河北省唐山市2021届高考一模英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省唐山市2021届高考一模英语试题 WORD版含解析 河北省 唐山市 2021 高考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、唐山市2021年普通高等学校招生统一考试第一次模拟演练英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡 上,写在本试卷上无效。第I卷(共95分)第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题L5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应
2、位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1 .Where will the man probably go to relax?A. The night club. B. The gym. C. The bar.2. How does the man feel about the teams performance?A. Encouraged. B. Unconcerned. C. Disappointed.3. What are the speakers mainly talking about?A. Brain training. B. L
3、anguage learning. C. Game playing.4. Why is Jack mentioned in the conversation?A. He may have a good idea.B. He might want to go to Antarctic.C. He can help the man with his work.5. What is the probable relationship between the speakers?A. Strangers. B. Relatives. C. Classmates.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分2
4、2.5分)请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man come to the woman for?A. An old car. B. A suitcase. C. Some money.7. How did the man get the money for his trip?A. By taking out a loan.B. By selling his
5、 CD collection.C. By borrowing from the woman.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why does the man have to book the indirect flight?A. To suit his schedule. B. To save money. C. To visit Beijing.9. Which flight will the man take from Beijing to Guangzhou?A. CZ348. B.AF128. C. CA132.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the ma
6、n arguing with the woman about?A. Which seat is proper to sit on.B. How he can use writing materials.C. Whether coffee drinking is permitted.II. Where does the conversation probably take place?A. In the library. B. In the classroom. C, At a shop.12. What will the man probably do next?A. Prepare for
7、his paper.B. Take his coffee outside.C. Start reading his books.听第9段材料,回答第13至16题。13. When is the deadline for the term paper?A. Next Monday. B. Next Friday. C. Next Tuesday.14. What made the man absent from the biology experiment?A Getting a terrible flu.B. Preparing for an exam.C. Visiting his room
8、mates mom.15. What is professor Antons advice about?A. How to use time wisely.B. How to write term papers.C. How to design a bright future.16. What can we say about the woman?A. Modest. B. Understanding. C. Ambitious.听第10段独白,回答第17至20题。17. Who influenced Rens choice of major?A. Her classmates. B. Jan
9、e Goodall. C. Her parents.18. Why did Ren found MyH2O?A. To help her motherland.B. To establish a data base.C. To better her research in India,19. How does MyH2O serve villagers?A. It tests the water quality.B. It purifies water for them.C. It guides them to clean water.20. What is Rens future plan?
10、A. Getting more awards.B. Starting her own company.C. Benefiting more people in need.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe Oxford English Dictionary is available by subscription (订阅)to institutions and individuals. We are pleased to offer annual individua
11、l OED subscriptions at a reduced rate of $90 in the US (usually $295) or $122 for the Rest of the World (usually $294) until May 31,2021.IndividualsAn individual subscription to the OED Online offers unlimited access to more than 1,000 years of the English language. To subscribe online and take adva
12、ntage of our offer, please visit our personal subscription shop and use the promotional code OED90.Details about individual OED subscriptions:Available for personal use only.A single user name and password that must not be shared.Users must sign in each time they wish to access the service.Users can
13、 access the service from any computer.Love the OED, but cant commit to a full year subscription? You can also enjoy access to the OED online on a monthly basis at a low rate of $29.* Monthly and annual subscriptions are available to individuals by prepaid subscription for personal use only.Instituti
14、onsLibrarians can contact local Sales Rep for sales and pricing queries (询问)and to discuss their content development needs, or register for a free institutional trial.For more information, please contact our service team Monday-Friday, 9a.m.-5p.m.Tel: 1 800 334 4249 ext 6484Fax: 1 212 726 6476Email:
15、 oxfdrdonline1. How much can an annual subscriber in the U.S. save now?A. $J22. B. $172. C. $205. D. $ 295. 2. Which is required for an individual subscriber?A. Paying in advance for a year.B. Using a fixed computer to log on.C. Changing the passwords regularly.D. Signing in each time to access the
16、service.3. What is available only to institutional subscribers?A. A free trial.B. A low price.C. A promotional code.D. 7/24 customer service.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了牛津英语词典的最新信息和订阅的要求。【1题详解】细节理解题。根据第一段“We are pleased to offer annual individual OED subscriptions at a reduced rate of
17、$90 in the US (usually $295) or $122 for the Rest of the World (usually $294) until May 31,2021.”(我们很高兴在2021年5月31日前提供年度个人OED订阅,在美国为$90(通常为$295),在世界其他地方为$122(通常为$294)。)可知,美国的年订户现在能省295-90=205元。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据Details about individual OED subscriptions:下的第三个黑点“Users must sign in each time they wish
18、 to access the service.”(用户每次想要访问服务时都必须登录。)可知,访问服务每次登录是必须的。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据Institutions下面一段“Librarians can contact local Sales Rep for sales and pricing queries (询问)and to discuss their content development needs, or register for a free institutional trial.”(图书馆员可以联系当地的销售代表进行销售和定价查询,并讨论他们的内容开发需求,或
19、者注册一个免费的机构试用。)可知,机构用户可以有一个免费的试用。故选A项。BJose Hernandez made his dream of becoming an astronaut a reality and he did so despite unbelievable difficulties.“I was working in a field near Stockton, and I heard on my radio that Franklin Chang-Diaz had been selected for the Astronaut Corps, said Jose, who w
20、as a senior in high school at the timed was already interested in science and engineering, Jose remembered, but that was the moment I said, I want to fly in space. As one of four children in a migrant (移 民)farming family from Mexico, Jose - who didnt learn English until he was 12 years old - spent m
21、uch of his childhood traveling with his family from Mexico to southern California each March, then working northward to the Stockton area by November, picking strawberries and cucumbers at farms along the route. They would then return to Mexico for Christmas and start the cycle all over again in the
22、 spring. Some kids might think it would be fun to travel like that,“ Jose laughed, but we had to work”.After graduating from high school, Jose was admitted into the University of the Pacific, In 1987, he accepted a full-time job with Lawrence National Laboratory. In 2001, Jose joined the Johnson Spa
23、ce Center, where he came face-to-face with Franklin Chang-Diaz.“We actually had common experiences a similar upbringing, the same language issues. That built up my confidence. Any barriers that existed, he had already overcome them.” Jose smiled. Now its my tum!,“NASA rejected me not once, not twice
24、, not three times but 11 times. It wasnt until the 12th time that I got selected, he said. Jose was selected as part of the 19th class of astronauts in 2004. He circled the globe 217 times but remains a down to Earth guy.Jose Hernandez received the 2016 National Hispanic Hero Award and he continues
25、his long history in the field of engineering and space.4. What made Jose determined to be an astronaut?A. The influence of Astronaut Corps.B. The success of Franklin Chang-Diaz.C. His interest in science and engineering.D. The experience of working in the field.5. What can we learn about Jose as a c
26、hild?A. He did much farm work.B. He travelled a lot for fun.C. He hated learning English.D. He obeyed his family in everything.6. How did Jose feel when he met Franklin Chang-Diaz personally?A. Inspired.B. Valued.C. Relaxed.D. Puzzled.7. What can be a suitable title for the text?A. Climb over Barrie
27、rsB. Reach for the StarsC. Work the Hard WayD. Learn from Your Past【答案】4. B 5. A 6. A 7. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了Jose Hernandez 克服了难以置信的困难,实现了他成为宇航员的梦想的故事。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段“I was working in a field near Stockton, and I heard on my radio that Franklin Chang-Diaz had been selected for the Astronaut C
28、orps, said Jose, who was a senior in high school at the timed was already interested in science and engineering, Jose remembered, but that was the moment I said, I want to fly in space. ”(“我在斯托克顿附近工作,我听到收音机,Franklin Chang-Diaz宇航员队选中,”Jose说,Jose在高中时已经对科学和工程感兴趣,Jose记得,“但就在那一刻,我说:“我想在太空中飞行。”)可知,是Frankl
29、in Chang-Diaz的成功让Jose决心成为一名宇航员。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“As one of four children in a migrant(移民)farming family from Mexico, Jose - who didnt learn English until he was 12 years old - spent much of his childhood traveling with his family from Mexico to southern California each March, then working nor
30、thward to the Stockton area by November, picking strawberries and cucumbers at farms along the route.”(四个孩子之一来自墨西哥移民农民家庭,Jose直到12岁才学习英语,他童年的大部分时间和家人每年三月从墨西哥到南加州旅行,然后11月到斯托克顿地区向北工作,在沿线的农场摘草莓和黄瓜。)可知,Jose在童年时做了很多农活。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据文章倒数第三段“We actually had common experiences a similar upbringing, the
31、same language issues. That built up my confidence.”(我们实际上有共同的经历相似的成长经历,同样的语言问题。这让我树立了信心。)可推断,当Jose亲自见到Franklin Chang-Diaz时,他被激励了。故选A项。【7题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Jose Hernandez made his dream of becoming an astronaut a reality and he did so despite unbelievable difficulties.”(Jose Hernandez 克服了难以置信的困难,实现了他成
32、为宇航员的梦想。)及全文内容可知,文章讲述了Jose Hernandez 克服了难以置信的困难,实现了他成为宇航员的梦想的故事。所以“Reach for the Stars(伸手去够星星)”作为文章标题最为合适,Reach for代表了“Jose Hernandez 的努力”;the Stars代表了“Jose Hernandez 的宇航员的梦想”。故选B项。CCalifornia bums every year. But among a record-breaking heatwave, 2020 is the worst burning year yet. As of the Septem
33、ber 2020, more than 7,600 fires burned over 2.5m acres of land. The season ran for more than several months.That fits a long-term trend, for Californias wild fires are getting steadily worse. Large fires in the 2010s burned 6.8m acres on average, up from 3.3m acres in the 1990s. The fire season in 2
34、020 lasted nearly three months longer than it did in the 1970s. Over the past decade, the state has spent an average of $3.7bn a year fighting fires. Add the cost of rebuilding, treating victims and restoration, and that is perhaps a tenth of the total cost.The reason is a double blow of climate cha
35、nge and development. More homes are being built next to forests, in what experts call the wild-land-urban interface (WUI). A 2018 study estimated that roughly a third of American homes were in the WUL Pricey housing has pushed people in California onto cheaper land close to the wilderness. At the sa
36、me time, climate change is lengthening the dry season, which stores up fuel for fires. In California, a “huge drought - in which dry years become more common and wet ones scarcer (稀少)- is making matters even worse.Since neither trend shows much sign of turning around, people on Americas west coast w
37、ill have to learn to co-exist with more and more frequent fires. Its not that different to building on an earthquake active region, says Max Moritz, a wildfire expert at the University of California at Santa Barbara. He suggests that houses should be built near water or open agricultural lands, whic
38、h can offer a useful barrier.8. How does the second paragraph develop?A. By giving examples.B. By analyzing causes.C. By providing statistics.D. By following time order.9. Why are more houses being built next to forests?A. People can get closer to nature.B. California advocates forest development.C.
39、 Low-income people cant afford urban houses.D. Climate change has made the dry season longer.10. What does Max Moritz imply?A. Life is hopeless for people on Americas west coast.B. Great potential danger goes with the houses in WULC. Wildfire experts should study where to build houses.D. People shou
40、ld live away from earthquake active regions.11. What is the authors purpose in writing the text?A. To instruct.B. To warn.C. To persuade.D. To inform.【答案】8. C 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了2020年美国加州的火灾严重的现象,原因以及措施。【8题详解】推理判断题。根据第二段“Large fires in the 2010s burned 6.8m acres on average, up fr
41、om 3.3m acres in the 1990s. The fire season in 2020 lasted nearly three months longer than it did in the 1970s. Over the past decade, the state has spent an average of $3.7bn a year fighting fires. Add the cost of rebuilding, treating victims and restoration, and that is perhaps a tenth of the total
42、 cost.”(2010年代的大型火灾平均烧毁了680万英亩,比1990年代的330万英亩有所增加。2020年的火灾季节比上世纪70年代持续了近3个月。在过去10年里,该州每年平均花费37亿美元救火。加上重建、治疗受害者和恢复的费用,这可能只占总费用的十分之一。)可推断,第二段是通过提供数据展开的。故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第三段“A 2018 study estimated that roughly a third of American homes were in the WUL Pricey housing has pushed people in California on
43、to cheaper land close to the wilderness.”(2018年的一项研究估计,大约三分之一的美国家庭居住在伍尔。昂贵的住房迫使加州人搬到靠近荒野的廉价土地上。)可知,低收入人群买不起城市住房是越来越多的房子建在森林旁边的原因。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“He suggests that houses should be built near water or open agricultural lands, which can offer a useful barrier.”(他建议房屋应该建在水边或开阔的农田附近,这可以提供有用的屏障。)
44、可推断,乌尔的房屋有潜在风险。故选B项。【11题详解】推理判断题。根据第一段“California bums every year. But among a record-breaking heatwave, 2020 is the worst burning year yet. As of the September 2020, more than 7,600 fires burned over 2.5m acres of land. The season ran for more than several months.”(每年都有加州流浪汉。但在破纪录热浪中,2020年是迄今为止最严重的
45、一年。截至2020年9月,7600多起火灾烧毁了250万英亩土地。这一季持续了好几个月。)和最后一段“Since neither trend shows much sign of turning around, people on Americas west coast will have to learn to co-exist with more and more frequent fires.(由于这两种趋势都没有好转的迹象,美国西海岸的人们将不得不学会与越来越频繁的火灾共存。)”可推断,本文的目的是告诉人们2020年美国加州的火灾严重的现象,原因以及措施。故选D项。DTeens who
46、 have good, supportive relationships with their teachers enjoy better health as adults, according to research published by an American research center.“This research suggests that improving students relationships with teachers could have positive and long-lasting effects beyond just academic success
47、, said Jinho Kim, a professor at Korea University and author of the study. It could also bring about health implications in the long run.”Previous research has suggested that teens social relationships might be linked to health outcomes in adulthood. However, it is not clear whether the link between
48、 teen relationships and lifetime health is causal (因果的)-it could be that other factors, such as different family backgrounds, might contribute to both relationship problems in adolescence and to poor health in adulthood. Also, most research has focused on teens relationships with their peers (同龄人),
49、rather than on their relationships with teachers.To explore those questions further, Kim analyzed data on nearly 20,000 participants from the Add Health study, a national study in the U.S. that followed participants from seventh grade into early adulthood. The participant pool included more than 3,4
50、00 pairs of siblings(兄弟姐妹). As teens, participants answered questions, like “How often have you had trouble getting along with other students and your teachers? As adults, participants were asked about their physical and mental health.Kim found that participants who had reported better relationships
51、 with both their peers and teachers in middle and high school also reported better physical and mental health in their mid-20s. However, when he controlled for family background by looking at pairs of siblings together, only the link between good teacher relationships and adult health remained signi
52、ficant.The results suggest teacher relationships are more important than previously realized and that schools should invest in training teachers on how to build warm and supportive relationships with their students. This is not something that most teachers receive much training in, Kim said, “but it
53、 should be.”12. What does the underlined word “implications in Paragraph 2 refer to?A. Recipes.B. Habits.C. Benefits.D. Risks.13. What is Paragraph 3 mainly about?A. Poor health in adolescence.B. Limitations of the previous research.C. Teens relationships with their peers.D. Factors affecting health
54、 in adulthood.14 What does Kims research show?A. Good adult health depends on teens good teachers.B. Good family background promises long-term adult health.C. Healthy peer relationships leads to students academic success.D. Positive student-teacher relationship helps students adult health.15. Where
55、does this text probably come from?A. A health magazine.B. A medical report.C. A term paper.D. A family survey.【答案】12. C 13. B 14. D 15. A【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍根据美国研究中心发表的一项研究,与老师有良好的支持性关系的青少年成年后健康状况更好。【12题详解】词义猜测题。根据第二段“This research suggests that improving students relationships with teachers could ha
56、ve positive and long-lasting effects beyond just academic success, said Jinho Kim, a professor at Korea University and author of the study. It could also bring about health implications in the long run.”(该研究的作者、高丽大学教授Jinho Kim说:“这项研究表明,改善学生与老师的关系除了学业上的成功之外,还能产生积极而持久的影响。”“从长远来看,它还会对健康产生影响)得知,此处说的是提升与
57、老师关系融洽对学生健康有益,由此可知画线词词义为“益处”,故选C。【13题详解】主旨大意题。根据第三段“However, it is not clear whether the link between teen relationships and lifetime health is causal (因果的)-it could be that other factors, such as different family backgrounds, might contribute to both relationship problems in adolescence and to poor
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
小学语文微课写作——散文的写作方法与注意事项优质课课件优秀.pptx
