河北省唐山市2020届高三英语第一次模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 唐山市 2020 届高三 英语 第一次 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省唐山市2020届高三英语第一次模拟考试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间
2、来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】When does Planet Fitness open on holidays?A. At 6a.m.B. At 9 a.m.C. At8a.m.【答案】C【解析】【原文】M: Excuse me, does Planet Fitness open on New Years Day?W: Yes, but reduced hours apply. It starts at 6 a.m. and closes at 9 p.m. normally and starts two hours later on
3、 holidays.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the man do next?A. Argue with the woman.B. Pay for the damage.C. Buy a new book.【答案】B【解析】【原文】M: I would like to return the book. But I accidentally dropped it, and the cover came off.W: I am afraid I have to charge you for the damage.M: No problem.3.【此处可播放相关音频
4、,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Course selection.B. Career choice.C. Lecture professors.【答案】A【解析】【原文】W: Hi. Have you made the final decision yet?M: No, I havent. There are so many courses practical for later career.W: Maybe you can ask the lecture professors for advice.4.【此处可播放
5、相关音频,请去附件查看】How did the woman go traveling?A. By bus.B. By car.C. By train.【答案】C【解析】【原文】M: Did you have a good trip?W: Yes. The train was very fast, and it had a dining car where I could eat lunch. It was more fun than taking a bus.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does this conversation probably take place
6、?A. In a hospital.B. At home.C. At an airport.【答案】A【解析】【原文】M: Mum will sleep for a while after treatment. Why dont you go home and get some rest?W: I dont want to leave her. Ive been here since they brought her in except when I went to meet you at the airport.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对
7、话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why is the woman so happy?A. Her work will be shared.B. The new dress fits her well.C. Everything has been checked.7. What is the probable relationship between the spea
8、kers?A. Husband and wife.B. Employer and employee.C. Host and guest.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】W: Could you tell me what Ill be responsible for?M: You will have to check if our guests are happy with their stay in our hotel and make sure that they have everything they need. You will also answer phones.W: W
9、ill I have to do everything on my own?M: You will work with Mrs Adams.W: Im so happy that I wont work alone. Is it allowed to wear jeans?M: I would prefer to see you wearing a dress. You need to look professional.W: OK. Got it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the main problem with the m
10、an?A. He gets poor grades.B. He lacks sleep.C. He feels stressed out.9. How is the man dealing with his problem now?A. By listening to music.B. By running.C. By swimming.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】W: Hey, how are your classes going?M: Oh, terrible. I cant stay focused. Im worried about grades, work, and e
11、specially letting my parents down. Sometimes I even fall asleep in class.W: Calm down. You can try some stress relief methods. I usually run when I feel stressed out. How about you?M: Well, I used to swim, but now I really like listening to music.W: How do you feel after you listen to music?M: A lit
12、tle more relaxed. Sometimes it puts me to sleep.W: Maybe you should listen to music AND swim!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Which sport is for a super pass member only?A. Basketball.B. Golf.C. Rock-climbing.11. How much does the swim-only pass cost?A. $10.B. $35.C. $40.12. How does the man f
13、eel about choosing the pass?A. Excited.B. SatisfiedC. Confused.【答案】10. B 11. B 12. C【解析】【原文】M: What kind of passes do you have for Sports Center, please?W: Well, theres a basic pass. It costs $50 for a month. That allows you to use the basketball court, the tennis courts and the rock-climbing center
14、. A super pass gives you access to all those things, and also the swimming pools and the golf driving range. It is $75. Then we have specialized passes for just the swimming pools and the tennis courts.M: I didnt know there were going to be so many choices. You mentioned the special passes?W: Yes, w
15、e have a swim-only pass for $35 and a pass for tennis courts only. It costs $40.M: All right. Is there some kind of pass that visitors could buy?W: They pay $10 each time they come.M: Well, thanks. Too many choices, I cant make a decision right now. Ill think about it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附
16、件查看】13. What is the womans plan for Sunday? A. Going shopping.B. Going camping.C. Going snowboarding.14. Where will the woman stay in Big Bear?A. In a camp.B. In a hotel.C. In a house.15. What will the man do on the weekend?A. Visit his friends.B. Read books.C. Join the woman.16. What does the woman
17、 think of the mans weekend?A. Its boring.B. Its comforting.C. Its relaxing.【答案】13. A 14. C 15. B 16. A【解析】【原文】W: We are planning to go to Big Bear for the upcoming weekend.M: Really?W: Yeah, four of us. Why dont you join us? Were getting to Big Bear on Friday. Then we are going skiing and snowboardi
18、ng on Saturday. And on Sunday, we are going to do some shopping.M: You are not going to camp, are you?W: No, we are not. We will stay in the house owned by my cousin. It is not like five-star hotels, but it will be comfortable and the house is not far away from the skiing site, so it should be a con
19、venient place.M: Sounds good, but I dont like snowboarding.W: Then what is your plan?M: I am just going to hang out at home and read some books. That will be a relaxing weekend.W: I cant imagine your staying with no friends all weekend. Id get bored.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Why did Reyes
20、 Guana stay in the car when his parents were working?A. He was very young.B. He didnt like working.C. He looked after brothers.18. What did Reyes Guana learn from cleaning the school?A. How to make money.B. How to respect others.C. How to move up the ranks.19. How many jobs has Reyes Guana had?A. 3.
21、B. 4.C. 5.20. What is the guide in Reyes Guanas current job?A. His Mexican origin.B. His life experience.C. His college education.【答案】17. A 18. B 19. C 20. B【解析】【原文】Dr. Reyes Guana says the best part of his day is getting to know students and encouraging education. He is a man of success.His childho
22、od was very difficult. His family moved from Mexico. His parents always had two jobs. On the weekends, the whole family went to the fields to work. He and his brothers had to stay in the car when they were very young. As they got bigger, they worked too.He worked for three schools in Lodi, Californi
23、a. He cleaned the schools to earn the money to pay for the first two years of college. Being a cleaner at a school made him think about how to show respect for everyone in an organization. Then he moved up the ranks, starting as campus safety officer, then becoming a teacher, an assistant headmaster
24、 and now the leader of a school district.Now, even though he has had a successful career, he never forgets where he came from, or those who encouraged him in his early days. He uses his life experience to guide him as a leader.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选
25、项。ASummer Boarding CoursesSummer Boarding Courses(SBC)is an award-winning UK summer school provider for international students aged 11-17. Please join the students from over 100 countries.SBC Canford Summer School(Ages 11-15)is located at Canford School,Tatler School Awards Public School of the Year
26、 2019. It is within easy reach of the coastal town of Bournemouth and is one of the most popular UK destinations for English language learning outside of London.Dates:Monday 6 July-Monday 10 August 2020 nam sttTeaching Hours:15 Hours Per WeekCourses:General English,English Literature,Introduction to
27、 BusinessHeadington Oxford Summer School(Ages 13-16)is located in the beautiful city of Oxford, just a 30-minute walk from the city centre.It provides students with a wonderful setting in which to study and meet other students from around the world.Dates:Saturday 4th July-Saturday 18th July 2020Teac
28、hing Hours:20 Hours Per WeekCourses:General English,Summer Study,Global Young LeadersSBC at Eton College(Ages 11-16),only 34 kilometers from London,provides students with the opportunity to study at one of the worlds most famous schools.Founded in 1440 by King Henry VI,Eton College has educated 20 B
29、ritish Prime Ministers as well as many authors,scientists,actors and explorers.Dates:Monday 13 July-Monday 24 August 2020Teaching Hours:15 Hours Per WeekCourses:General English,Mathematics,STEM(Science,Technology,Engineering,Maths)Oxford College Summer School(Ages 15-17)gives students the chance to
30、experience the very best of what Oxford has to offer.Students live and study in the famous university city of Oxford.For over 800 years it has been home to the leading academic minds in scientific and cultural studies.Dates:Monday 6 July-Monday 17 August 2020./Teaching Hours:15 Hours Per WeekCourses
31、:Business&Leadership,Engineering,Medicine21. Which school doesnt provide General English?A. SBC Canford Summer School.B. Headington Oxford Summer School.C. SBC at Eton College.D. Oxford College Summer School.22. What makes SBC at Eton College different from the others?A. It has produced many heads o
32、f government.B. It has educated some leading academic minds.C. It has invited authors and scientists as educators.D. It has become a winner of Tatler School Awards.23 Which age range is Headington Oxford Summer School for?A. Ages 11-15.B. Ages 13-16.C. Ages 11-16.D. Ages 15-17.【答案】21. D 22. A 23. B【
33、解析】这是一篇应用文。文章介绍了英国四所提供暑期寄宿课程的学校。【21题详解】细节理解题。从四所学校提供的“Courses”信息可知,第四所学校Oxford College Summer School的课程设置里没有General English 这一门课。 故选D项。【22题详解】细节理解题。对SBC at Eton College的介绍 “Eton College has educated 20 British Prime Ministers as well as many authors,scientists,actors and explorers.”从这句话可知,这所大学不仅教出了许
34、多作家,演员和探险家,还教出了20位英国首相,这与A选项里“many heads of government”的表述一致。而其他学校没有这一特点。故选A项。【23题详解】细节理解题。对Headington Oxford Summer School介绍的 (Ages 13-16)可知,这所学校适合的年龄是13岁到16岁,故选B项。B“I have cancer.”Mom said and held me in a tight hug.I could feel her chest shaking as she tried not to cry but failed.For all of my tw
35、enty-four years,my mom had been supportive.Strength and protection had always flowed from her to me.Now I knew it would have to flow the other way.Mom didnt stay down for long.After the shock of breast-cancer,she armed herself with a notebook and a pen and a thousand questions for the doctors.She to
36、ok notes on white blood cell counts and medications(药物)with long names as though she were studying for entrance exams into medical school.”The not-knowing is the worst.”she said.The operation was successful.The chemo(化疗)was the harder part.I went with Mom to every chemo treatment.She rarely complain
37、ed,though her hair was gone and her toenails and fingernails fell out one by one.She joked that she could save money on nail polish and put it toward the doctor bills,even though she never wore nail polish.”Cancer can take my hair,my nails,my health,my very life. But it cant take my smile.”Mom said.
38、Mom learned to share her fears with me,and it formed an even deeper bond between us.Yet I am certain there were fears she didnt share because she was still protecting me-worries she only shared with Dad.Even in the darkest hours,she would just joke about the cancer. Mom always said,”When you look yo
39、ur greatest fear in the eye and laugh at it,you take away some of its power.”Mom was one of the lucky ones.She did beat her cancer,though not without scars.From her,Ive learned I may not get to choose what I face,but I do get to choose how I face it.24. What does the underlined sentence in Paragraph
40、 2 mean?A. There were other ways to treat cancer.B. Knowledge of cancer would be helpful.C. Mom had to stay stronger to beat cancer.D. I should be the one being there for Mom.25. Which of the following words can best describe Mom?A. Humorous and generous.B. Considerate and ambitious.C. Optimistic an
41、d determined.D. Caring and knowledgeable.26. What is the fifth paragraph mainly about?A. The fear Mom shared with me.B. The ways Mom faced fear.C. The jokes Mom told me.D. The bond Mom and I formed.27. What lesson did the author learn from Mom?A. Luck counts in beating diseases.B. Complaint does no
42、good to ones health.C. Positive attitudes get one through hardship forD. Sharing feelings helps reduce sufferings a lot.【答案】24. D 25. C 26. B 27. C【解析】这是一篇记叙文。讲述妈妈与癌症作抗争的过程中保持积极乐观态度,并对作者产生重大影响的故事。【24题详解】句意推测题。由前一句“Strength and protection had always flowed from her to me.”母亲给予我很多关爱和支持,下一句中“the other
43、way around”意思为从相反方向,可知此处暗含的意思为现在轮到作者给母亲关爱和支持。故选D。【25题详解】推理判断题。从第四段的第三句“.She joked that she could save money on nail polish and put it toward the doctor bills,even though she never wore nail polish.”可知妈妈虽然因化疗失去指甲,但仍能保持乐观态度,开玩笑说没有了指甲可以省下钱指甲油的钱来付医药费。以及,从第二段妈妈拿着纸和笔问医生各种各样有关癌症的问题,能看出妈妈战胜病魔的决心。故选C。【26题详解】
44、主旨大意题。第五段,妈妈“ learned to share her fears with me”“she would just joke about the cancer”,这些都是妈妈在面对恐惧所采取的应对办法。故选B项。【27题详解】推理判断题。文章最后一段最后一句“From her,Ive learned I may not get to choose what I face,but I do get to choose how I face it.”可知,作者从妈妈身上学到了,“无法选择要面对的事情,但是可以选则用何种方式面对自己的遭遇”,而妈妈就是乐观面对病魔。故选C项。CIn b
45、etween all the measures to battle the severe air pollution in Delhi,India,theres one more option-a bar that has”pure air”.Founded by Aryavir Kumar,Oxy Pure,Delhis first-ever oxygen bar,offers 15 minutes of 80-90 percent pure oxygen,costing Rs 299($4.2).Customers are given a lightweight tube for oxyg
46、en intake.The device(装置)is placed near the customers nostrils(鼻孔)through which they are advised to breathe in the oxygen.The bar also offers its customers several aromas(气味)to go with oxygen,including lemongrass,cherry and more.According to the aroma people choose,each session promises to improve sl
47、eep patterns and digestion,cure headaches,and even claims to work as a treatment for depression.Bonny Irengbam,a senior sales assistant at the bar,said,”Some people,who try it for the first time,will feel relaxed and fresh.But only people who do this regularly will get real benefits.By regularly,I m
48、ean once or twice a month.We dont encourage back-to-back sessions,as increased levels of oxygen in the body can make a person dizzy.”Dr.Rajesh Chawla,a senior doctor at the Indraprastha Apollo Hospital,said,”Even if you breathe in the so-called pure oxygen for two hours in a day,you will go back to
49、breathing the polluted air for the rest of the 22 hours.The concept is purely money-driven.”Recalling the first few months of the bar,Irengbam admitted that people were sceptical. “Many people criticised,saying we were selling air.Others were simply scared to breathe through the tube.”Irengbam said
50、the bar saw a significant rise in the number of customers two to three days after Diwali,an Indian festival mainly celebrated by fireworks and lights,as the pollution levels were high.28. What do we know about the oxygen intake?A. It surely has a promising future.B. It will always cause side effects
51、.C. It was not well received at first.D. It can cure people of depression.29. Which of the following can replace”back-to-back”in Paragraph 4?A. Once-a-month.B. Once-in-a-while.C Once-and-for-all.D. One-after-another.30. What is Dr.Rajetha Chawlas attitude towards the bar?A. Doubtful.B. Positive.C. U
52、nconcerned.D. Ambiguous.31. What is the purpose of the passage?A. To explain how to breathe in the oxygen.B. To introduce the first oxygen bar in India.C. To show peoples responses to the device.D. To advertise for Aryavir Kumars business.【答案】28. C 29. D 30. A 31. B【解析】这是一篇说明文。介绍了在印度为了应对环境污染开的“氧吧”。【
53、28题详解】细节理解题。倒数第二段第一句“Recalling the first few months of the bar,Irengbam admitted that people were sceptical. ”得知,“氧吧”一开始受到人们的质疑,所以一开始并没有特别受到人们的欢迎。故选C项。【29题详解】词义猜测题。A选项的意思“一月一次”,B选项“偶尔”,C选项“一劳永逸”,D选项“连续地”。根据”back-to-back”所在的上文中“But only people who do this regularly will get real benefits.By regularly
54、,I mean once or twice a month。”可知,一月吸氧一次或者两次是有益于健康的,而后文中作者不鼓励“back to back”,因为这样会增加氧气水平从而让人眩晕。由此,可以推断出 “back to back”不是一月一次,偶尔,或者“一劳永逸”的意思,而应是“常常,连续不断”的意思。故选D项。【30题详解】推理判断题。根据“Even if you breathe in the so-called pure oxygen for two hours in a day,you will go back to breathing the polluted air for t
55、he rest of the 22 hours.The concept is purely money-driven”可知,Dr.Rajetha Chawla认为即使一天呼吸两个小时所谓的“纯氧气”,剩下22个小时都呼吸污染的空气,那这个完全就是受金钱驱使的概念。由此,可得知他对“氧吧”持怀疑的态度。 故选A项。【31题详解】写作目的题。根据文章主旨大意可知,文章是介绍为了应对环境污染在印度开的“氧吧”,所以文章就是介绍印度的第一所“氧吧”。故选B项。DA lecture hall should be like a church-a little too darkmuch too cold,a
56、nd uncomfortably silent.You should feel guilty opening your water bottle,because all 200 people in the room can hear it.So when Im trying to pay attention,the last thing you should be doing is carrying on a conversation about your last weekend party or anything else.During the past school term,Ive h
57、ad enough.One of my biggest complaints of large class sizes is the tendency for three to five friends to sit together and loudly whisper each others ears off for an hour and 15 minutes straight.My stupid monkey brain cant help but focus on your conversation about the difference between ash blonde an
58、d light blonde colored hair that look exactly the same.To me,it just feels like a waste.Youre actively wasting money,and missing vital information.We(and the government)pay quite a lot for our education,but you are here to ignore someone significantly more experienced than us,in classes we picked,fo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
