广东罗定县2017高考英语一轮阅读理解精编及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东罗定县2017高考英语一轮阅读理解精编及答案 WORD版含解析 广东 罗定 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 精编 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广东罗定县2017高考英语一轮阅读理解精编及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 (2014吉安模拟) Clothes can make phone calls, play music, dial your pals number, keep you warm during cold weather and operate your computer. This is not a fantasy. A British company, called Electrotextiles, has created a wide range of clo
2、thesclothes that have minds of their own! Scientists, working for the company, have invented a kind of fabric that can be blended(混合)with flexible electronic materials to create intelligent clothing. The result is electronic garments. If you think the wearer has to be wired to different devices, thi
3、nk again. These designer clothes are wire-free, soft to touch and washable! Like any electronic device, these high-tech clothes have to be powered. Currently, a tiny nine-volt battery serves the purpose. But the researchers hope that in the near future the clothes will generate electricity by using
4、body heat. These clothes are 100 percent shock proof, they say. The Electrotextiles team has also created the worlds first cloth keyboard. This keyboard can be sewn into your trousers or skirt. To use this device, you will have to sit down and tap on your lap! These“lap-tap”gadgets(器具)are all set to
5、 take over laptop computers! Another useful garment is the shirt-cum-mobile phone. This handy invention enables drivers to chat comfortably with others at the wheel! Other popular electronic wear includes the denim(牛仔布)jacket with flexible earphones sewn into the hood(风帽)and the electronic ski jacke
6、t with a built-in heater. The ski jacket is also programmed to send signals to a satellite. This technology is known as global positioning system and can be used to track lost skiers and wandering kids. Having completed the cloth keyboard, scientists have already started to work on a new projecta ne
7、cktie that can be used as a computer mouse. What is the next? Do you have any idea? 【文章大意】本文是一篇科技说明文。主要介绍了一些高科技的布料、衣服等, 这些新发明有各种各样的功能, 比如打电话、听歌。1. The electronic garments are similar to other electronic devices in that. A. they feel smooth and softB. they use electricity as powerC. they can be washe
8、d in waterD. they are made from flexible materials【解析】选B。细节理解题。根据第三段第三句话Like any electronic device, these high-tech clothes have to be powered. 可知, 像其他电子产品一样, 这种高科技的衣服也必须用电来作为动力。2. How will researchers improve these high-tech clothes? A. Body heat will be used as power. B. The wearer will not get sh
9、ocked. C. A tiny nine-volt battery will work. D. They will get charged automatically. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段倒数第二句话But the researchers hope that in the near future the clothes will generate electricity by using body heat. 可知A正确。3. What does the underlined phrase“This handy invention”in Paragraph 5 refer
10、to? A. The laptop computer. B. The electronic ski jacket. C. The shirt-cum-mobile phone. D. The worlds first cloth keyboard. 【解析】选C。推理判断题。由第五段的Another useful garment is the shirt-cum-mobile phone. This handy invention enables drivers to chat. . . 可知, 这里很明显是指代前文的the shirt-cum-mobile phone。4. The main
11、 purpose of the text is. A. to advertise for an English companyB. to predict the future trend of scienceC. to show how rapidly science developsD. to introduce some intelligent clothing【解析】选D。主旨大意题。通读全文可知作者是向我们介绍几种智能的衣服、布料等。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The first time we started u
12、sing it, we thought it would just be a bit of fun, a one-time thing. _A_“Lets just give it a try,” my fiance said. I was a bit nervous, but I knew some of our friends were already into it, and they said it was fine and that I should relax because everyone was doing it.“OK,” I agreed, convinced it wo
13、uld be harmless._B_Before long, we were using it once a week. Then it became twice a week. We went from using it after work to using it in the mornings, and then at lunchtime, too.Suddenly we reached a point where we were using it every day. Even when I wasnt using it, I was thinking about using it.
14、 _C_Thats when I realized the terrible truth. We couldnt stop.Dear readers, it shames me to admit it, but I am an addict of online shopping site Taobao.And I dont think Im the only one. _D_ I see the telltale signs every where: People with bags under their eyes, clearly exhausted after staying up la
15、te browsing items they might one day need (but probably wont),like the 1940s leather aviator cap I bought in the event I ever need to become an aviator in the 1940s. I see co-workers furtively (偷偷摸摸地)sneaking down to the mailroom, eyes darting around suspiciously.I know whats going through your mind
16、 as you read this.“This isnt me,” youre thinking, “I can stop anytime I want.”But can you?In China you can get same day delivery for just about anything you buy online. In Australia, my home country, the same item would take weeks to arrive.“Its the convenience, I said to my fiance. “Thats why were
17、hooked.”But is that convenience worth the risk of waking up one morning to discover youve been buried alive in masses of brand new womens shoes?In my case its probably not, especially because I suspect my fiance wont realize Im missing until weeks later, when my credit card stops working and Ive lon
18、g since expired.So what can you do to battle this terrible addiction?Never fear, dear readers, because Ive created a special five-step list to help you stop online shopping.Step one: Acknowledge you have a problem. Resist buying adult-sized, Star Wars Stormtrooper outfit on Taobao. You dont really n
19、eed it.Step two: Try not to feel guilty about buying adult-sized, Star Wars Stormtrooper outfit on Taobao. Step three: Put the computer and smartphone away, get back to nature, and take a walk in the park. Step four: Try not to feel guilty about buying a new outfit for your walk in the park. I mean,
20、 it was on sale, right?Step five: Buying a book on how to quit Taobao.from Taobao. On second thoughts, maybe dont listen to me, after all.1. Where should the sentence “I have never been so wrong in my entire life.” be put in the passage? A. In blank A. B. In blank B. C. In blank C. D. In blank D.2.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
