《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(北师大版必修三)单元检测卷(二) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-课堂讲义
- 资源描述:
-
1、单元检测卷(二)第卷第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AYears ago,I lived in a building in a large city.The next building was only a few feet away from mine.There was a woman who lived there,and I had never met her,yet I could see she sat by her window each afternoon,s
2、ewing or reading.After several months had gone by,I began to notice that her window was dirty.Everything was unclear through the dirty window.I would say to myself.“I wonder why that woman doesnt wash her window.It really looks terrible.”One bright morning I decided to clean my flat,including washin
3、g the window on the inside.Late in the afternoon when I finished the cleaning,I sat down by the window with a cup of coffee for a rest.What a surprise!Across the way,the woman sitting by her window was clearly visible(看见)Her window was clean!Then it dawned on me.I had been criticizing(批评) her dirty
4、window,but all the time I was watching hers through my own dirty window.That was quite an important lesson for me.How often had I looked at and criticized others through the dirty window of my heart,through my own shortcomings?Since then,whenever I wanted to judge(评判) someone,I asked myself first,“A
5、m I looking at him through my own dirty window?” I try to clean the window of my own world so that I may see the world about me more clearly.1The writer couldnt see everything clearly through the window because .Athe womans window was dirtyBthe writers window was dirtyCthe woman lived nearbyDthe wri
6、ter was nearsighted答案B解析细节理解题。根据第四段及第五段内容可知是我的窗户脏了。2“It dawned on me” probably means “ ”AI began to understand itBIt cheered me upCI knew it grew lightDIt began to get dark答案A解析词义猜测题。cheer sb./sth.up(使)变得更高兴,振奋起来;grow light变明亮;get dark(天)黑下来,均不符合语境。3Its clear that .Athe writer had never met the woma
7、n beforeBthe writer often washed the windowCthey both worked as cleanersDthey lived in a small town答案A解析细节理解题。由文章第一句话中的“.I lived in a building in a large city.”可知D项是错误的;由第二句中的“.I had never met her.”可知A项是正确的。4From the passage,we can learn .Aone shouldnt criticize others very oftenBone should often ma
8、ke his windows cleanCone must judge himself before he judges othersDone must look at others through his dirty windows答案C解析推理判断题。从这篇文章中的最后一段,我们可以学习到“批评别人的时候先看看自己”。BLiving in the wild can be hard.Finding food and staying safe arent easy.Each day,animals struggle to survive in their habitats.Not all an
9、imals get by on their own.Some animals form a close partnership with other kinds of animals.These pairings are called symbiotic (共生的) relationships.In a symbiotic relationship,the animals depend on each other.One animal helps the other meet its needs.Sounds good,right? Not always.Some animals are no
10、t very kind to their partners.In some cases,one animal meets its needs but hurts its partner.Take ticks for example.These insects suck blood to live.To get blood,they attach themselves to other kinds of animals.Ticks can pass germs that cause disease instead of helping their hosts.In other relations
11、hips,animals dont treat their partners so poorly.Both animals benefit from living with the other animal.Small animals called cleaner shrimps have found a way of helping fish at coral reefs.As their name suggests,the shrimps clean the fish.They hang out at what scientists call a cleaning station.A fi
12、sh stops by.Then a shrimp climbs onto the fish and even steps into the fishs mouth.The shrimp uses its tiny claws to pick stuff off the fishs body.That can include dead skin,tiny pieces of food,and wee creatures that can hurt the fish.The fish gets a nice cleaning.The shrimp enjoys a tasty meal of f
13、ish trash.Small birds called plovers are also in the cleaning business.They have big customerscrocodiles.Crocodiles have long snouts (口鼻部) filled with sharp teeth.Cleaning them is tricky.When a crocodile opens its mouth,the plover hops right in.The crocodile does not snap its snout shut.Instead,it l
14、ets the plover eat small,harmful animals attached to the crocodiles teeth.The plover gets an easy meal while the crocodile gets clean teeth.5The text is mainly about .Athe hard life in the wildBsome dangerous animalsCanimals living togetherDanimals in a symbiotic relationship答案D解析主旨大意题。本文主要介绍了生物界的一种
15、共生现象,也就是说生物之间相互依存。故选D项。6According to the text,in a symbiotic relationship, .Aanimals depend on each otherBbirds depend on animals for foodCboth sides can get helpDnot all animals treat their partners well答案D解析细节理解题。由文章可知,有共生现象的动物中,有的是相互得到帮助,而有的是单方面的。故选D项。7Why do the cleaner shrimps clean the fish?AT
16、o get fish trash for food.BTo eat wee creatures.CTo help fish go out of coral reefs.DTo get food for fish.答案A解析细节理解题。由文章第四段可知,cleaner shrimp之所以要帮助鱼清理垃圾,主要是因为想得到它想吃的食物fish trash。故选A项。8When plovers hop into crocodiles mouths,they .Aare really to clean crocodiles teethBare to make crocodiles happyCaren
17、t afraid of being eatenDarent happy to clean crocodiles teeth答案C解析细节理解题。由文章最后一段可知,plovers是不担心被鳄鱼咬伤的,因为鳄鱼是希望plovers这样做的,而对于plovers而言,其真正的目的是为了得到自己的食物。故选C项。CDid you know that vegetables can grow in the climates they are not used to?Cool climate vegetables like asparagus(芦笋) are now able to be grown in
18、 places as hot as Hawaii.In Hawaii,marine(海的) engineers have been able to actually let you believe such vegetables are living in hotter climates.In that way they grow faster and taste better.What these engineers have been using is simply cold sea water.How did they use it?They place pipes in the soi
19、l and cold water flowing through them cools the earth.This causes plant growth and enables gardeners in tropical climates to grow crops from cooler climates.Also some of these pipes are exposed to the air and they make the air “wet” and thus water the gardens.What especially makes people happy about
20、 this process is that nothing bad to the natural conditions is being used.Another new use of cold ocean water is to cool buildings.Engineers believe that the entire west coast of the United States could be airconditioned using sea water.9What does the new system enable the gardeners to do?AWater the
21、 field with sea water.BGrow asparagus in hot places.CGrow cool climate vegetables in hot areas.DCool the soil.答案C解析细节理解题。从文章第二句“Cool climate vegetables.are now able to be grown in places as hot as Hawaii.”可知应选C项。10Sea water mentioned in the passage is mainly used to .Awater the farms Bwater the gard
22、ensCcool the air Dmake the earth cool答案D解析细节理解题。从第七句“They place pipes in the soil and cold water flowing through them cools the earth.”可知答案为D项。11What is the report mainly about?AHow to grow vegetables in hot areas.BHow to grow crops in tropical climates.CHow to cool the soil.DHow to use sea water.答案
23、D解析主旨大意题。纵观全文可知,文章主要讲了海水在热带农业种植,增加空气温度以及建筑物制冷等方面的新应用,故正确答案为D项。12It can be inferred from the passage that .Asea water can act as an airconditionerBasparagus are only grown in hot placesCthe writer wants to tell us something about scientific advanceDsea water has many advantages答案C解析推理判断题。A、D两项为作者文中明确
24、提出的正确观点,B项文章中明确表明asparagus是“cool climate vegetables”,故A、B、D三项均被排除。DAbby Sunderland is a 16yearold Californian girl who was trying to sail solo around the world.She was last heard from at about 6 am.,Pacific time Thursday,when she broke off a satellite phone call as her yacht (快艇) Wild Eyes was hit b
25、y huge waves in the southern Indian Ocean.She had reported 30foot waves.The search for Sunderland involved Australia,US and French rescue authorities sending ships and a plane to an area about 2,000 miles southeast of Madagascar and 2,000 miles southwest of Australia.“We have just heard from the Aus
26、tralian Search and Rescue.The plane arrived on the scene moments ago.Wild Eyes is upright,but her rigging is down.The weather conditions are getting better.Radio communication was made and Abby reported that she was fine!” her parents Laurence and Mariane posted on her blog.“We dont know much else r
27、ight now.The French fishing ship that was sent to her location will be there in a little over 24 hours.But we dont know where they will take her or how long it will take,” they said.Laurence Sunderland said his daughter had all of the safety equipment she needed,including a cold water survival suit,
28、a life raft and a bag with emergency supplies.“I dont know what shes doing in the Southern Ocean as a 16yearold in the middle of winter.Its foolhardy (有勇无谋的),” Kiernan,one of the rescuers,said.Sunderland hoped to become the youngest sailor to travel around the globe all by herself without stopping a
29、nywhere.But she had to give up her chance at that record when she was forced to pull into a port at Cape Town,South Africa,for repairs to her boat.13What can we infer from Paragraph 2?ASunderland was on the way to Madagascar.BMany people were searching for Sunderland.CRescuers were sure they would f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360720.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
