《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(外研版选修六)配套文档:MODULE 1 单元检测 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-课堂讲义
- 资源描述:
-
1、单元检测第卷第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AMore than 4 in 10 cancers, 600,000 in the UK alone,could be prevented if people led healthier lives, say experts.The population of the UK is about 63,000,000.Latest researches from Cancer Research UK show smo
2、king is the biggest avoidable risk factor(因素), followed by unhealthy diets.The charity advises people to live healthily, limit alcohol intake(酒精摄入) and do regular exercise.According to the research from 2007 to 2011, more than 300,000 cases of cancer recorded were linked to smoking.A further 145,000
3、 were linked to unhealthy diets containing too much processed(加工的) food.Obesity(肥胖) contributed to 88,000 cases and alcohol to 62,200.Sun damage to the skin and physical inactivity were also contributing factors.Professor Max Parkin, a Cancer researcher, says, “Theres now little doubt that certain l
4、ifestyle choices can have a big influence on cancer risk, with research around the world all pointing to the same key risk factors.“Of course everyone wants to enjoy some extra treats during the Christmas holiday so we dont have to stop eating beef pies and drinking wine but its a good time to think
5、 about taking up some healthy habits.“Leading a healthy lifestyle cant promise that someone wont get cancer but we can stack the odds in our favor by taking positive steps.”Public Health England says a healthy lifestyle can play an important role in reducing cancer risk.It says campaigns such as Smo
6、kefree, Dry January and Change4Life Sugar Swaps all aim to raise public awareness.Its important that we continue to make progress in noticing cancer earlier and improving treatments, but helping people understand how they can reduce their risk of developing cancer in the first place remains importan
7、t in dealing with cancer.21Which of the following is the second biggest avoidable cancer factor?AObesity. BAlcohol intake.CUnhealthy diets. DPhysical inactivity.答案C解析细节理解题。根据第二段第一句“Latest researches from Cancer Research UK show smoking is the biggest avoidable risk factor(因素), followed by unhealthy
8、diets.”可知吸烟是导致癌症的第一大可以避免的因素,不健康的饮食占第二位。故答案为C。22According to Professor Max Parkin, .Aits OK to drink wine during festivalsBthe causes of cancer are still unclear nowCpeople should stop having unhealthy food completelyDa healthy life style will protect us from cancer答案A解析细节理解题。在文章第五段中Professor Max Par
9、kin提到“Of course everyone wants to enjoy some extra treats during the Christmas holiday so we dont have to stop eating beef pies and drinking wine.”可知他的观点是节日饮酒也可以。故答案为A。23By saying the underlined words in Paragraph 6,Professor Max Parkin means we can .Ahelp othersBimprove our livesCdiscover cancer ea
10、rlyDdecrease our cancer risk答案D解析句意理解题。由划线句前的转折连词but可知前后意思相反,but前意为“健康饮食不能保证不患癌症”,故后句为通过积极地措施可以“减少患癌症”。故答案为D。24Whats the main idea of the text?AMost cancers are caused by smoking.BCancer is greatly linked to our lifestyle.CThere are different factors that lead to cancer.DPublic awareness should be r
11、aised to prevent cancer.答案B解析主旨大意题。本文作者主要介绍了健康生活可以减少患癌症,由此可知答案为B。BEurope is home to a variety of cultural treasures.Lonely Planet,the worlds largest travel guide publisher,has offered pairs of cities for culturehungry but timepoor travelers.London and ParisIt takes you about two hours to travel from
12、 London to Paris by Eurostar,a highspeed railway service.The two capital cities have been competing in fashion,art and nightlife for decadesbut each secretly looks up to the other.No one can doubt the grand and impressive beauty of Paris Louvre Museum,but if you want to save money,you cannot skip th
13、e British Museum free to visit.Compared with London,Paris has more outdoor attractions such as the beautiful green walkway La Promenade Plantee.In Paris,youll see diners linger over red wine.While in London,you can try some afternoon tea,eat fish and chips or salted cake.Vienna and BratislavaAustria
14、n capital Vienna and Slovakia city Bratislava are an hour apart by train.But since they are linked by the Danube River,the best way to travel is by ship.A tour of the two cities is the perfect way to experience everything from 17th centurys Habsburg dynasty splendor to scifi restaurants.Vienna is fa
15、mous for Mozart and imperial palaces.You can appreciate the perfect blending of architecture and nature in the grand Schonbrunn Palace,and reward yourself with a cup of Vienna coffee,which has made its way to the worlds cultural heritage list.Bratislava is best known for its fine diningthe remarkabl
16、e UFO restaurant.You can enjoy a meatladen dinner here in an amazing setting.25What is the meaning of the underlined phrase “looks up to”? Ahelps BadmiresCattacks Ddislikes答案B解析词义猜测题。第二段说到“这两个首都城市在时尚、艺术和夜生活方面数年来存在竞争”,根据but可知,其实每个城市都在私下里欣赏(admire)着彼此。故选B。26What are the advantages of Paris mentioned i
17、n the article?aThe Louvre MuseumbFree access to museumscMore outdoor attractionsdBetter wines and perfumesAa,c,d Bc,dCa,c Db,c,d答案C解析细节理解题。根据第三段中的“No one can doubt the grand and impressive beauty of Paris Louvre Museum.”和“.Paris has more outdoor attractions such as the beautiful green walkway La Pro
18、menade Plantee.”可知a,c正确;d项中的perfume文中没提到,故选C。27Which of the cities should you choose if you are interested in scifi restaurants?ALondon. BParis.CGlasgow. DBratislava.答案D解析细节理解题。根据第五段中的“A tour of the two cities is the perfect way to experience everything from 17th centurys Habsburg dynasty splendor t
19、o scifi restaurants.”可知选D。28Lonely Planet recommends these two pairs of cities because .Athey are not expensive to visitBthey are best known to the worldCthey are always enemies between each otherDthey are close but different in many aspects答案D解析推理判断题。根据第二段第一句“It takes you about two hours to travel
20、from London to Paris by Eurostar,a highspeed railway service.”和第五段第一句“Austrian capital Vienna and Slovakia city Bratislava are an hour apart by train.”可知,这两对城市分别距离很近。通过文章对这两对城市的介绍,可知它们在很多方面不同。故选D项。CEach new school year brings fresh reminders of what educators call the summer learning gap.Some call i
21、t the summer learning setback.Simply speaking,it means the longer kids are out of school,the more they forget.The only thing they might gain is weight.Most American schools follow a traditional ninemonth calendar.Students get winter and spring breaks and about ten weeks of summer vacation.Some schoo
22、ls follow a yearround calendar.They hold classes for about eight weeks at a time,with a few weeks off in between.The National Association for YearRound Education says there were fewer than three thousand such schools at last count.They were spread among fortysix of the fifty states.But many experts
23、point out that the number of class days in a yearround school is generally the same as in a traditional school.Lead researcher Paul von Hippel said,“Yearround schools dont really solve the problem of the summer learning setback.They simply spread it out across the year.”Across the country,research s
24、hows that students from poor families fall farther behind over the summer than other students.Experts say this can be prevented.They note that many schools and local governments offer programs that can help.But calling them “summer school” could be a problem.The director of the summer learning cente
25、r at Johns Hopkins,Ron Fairchild,said research with groups of different parents in Chicago and Baltimore found that almost all strongly disliked the term “summer school”In American culture,the idea of summer vacation is connected to beliefs about freedom and the joys of childhood.The parents welcome
26、d other terms like “summer camp”,“enrichment”,“extra time” and “handson learning”29According to the first paragraph the summer learning gap .Ahelps children to gain weightBleads children to work harderCimproves childrens memoriesDaffects childrens regular studies答案D解析细节理解题。根据第一段第三句“Simply speaking,i
27、t means the longer kids are out of school,the more they forget.”知暑假影响了学生的正常学习,故选D。30Compared to traditional schools,students in the yearround ones .Aperform better and have more learning gainsBhave much less time for relaxation every yearChave generally the same number of class daysDhold more classe
28、s with more free weeks off答案C解析细节理解题。根据第三段首句“But many experts point out that the number of class days in a yearround school is generally the same as in a traditional school.”可知,全年的学校与一般的学校都有相同天数的授课时间,故选C。31Why did almost all parents dislike the term “summer school”?AThey cherish the childrens rights
29、 of freedom very much.BThey are worried about the quality of the “summer school”CThey want their children to be forced to make up the gap.DThey cant afford to the further study during vacation.答案A解析细节理解题。根据第五段中的“.research with groups of different parents in Chicago and Baltimore found that almost al
30、l strongly disliked the term “summer school”In American culture,the idea of summer vacation is connected to beliefs about freedom and the joys of childhood.”可知,父母认为这样剥夺孩子的自由的权利,故选A。32What would be the best title of this passage?AOpening Summer CampsBForbidding Summer SchoolsCSpreading YearRound Educ
31、ationDMinding the Summer Learning Gap答案D解析标题归纳题。根据第一段第一句“Each new school year brings fresh reminders of what educators call the summer learning gap.”及短文的内容可知选D。DEarthquakes are common in nature, making sounds below Earths surface thousands of times every day.But major earthquakes are less common.Her
32、e are some things to do to prepare for an earthquake and what to do once the ground starts shaking.Safety TipsHave an earthquake readiness plan.Consult a professional to learn how to make your home sturdier, such as fixing bookcases to the wall,using strong locks on cupboards, and fixing the water h
33、eater to the wall firmly.Locate a place in each room of the house that you can go to in case of an earthquake.It should be a spot where nothing is likely to fall on you.Keep a supply of canned food, an uptodate first aid box, 3 gallons(11.4 liters) of water per person, dust masks and goggles(护目镜), a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360783.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
