广安市2016高考英语完形填空和阅读理解一轮选练(10)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广安市 2016 高考 英语 填空 阅读 理解 一轮 10 答案
- 资源描述:
-
1、完形填空。The Grand Ole Opry, in Nashville, Tennessee, has always been Americas most important concert hall for country music. Every Saturday night the place is filled to the ceiling with country music _1_. One _2_in January 1967, was a very _3_night at the Opry. For the first time, a _4_man was an attra
2、ction (引人注目). _5_music had always been thought of as “White music”. For many, it was a strange _6_to see Charley Pride step _7_the Opry stage. Some people felt _8_about whether a black man could sing country songs. _9_Charleys smooth voice quickly _10_over the Opry _11_, Charley was so good that bef
3、ore long, he was country musics biggest _12_.Like many country singers, Charley was _13_on a farm. He spent his youth milking cows and picking cotton. But he knew he wasnt going to make _14_his career (职业). Later he became a baseball player.Charley made it to a major (主要的) league team. But he didnt
4、stay on for more than one season.In the winter, after the baseball season, Charley _15_ at a local nightclub. One evening, Red Sovine, a great country music star, _16_Charley. Red told Charley to forget about _17_and go for a singing career.Charley took the _18_and became a true hit maker. His _19_w
5、ere always near the top on the list. Some were Number One all over the country.Today Charley Pride is _20_one of the biggest stars in country music. But he says his real wish is to own a baseball team.1A.peopleBsoundCfansDsongs答案:Cfan意为“(运动、音乐等的)狂热爱好者”。2A.SaturdayBdayCtimeDconcert答案:A从上文的“Every Satu
6、rday night the place is.”可知,这里指的是1967年元月的一个星期六。 3A.coldBspecialCdarkDsuccessful答案:B作为地位低下的黑人能第一次登上美国最重要的乡村音乐大厅的舞台,是一件不同寻常的事。4A.youngBfamousCstrongDblack答案:D从下文的“whether a black man could sing country songs”可知,Charley是个black man。 5A.ClassicBCountryCPopularDLight答案:B上下文多次暗示,这里指的是乡村音乐。6A.lookBsightCeve
7、ntDevening答案:Bsight在此处意为“情景;奇观”;这里指作为黑人Charley登上舞台真是一个大奇观。7A.toBupCforDonto答案:Dstep onto the stage指“由台下走上舞台”。8A.unsureBcuriousCbadDexcited答案:A因为以前黑人从未唱过乡村歌曲,所以一些人对Charley登台演唱能否成功没有把握。9A.ThenBAsCButDSo答案:C可是Charley那圆浑的歌声很快征服了在场的所有听众。10A.tookBwonCflowedDcarried答案:Bwin over意为“战胜;压倒;赢得”。11A.hallBcrowdCc
8、oncertDsingers答案:Bcrowd“人群”;在这里指舞台下的广大听众。12A.winnerBplayerCstarDfan答案:Cstar“歌星”;这里指Charley唱红了,成了红歌星。13A.knownBraisedCtrainedDfound答案:B像许多乡村歌手们一样,Charley在农场上长大。raise意为“bring up”,及物动词。 14A.singingBlabouringCsportsDagriculture答案:D可是Charley并不打算把务农作为他终生的职业。15A.sangBplayedCfoughtDworked答案:ACharley在当地的一家夜总
9、会里唱歌。16A.madeBheardChelpedDlet答案:B由句子前后逻辑分析判断选B,“听到了”。17A.musicBjobsCbaseballDagriculture答案:CRed Sovine听了Charley的歌后,想让他忘掉棒球,专心歌唱事业。18A.careerBchangeCorderDadvice答案:DCharley听取了Red Sovine的建议。19A.songsBpicturesCrecordsDconcerts答案:CCharley唱歌走红,成了焦点人物,他的唱片歌带销量总是排名榜首。20A.stillBagainCevenDyet答案:A直到今天Charle
10、y仍是最优秀的乡村歌手之一。阅读理解。It is often necessary to release a fish, that is , set it free after catching, because it is too small, or you just dont want to take it home to eat. In some cases, releasing fish is a good measure that will help keep fish variety and build their population size. The Department of
11、 Game and Inland Fisheries (DGIF) encourages fishermen who practice catch-and-release fishing to use a few simple skills when doing so. The advice provided below will help make sure that the fish you release will survive (存活) to bite again another day.When catching a fish, play it quickly and keep t
12、he fish in the water as much as possible. Dont use a net in landing the fish and release it quickly to prevent it from dying.Hold the fish gently. Do not put your fingers in its eyes. Dont wipe the scales (鱼鳞) off thefish because it might cause it to develop a disease and reduce its chance of surviv
13、al.Remove your hook (鱼钩) quickly. If the hook is too deep or hooked in the stomach, cut the line and leave the hook in. The hook left inside will cause no serious problem to the fish.Take good care of the fish by moving it gently in water . Release the fish when it begins tostruggle and is able to s
14、wim.Do not hold fish in a bucket or some other containers and later decide to release it. If you aregoing to release a fish, do so right away.With a little care and by following the suggestions given above, you can give the released fish a better chance of survival.1. People sometimes set a fish fre
15、e after catching it because they _ A. dont want it to die B. hope it will grow quickly C. dont want to have it as food D. want to practice their fishing skills2. Which of the following will probably make a fish ill?A. Taking the hook off it. B. Removing its scales. C. Touching its eves D. Holding it
16、 in your hand.3. A proper way to release a fish is to _. A .move it in water till it can swim B. take the hook out of its stomach C. keep it in a bucket for some time D. let it struggle a little in your hand4. What is the purpose of the text? A. To show how to enjoy fishing. B. To persuade people to
17、 fish less often. C. To encourage people to set fish free. D. To give advice on how to release fish.【参考答案】14、C B A D【2015高考复习】阅读理解Protect Your Online ReputationBuilding a web site,launching a Twitter account,or writing a LinkedIn profile is vital for anyone trying to make a strong online presence.Bu
18、t having an online profile is just half of the game.After all,the Internet is not a oneway street.Sure,you control what you post on your own websites and online profiles,and a comment on your site or post on Facebook can be easily removed.But what about a blog authored by some angry reader?“Nowadays
19、,professional reputation is tied to online,”says Don Sorenson,CEO and founder of online reputation management firm Big Blue Robot.“And you can hardly imagine what people can write about you.I always talk about practicing how to manage your reputation.If you wait until youre in trouble,its just too l
20、ate.” Owen Tripp,cofounder of the Redwood City,Califbased R worked with one financial advisor whose client made an angry tweet about his investments not doing as well as the market,making the post instantly discoverable.The financial advisor was worried it would damage his reputation.Maribeth Kuzmer
21、ski,founder of the Grayslake,Illbased RedZone Marketing recalls one president of a big corporation whose own family member posed as a client,attacking his professional reputation until the negative content found its way into his top ten search results.Only after working hard to post positive comment
22、s and press releases about upcoming events were those negative posts be pushed back down.People who believe reputation control is just for celebrities are kidding themselves.And those who believe they can avoid the problem by simply refusing to create their own online presence are in the dark.“You h
23、ave to decide how you want to be perceived when someone searches your name,”says Sorenson,“whether you are a potential employer,or a client,or a student.When youre looking at reputation management from a search engine viewpoint,its primarily played on Google.And most people dont go past page one.”Lu
24、ckily there are steps people can take to actively manage how they appear on the webfrom simple actions that can be set up in minutes,to those that require more investment of time.【语篇解读】 本文讨论了在Facebook、Twitter等网络工具上保护个人名誉的问题。Facebook是一个社交网络服务网站,中文网名译为“脸谱网”,每天上载八百五十万张照片。Twitter也是一个社交网站,中文称“推特网”,提供微博客服
25、务,允许用户将自己的最新动态和想法以短信形式发送给手机和个性化网站群。在Twitter上发布的信息叫Tweet。16The author believes that people might_on the Internet.Aplay half of the gameBtravel not just in one directionChave their reputation damagedDremove an angry readers blog答案C细节理解题。文章第一段开头讲述了建立网站或开通微博的优点:可以在网上树立自己强大的形象,接着用But转入主题,即网络是双向的,别人可能会在网络
26、上发表不利于我们的信息。选项A和B是对文中game和oneway street的误读,选项D与文章不符。17From the second paragraph,we can infer that Don Sorenson_.Aestablishes websites Boperates a companyCmanages reputation Dwrites for Big Blue Robot答案B推理判断题。第二段第一句说Don Sorenson创建了Big Blue Robot公司,而且是该公司的CEO,所以他负责这个公司的经营。A、C、D选项与文意不符。18The underlined
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文期末测试卷(二)l人教新课标(含答案) (共9张PPT).ppt
