山东省鄄城县实验中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省鄄城县实验中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试卷 WORD版含解析 山东省 鄄城县 实验 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年09月鄄城实验中学高一英语第一次月考注意事项:1、答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2、请将答案正确填写在答题卡上第1卷一、 阅读理解 AI always feel sorry for world leaders busy dealing with fights between nations. When my three children were young, most days it was hard to keep my house from becoming a battlefield. It got worse as they grew older. Three
2、years ago, Zack, then 16, couldnt make it through a day without making his sisters, Alex 11 and Taryn 9, angry. My husband and I tried to be understanding the boy at such an age. We reasoned, punished, and left heartfelt notes on his bed about how he was hurting our family. His answer was “I say it
3、because its true.”I even tried telling the girls to fight back. Bad idea. Now I had three children at war. Whatever I said to them, they paid no attention. When there was no way out, I told everything to my sister, Mary, in an email. She replied, “Dont email me. Email him. ”Our son was online every
4、day, mailing and talking with his friends. Maybe he would actually hear me this way. I didnt say anything different, but email just took the tension away. Thered be no shouting or door banging. Zack wouldnt feel under attack. Zack didnt reply for days. When he finally did, his entire message was fou
5、r small words. I smiled when I read them: “Youre right. Im sorry. ”The children still fought, of course, but Zack changed. Best of all, I now have a better way to talk with not one but three of them. I like it that they dont tune me out as much as they used to. They like not having to listen to me s
6、houting to them. Or as Alex says, “Youre so much nicer online. ”All I know is that the house is quiet. But were talking. 1. What was the trouble before the online talk in the family?A. The children couldnt get along peacefully.B. The writer failed to understand her daughters.C. The family found it d
7、ifficult to keep the house clean.D. The parents were not willing to talk with their children.2. The writer emailed her sister .A. to escape from the problemB. hoping shed email the boyC. to tell her about the family problemD. asking about childraising3. The underlined phrase “tune me out” in the pas
8、sage probably means “ ”A. pay no attention to meB. get angry with meC. quarrel with meD. keep me out of their rooms4. Why does the writer feel sorry for world leaders busy dealing with fights between nations?A. Because she doesnt think the leaders are successful.B. Because she doesnt think fights ca
9、n be stopped.C. Because she has nothing to do with the leaders.D. Because she can understand that the leaders job is hard.【答案】1. A 2. C 3. A 4. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者在本文中介绍了自己处于叛逆期的儿子和父母、姐妹相处不好而给自己造成的烦恼。后来作者的姐姐给作者出主意,让作者给儿子发电子邮件,收到了很好的效果。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“Three years ago, Zack, then 16, couldnt make
10、it through a day without making his sisters, Alex 11 and Taryn 9, angry. (三年前,16岁的扎克一天都不能不让他11岁的妹妹亚历克斯和9岁的塔林生气)”可知,儿子和妹妹们关系不好,说明在作者给儿子发邮件之前的日子里,孩子们不能和平相处。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第四段中的“Bad idea. Now I had three children at war. (现在我有三个孩子在战争中)”和“When there was no way out, I told everything to my sister, Mar
11、y, in an email. (当没有出路时,我通过电子邮件把一切都告诉了妹妹玛丽)”可知,作者在没有办法解决的情况下,给妹妹发了邮件说了家里兄妹不和的家庭问题。故选C。【3题详解】词句猜测题。根据第四段中的“Whatever I said to them, they paid no attention. (无论我对他们说什么,他们都不理睬)”和最后一段中的“The children still fought, of course, but Zack changed. Best of all, I now have a better way to talk with not one but
12、three of them. I like it that they dont tune me out as much as they used to. (当然,孩子们还在打架,但扎克变了。最重要的是,我现在有了一个更好的方式来与他们三个,而不是一个交谈。我喜欢他们不再像以前那样tune me out)”可知,在以前孩子们不理会作者说的话,现在作者可以和孩子们交流,说明孩子们现在会“注意、理睬作者”,结合as much as they used to可知,tune me out在此处意为“pay no attention to me (不理我)”,以前孩子们不理会作者。故选A。【4题详解】推理
13、判断题。根据第一段中的“When my three children were young, most days it was hard to keep my house from becoming a battlefield. (当我的三个孩子还小的时候,大多数时候我很难阻止我的房子成为战场)”可知,作者无法处理孩子们之间的矛盾,在处理孩子们之间的战争中很费神,所以理解国家领导人的难处,对其感同身受。故选D。BOne day, Jacks parents told him that his grandpa would retire after working for forty years.
14、 Jack said in surprise,“Im only seven, so it means grandpa has beener. a really long time!”His parents said,“Yes. Thats why we are going to have a surprise party for him. ”Jack loved his grandpa and wanted to do something special for him. He remembered the business card his grandpa had given him two
15、 years before. He knew that his grandpa would no longer have the position on that card so he decided to build a new one for his grandpa.When the big day came, Jack was ready. But he didnt want to put his gift together with others. He carried it around with him the whole evening.When all the other pe
16、ople left,he took his grandpas hand and brought him over to a chair and gave him the gift. His grandpa smiled, “Well,it must be a beautiful gift. May I open it now?” “Sure! ”Jack said excitedly.As his grandpa opened the gift, tears came into his eyes. Jack gave him the greatest gift he had ever got!
17、 They were business cards with his new position FULL-TIME GRANDPA! Jack said, “Now your full-time job is my grandpa!”“Well,how much do I get paid?”his grandpa asked,smiling. “As many hugs as you want!” With these words,Jack gave his grandpa a hug. “Well, I guess that means Im the richest man in the
18、world! ” said his grandpa.5. Who was going to retire?A. Jacks grandma.B. Jacks grandpa.C. Jacks mother.D. Jacks father.6 What did Jack decide to do for his grandpa?A. To build a new position for him on the card.B To draw a picture for him.C. To sing a song to him.D. To buy a gift for him.7. Why were
19、 there tears in his grandpas eyes?A. Because he would lose his position.B. Because he was not cared for.C. Because he was moved by Jacks gift.D. Because he was unhappy.【答案】5. B 6. A 7. C【解析】【分析】本文为一篇记叙文,讲述了Jack在爷爷退休派对上给他送了一个特别的礼物的故事。【5题详解】细节理解题。根据文章第一段关键句“One day, Jacks parents told him that his gra
20、ndpa would retire after working for forty years. ”(一天,杰克的父母告诉他,爷爷工作了四十年后要退休了。)可知,Jack的爷爷要退休了。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段关键句“He knew that his grandpa would no longer have the position on that card, so he decided to build a new one for his grandpa.”(他知道他的爷爷将不再有这张卡的位置,所以他决定为他的爷爷做一张新的。)可知,Jack决定为爷爷在卡片上建立一个
21、新职位。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据为文章倒数第二段关键句“As his grandpa opened the gift, tears came into his eyes. Jack gave him the greatest gift he had ever got!”(当他爷爷打开礼物时,泪水盈眶。 杰克给了他有史以来最好的礼物! )及最后一段关键句Jack说的话“As many hugs as you want!”(你想要多少拥抱就有多少拥抱!)及最后爷爷说的话“Well, I guess that means Im the richest man in the world!
22、 ”(好吧,我想这意味着我是世界上最富有的人! )可知,爷爷被Jack送的礼物感动到了,因此流出了泪水。故选C项。COne of my wonderful memories is about a Christmas gift.Unlike other gifts, it came without wrap(包装).On September11th.1958.Mum gave birth to Richard.After she brought him home from hospital, she put him in my lap, saying.I promised you a gift,
23、 and here it is. What an honor! I turned four a month earlier and none of my friends had such a baby doll of their own.I played with it day and night.I sang to it.I told it stories.1 told it over and over how much I loved it!One morning, however, I found its bed empty.My doll was gone! I cried for i
24、t.Mum wept and told me that the poor little thing had been sent to a hospital.It had a fever.For several days, I heard Mum and Dad whispering such words as hopeless, pitiful, and dying, which sounded ominous.Christmas was coming.Dont expect any presents this year. Dad said, pointing at the socks I h
25、ung in the living room.If your baby brother lives, thatll be Christmas enough. As he spoke, his eyes filled with tears.Id never seen him cry before.The phone rang early on Christmas morning.Dad jumped out of bed to answer it.From my bedroom I heard him say.What? Hes all right? He hung up and shouted
26、 upstairs.The hospital said we can bring Richard home! Thank God. I heard Mum cry.From the upstairs window, I watched my parents rush out to the car.I had never seen them happy.And I was also full of joy.What a wonderful day! My baby doll would be home.I downstairs.My sacks still hung there flat.But
27、 I knew they were not empty; they were filled with love!8. what happened to the author on September 11 1958 ?A. He got a baby brotherB. He got a Christmas giftC. He became four years oldD. He received a doll9. What does the underlined word “ominous” in Paragraph 3 probably mean?A. Impossible.B. Bori
28、ngC. DifficultD. Fearful10. Which word can best describe the feeling of the father when Christmas was coming?A. Excitement.B. Happiness.C. Sadness.D. Disappointment.11. What is the passage mainly about?A. A sad Christmas dayB. Life with a lovely babyC. A special Christmas giftD. Memories of a happy
29、family【答案】8. A 9. D 10. C 11. C【解析】【分析】这是一篇记叙。文章讲的是一份特殊的礼物。这份礼物是作者的弟弟Richard,Richard是妈妈送给作者的礼物。作者很开心能有一个玩伴。后来,Richard生病被送到了医院,作者的爸爸妈妈都以为Richard的病情很严重,结果却是虚惊一场。【8题详解】细节理解题。根据第二段“On September11th.1958.Mum gave birth to Richard.she put him in my lap, saying.I promised you a gift, and here it is.”可知,195
30、8年9月11日,妈妈生下了理查德她把他放在我膝上,说:“我答应给你一份礼物,就在这儿。所以作者在1958年9月11日有了一个弟弟。故选A项。【9题详解】词句猜测题。根据“Mum and Dad whispering such words as hopeless, pitiful, and dying”可知,作者听到爸爸妈妈小声地提到了“不抱希望的”、“可怜的”、“临死的”等字眼,这让作者有一种不详的预感,作者担心弟弟Richard会出事。所以通过上下文的语境可以判断出,第3段中带下划线的ominous一词可能是fearful“令人恐惧的”的意思。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据第四段“
31、 As he spoke, his eyes filled with tears.Id never seen him cry before.”可知,作者的父亲一边说着,眼里充满了泪水。作者以前从未见过父亲哭过。所以通过关键词“filled with tears”可以判断出父亲因为Richard的病情而变得很难过。故选C项。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“One of my wonderful memories is about a Christmas gift.”可知,文章讲的是作者的一段精彩的记忆,这段记忆是关于他的弟弟Richard的,再根据“a Christmas gift. Un
32、like other gifts”可知,短文主要讲的是一份特别的礼物。故选C项。DI work with Volunteers for Wildlife, a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. However, when it works, it is simply beautiful.
33、I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl(猫头鹰) on the ground. When I arrived, I saw a 2-to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety.I examined the chick(雏鸟) and it seemed fine. If I could locate the nest, I might have been able to put it back
34、, but no luck. My next work was to construct a nest and anchor it in a tree.The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest and it quickly calmed down.Now all that was needed were
35、 the parents, but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news
36、the night might bring.A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was accompanied in the nest by the greate
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-359227.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
