2021届高考英语一轮复习 第一编 必修4 Module 4 Great Scientists课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮复习 第一编 必修4 Module Great Scientists课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 第一 必修 Scientists 课时 作业 解析
- 资源描述:
-
1、Module 4 Great Scientists课时作业.阅读(2019江西五校协作体高三上学期考试试题)Are you interested in hitech products? Here are some that you might find at the market pretty soon.CX1Tired of dragging your bag through busy airports? Then you might want to consider CX1. The smart suitcase uses facial recognition software to fo
2、llow its owner as he or she is checking in or heading to the gate. Though CX1 can only move at a speed of up to seven miles per hour, a tiny tool enables owners to keep track of the suitcases location. It is expected to be sold on the market soon.AiboSonys latest version of the Aibo robotic dog is a
3、lmost as fun as the real thingbut with much less work. The pet dog can recognize its owner, obey several commands, and even recall the behavior that pleases its master the most. Aibo can also learn new tricks, take photographs, and over time, develop its own unique personality.ForpheusForpheus, an “
4、athletic” robot developed by Japanese technology company Omron. It teaches users how to play pingpong. The 10feettall machine uses a camera and artificial intelligence to track the balls speed and can predict the balls direction correctly. The smart Forpheus can also quickly test its players abiliti
5、es and adjust the playing level, making the game fun. Black Box VRThough many people determine to go to the gym once a week, few reach their goal. Black Box VR wants to change that by turning hard exercise into fun video games. Using it, gym users will find themselves fighting enemies, including big
6、 creaturesall while getting exercise.篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了几款高科技产品。1What is the feature of CX1?AIt can be opened by facial expressions.BIt can recognize and follow its owner.CIt can move very fast in busy places.DIt can sense the suitcases location.答案:B细节理解题。根据第二段第二句“The smart suitcase uses facial re
7、cognition software to follow its owner as he or she is checking in or heading to the gate.”可知,CX1的特点是它可以识别和跟随它的主人。2Who would most probably want an Aibo?APeople who want a dog but cant look after a real one.BPeople who often play tricks on others.CPeople who want to take high quality photographs.DPeo
8、ple who want to walk a dog.答案:A推理判断题。根据第三段第一句“Sonys latest version of the Aibo robotic dog is almost as fun as the real thingbut with much less work.”的描述可推知,想要Aibo的是那些想要一只狗但不能照顾一只真正的狗的人。3Which product can help people work out regularly in a gym?ACX1. BAibo.CForpheus. DBlack Box VR.答案:D细节理解题。根据最后一段的内
9、容尤其是最后一句“Using it, gym users will find themselves fighting enemies, including big creaturesall while getting exercise.”的描述可知,Black Box VR这种产品可以帮助人们经常在健身房锻炼。【词汇积累】command n. 命令trick n. 戏法;把戏personality n. 性格;个性artificial intelligence 人工智能【难句分析】原文:The smart suitcase uses facial recognition software to
10、 follow its owner as he or she is checking in or heading to the gate.这款智能行李箱使用面部识别软件,在主人办理登机手续或前往登机口时跟随主人的步伐。(第二段第二句)分析:本句为主从复合句。as引导时间状语从句。.完形填空Tony Hawk was considered to be one of the most successful pioneers of modern skateboarding and we had _1_ him since we first saw him on television. Upon ar
11、riving there, we started to _2_, going over all the questions we would ask Tony. Shortly after we _3_ and organized the most important questions, there was a knock at the door. I started to _4_. I could not get over the _5_ that I was about to meet the best skateboarder. Tony Hawk walked in and sat
12、down. I was very nervous _6_ somehow was able to introduce myself. He was _7_ and gave us honest answers to all our questions. Throughout the interview I kept _8_, wow, he was so cool. Most people in his position might be proud but he was _9_ downtoearth (朴实的). He also told us if we never _10_ and w
13、orked hard, our dreams would come true. After the interview, he left. He was _11_ because he had to attend an important meeting. I was so happy to have had this _12_ to interview this great skateboarder, who had got so many _13_ in the world. I would never forget this _14_ and could not wait to get
14、home and _15_ it with my family and friends. 篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者一次采访偶像Tony Hawk的难忘经历。1A.recognizedBadmiredCmissedDcalled答案:B根据上文中的“Tony Hawk was considered to be one of the most successful pioneers of modern skateboarding”以及下文内容可知,作者很崇拜(admire)他。2A.leaveBperformCworkDmove答案:C根据空后“going over all th
15、e questions we would ask Tony”可知他们开始工作(work),重温需要问Tony的问题。3A.pickedBansweredCthrewDfaced答案:A根据空后“organized the most important questions”可知,他们在挑选(pick)和组织最重要的问题。4A.askBshoutClaughDshake答案:D根据下文中的“I was very nervous”可知,作者听到敲门声,意识到他崇拜的人来了,就紧张得发抖(shake)。5A.projectBsuggestionCfactDnews答案:C根据空后“that I was
16、 about to meet the best skateboarder”可知,作者即将采访最优秀的滑板运动员这一事实(fact)令他怎么也平静不下来。6A.asBbutCsoDand答案:B作者非常紧张,可是仍设法介绍了自己。空前后为转折关系,因此选but。somehow “不知何故”。7A.friendlyBsimpleCshyDcold答案:A从下文“gave us honest answers to all our questions”可知,Tony很友好(friendly),真诚地回答了所有问题。8A.discussingBreportingCguessingDthinking答案:
17、D根据下文“wow, he was so cool”可知,在整个采访过程中,作者一直在想(think)他好酷啊!9A.partlyBhardlyCreallyDnormally答案:C作者觉得Tony是真正(really)朴实的人。10A.continued onBgave upCturned upDcame back答案:B根据下文中的“our dreams would come true”可知,Tony告诉作者如果他们不放弃(give up),好好努力,梦想就会实现。continue on “继续”;turn up “出现;调大”;come back “回来”。11A.busyBquiet
18、ClonelyDstressed答案:A根据下文中的“because he had to attend an important meeting”可知他很忙(busy)。12A.excuseBreasonCplanDchance答案:D作者非常高兴有这个机会(chance)来采访Tony。13A.smilesBawardsCfriendsDgifts答案:B作为在滑板上有一定成就的选手,Tony Hawk获得过许多奖项(award)。14A.gameBideaCexperienceDlesson答案:C根据上文可知,作者获得了一次采访他的偶像Tony Hawk的机会,这是作者难以忘记的经历(e
19、xperience)。15A.replaceBshareCexchangeDspread答案:B根据语境可知,作者迫不及待地想回到家里,与他的家人以及朋友分享(share)这次经历。replace “代替”;exchange “交换”;spread “传播”。.七选五(2020全国新高三开学联考)In American history, Benjamin Franklin was famous for his proverbs. Franklin lived in the 1700s. He was a leader of the American Revolution against Eng
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361455.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
