山东省泰安市2021届高三英语全真模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 泰安市 2021 届高三 英语 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省泰安市2021届高三英语全真模拟试题(含解析)注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASanta Cruz County is home to rough coastline, g
2、rand redwoods and tracks to secret beaches making it the primary destination for your next hiking adventure!West Cliff DriveAlthough not considered a traditional “hike”. West Cliff Drive delivers on some serious strides with seaside views. Bustling beaches and surf spots to quiet bays and wildlife,
3、this coastal path serves up some breathtaking sceneries. When the path ends, take a glance toward the ocean and see the photogenic Natural Bridges State Beach.Phone: 86350936888Wilder Ranch State ParkGrasslands, small pines, coastal redwoods, douglas firs (杉树), rough coastline, tide pools, hidden be
4、aches, Victorian farmhouse, barnsneed we say more? Wilder Ranch boasts a wide variety of landform and habitat, and offers over 34 miles of hiking, biking and horse tracks winding through coastal terraces (梯田) and valleys.Phone: 86370835886Henry Cowell Redwoods State ParkWhether youre a family with t
5、iny pets or tough teens, Henry Cowell has a track for you and yours. The main park area features 15 miles of hiking tracks through a variety of forested areas with redwoods, mixed evergreens, yellow pines, and even sand hills. Besides hike, swimming is also allowed in this park!Phone: 86390836886Ber
6、ry Creek Falls at Big Basin State ParkBig Basin is Californias oldest State Park and is home to the largest continuous stand of Ancient Coast Redwoods south of San Francisco. The park offers over 80 miles of tracks and has a surprising number of waterfalls. It features a series of year-round waterfa
7、lls, lush (茂盛的) redwood forest and steep canyons.Phone: 863708359761. Who most probably likes to travel to the parks mentioned in the text?A. A lover of climbing.B. A lover of swimming.C. A lover of cycling.D. A lover of hiking.2. Which of the following parks can people swim in?A. West Cliff Drive.B
8、. Wilder Ranch State Park.C. Henry Cowell Redwoods State Park.D. Berry Creek Falls at Big Basin State Park.3. Which number can you dial if you want a park you can cycle in?A. 86350936888.B. 86370835886.C. 86390836886.D. 86370835976.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】这是一篇应用文。主要介绍了位于圣克鲁斯县(Santa Cruz County)的几处徒步旅行
9、胜地。【1题详解】推理判断题。根据第一段中“Santa Cruz County is home to rough coastline, grand redwoods and tracks to secret beaches making it the primary destination for your next hiking adventure! (圣克鲁斯县有崎岖的海岸线,大红杉和秘密海滩轨道,使它成为您下次徒步旅行的主要目的地) ”可知,文章所提到的这几个公园都是适合徒步旅行的,所以喜欢徒步旅行的人是最可能到这些地方旅行,故选D。2题详解】细节理解题。根据介绍Henry Cowell
10、 Redwoods State Park的段落中“Besides hike, swimming is also allowed in this park! (除了徒步旅行,这个公园还允许游泳)”可知,人们可以在Henry Cowell Redwoods State Park这个公园游泳,故选C。【3题详解】细节理解题。根据介绍Wilder Ranch State Park段落中“Wilder Ranch boasts a wide variety of landform and habitat, and offers over 34 miles of hiking, biking and ho
11、rse tracks winding through coastal terraces (梯田) and valleys. (Wilder Ranch拥有各种各样的地形和动植物的栖息地,并提供超过34英里的徒步旅行,骑自行车和蜿蜒通过沿海梯田和山谷的马道)”可知在Wilder Ranch State Park可以骑自行车,再根据这个地方的电话“Phone: 86370835886”,可知,如果想骑自行车,可以拨打电话86370835886。故选B。BEver since he was nine years old, Daniel Arundel has been helping his mot
12、her Elizabeth in the kitchen. He learnt to bake cakes and savouries (咸味小吃) at home. On Saturdays, he helped fill the rolls at the sandwich shop his mum ran. Now Daniel, who is only 19, has turned his enjoyment of making food into a successful business.“Ive always loved making things for people to ea
13、t and I realized I wasnt too bad at it.” says Daniel, who started selling his cakes while at secondary schoo1. “For two years every Sunday, I would sell cakes I had baked at home with Mum on a market stand.”His plan to open a bakery in his hometown impressed his teachers and they encouraged him to s
14、ubmit his idea to a national competition for ambitious business people. Although he didnt win, Daniel was awarded an award of 1,000 to help his project.Arundel Bakery opened on an industrial site in Oldham surrounded by offices full of staff looking for somewhere for their lunch. So he opened a sand
15、wich shop at the front of the Bakery. He now employs three staff, including his mum, who make food for various customers. And they also help the community later by making fresh hot meals for the elderly.Last year Daniel was runner-up in another competition to recognize entrepreneurial (创业的) talent.
16、The competition was organized by the Edge Foundation, an education charity, which encourages career routes to young people who cant be admitted by a university.Daniel said, “I have been crazy in the past few years. Im so busy and I dont have much of a social life at the moment. I want to expand our
17、range of dairy-free cakes for those who have an allergy (过敏反应) to food like me. Ive put my heart and soul into my baking and getting where I am today. I know Im still very young and Im learning all the time. But I love what Im doing and want to take every opportunity that comes to make my bakery a s
18、uccess.”4. What did Daniel do on Sundays when he was at secondary school?A. He made cakes at schoo1.B. He sold food at the market.C. He helped his mum run the shop.D. He 1earnt to cook meals for his family.5. What did Daniels teachers do about his business plan?A. They offered him a job.B. They rais
19、ed money for his project.C. They encouraged him to study business.D. They advised him to participate in a contest.6. Why did Daniel open a sandwich shop?A. To start his first business.B. To help the local community.C. To satisfy consumers needs.D. To 1earn a new cooking method.7. What can we infer a
20、bout Daniel from the last paragraph?A. Hell research and develop special food.B. Hell spare more time to make friends.C. Hell enter for another competition.D. Hell go to university.【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】这是一篇记叙文。讲述了Daniel从小就帮妈妈做蛋糕和小吃,现在19岁的他把自己对烘焙的喜爱变成了成功的事业。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“For two years ever
21、y Sunday, I would sell cakes I had baked at home with Mum on a market stand. (两年来,每个星期天,我都会在市场上卖我和妈妈在家烤的蛋糕。)”可知,Daniel星期天会在市场卖食品,故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“His plan to open a bakery in his hometown impressed his teachers and they encouraged him to submit his idea to a national competition for ambitious
22、business people. (他在家乡开面包店的计划让他的老师印象深刻,他们鼓励他将自己的想法提交给一个面向野心勃勃的商业人士的全国性竞赛。) ”可知,Daniel的老师建议他去参加一个比赛,故选D。【6题详解】推理判断题。根据第四段中“Arundel Bakery opened on an industrial site in Oldham surrounded by offices full of staff looking for somewhere for their lunch. So he opened a sandwich shop at the front of the
23、Bakery. (Arundel面包店开在Oldham的一个工业区,周围都是办公室,满是寻找午餐的员工。所以他在面包店前面开了一家三明治店。) ”可知,Daniel开三明治店是为了让周围办公室的员工能吃到午餐,也就是为了满足消费者的需要,故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中“I want to expand our range of dairy-free cakes for those who have an allergy (过敏反应) to food like me. (我想为像我这样对食物过敏的人拓展我们的无奶蛋糕的范围。)”可知,Daniel要拓展针对过敏人的蛋糕的范围,将会
24、研究和开发这样的蛋糕的新品种,也就是说他研究开发针对食物过敏的人的特殊的食物,故选A。CHealthcare staff and bank clerks have been on the front line of the health and economic crises striking the UK, but behind the scenes, another group of workers robots have been toiling away and overcoming both emergencies with no fear of COVID-19. But will
25、 COVID-19 speed up the rise of robots?Robotic Process Automation(RPA)is software that robotizes repetitive back-office tasks. The National Health Service(NHS)has used it during the widespread disease to control demand and capacity planning in caring for all levels of patients day and night. Jason Ki
26、ngdon, Blue Prisms new chief executive who is recovering from COVID-19, says, “Before RPA, these were manual processes. You had to train a number of staff to put them in place. Now, you only need to train a single robot to manage the administration.” More than two fifths of bosses across 45 countrie
27、s that responded to a survey by EY(Ernst &Young) said they were planning on accelerating spending on automation technology to prepare for a post-Covid world.COVID-19 has already left tens of millions unemployed, so firms wont be short of cheap labour on the other side of the crisis. But experts stil
28、l think AI will be the more cautious choice for companies. One of them said, “Its important to remember that even in China, which has much lower wages, 12.5 million manufacturing jobs have been cut over the past four years as more robots have been adopted.”However, AI is overhyped in many ways and p
29、oor application could lead to a rise in anxiety towards automation. Again, we should think of history as a guide. A lot of workers riots in the early 19th century happened during the continental blockade of the Napoleonic Wars when there was significant mess to trade in Britain. These things are not
30、 unrelated.8. What does the underlined phrase “toiling away” in paragraph 1 mean?A. Working hard.B. Working lazily.C. Walking slowly.D. Walking toughly.9. What do Jason Kingdons words in paragraph 2 mean?A. He wishes to employ more human staff.B. He has refused to accept robots service.C. He prefers
31、 robots working efficiency.D. He dislikes the survey by EY.10. Whats the authors attitude to robots?A. Supportive.B. Worried.C. Indifferent.D. Opposed.11. Which is the best title for the text?A. Robots Have Taken the Place of Humans.B. COVID-19 Has Terrible Effects on Our Life.C. Its Time to Stop Ro
32、bots from Taking the Place of Humans.D. COVID-19 Speeds up the Trend of Robots Replacing Humans【答案】8. A 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了新冠肺炎可能会加速机器人取代人类的趋势,介绍了机器人在新冠肺炎期间做出的一些贡献和优势,以及人们对此的看法。【8题详解】词句猜测题。根据画线词上文“Healthcare staff and bank clerks have been on the front line of the health and econ
33、omic crises striking the UK, but behind the scenes, another group of workers robots have been”以及后文“and overcoming both emergencies with no fear of COVID-19”可知,医疗保健人员和银行职员在英国遭遇健康和经济危机的第一线,但在幕后,另一组工人机器人在无惧新冠肺炎的情况下,一直在辛勤工作,克服这两种紧急情况。即划线词组意思是“努力工作”。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第二段中“The National Health Service(NHS)
34、has used it during the widespread disease to control demand and capacity planning in caring for all levels of patients day and night. Jason Kingdon, Blue Prisms new chief executive who is recovering from COVID-19, says, “Before RPA, these were manual processes. You had to train a number of staff to
35、put them in place. Now, you only need to train a single robot to manage the administration.”(在大范围疾病期间,国家保健服务系统利用它来控制需求和能力规划,日夜照顾各级病人。 Blue Prism的新首席执行官Jason Kingdon正在从新冠肺炎中恢复,他说:“在RPA出现之前,这些都是人工流程。你必须培训一些员工,让他们就位。现在,你只需要训练一个机器人来管理行政。”)”可推知,第二段中Jason Kingdon的话意思是他喜欢机器人的工作效率。故选C。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“Ho
36、wever, AI is overhyped in many ways and poor application could lead to a rise in anxiety towards automation. Again, we should think of history as a guide. A lot of workers riots in the early 19th century happened during the continental blockade of the Napoleonic Wars when there was significant mess
37、to trade in Britain. These things are not unrelated.(然而,人工智能在很多方面都被过度炒作了,糟糕的应用可能会导致人们对自动化的焦虑上升。同样,我们应该以历史为向导。19世纪早期,许多工人暴动发生在拿破仑战争的大陆封锁期间,当时英国的贸易严重混乱。这些事情并非毫无关联)”可推知,作者对机器人持担心态度。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“Healthcare staff and bank clerks have been on the front line of the health and economic crises stri
38、king the UK, but behind the scenes, another group of workers robots have been toiling away and overcoming both emergencies with no fear of COVID-19. But will COVID-19 speed up the rise of robots?(医疗保健人员和银行职员在英国遭遇健康和经济危机的第一线,但在幕后,另一组工人机器人在无惧新冠肺炎的情况下,一直在辛勤工作,克服这两种紧急情况。新冠肺炎是否会加速机器人的崛起?)”结合文章主要说明了新冠肺炎可能
39、会加速机器人取代人类的趋势,介绍了机器人在新冠肺炎期间做出的一些贡献和优势,以及人们对此的看法。可知,D选项“新冠肺炎加速了机器人取代人类的趋势”最符合文章标题。故选D。DIt is generally supposed that the English Romantic Movement began in 1798. However, it is not a sudden outbreak but the result of long and gradual growth and development. The Romanticism is a literary movement whic
40、h took place in Britain and throughout Europe between 1770 and 1848. Politically, it was inspired by the revolutions in America and France. Emotionally, it expressed an extreme claim of the self and the value of the individual experience together with the sense of the limitless and the transcendenta
41、l (超验的) . In Britain, Romantic writers of the first generation included Wordsworth and Coleridge, Blake and Burns. The second generation of British RomanticsByron, Shelley and Keats absorbed these influences, wrote quickly, travelled widely and their life stories and letters became almost as importa
42、nt for Romanticism as their poetry.Romanticism does not mean one thing or one characteristic. It is, in fact, a collective term to mean certain characteristics, such as mysticism, humanism, supernaturalism, love of beauty, love of nature, love of equality. The chief characteristics of romantic poetr
43、y are as the following:Subjectivity: All romantic literature is subjective. It is an expression of the inner urges of the soul of the artist. The poet gives free expression to his feelings, emotions, experiences, thoughts and ideas and does not care for rules and regulations. The emphasis is laid on
44、 inspiration and intuition (直觉).Love of Nature: Enthusiasm for the beauties of the external world characterizes all romantic poetry. Romantic poetry carries us away from the uncomfortable atmosphere of cities into the fresh company of the outdoor world. All poets were lovers of nature and looked at
45、the beautiful aspects of nature. To them, nature was a friend, a lover, a mother, sister and a teacher.Imagination and Emotion: The romantic poets laid emphasis on imagination and emotion. The Wordsworths romantic poem I Wandered Lonely as a Cloud deals with subjects of creative imagination, childho
46、od memories, beauty of nature, the role of nature as a guiding spirit.12. What can we know about the English Romantic Movement?A. It emphasized the value of policies.B. It originated at the end of 18th century.C. It was affected by the Russian revolution.D. It was caused by sudden growth and develop
47、ment.13. What does Romanticism show?A. It hides the inner desires of poets.B. It focuses on inspiration and reality.C. It is controlled by rules and regulations.D. It is a term involving some certain features.14. What does romantic poetry play a role in?A. Keeping us enjoying the company of nature.B
48、. Showing us another way to read novels.C. Making us always be enthusiastic.D. Asking us to respect city atmosphere.15. How does the author explain the feature of Imagination and Emotion?A. By asking a question.B. By using a quotation.C. By giving an exampleD. By making a comparison.【答案】12. B 13. D
49、14. A 15. C【解析】这是一篇说明文。主要介绍了英国浪漫主义文学运动,它的起源,不同时期的代表人物,浪漫主义的内涵以及浪漫主义诗歌的特点。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“The Romanticism is a literary movement which took place in Britain and throughout Europe between 1770 and 1848. (浪漫主义是1770年至1848年间发生在英国乃至整个欧洲的一场文学运动)”可知,英国的浪漫主义运动起源于1770年,也就是18世纪末。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“Rom
50、anticism does not mean one thing or one characteristic. It is, in fact, a collective term to mean certain characteristics, such as mysticism, humanism, supernaturalism, love of beauty, love of nature, love of equality. (浪漫主义并不意味着一件事或一个特征。事实上,它是一个集合术语,指的是某些特征,如神秘主义、人文主义、超自然主义、爱美、爱自然、爱平等)”可知,浪漫主义是一个包含
51、某些特征的集合术语,故选D。【14题详解】推理判断题。根据第四段中“Love of Nature: Enthusiasm for the beauties of the external world characterizes all romantic poetry. Romantic poetry carries us away from the uncomfortable atmosphere of cities into the fresh company of the outdoor world. (对自然的热爱:所有浪漫主义诗歌的特点都是对外部世界美的热情。浪漫主义诗歌让我们远离城市
52、不舒适的环境,享受清新的大自然的陪伴)”可知,浪漫主义诗歌让我们热爱自然,让我们享受自然的陪伴,也就是说浪漫主义诗歌在让我们享受与大自然的相处中起着重要作用。故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中“The Wordsworths romantic poem I Wandered Lonely as a Cloud deals with subjects of creative imagination, childhood memories, beauty of nature, the role of nature as a guiding spirit. (Wordsworth的浪漫
53、主义诗歌我孤独地漫步如云涉及到创造性想象、童年记忆、自然之美、自然作为引导精神的作用等主题)”可知,作者通过举例子来解释浪漫主义诗歌的想象和情感的特征,故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。British education provides a reliable pathway to the best universities in the world, but what really defines British education?At its simplest, it can be
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022八年级英语上册 Unit 6 Bird watching第7课时 Task教学课件(新版)牛津版.pptx
