birds or squirrels to spread the seeds. It would be a waste of his life to try to do it. Everyone knew that, he was told. Even if he was knowled
14、geable as he had expected, he wouldnt get his idea accepted. Paul later got married but his dream would not die. And then one night he did what he could with what he had. As Samuel Johnson wrote, “It is common to overlook what is near by keeping the eye fixed on something remote. Attainable good is
15、often ignored by minds busied in wide ranges.” Under the cover of darkness, he went secretly into the wasteland and started planting.And every week, he made his secret journey into the wasteland and planted trees and grass. For fifteen years he did this againstthe plain common sense. Slowly rabbits
16、appeared. Later, as there was legal pressure to clean up the environment, the company actually hired Paul to do what he was already doing.Now the place is fourteen thousand acres of trees and grass and bushes, and Paul has received almost every environmental award Utah has. It took him until his hai
17、r turned white, but he managed to keep that impossible vow (誓言) he made to himself as a child. 21. When Paul was a boy, _.A. he had decided never to leave his hometownB. the economy of Utah depended wholly on the copper smelterC. he hit a young visitor because of his comments on the wastelandD. he s
18、topped the copper smelter polluting the area22. Paul went to college to study the science of plants, because _.A. he wanted to find out the best way to save the area himselfB. he was interested in planting trees since he was youngC. he wanted to get more knowledgeable people to help himD. he thought
19、 his knowledge would make his advice more convincing23. What does the underlined phrase “the plain common sense” probably mean? A. It was impossible for trees to grow on the wasteland.B. His normal work and life would be greatly affected.C. No one would like to join him in the efforts.D. He had to k
20、eep everything he did secret.24. The company hired Paul to plant trees and grass because_.A. they realized the importance of environmental protectionB. what Paul was doing moved themC. Paul persuaded them to help himD. they had legal pressure【答案】【知识点】C2 故事类【文章综述】本文主要讲述的就是Paul用自己的毅力实现了自己的理想,让一块污染之地成为
21、了绿洲 【答案解析】21.C综合判断题。 根据第一、二段可知,Paul小时住在炼铜厂附近,深受其害(动物没了,树木少了),从小就立志改变这种状况.,所以他几年后就到工厂去,询问工厂是否制定计划植树获让他植树,但工厂拒绝了。这就说明当时还没有环境保护法。D选项的时态错误。22.D推理判断题。 从第二段中Paul 没有说服工厂植树,树立环保意识可知,他认为知识会使他的 建议更有说服力,故选D项。23.A词义猜测题。 从短语的上下文可知Paul每天秘密第去那片荒地去植树。这么做是明知道荒地上种不了树,还这么做。24.D细节推断题。根据倒数第二段最后一句Later, as there was lega
22、l pressure to clean up the environment, the company actually hired Paul to do what he was already doing.可知由于法律上的压力,故选D项。【题文】BMusic died here last spring, or rather, it was killed by members of the school committee who ignored the importance of music and drama as part of the high-school curriculum (课
23、程).The committee decided that teaching students how to take a standardized test is more important than a curriculum in which students can explore their interests in the arts as well as academics. Because the school system is running out of funding, it needs to make sure that students pass the test o
24、r even more money will be lost. If students fail the state standardized test,it is not the fault of drama and music classesthey are failing because the “academic” classes are not sufficient (充足的).It is painful to think of how many students will be discouraged from singing, acting, and playing instru
25、ments because school programs are no longer offered. Many families cannot afford private music lessons, and many potential musicians and artists may not find their calling if they are not exposed to it in school. The fact that the school committee thinks the arts are not worth the investment will ce
26、rtainly make some students believe the arts are not worth their time or support and the cycle will continue.Teaching for a test does not shape students into complete, well-rounded people. It blocks the natural sense to create and express feelings through artthere is more to life than the analytical
27、thinking that math and English provide. What happens after a test? Sure, a student might graduate, but they will have limited knowledgecertainly not a good preparation for the real world.25. Music and drama are not included in the high school curriculum mainly because _.A. the school committee pays
28、no attention to themB. the school is afraid of losing financial supportC. the students are not interested in both of themD. the state standardized test is more important26. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The sufficiency of the classes determines students performance in th
29、e mastery test.B. Quite a few students are discouraged from learning music and art in todays school system.C. Students can be musicians and artists only if they can afford private music lessons.D. The school committee completely influences studentsattitude towards the arts.27. We can learn that musi
30、c and art can _.A. motivate students in creativity and expressionB. make students round-shaped people in futureC. provide students with analytical thinkingD. prevent students graduation from high school28. The best title of the passage can be _.A. Who killed music and drama?B. Can curriculum go with
31、out music?C. Why is music so important?D. How to prepare for the real world?【答案】【知识点】C7 社会生活类【文章综述】本文在叙述学校专注于成绩而忽视音乐与美术课,这样会使学生有所缺失,并不能很好的为学生进入社会做好准备 【答案解析】25.B细节题 根据第二段得知,Because the school system is running out of funding, it needs to make sure that students pass the mastery test or even more mone
32、y will be lost.会失去财政支持,故选 B项26.B细节题。根据If students fail the state standardized test,it is not the fault of drama and music classesthey are failing because the “academic” classes are not sufficient判断出A项错误。根据It is painful to think of how many students will be discouraged from singing, acting, and playi
33、ng instruments because school programs are no longer offered.得出B项正确。C项的观点过于偏激,主要在于only if 的出现。D项从最后一段Teaching for a test does not shape students into complete,well-rounded people. It blocks the natural sense to create and express feelings through artthere is more to life than the analytical thinking
34、 that math and English provide.得出是错误的。27.A细节题。从最后一段It blocks the natural sense to create and express feelings through artthere is more to life than the analytical thinking that math and English provide得出应该选A项。28.B主旨大意题。文章讨论的正是课程里能不能没有音乐?【题文】CFor more than 40 years, scientists have sought to learn ho
35、w well human beings can adapt to long periods in space. The International Space Station continues to provide valuable knowledge about spaceflight. But an earlier space station, Skylab, helped make the current space project possible.Canadian astronaut Chris Hadfield sang aboard the International Spac
36、e Station on May 12, 2013. His music video has become extremely popular. The astronaut played his own version of David Bowies song Space Oddity. He performed while floating weightlessly, with images of planet earth and space appearing in the window behind him.Chris Hadfield recently returned home af
37、ter nearly five months on the space station. For him, the long flight produced a hit video on YouTube and no major physical problems. But 40 years ago, scientists did not know how humans would react to long-term spaceflight. To find out, NASA, the American space agency, launched Skylab in May, 1973.
38、 Over nearly a year, three teams of astronauts visited Skylab for stays of between 28 to 84 days. They learned how people react to extended periods in space.Gerald Carr commanded Skylab 4. He spoke at a NASA event marking the 40th anniversary of Skylabs launch. He said that the loss of the bodys mus
39、cle mass was a main concern. Astronauts on Skylab used exercise equipment to stay strong. The astronauts spent their workdays carrying out experiments, including biomedical (生物医学的) research.Marshall Porterfield is the director of NASAs Space Life and Physical Sciences Division. He says the Skylab as
40、tronauts understanding of their own ability to deal with long-term spaceflight continues to help current astronauts. NASA says the next step for life away from Earth is a year-long space station mission, set for 2015.29. Why was Chris Hadfields song so special? A. It was performed in space. B. It wa
41、s created by an astronaut. C. It was a very familiar song. D. It was first sung by a famous singer.30. Which of the following best describes the physical condition of Chris Hadfield after his return? A. Worse. B. Better. C. Normal. D. Weaker.31. For what purpose did NASA launch Skylab?A. To research
42、 on whether human beings could stay in space. B. To gather up information on setting up a space station. C. To study the changes in the body when staying long in space. D. To find out the possibility of doing experiments in space.32. What can we learn from the last paragraph? A. Skylab is still in u
43、se to explore the space. B. The research results on Skylab are still valuable. C. Skylab is more advanced than the International Space Station. D. The Skylab astronauts made great contributions to biomedical research.【答案】【知识点】C8 科普知识类 【文章综述】 本文科普类阅读,讲述长期的太空飞行对于宇航员的影响。 【答案解析】29.A 细节理解题。根据第二段提到The ast
44、ronaut played his own version of David Bowies song Space Oddity. He performed while floating weightlessly, with images of planet earth and space appearing in the window behind him可知他的表演是在太空完成的,故选A项。30.C 细节推断题。根据第三段提到For him, the long flight produced a hit video on YouTube and no major physical probl
45、ems.对他来说,长时间的飞行在YouTube直播他的音乐,没有任何的身体上的问题,可知选C项。31.C 细节理解题。根据第四段提到But 40 years ago, scientists did not know how humans would react to long-term spaceflight. To find out, NASA, the American space agency, launched Skylab in May, 1973.可知40年前,科学家不知道人类对于长期飞行的反应,为了发现,才发射Skylab去了太空,故选C项。32.B 细节理解题。根据最后一段提到
46、He says the Skylab astronauts understanding of their own ability to deal with long-term spaceflight continues to help current astronauts.可知宇航员以于长期飞行的理解将继续帮助现在的宇航员,故选B项。 【题文】 DSuppose you are thinking about attending college in the United States, but perhaps you might not be ready for a university wi
47、th a four-year program. About 88,000 international students have found solution. They are attending U.S. community colleges. Such colleges are sometimes called junior colleges. They offer two years of education above the secondary or high school level.Community college students can choose from subje
48、cts like medical assistance, computer science or law. At the end of their study program, they receive a document of completion, called a certificate. Some students work toward an associate degree in traditional academic subjects like science or history. After getting it, the students can move on to
49、a four-year college or university. They may have only two years of study left before they receive a bachelors degree.Many educational experts agree that saving money is the major reason to consider a community college. The American Association of Community Colleges (AACC) says that a public two-year
50、 college costs 3,000 dollar a year on average. That is true if the student lives in the same state as the school. A student at a four-year public college may pay 8,500 dollars a year for classes and user fees. That does not include books and other materials.Some international students may need more
51、preparation in English before entering a community college in the United States. For example, Istrif Montgomery came to the U.S. from Kosovo in 2006. First, he worked to improve his English at Montgomery College for a year. Then for the next two years, he attended classes in basic subjects in a comm
52、unity college.The international students at two-year colleges need to find a place to live. Most community colleges do not provide student housing on their grounds. But Mr Montgomery had a home nearby. He was able to ride the bicycle, and he was able to walk if he wanted. In fact, most community col
53、lege students live within five to ten miles off the college.33. Whats the biggest advantage of a community college? A. The classes are free of charge. B. The students can save much time. C. The students can save a lot of money. D. It is convenient for students to live in the college.34. Which of the
54、 following is TRUE according to the passage? A. Mr Montgomery usually goes to school on foot. B. Most students in community colleges dont live far away.C. 8,500 dollars covers all the cost of a four-year public college. D. International students often attend a community college directly.35. Whats th
55、e main purpose of the passage? A. To encourage students to study abroad. B. To tell the international students how to save money. C. To tell us its a good choice to study in public colleges. D. To give some information about community colleges.【答案】【知识点】C5 文化教育类 【文章综述】本文介绍美国的社区学院。 【答案解析】33.C 细节理解题。根据
56、第三段提到Many educational experts agree that saving money is the major reason to consider a community college可知优势是省钱,故选C项。34.B 推断题。根据第最后一段提到But Mr Montgomery had a home nearby. He was able to ride the bicycle, and he was able to walk if he wanted. In fact, most community college students live within fiv
57、e to ten miles off the college但Mr Montgomery就住在附近,他骑车就可以去,事实上,大部分的社区学校的学生都住在学校附近十里之内,故选B项。35.D 写作意图。根据第一段提到Suppose you are thinking about attending college in the United States, but perhaps you might not be ready for a university with a four-year program. About 88,000 international students have fou
58、nd solution. They are attending U.S. community colleges设想你考虑在美国上大学 但可能条件不够上四年的项目,有8.8万学生找到了解决方案,社区学院,故选D项。【题文】第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(如果所用的答题卡没有E、F、G选项,则选E涂A、B,选F涂A、C,选G涂A、D。) 36 The answer is that the government needs money for many things, for example to pay
59、its army, to build public facilities and to buy goods from abroad, and only the people of the country can supply the money. 37 That is, a person pays according to the amount of his income. Whether he is a merchant, a doctor, a lawyer, a shopkeeper, a miner, or anything else, he must pay tax if his i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-5.迷人的九寨沟l 西师大版 (共30张PPT).ppt
